|
|||||||||||
|
|
#23071 | |
|
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Maknut se koliko možeš i sve 5. Ali da se uvijek i u svim situacijama striktno mora, ne mora. Ali bi se trebalo. Uvijek se naježim kad vidim kako se drapaju pod rotirkama po aleji bolonje (smjer prema gradu) u suprotnom smjeru tokom jutarnjih gužvi. Srećom pa nitko nikad nije opako zazujao iz suprotnog smjera. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23072 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Ako su rotirke i sirena upaljene, to je Hitnost 1 i da, panika je, nekome je život ugrožen. Tada se mičeš i ne pitaš kako, to ne pale da bi zaje*avali ljude. Hitnost 2 su samo rotirke i tada možemo razgovarati o propuštanjima, prometnim pravilima, vozačkoj kulturi i tvojoj dobroj volji. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#23073 | ||
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() PS. Netko je napisao da ga vozila policije (ili policija) nerviraju kad idu pod rotacijom i kad ne kažnjavaju vozače koji im se ne maknu... pa pobogu, da imaju vremena zaustavljati i kažnjavati vozače ne bi vozili pod rotacijom ![]() EDIT: Potpisujem ovo što je napisao @Garro, ali ni to nigdje ne piše niti se ući u AŠ (mislim na stupnjeve hitnosti) pa ostaje samo usmena predaja. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 08.08.2016. u 12:39. |
||
|
|
|
|
|
#23074 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
|
#23075 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Čisto primjera radi...situacija u SAD-u koju sam doživio. Čuješ sirenu, ne vidiš tko i što ide. Apsolutno svi auti se miču skroz uz rub ceste i zaustavljaju se. Nema čekanja da se vidi tko i što ide. Odmah se slijedi procedura. Stojiš i čekaš dok ne prođe vozilo sa sirenom. Kad prođe, promet ponovo kreće. Koliko god se busamo da smo dobri vozači, prometna kultura nam je katastrofalna.
|
|
|
#23076 | |||
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Toliko iznenadnih kočenja dosad nisam zbrojao u svojem vozačkom stažu kao u zadnja dva dana. Ni zbog čega posebnog. Na kraju mi je tempomat bio podešen na skoro najveću udaljenost od auta ispred što kod nas skoro nikad ne koristim. A tek njihova vozačka kultura - činjenica da su skoro svi auti naprijed i iza na bumperima izguljeni dovoljno govori. Kao što su i mene izgulili na parkingu, a bio sam savršeno unutar mjesta.Citiraj:
Citiraj:
|
|||
|
|
|
|
|
#23077 | |
|
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
I vidim tu iznimku, neophodno potrebno strana kretanja i sl. Ali ok... micat ću se kao što sam se i micao i sve ok. Vidim da si upućen u sve te zakone itd. Sjećam se i iz ove teme prije i teme o žalbi na policiju i sl. Što bi se dogodilo da (policija npr) pod zvučnim i svjetlosnim signalima prouzroči tešku prometnu nesreću jer su se vozili u suprotnom smjeru ? "Nitko" nije kriv, policija ima svoje opravdanje, ja nisam vidio i dogodilo se sranje. Kako i što bi bilo dalje ?! Nekako mislim da bi se tu radilo o 'pojeo vuk magare' ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23078 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nitko ali nitko nesmije proći kroz crveno....niti jedno vozilo s rotirkama niti pratnja neke štićene osobe. Po ZAKONU. Znači u tom slučaju ako policija prođe kroz crveno i izazove prometnu nesreću oni su krivi po defaultu. Sjećam se slučaja di je hitna pod rotirkama prošla kroz crvena i izazvala saobraćajnu nesreću di je bilo stradalih, i vozač je bio osuđen na kaznu zatvora. Pokušao se opravdati da mu je doktorica u autu rekla da prođe ali sudac mu je istu stvar rekao koju sam ja gore napisao: da je prošao na svoju odgovornost. To je barem prije tako bilo, neznam da li se sad nešto po tom pitanju promjenilo.... |
|
|
|
|
|
#23080 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Ni prvi ni zadnji put. Citiraj:
Ne mora on pratiti takvo što, mora onaj tko koristi zvučne i svjetlosne signale.
