|
![]() |
#2312 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
napokon sam se odlucio stavit sjene na 0 i skonto sam da nisam izgubio nista znatno,ali frame je bolji sad bogami,tako da sam stavio i texture high i 37 frameova i benchu imam ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2314 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2316 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
evo jedne ljepe panoramice, :-) http://pce.hostili.com/images/pzpo3.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2317 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
mene zanima kud potrosit svu tu silnu lovu??? na 46% i imam oko 400k $(kojih 10k + -) jel ima sta za kupit skupog??? pa nisam do sad potrosio ni 50k $... oruzje dobijem na misijama(mozdam sam svega 10 puta pancirku kupil)... kud s parama??? kurve su pre jeftine... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2318 |
♪☺☼☻♫
Datum registracije: Oct 2007
|
+++++++++++ ATTENTION ++++++++++++ http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473 +++++++++++++++++++++++++++++++ Obratite pozornost na taj post i pokusajte mozda vam bude radilo! Ja sam dobija 10FPSa!!! (po kisi i po magli i po noci mi nepada ispod 30!!) A texture i rendering su mi sada na HIGH!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Granate kupuj, nema bolje potrošenih 25k $ Voziš se po gradu i samo bacaš granate za sobom. To ja radim kad mi se ne da misije obavljat.
![]() |
#2320 |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Evo i ja nabavio originalni primjerak igre, sada jedino pričekat do petka da dođem kući i isprobam ovo čudo od multiplayer-a. Moj nick na GFWL je nixy91, isto tako i na R* games social club. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2321 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() |
#2323 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Prejako ![]() Ode se malo zayebavat ![]() Znam za normalna pucanja iz auta, koja su sad prebacili na mafia style, da se i nišanit može ![]() ![]()
![]() |
#2325 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Bolje cu onda kupit Yuga da se zaletim neg Phenoma ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2326 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
evo još jedan link koji može biti koristan.... http://www.gamespot.com/pc/action/gr...965&pid=952150 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2327 |
♪☺☼☻♫
|
Vidim puno pozornosti je privukao onaj "moj" fix ... ![]() Original topic: http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473 Ajd evo prijevod na Hrvatski. NE GARANTIRAM da ce svima ovo funkcionirati, meni je , i to vise nego Patch i ATIjevi driveri novi skupa! ++++++++++++ Optimization FIX +++++++++++++++ 1. Prvi korak: Pobrisite commandline file i sve komande koje ste stavili u shortcute !! 2. Udjite u igru Stavite rezoluciju na 800x600 tako da oslobodite graficku memoriju. Sada kada imate slobodno memorije podesite ostale opcije po zelji. (nema razloga za veliko pretjerivanje s view distanceom, jer nema vizualne razlike izmedju 40 i 100) 3. Pogledajte koliko su vam je sada memorije zauzeto. I zapamtite to. Zatim spremite tako postavke (s 800x600) i izadjite iz igre. 4. Onu zauzetu memoriju podijelite s onoliko koliko vam graficka kartica ima memorije ... primjer; zauzeto je 460 memorije a graficka je od 512MB 460/512 = 0.898 5. Sada napravite commandline file u main folderu od igre i stavite ove komande unutra -availablevidmem 0.898 -width 1680 -height 1050 (-availablevidmem - to postavite onoliko koliko vam je ispalo kada ste podijelili ono, -width -height podesite na onoliko koliko zelite da vam bude rezolucija) 6. Pokrenite igru, i ako je sve uspjesno obavljeno igra ce startati u rezoluciji koja je forsirana preko commandlinea dok ce u opcijama u igri stajati 800x600 rezolucija!! i vase postavke koje ste podesili. Znati cete da je dobro postavljeno tako sto vam igra nece dati da izadjete iz grafickih opcija s Escape/Enter, nego ce vas konstantno vracati po Graficke opcije. 7. Kada ste se uvjerili da igra misli da radi na 800x600 a zapravo vrti forsiranu rezu, quitate igru iz opcija s Ctrl Alt Del i ugasite GTA4, i vise ne dirate Graficke postavke!! Ako vam je igra podesila rezoluciju u opcijama na Max a sve ostale opcije spustila na low, znaci da nije uspjesno fix "fixiran" ![]() Tada trebate malo tweakati onaj -availablevidmem broj, tako da vam u igri ne ostane nimalo slobodne memorije koja bi dopustila igri da automatski podesi postavke! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Evo par slikica od mene s "fixom" ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U igri pada kisa i noc je, na Star Junctionu imam konstantnih 25FPS, tek kad pocmem dizati aute u zrak pada ispod 20. Prije fixa bi mi dok je kisa ili noc, ili samo noc na Star Junctionu bilo ispod 20 bez explozija!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Drive. vruummm,shatatataa
Datum registracije: Jan 2008
|
a da mi pošaljemo rokstaru sve twekove i fixeve koje ste tu napisali i da to oni slože u jedan patch ![]() btw. thx na ovom fixu idem ga probat ![]() ![]() edit: probo pa ne radi, moda sam fulo daj plz reci di tocno mora biti comandline file i kak to izgleda daj sliku plz, jedan ss quote:Tada trebate malo tweakati onaj -availablevidmem broj, tako da vam u igri ne ostane nimalo slobodne memorije koja bi dopustila igri da automatski podesi postavke! -ja probo i dok ima manjka i viška pa ništa imam 512mb video ram meni piše u igri da imam resource usage xxx/489mb, umjesto xxx stavim više ili manje mb-a i nema promjene i naravno u kalkulatoru ti podijelim copy u comd line i ništa probo u shorcut i ništa wtf plz help Zadnje izmijenjeno od: kasper_sky. 16.12.2008. u 04:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2329 |
Guest
Datum registracije: Jun 2007
|
RADI!!!! nevjerovatno... Vozio sam se jedno sat vremena po kisi, oluji, danju, nocu, i igra jednostavno vise ne trza. Ma ni malo. Potpuno drugaciji dozivljaj igre kad se mozes opustiti a ne stalno gledat na fraps i paziti da ne juricas previse. Znaci iako je Necto to fino sve preveo ( ![]() Nije patka, nije placebo nego stvarno radi. Em sto vise ne trza mogao sam podebljat neke postavke. ![]() E sad vizualne razlike ipak ima malo cini mi se. Nisam vracao na default postavke ali ko da su sjene malo slabije. Mislim da nije strasno velika razlika a moze biti i da tripam totalno. Necto sta ti kazes? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2330 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Nego, atha ako se ikad odlucis na prodaju svoje 4850 javi mi.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2331 |
♪☺☼☻♫
|
@kasper_sky, kao sto rekoh, treba se malo zejebavati oko toga, jer ovisno o procesoru i drugim stvarima igra dopusta "preko" one slobodne memorije u "crveno" kojih 20ak MB+. Tako da treba tocno pogoditi. ![]() @Moree Pametni R*-ovci su odlucili NEdati nam opcije za podesavanje kvalitete sjena i refleksija, nego se to sve "automatski" podesi po onome koliku rezoluciju podesite, i onda ste sjebani jer to nemozete u opcijama prominiti. Ovaj "fix" zapravo forsira igru da koristi shadows i reflection teksture u rezoluciji 800x600, a teksture objekata u rezoluciji koja je zadana u cmdlineu. Mozda cete primjetit da vam sjene izgledaju malo usranije. (zar je to uopce moguce ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2333 |
Registered Abuser
|
neznam, meni igra ionak koristi jedno 1040Mb od 896Mb video memorije, LOL istina je da je najniži FPS kad se upale svjetla na autu al kod mene to i ne pravi neku drastičnu razliku... jedino sam primjetio da nekad promjeniš auto po noči isto sa svjetlima i uopče ne pada FPS, ne kužim jel to do auta ili bezze, uglavnom moj savjet za one kojima dosta šteka po noči je da se odma zabiješ u nekog i riješiš nepotrebnih svjetla ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2334 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ok nije mi jasno zašto svi toliko o toj optimizaciji, ja imam drogiranu igricu i onaj comandline u notepadu blabla, stavio si na rezu 1680x1050 teture na high ono ispod kaj već na highest i sve do max igrica troši 1490MB memrojie od dostupnih 499 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2335 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Moze li gta 4 raditi na ati x1650? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2337 |
hedning
|
< 7600GT, 30ak FPS @ 800x600 ( koja moćna reza! ![]() Pretpostavljam da se i na x1650 može igrati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2339 |
Premium
|
sada sam instalirao igru na novom kompu, imam quada6600, grafu hd3870, 2 gb rama, rezu sam stavio 1280x1024, sve mi je high osim textura, imam 38 fps sto je savrseno bar za mene, izgleda prehebeno a i ide sasvim dobro, jos sam iskljucio clip capture pa jos sam dobio par fps-ova, samo sam htio jos texturu dignuti na high pokusao sam na onaj nacin u target "C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" norestrictions and -nomemrestrict ali neda mi mogucnost da prebacim na high, sta sam pogresno napravio odnosno je li ima jos neki fix koji bi mogao napraviti pa da mi jos ide bolje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2340 |
Premium
|
e ekipa radi i meni sad onaj fix,jedino sam skonto da iz igre moram stalno izlazit sa ctrl alt delete ili mi stavi sve postavke na low do kraja...jel to treba tako ili je samo meni??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|