|
![]() |
#2311 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Čekaj, ako je on izmjerio 74, skinuo je 10 na sat koliko se sjećam kao radi greške mjernog instrumenta i pisao da sam se vozio 64 gdje je ograničenje 60. Znači na kazni je bilo napisao 4 na sat, ne 14. Slažem se da sam bio u prekršaju i da sa ako to gledamo iz perspektive zakona, bio kriv. No zašto za te plave prokletinje ne važi isti zakon?? npr taj presretač se nakon naplaćene kazne polukružno okretao na cesti preko pune linije, te sve to napravio bez ijednog žmigavca uključenog. Naravno ubrzao je za 2-3 sekunde preko 80-90 na sat i jurio nazad prema N. Marofu. Dnevno ih vidim po Čakovcu 2-3 puta da se voze ili bez pojasa ili sa mobitelom na uhu. Npr, kad razbiju službeni auto (kao npr nedugo u Zg u Dubravi) svojom krivicom, tko snosi troškove popravka? Policajac koji nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti ili se to iz proračuna popravlja? Da, svi se trebamo pridržavati zakona po pijan plota osim njih?? I nemoj mi govoriti o prijavama ili prigovorima na neke službene instance jer od toga nema nikakve koristi. Ponavljam, gade mi se do srži |
![]() |
![]() |
![]() |
#2312 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
I mene su jednom "gledali", jer u istom trenu ulazimo u križanje bez semafora, ali oni sa sporedne nastavljaju dalje, a ja "moram" usporavat -.- Drugom prigodom mi ide na blef uvalit priču kako sam priča na mobitel, zaustavija me odmah nakon skretanja u livo na semaforu (patrola čeki na stanici) - vjerojatno je potez ruke s duvanom prema smjeru glave izdaleka protumačeno kao korištenje mobitela?! Ka fol oprostija mi je - a mobitel čami u našivenom đepu hlača, ispod kolina Znači motam jednom rukom volan ulivo, drugom držim duvan, a trećom na brzinu sakrivan mobitel od njih, čak mi je reka da sam "maher" ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2313 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Pusenje u autu - Darwin award, nista bolje od mobitela. Jebiga, jos mobitele i shvatjam, ali razina ovisnosti i manjka samokontrole da moras pusiti u autu dok vozis doseze neslucene razmjere psihoticnosti.
![]() |
![]() |
#2314 |
Split resist itself!
|
Ček, sad će ti se dignit kosa skupa sa počupanom obrvom - šofer sam u firmi i ode kutija duvana dnevno (cca 50km gradske vožnje) za volanom (samo jedna kazna za brzinu u 3 god. - presretač ![]() Pajdo ko nije za volan neće mu ni 2 ruke pomoć na njemu bez čika i mobitela, nama ostalima će dat par tona metala vozit sa zadnjim pogonom, bez lanaca na snigu, sa odron univerzalkama, osigurat provlačenje kroz uske ulice di manevriraš kroz šumu retrovizora auta prakiranih s obje strane, vanjskih jedinica klima uređaja a voziš tik uz zid, stršećih reklamnih znakova raznih opskurnih obrta, tendi kafića, balkona i grana drveća koji dođu na ispod 3,14m visine M'rcedesa, vraćanje u rikverc uzbrdo jedno 50-100m, a nemaš zrcalo otraga niti senzore, niti suvozača ![]()
![]() |
#2315 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
baš to... neki dan baš krećem na semaforu dok paralelno palim čik i mislim si koliko ljudi oko mene je sposobno istovremeno sa lijevom rukom držat volan, stisnut kuplung, desnom rukom odlazeći prema pederuši ubacit u prvu, jednoručno otvarat tašnu, vadit zippo i pljuge, puštat kuplung i stiskat gas dok paralelno na putu stavljanja kutije u čube otpuštam ručnu, vadim čik zubima i palim sa zippom dok sa lijevom lupim po žmigavcu. to bi ja uveo na vozačkom ispitu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2317 |
Split resist itself!
|
Samoinicijativno je procijenjeno da sam materijal za vozača kad su mi dali oronuli Iveco Turbo Daily furgon (u drugom "komerc preduzeću"), nakon 4 godine nevoženja ičega - i odma u startu "Vozi Miško" Rikverc nije sinkroniziran, dugi "kamionski" mjenjač ispada iz brzine kad naletiš na veću rupu u cesti, pola auspuha otpalo u vožnji bikoz puka nosač a kako je auspuh bija naslonjen na rotirajuću osovinu malo ga je "izilo" na polovici, policajac na carini se krsti i viče "di ovo prođe tehnički?!" (hint traži mito da me pusti priko kapije u bescarinsku zonu ![]() Ko na prvom odronu svoju vozačku vještinu teše, tom ne može niko u prometu da ravan bješe..... Danas vozim skoro dumb friendly vozilo (ogledala za mrtvi kut, GPS i hrpetina sigurnosne elektronike, na celer LCD-u piše koja si brzina i kad je promit - jedino još fali automatik, senzori otraga i autopilot da u potpunosti isključim mozak iz vožnje ![]() Nema tu više one "specijalne sigurnosne" prve brzine kad debelo pretovaren euro paletama Jamnice prčiš pod na uzbrdici, a triba krenit po mokrom (tj. po masnoj frekventnoj gradskoj cesti) jer eto semafor se ponovo uzelenio, duple gume otraga na pogonskoj da ne spominjem (danas to ni ne viđam na novim modelima)... To ne spada u vozačke, već ovisničke vještine ![]()
![]() |
#2318 |
E Pluribus UNIX
|
Jedino pusenje u autu koje priznajem moze doci od suvozacice. I slazem se da je vjerojatno opasnije od vaseg duvanjenja, ali bolje poginuti ko jebač nego ko pušioničar. Hvala ti I***a sto sam izgubio vozacku na 3 mjeseca prije skoro 10 godina. Mwa!
![]() |
![]() |
#2319 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Btw, ne znam od kud sad da za neke prekršaje ne treba pisati kazne jer su minorni? Kad je ko platio 300/150 kn za nedavanje žmigavca, nenošenje, prometne, vozačke itd itd? Ok ovo zadnje još ajde. Koliko puta je netko isključen iz prometa oduzoamenjem vozačke jer nema naočale? Da se sve kažnjava kaj piše u zakonu, kaj bi onda bilo. A da ne pričamo po n-ti put kakvi smo vozači kad prijeđemo granicu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2320 | |
Guest
|
Citiraj:
Gledaj stvari malo iz "njene" perspektive. Njoj je onda bolje da slijedeći put zapali pljugu na suvozačkome dok ti apstiniraš ![]() ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2321 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#2322 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#2324 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Ljudi koji puse kupuju AMD jer previse love potrose na pljuge. Zelite li se stvarno srozati na tu razinu? Samo reci ne. Intelom protiv droge. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2325 |
Premium
|
![]() |
#2326 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#2330 |
Premium
|
![]() |
#2331 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Evo tko želi provoditi zakon, a mislim da bi tu bilo kvalitetnih ljudi, može se prijaviti u policiju, ako je mlađi od 28 godina i ima 4-verogodišnju školu. Plaća nije ni blizu ko u Irskoj, al ne treba tako daleko ići hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#2332 |
Semper iratus
Datum registracije: Dec 2008
|
poštovanje ekipa, zanima me imate li saznanja ili iskustva sa isporukom naloga na kućnu adresu? dogodilo se sr**e, možda ću imat nešto kao prijavu za narušavanje javnog reda i mira ili slično nešto, nije me zatekla policija na mjestu, postoji mogućnost da me netko prijavio pa me sad zanima u kojem roku hipotetski to mogu očekivat? koliko ažurni su sa isporukom poziva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2334 |
Semper iratus
Datum registracije: Dec 2008
|
ma prekršaj je, sudjelovao u nekom naguravanju, nije bilo veće štete. da, nego ne znam proceduru kako ide, dolazi li mi poziv nekakav ili što? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2338 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Isplati li se podnositi prijavu radi 300 kn prevare ? Naivno sam uplatio tipu iz Zagreba za komponentu i naravno nikada ju neću vidjeti,u najboljem slučaju ću dobiti kutiju eksera i cekic na kucnu adresu. Lovu znam da necu izvuci,no htio bi bagru prijaviti pa da barem ude u evidenciju,pitam jer sam cuo da kad se nakupi par prijava i prijede 1000 kn,policija sama dize tuzbu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2339 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ne znam kak je sada, ali prije par godina (2-3) je bilo da do 500kn nema prijave. Imali smo par krađa u dućanu (radio sam preko SC-a u Pittarellu), i ciganima nismo ništa mogli, jer su krali ispod 500kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2340 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Dobio kaznu od 500kn jer sam se parkirao na ulici. Dobilo nas je kaznu jedno nas 20ak jer se zablokirao promet i autobus ZETa nije mogao proc. Mislim da mi se zalit ne isplati iako nigdje nema postavljenog znaka da je zabranjeno parkiranje i vikendom se svi tam parkiraju (pored groblja na Šestinama). Tu isto vrijedi pravilo da ak platim u roku 3dana mogu platit samo pola kazne? EDIT: Sada procitao malo bolje listic i pise da je 50% off ak platim u roku 3 dana. Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 03.04.2016. u 20:49. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|