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#23081 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Pitanje je bilo: "Što bi se dogodilo da (policija npr) pod zvučnim i svjetlosnim signalima prouzroči tešku prometnu nesreću jer su se vozili u suprotnom smjeru ?" Koliko znam, s rotirkama mogu voziti po suprotnom smjeru. ![]() |
|
|
|
|
|
#23082 |
|
Premium
|
|
|
|
#23083 |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Cinjenica je da vozilo pod plavim rotacijama ima prednost, i ostali sudionici se MORAJU maknuti. I ovdje policija i hitne i vatrogasci prolaze na crveno. Normalno, uspore, stanu, raspale sve moguce sirene i svjetla i prolaze kad je sigurno. Vjerujte mi da to sigurno ne bi radili da im zakon ne dopusta. Ako vozac ne moze vidjeti i cuti sirene i svjetla onda ne treba imati ni vozacku. |
|
|
|
|
|
#23084 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ne, nemaju prednost uvijek, imaju prednost na raskrižjima gdje prednost nije definirana znakovima ili semaforima. Ne, zakon im ne dopušta prolazak kroz crveno. Ne, vozač ne mora vidjeti svjetla (usred dana ih ni ne možeš uvijek vidjeti) niti ih čuti (slušaš glazbu, gluh si i slično). Zato zako jasno i definira što mogu (a to što mogu ne utječe na druge vozače, tj. ne moraju znatno mijenjati načine vožnje), mogu uz obraćanje pažnje na druga vozila (ono što direktno utječe) ili pak potpuno zabranjuje (npr. vožnju kroz crveno). Zato i kažem, daj pročitaj zakon. Što je to toliko teško?
|
|
|
|
#23086 | |
|
Premium
|
Citiraj:
To što ih mi svi puštamo je stvar kulture i shvaćanja situacije. Koliko znam ni u jednoj EU zemlji nemaju prava prolaska kroz crveno svjetlo.
|
|
|
|
#23088 |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
da, po zakonu ne smiju, ali nepisano pravilo je da imaju prednost uvijek, i normalan i kulturan vozac ce uvijek usporiti, maknuti se na stranu, stati, sto je sve potrebno da prodju. u cijelom svijetu prolaze na crvena i naravno da se dogodi ponekad i sudar, dogodi se i na ostalim dijelovima ceste, nisu ni vozaci hitne/vatrgosaci superljudi |
|
|
|
|
|
#23089 |
|
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Iggy je u pravu, nitko ne smije proći: http://sib.rtl.hr/vijesti/osijek/128...-semaforu.html Što je i logično, jer prolaskom kroz crveno on može ubiti još 10 ljudi. Hoće li vozač hitne svejedno proći kroz crveno, to je njegova procjena i potencijalna nesreća ide njemu na dušu i teret. |
|
|
|
|
|
#23090 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Hoćemo li ih propustiti u takvoj situaciji? Naravno da će svaki normalan čovjek to napraviti. Problem je što u malom broju slučajeva (primjeri one hitne u Osijeku ili vatrogasaca u sudaru s kamionom čistoće u Zagrebu) dolazi do svačega. No onda je i jasno tko je krivac i koja je kazna.
|
|
|
|
#23091 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svi velite da prolaze kroz crveno, a dal gledate kako prolaze kroz crveno? Svaki put kad to rade, voze jako sporo i kad skuze da mogu normalno proc, prodju. Nikad jos nisam vidio da netko projuri 70-80 kroz crveno.
|
|
|
#23093 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
A vozila s plavim tablicama tzv diplomatski imunitet? Oni mogu proći kroz crveno, ubiti nekoga i proći nekažnjeno. Čak su jači i od murje. sarkazam, naravno, ali sjećam se da se netko tako izvukao i to baš kod nas
|
|
|
#23095 | |
|
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Evo scene od danas, odrezao sam dio gdje svasta izgovaram jer je glupaca, da, zensko za volanom, drkuljila po mobu. Ja sam sa 140-150 km/h dosao i pazi njeno kretanje. ![]() Naglo se vratila nakon toga na svoju traku. Nisam stigao ni vidit dali je DE ili It rega.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
|
|
|
|
|
#23097 |
|
Guest
|
Bumperi i sluze da budu zguljeni. Naravno da ce kocenja biti vise ako se ne odrzava razmak od 10 auta kao kod nas... Dal netko zna jel zajebano rastavit unutarnji dio vrata? Trebao bi aktuator promijenit... |
|
|
|
#23098 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Bili su iza njega 3 minute. To je jako dugo kad trebaš hitno dalje. Kratko je kad želiš još malo odspavati, ali kad je hitno, onda je dugo. Btw, ako ne čuješ hitnu, onda imaš preglasnu glazbu, a ako si gluh, ne možeš položiti sistematski i ne možeš upravljati motornim vozilom. Ja sam jučer u Obrovcu hitnu uz glazbu čuo sa druge strane brda. Maknem se desno i ostavim mjesta ispred sebe, za svaki slučaj. Jel se nije neki zadranin odlučio obići mene u 10km koloni. Naravno. I naiđe hitna i guranje s njim. Kreten. P im materina svima, baš me ljute takvi kreteni. Drugi primjer je bilo prije par godina obilaženje kilometarske kolone pred učkom. Pa tog bi mamlaza živog zapalio. Mi smo svi kreteni što polako idemo u koloni, a on je baja. P mu mater bezobraznu. Ipak sam se grohotom nasmijao kad je iz suprotnog smjera naišla hitna uz pratnju policije. Drugi auto iz pratnje ga je lijepo zaustavio i odrapio kaznu. Karma je nekad predivna stvar. |
|
|
|
|
|
|
#23099 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj: