Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.09.2009., 11:46   #2311
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Razarach Pregled postova
ok. A koje zvučnike bi mi preporučili? Nešto oko 800kn....

Javi se na pm ako te zanima diamond 9.1.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2009., 00:15   #2312
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Razarach Pregled postova
Mislio sam dati za onaj reciever 1k kuna i oko 700-800 za zvučnike. A to bi spojio s kompom i to bi služilo najviše za slušanje muzike....
Ima Fleks Jamote!

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2009., 01:30   #2313
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Ima Fleks Jamote!
To nisu moji (nikad ni bili) nego zvucnici od frenda, pa sam mu iz usluge stavio oglas na audiofil.

inace dobri zvucnici. Puno bolji od onih jamota koje sam ja imao.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2009., 14:40   #2314
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ajde molim vas, tko ima kakav prijedlog ili odgovor na moj problem gore...
NITROS je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2009., 12:37   #2315
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Evo ovdje nešto slično, ovo je više tretman prostorije za bolji zvuk:
http://audiofil.net/how_news_item.asp?NewsID=32
Inače, zakoni fizike [i logika] govore da ti dosta namještaja, slike na zidu, tepih na podu itd. sve upija zvukove. Također, mislim da je i knauf dobar za to. Ne vjerujem da postoji netko ko se bavi baš time, potraži na netu da dobiješ neke ideje, isplaniraj, nacrtaj i pozovi majstore.
Roso je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2009., 14:56   #2316
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor NITROS Pregled postova
Trebao bih prijedlog, koji link i iskustva u vezi zvučne izolacije prostorije.

Ovako stvari stoje. Prostorija je oko 20 kvadrata. U sredini prostorije se nalazi 32" tv sa sonyevim setom za kućno kino. Ništa posebno, ali dosta buči, a pošto je ta prostorija ravno na hodnik cijela kuća odzvanja. Zanima me koliko bi koštala izolacija koja bi obložila zidove i vrata.
Zanima me i gdje postoje majstori i tvrtke koje se bave postavljanjem iste.
Zahvaljujem unaprijed.
Zanimljiv thread
http://www.audiofil.net/forum/forum_...TID=10392&PN=2
morph je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2009., 15:06   #2317
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
slušao sam u toj sobi stari sistem (prije b&w diamonda) i to je ono... brutala totalna, bolje nisam čuo da sada.

stage je doslovno bolestan, bas točno odmjeren, cijeli spektar je ono wow totalni... ali one snimke di ima puno ambijentalnih zvukova te tolko uvuku nutra da je van pameti.

uglavnom kome se da zezati i ima iskustva brijem da će više izvuć sa dobro dampiranom sobom i entry hifom, nego brdom random nabacanih skupljih komponenata sa zvučnicima na stolcima i sl.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2009., 15:16   #2318
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Ok, kako ne vidim načina izvest ovo drugo bez prvog izgleda da takvi ne mogu izbječ patku ? :P

dobro medo , s čim si se to doma igrao / uspoređivao uobičajeno vs. biamping da te 'razočaralo' ?
bi-wiring i bi-amping su dvije različite stvari.

bi-wiring je spajanje različitih membrana na zvučniku različitim žicama na isto pojačalo. to je prejadno. mit o bi-wiringu nema nikakvog tehničkog ili matematičkog dokaza koji bi ga pokrijepio.

mit je također da češ debljom odnosno tanjom žicom smanjiti skin efekt odnosno parazitne kapacitete na debljoj licnatoj žici što je bezveze jer su ti isti parazitni kapaciteti toliko MALI da čine utjecaj tek iznad 100kHz.

bi-ampom češ dobiti nešto čišći zvuk zato jer su pojačala manje opterećena (da ne objašnjavam u detalje), ali ako imaš kvalitetno pojačalo i ne slušaš jako glasno, opet češ morati tražiti tu razliku.

ako mene pitaš, audiofili su ljudi opsjednuti nečim čega ili nema ili marginalno ima u zvuku kao posljedicu pušenja marketinških fora hi-fi tvrtki koje prodaju muda pod bubrege radi veće zarade poput denona koji za 500$USD prodaje ethernet kabel od 2 metra
Staro 09.09.2009., 14:18   #2319
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Da, jasan mi je smijer u kojem vjetar ovde puše / da je audifilima bolje da se ne pojavljuju jer se najebali pošto su debili kakvih nigdje nema.
Pate na brendove i tko zna kakve pizdarije a sve to pa i bolje dobiju s manje uloženog.

Čitajuči topik mene cesto sramota jer mi je na zvucniku Kimber8TC umjesto pletenog utepejca koji za puno manje uloženog nadmaši sve živo i mrtvo te je više IN. I zbog tog jer mi je izvor relativno ostarjeli ArcamCD73T a ne nova verzija Fubara s 300gb flakova i zvucna nekog zvucnog imena i nadmočnijih specifikacija ili DAC u zadnje vrijeme. I sad zbog toga jer nekad preferiram slušat muziku preko stereo moda kucnog kina - Nadovog pre/pro s biampanim svim kanalima nego integrirca.

Vjerovatno zbog te sramote podsvjesno ne mogu napravit listu svega što imam da mi ukrašava prostor za sig kao što je to popularno.

Nego , citam ja tu tvoju 'lekciju' i možda sam corav ali ni nakon dva puta ne vidim odgovor - s cime si se to imao prilike igrat / družit , jel bio u igri pasivni ili aktivni biamping , što si to doma slušao i usporedivao da te dovelo do onog zakljucka?
Jer za razliku od necijeg pisanja napamet što je negdje pročitao ,kad to dolazi od nekog tko je "been there/done that" ,kad to dolazi iz necijeg osobnog iskustva to daje za mislit jer ima neku težinu za razliku od prijespomenutog što ima težinu šuplje slame.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 09.09.2009. u 14:34.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 14:49   #2320
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

imađin pwna
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2009., 15:08   #2321
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Fleks je spomenuo Auzentech,ja bi samo dodao da im topmodel ima X-Fi audioprocesor,tako da i ne stoji drvlje i kamenje po Creativeu,a srčeka prema ostalim proizvođačima zvučnih kartica.

http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_prelude.php

http://www.hardware-mag.de/artikel/m..._71_im_test/5/

Njima je X-Fi procesor odlična podloga u suradnji sa Auzentechom,jbg:

Gepaart mit hochwertigen Komponenten kann sich die Auzen X-Fi Prelude 7.1 an die Spitze durchkämpfen und stellt für uns die neue Referenz unter allen bisher getesteten Soundkarten dar. Auch leistungsmäßig kann man im Testfeld den Takt vorgeben.

To je onda medina riječ,NHF,protiv njihove,i još - na desetine takvih reviewa ima,što Creative X-Fi Musica,što Auzentech izvedenica,koje su ipak superiornije.Ali su X-fi based..jbg.

Medo nadalje,spominje SB Live!,iz valjda 1996,pa ne znam kakvo je to mjerilo, Yamaha je imala vrhunskih ISA kartica ako se sjećaš,pa nikad nije dosegla - hype,ni popularnost SB128 kartice a kamoli AWE32/64 modela..itd. Driveri su problem manje više svake komponente u računalu,ali slažem se da uz Creative proizvode dolaze mnoge opcije,unutar SW paketa,koje više odmažu,nego pomažu u kvaliteti zvuka. Ako to možemo nazvati kvalitetom na komerc.zvučniku danas na PC-u. Spram onboarda,sigurno. Spram M-Audio,EMU ili Julije,nikako.

Po tome je onda,pisac ovog teksta - idiot. Njemu je naime,Extreme Music od Creativea,odlična zvučna kartica :

http://www.overclockersonline.net/?p...num=331&pnum=7

http://www.guru3d.com/article/xfi-xt...laster-review/

Mislim da će za 90% usera koji to spajaju na Genius šperploče od 1 000kn, to biti više nego dovoljna kartica. Sigurno neusporediv zvuk sa bilo kojim onboardom,ili Creative prethodnikom.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 16:01   #2322
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Nego , citam ja tu tvoju 'lekciju' i možda sam corav ali ni nakon dva puta ne vidim odgovor - s cime si se to imao prilike igrat / družit , jel bio u igri pasivni ili aktivni biamping , što si to doma slušao i usporedivao da te dovelo do onog zakljucka?

Ovo je omiljeno protupitanje jednog hifića koji ne zna što bi rekao. NHF

Možeš proputovati cijeli svijet i vidjeti sve i svašta, ali to te ne čini nužno pametnijim i mudrijim svjetskim čovjekom

Bez brige. Imao sam svoje faze kada sam godinama svako malo visio po dućanima, hi-fi sajmovima, gnjavio prodavača, susjede, frendove i njihove starce koji su imali od hi-enda do čak i nekih egzotika da mi puštaju ovaj-onaj CD da si poslušam nešto što inače često slušam...

Dogodilo mi se par puta da sam nakon slušanja tako nekog sistema došao do frenda koji bi imao neku Sony ili Philips mini lajnu koja bi mi imala i bolji i ugodniji zvuk nego susjedov audio sustav složen od Marantzovih top komponenti s nekim "KI" potpisima i nekih njegovih pitajboga(tm) zvučnika na stalcima koji koštaju kao moj cijeli sustav zajedno.

Nego, da imaš 500$USD viška, da li bi ti kupio Denonov ethernet kabel za 500$USD... pazi samo popratni tekst "AK-DL1 will bring out all the nuances in digital audio reproduction from any of our Denon DVD players"

Citiraj:
I zbog tog jer mi je izvor relativno ostarjeli ArcamCD73T a ne nova verzija Fubara s 300gb flakova i zvucna nekog zvucnog imena i nadmočnijih specifikacija ili DAC u zadnje vrijeme.
Kladim se da će isti taj FooBar sa resamplerom postavljenim na 192kHz i 24bita outputom preko optike na nekom DACu ili HT receiveru iz više srednje klase zvučati bolje i detaljnije od tvog CD playera... i još nečeš morati pržiti i mijenjati diskove
Staro 09.09.2009., 16:12   #2323
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

dođe ti žena iz dućana i kupi balerinke za 100€... gore efektivno materijala 2€ + 1€ ruke malog azijca.

povuci analogiju, prigovori identično ženi i javi rezultate

po meni je moronski davati 500kn za kuler... hell i 100kn kad mi intel stock obavlja posao, ali ono nećemo sad pljuvati da nešto ne valja zato kaje skupo.

definitivno da je hifi jako veliko tržište za uvaljivanje snake oila i bacanja krafni u oči, ali opet sve ovisi koliko si zahtjevan, koliko želiš potrošiti na muziku i u konačnici koliko ti je sistem rezolutan da čuješ sva ta zmijska ulja.

apsolutno podržavam imađina jer meni 1 cd kvalitetnije produkcije ručno stavljen u ladicu cd-a i pušten na dva spikera nemre zamijenit "prodajem 1tb disk sa 800gb muzike strane i naše... povoljno".
Staro 09.09.2009., 16:50   #2324
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Intel stock ti neće napraviti posao ako želiš da je cooler nečujan, IMHO. neki ljudi zbog toga i drugih stvari troše novce za coolere i to nema veze s ovim o čemu mi pričamo.

Back to the topic: umjesto da potrošiš 500kn na zvučnički kabel, daj tih 500kn u startu za bolje zvučnike, spoji ih luster-kabelima i imat češ garantirano bolji zvuk od ove prve kombinacije.

BTW: 1€ za azijca.... mislim da ih plaćaju puno manje za jedne balerinke što se žene tiće, good point
Staro 09.09.2009., 21:26   #2325
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
dođe ti žena iz dućana i kupi balerinke za 100€... gore efektivno materijala 2€ + 1€ ruke malog azijca.

povuci analogiju, prigovori identično ženi i javi rezultate

po meni je moronski davati 500kn za kuler... hell i 100kn kad mi intel stock obavlja posao, ali ono nećemo sad pljuvati da nešto ne valja zato kaje skupo.

definitivno da je hifi jako veliko tržište za uvaljivanje snake oila i bacanja krafni u oči, ali opet sve ovisi koliko si zahtjevan, koliko želiš potrošiti na muziku i u konačnici koliko ti je sistem rezolutan da čuješ sva ta zmijska ulja.

apsolutno podržavam imađina jer meni 1 cd kvalitetnije produkcije ručno stavljen u ladicu cd-a i pušten na dva spikera nemre zamijenit "prodajem 1tb disk sa 800gb muzike strane i naše... povoljno".

