|
![]() |
#2311 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Tajna je u dvostrukoj ekspoziciji i stackingu, tako da prvo slikaš crkvu, a onda zvijezde (ili obrnuto) i to onda kombiniraš u photoshopu ili sličnom programu gdje kopiraš sliku na sliku i onda brišeš ono što ti ne treba (u slučaju slike sa zvijezdama brišeš crkvu recimo tako da ti u ispod bude slika na kojoj je crkva dobro eksponirana). Također ukoliko crkva previše svijetli u snimci zvijezda te ima svijetlu aureolu koja narušava kadar, možeš koristiti kakav komad crnog kartona da "maskriaš" crkvu na terenu i onda koristiš samo zvijezde s te slike.
![]() |
![]() |
#2312 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2313 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
ak je crkva osvjetljena ja bi to radio iz dvije ekspozicije svjetlosno zagađenje je bljak da....kad kroz teleskop snimam sa ekspozicijom po pola sata, 45 mina objekt snimanja (deep space) bude krasno žut ![]() za takve stvari ti je najbolje snimit posebno nebo negdje van grada gdje je nebo kolko tolko tamno i onda ga nakeljit na fotku van grada otvoori skroz blendu i rokaj po 2-5-10-15 mina ekspozicije, dobit ćeš lijepe startrailse, kasnije samo biraš onu ekpoziciju koja ti paše na fotku, ne paše uvijek ista na svaki objekt na duljim ekspozicijama možda uloviš i neke deep space objekte |
![]() |
![]() |
![]() |
#2314 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
idem još jednu okinut... i idem se igrat sa prokletom gumicom. postoji neki jednostavniji sistem od gumice koja drži stisnut shutter? edit. ili ne. prazna baterija, kako lijepo. a i ostao sam bez mjeseca. nisam in skužio da je prošlo sat i po od zadnjeg pokušaja. prošli put mi je mjesec taman bio van kadra, a u ovih sat i po je totalno nestao. sutra ću još pokušavat... a ideja sa 2 ekspozicije je ok i valjda jedina moguća. već nakon 1minute je crkva preosvjetljena, nakon 15 bi imao samo bijelo. usmjerit ću negdje u nebo pa u photoshopu nakalemit taj komad neba iza crkve... Zadnje izmijenjeno od: sasuke_the_king. 08.05.2011. u 00:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2315 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ocito ti je preveliki raspon tj crkva je "previse" osvijetljena. Na pamet mi padaju samo 2 rjesenja: 1.) koristenje graduated ND filtera, pa zatamnis samo crkvu i opet pokusavas dobiti zeljeni efekt sa zvijezdama 2.) kasnije na kompu u softveru slozis razlicite ekspozicije. Pa ces staviti tragove zvijezda preko podeksponiranog neba s pravilno eksponiranom crkvom. zanemari post, nisam vidio da se rasprava vec odvila na iducoj stranici ![]() Zadnje izmijenjeno od: reboot. 08.05.2011. u 13:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2316 | |
Premium
|
Citiraj:
ako nemaš remote onda ti ostaju takva mehanička rješenja, preko remota ti točno nariktaš kolko želiš shutter i koliko ekspozicija, kolika pauza između koje bla bla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2317 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
Premium
|
photoshop čuda radi... ok, večeras round 2 sa slikanjem. a shutter em nemam, em oni koji su dostupni za moj model su bez elektronike, imaju shutter i shutter lock. gotovo. bem ti olympus i njihovu pen seriju, mogao sam kupit odličan aparat za pare koje sam pljunuo na pena, a ni viewfinder nije uključen u cijenu. uzeo bi sad panasonic g1 / gh1 ali kasno je. tko će mi kupit tijelo od pen-a?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2320 | |
Premium
|
Citiraj:
Malo koristen i full uscuvan +mozes staviti na njega objektive koje imas: http://forum.pcekspert.com/showthrea...ight=panasonic |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2321 |
Premium
|
vidjeh ti oglas, međutim onda se javlja problem tijela viška.. i tvoj nema video whatsoever, a imam potrebu dosta često nešto snimiti. razmišljao sam već o kupnji, više puta, međutim dati sada 200€ zaista ne mogu, imao sam previše troškova sa penom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2322 | |
Premium
|
Citiraj:
btw. vidim da koristis objektive preko adaptera...kak ti se svida? imas neke primjere da vidim kak izgleda ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2323 |
Premium
|
imam najjeftiniji pen, e-pl1, uz 14-42, 40-150 i rokkor 50 f1.4 preko adaptera. na šta to liči? po pitanju oštrine, kao kit objektiv. koliko god da sam buljio u slike, razlike ne vidim. na f1.4 i f2.0 je razmazan, a od f2.8 na dalje je oštar koliko i kit objektiv. jedini plus je upravo blenda, mogu iz ruke uslikat nešto šta sa kitom ne mogu nikako, i bokeh je lijep. kod snimanja videa je isto veliki plus jer mogu podešavati blendu i fokus bez da dr.kam po botunima na tijelu, i bez da se čuje onaj nervirajući zvuk af motora. kako mi se sviđa? jako. odrastao sam sa tim objektivom. čak i bez da zoomiram softverski, fokus potrefim u cca 2-3 sekunde, iako nikad baš 100% jer ekran nema dovoljnu rezoluciju za to. g1 mi se sviđa, međutim to šta nema video mu je (za mene) ogroman minus. a sve ostalo je na njegovoj strani, i postoji mogućnost da ga i kupim, jer viewfinder za pena dođe oko 150 eura ![]() osobito mi se sviđaju ekran, njegova rezolucija i evf sa čak 1.4MP kod g1. dušu dalo za manualno fokusiranje i za snimanje iz nemogućih položaja. da si bliže istri rado bi ga došao isprobat, međutim zagreb mi je predaleko. a osim toga, moram se porješavati ostale foto opreme, stari fuji, sva njegova dodatna oprema, baterije, punjači. i viška hifi opreme. baš mi ne ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2325 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() i meni bi odgovaralo, bas trazim nekog da malo isprobam druge objektive preko adaptera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Premium
|
za rotiranje napravim batch u acdsee-u ili fast stone-u, za razliku od lightrooma pokreću se odmah i ne moram ništa importirat. lightroom je meni jedna totalna zbunjoza, i koristim ga samo zbog topaz denoisera, sve ostale sitne "ritoccate" na slikama odradim u acdsee-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2329 | |
Premium
|
Citiraj:
prvi put kad sam ga instalirao trazim opciju file open - nista. drag file na radnu povrsinu Lightrooma - nista ![]() kaj se rotacije tice - u Library mi ne radi shortcut preko tipkovnice, al svaki thumbnail ima dole strelicu za rotiranje. Preporuka za FastStone ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2330 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2332 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo ti TU sampleova od Nikona D3100 ![]() Jedna moja od prije x dana ![]() ![]() Ovu sam za test slikao sa Canonom EOS 550D + Tamron 17-50 mm. Brutalno stakalce. JPEG iz fotoaparata ![]() ![]()
![]() |
#2334 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Bit ce i to, polako ![]() ![]() A tek kad se rjesim kit objektiva, onda uzimam neki sirokokutni s kojim cu u panoramske pohode ![]() ![]()
![]() |
#2335 |
Suit up!
|
![]() |
#2337 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2338 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ako je tako, daj mi otkrij tajnu od kuda je fotkano? Balon, avion??
![]() |
![]() |
#2339 |
Suit up!
|
![]() |
#2340 | ||
Premium
|
Citiraj:
da to je jezero rakitije sa cca 200 metara visine, sa nasipa iza king crossa ovo je izvućeno iz filmića, 1 frame na model aviona na daljinski sam zakačio gopro i na slijepo pokušao ulovit kadar dobar sad slažem nekaj kaj će mi omogućit bolje fotke, bez nosa aviona u kadru ![]() ali otom potom ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|