I tako ja u vemilu neki dan idem kupit kablovinje za novu samogradnju jer imaju neke akcije , i proberem malo po diskovima. U 40ak minuta koliko sam bio tamo nitko nije bio pored mene i gledao naslove, u biti, nitko nije ni prošao kroz ta dva reda polica. Ne brojim mame i tate koji na kasi kupe crtiće, dok je dio sa tehnikom krcat.
Na kraju se sve svodi na skupa pojačala spojena na tv, komp i mp3 player, dok sam smisao slušanja glazbe gubi svaki smisao i skupi sustavi (kakvih u vemilu nema) nisu za mase koje slušaju glazbu usput dok nešto rade, niti da bi takav sustav stvorio efekte pri igranju.
I ne možeš skužit zašto je netko spreman odvojit xxx kuna za cdplayer i kablove, ako navečer ne ugasiš svjetla i slušaš glazbu sa jednakom koncentracijom kao i gledanje jednog filma.
To što bi neki htjeli, a škrti su dat 119 kuna za cd, je druga stvar. Radije apgrejdaju sustav umjesto svojih horizonata.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2009., 09:45   #2326
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Intel stock ti neće napraviti posao ako želiš da je cooler nečujan, IMHO. neki ljudi zbog toga i drugih stvari troše novce za coolere i to nema veze s ovim o čemu mi pričamo.
evo vidiš... sad ja mogu tebe i istomišljenike nazvati kuler-snobovima jer ima tu par ljudi koji su čuli stock intel u mojoj htpc kanti, tj. ne čuli na nekih 500-700rpm koji hladi normala i apsolutno se ništa ne čuje jer je to iz serije sa stfu-ventom bla bla bla... ne pratim više to pa ne znam tehnikalije.

uglavnom imam kuler koji sam dobio za đabe, tih je totalno, hladi na 50c, intel thermal management ga nikad preko 700rpm nije potjerao.

prosječnom korisniku bi sve iznad toga bilo čisto izdrkavanje... e pa tak ti je i sa denon kabelom i sa wireworld zlatnom eklipsom od ne znam koliko tisuća kn/€ po metru etc.

@juan... pa o tome ja pričam, netko hoće dati 3k kn na mbo da bi izvukao posljedni mhz iz komponenti, a kao zadovoljštinu dobio nadražen ego i par ss-ova. jel to ima više smisla od kolekcije od 30-60 novih/sh medija muzike? novog cd playera? hell, pa i novog (preskupog) kabela? po meni i one balerinke sa početka priče imaju više smisla od takve igre.
Staro 10.09.2009., 10:23   #2327
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

dosta mi je hifia i vas na temi

Idem za sat vremena strpat svoje novo alpine 4 kanalno čudo u gepek. Nemam najskuplje kabolove, ali cu imat za par sati najvise decibela u gepeku.

ima da me bego cuje do kutine kad okinem martu savic
Staro 10.09.2009., 10:39   #2328
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
poput denona koji za 500$USD prodaje ethernet kabel od 2 metra
Ispravak netočnog navoda, 500$ košta metar i pol.
Od 2 je vjerojatno skuplji.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2009., 10:40   #2329
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Idem za sat vremena strpat svoje novo alpine 4 kanalno čudo u gepek. Nemam najskuplje kabolove, ali cu imat za par sati najvise decibela u gepeku.
Čemu trud... opet bu te AMD-jac opral s MTC-om

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2009., 10:53   #2330
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Da, fleksić je toliko popizdio od ljubomore da mu je zgrebal auto...strašno...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2009., 11:00   #2331
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
e pa tak ti je i sa denon kabelom i sa wireworld zlatnom eklipsom od ne znam koliko tisuća kn/€ po metru etc.
Nije. To je kao da nabrijavaš (primjerice) svoj 1.6 motor u autu. Auto ti najvjerojatnije nikad neće ići kao 2.0 pogotovo ne pouzdano, a potrošit češ dvostruko više novaca nego da si odmah uzeo 2.0.

isto kao i ekipa koja kupuje ultra skupe RAMove umjesto da uzme jači proc. po meni to nema ni smisla čak i ako si uzeo najjaču komponentu i nabrijao ju do maksimuma, pa ne znaš kaj bi i sad uzimaš jače RAMove.

Tako je i tu. Umjesto ultra-skupih kabela uzmi bolji zvučnik u startu. Samo što je u hi-fiju ne možeš postići maksimum sa 3k kuna. Tu je nebo granica...

Citiraj:
po meni i one balerinke sa početka priče imaju više smisla od takve igre.
Pa da. Balerinke su ti još jedan par obuće koju možeš nositi pored onoga što već imaš. Novi kabel može samo zamijeniti stari i nisi dobio ništa osim "boljeg zvuka" koji je (možda) 5% bolji, a 95% placebo.
Staro 10.09.2009., 13:29   #2332
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

zomg medo... hoću ti reć da svatko ima nešto što voli, a tu je konkretno hifi tema i već 500 puta prežvakana isplativost koja se traži na krivom mjestu.

tko da 1000kn za kabel na 3000kn amp nije napravio potez stoljeća sigurno, ali ako ga to veseli - zašto ne.

ti gledaš kroz isplativost gradnje sistema i neku dobit (zvuka, rezolucije, whatever), a ja ti govorim o osobnoj satisfakciji nadogradnje postojećeg sistema i povlačim usporedbu sa (realno gledajući) iznimno nepotrebnim hardverom... recimo podloga od 300kn i sl.

pojasni mi molim te kako će to utjecati na ikakv aspekt rada na postojećem i funkcionalnom računalu.

ukratko - krivi thread za tjeranje "to ti se ne isplati"
Staro 10.09.2009., 14:47   #2333
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Ma sve 5, rastegnula se tema kada sam napisao da je kemijanje sa bi-wiringom bačen novac i da bi-amp nije od neke velike koristi.

Ne znam za druge, ali u ovom svijetu marketinškog bullshita gdje firme pokušavaju eskimu prodati led drago mi je da postoji poneko mjesto gdje ima zdravog razuma. To što se nekima ne sviđa ideja da su nešto možda pogriješili, to je njihovo pravo i možemo raspraviti o tome. Da mi sad netko kaže da sam bio totalni kreten što sam prije 8 godina kupio najnoviju i najjaču GeForce 3 za skoro 4 soma kuna, rekao bih mu da je potpuno u pravu A u ono vrijeme bi rekao da znam da se ne isplati, ali mi je to gušt. Ali ne bih rekao da se isplati....

Na kraju krajeva, ovo je krivi forum za one koji se vole tražiti utjehu ili opravdanje za uludo utrošen novac u hifu. Za takve postoji newsgrupa hr.rec.glazba.hifi.
Staro 10.09.2009., 16:47   #2334
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
znam

al imam alpine naljepnicu. 15ks+ boost

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
ak me napere, dobil bu i sa druge strane

makar nije mi nikako jasno na koju foru ona muzika onako glasno svira. Mislim ja kad sam to vidio bilo mi je smjesno, al kad je odfrljio cijela bakina kuhinja se tresla...

sad jos moram woofer odabrat i cekat sljedecu placu. Opet imam novi money pit. weeee
Staro 10.09.2009., 19:57   #2335
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ako si stvarno stavio ikakvu naljepnicu na auto, pazi me se na sljedećim žderonjama... bezukusni slone
Staro 11.09.2009., 00:48   #2336
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:

Oprosti ,zar si me nešto pitao ?

Citiraj:
Možeš proputovati cijeli svijet i vidjeti sve i svašta, ali to te ne čini nužno pametnijim i mudrijim svjetskim čovjekom
Može netko studirat geografiju do besvjesti , možemo ti i ja filozofirat jel svježiji zrak na ušcu rjeke Kenai ,na obali Egejskog mora ili na slapovima Nijagare na osnovi gledanja Milića na teveu, ali na kraju samo Milićove nosnice znaju gdje najmanje smrdi, zar ne ?

Citiraj:
Bez brige. Imao sam svoje faze kada sam godinama svako malo visio po dućanima, hi-fi sajmovima, gnjavio prodavača, susjede, frendove i njihove starce koji su imali od hi-enda do čak i nekih egzotika da mi puštaju ovaj-onaj CD da si poslušam nešto što inače često slušam...
Pa to je opčepoznato da su raznih ducani ,sajmovi ,i sobe/sistemi prijatelja-poznanika iz cijih usta svako pola minute izlazi 'jel si cuo ovo covjece..evo ga opet' (dok se naprežeš poslušat bar pola donesene pjesme u miru) najidealnija mjesta za dobivanje dojmova o nečem

Citiraj:
Nego, da imaš 500$USD viška, da li bi ti kupio Denonov ethernet kabel za 500$USD... pazi samo popratni tekst "AK-DL1 will bring out all the nuances in digital audio reproduction from any of our Denon DVD players"
Nisam komentirao Denonov kabel vec sam htio znati izvor tvog biamping komentara...
Taj proizvod cilja na odredenu skupinu ljudi. Zar bi netko s viškom novaca kojemu 500$ ne prestavlja ništa u životu trebao kupit nešto jeftino i obično ? Daj se uozbilji.
btw,pokušaj mom projektoru podvalit jeftini HDMI kabel, a kad te ne bude šljivio pola posto onda mu pokušaj logicki objasnit da je to digitalna veza i da su svi kabeli isti.

Citiraj:
Kladim se da će isti taj FooBar sa resamplerom postavljenim na 192kHz i 24bita outputom preko optike na nekom DACu ili HT receiveru iz više srednje klase zvučati bolje i detaljnije od tvog CD playera... i još nečeš morati pržiti i mijenjati diskove
Oni s NOSDacovima su naravno najebali ,ide medo palit lomacu.
A kad vec gori.....
spali 'žarulja-lovere' jer slušaju izoblicenja s obzirom na nadmocni tranzistor...
spali 'vrtilica-lovere' jer to razjebe nečiji diskmen po specifikacijama...
spali 'spiker po kutiji-lovere' jer je to kratko gore/dole za razliku nadmocnih kutija sa 8 drajvera i s skretnicom od 3kile djelova...
spali 'spiker bez kutije-lovere' jer obična kutija spašava sve od open bafl/dipol gluposti...
spali 'grijalica za uši-lovere' jer to ne daje pozornicu kao što daju nečiji logitek pizdeki smješteni po propisu...

Citiraj:
Znaš nekog s dovoljno rezolutnim sistemom da ovo čuje?

Citiraj:
Pa da. Balerinke su ti još jedan par obuće koju možeš nositi pored onoga što već imaš. Novi kabel može samo zamijeniti stari i nisi dobio ništa osim "boljeg zvuka" koji je (možda) 5% bolji, a 95% placebo.
Oooo..... pa što nisi reko da si i kabele slušao po onim dučanima ,prijateljevim sobama i sajmovima
Al ozbiljno , bili svi kabeli isti ili ne , Fubar resamplikacija nadsvirala DAC sekciju mog CDa ili ne , bio biamping toliko bespotreban ili ne ....daj mi iskreno reci ne osječaš li se bar malo blesav držat toliko čvrsto stajalište na osnovu ništa iskustva s spomenutim?
A što se balerinki tiče , a što ako ti ženska s njima zamjenjuje dotrajale čizme s debelim đonom i želi bolje osjetit po čemu hoda ?

Citiraj:
Ma sve 5, rastegnula se tema kada sam napisao da je kemijanje sa bi-wiringom bačen novac i da bi-amp nije od neke velike koristi.
A da počmeš 'pisat mejlove/objašnjavat proizvođačima kako su krenuli ukrivo s Monitorima i aktivom , kako su pasivni subovi 'way to go' i da Linkwitzu objasniš da se samo preserava s Orionom.

Citiraj:
Ne znam za druge, ali u ovom svijetu marketinškog bullshita gdje firme pokušavaju eskimu prodati led drago mi je da postoji poneko mjesto gdje ima zdravog razuma. To što se nekima ne sviđa ideja da su nešto možda pogriješili, to je njihovo pravo i možemo raspraviti o tome. Da mi sad netko kaže da sam bio totalni kreten što sam prije 8 godina kupio najnoviju i najjaču GeForce 3 za skoro 4 soma kuna, rekao bih mu da je potpuno u pravu A u ono vrijeme bi rekao da znam da se ne isplati, ali mi je to gušt. Ali ne bih rekao da se isplati....
Na prošlom CDPu sam kratko koristio vanjski DAC pa sam ga se rješio jer mi je bilo previše novaca za ono što sam dobio.
Bilo mi je 'neisplativo'. Reci jel ti sad lakše ...jesi ponosan sa mnom?

Citiraj:
Na kraju krajeva, ovo je krivi forum za one koji se vole tražiti utjehu ili opravdanje za uludo utrošen novac u hifu. Za takve postoji newsgrupa hr.rec.glazba.hifi.
Želiš se u miru tješit/pravdat sebi i sličnima kako nisi "uludo ulupao novac u hifu" a imaš isto ?
A da radije stavimo warning na ulaz da se ne pojavljuju oni preko xxk kn ulupanih u hifu ? Jer sori ,ali potjerat 'hifiče' iz hifi topika mi nema baš smisla.
Inače da ,svi mi ne ulupavamo novce i slažemo sistem da bi uživali u nečem več to radimo da bi se samo puhali. Vidiš npr. kako ja tražim odobravanje ,utjehu te tuđu zavist jer na svakom koraku ponavljam i nabijem na nos što imam doma i koliko sam u ulupao novaca.
Kako nisi ljubomoran na moj spomenti kabel i CDP ja večeras neču moč zaspat.

btw, šta s tiče auta mjuze, ako se ima hifi topik , kučno kino topik , ne vidim zašto nebi postojao car mjuza topik.
jer i bez toga je dovoljno teško pratit tko se s kim prepucava u vezi čega

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 11.09.2009. u 01:00.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 02:50   #2337
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:

Dogodilo mi se par puta da sam nakon slušanja tako nekog sistema došao do frenda koji bi imao neku Sony ili Philips mini lajnu koja bi mi imala i bolji i ugodniji zvuk nego susjedov audio sustav složen od Marantzovih top komponenti s nekim "KI" potpisima i nekih njegovih pitajboga(tm) zvučnika na stalcima koji koštaju kao moj cijeli sustav zajedno.

očito nisi čuo taj cdp pa onda nemoj baljezgat, nijedan dac i fubar i bilo koji flac nemože nadmašit taj cdp u zvuku...
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 04:15   #2338
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
ako si stvarno stavio ikakvu naljepnicu na auto, pazi me se na sljedećim žderonjama... bezukusni slone
bez brige nisam KRapinizirao auto
Staro 11.09.2009., 05:18   #2339
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova

fleks 0 jelc 1

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 16:03   #2340
Quantum
Make it so

Quantum's Avatar

Datum registracije: May 2008
Z5500 + Mission M33i

Pozdrav svima, imam par kratkih pitanja.

Umjesto prednjih satelita na Z-5500 stavio bih Mission m33i zvučnike.

E sad.....Logitech na prednja dva kanala isporučuje 2x62 W, dok su m33i graduirani na 2x100 W - koliko je to velik problem i kada bi se mogao manifestirati?

Drugo pitanje - što se tiče stavljanja pijeska u m33i, koji je na kraju konsenzus po tom pitanju? Treba li ili ne treba vrećica unutra? Kakav staviti, da li običan kvarcni iz Bauhausa ili neki drugi?

Hvala

EDIT: U igri su i Mission MV-6 ili m34i....MV-6 ima 2x125 W, što je još izraženija diskrepanca između pojačala i zvučnika, pa bih molio savjet.

Zadnje izmijenjeno od: Quantum. 11.09.2009. u 16:58.
Quantum je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno