|
![]() |
#2281 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Vjerojatno si zaboravil da imaš group policy za to pa frkneš prek AD-a konfiguraciju: https://www.microsoft.com/en-us/down....aspx?id=49030 A ovo sa SSD-ovima, baš me zanima ak je firmware update jel se bude proizvođač SSDa posipal pepelom kak je inače slučaj, ili je MS taj koji je usral motku.
![]() |
#2282 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Nije SSD/HDD firmware update, jer ga nije ni bilo, ali je zato bilo Windows nadogradnji i zakrpa, koje su s vremenom postale oksimoron i zapravo sinonim za generalno sranje. Ni prvi ni zadnji put da se nakon očekivanih poboljšanja i općenito nečeg korisnog za OS i samog korisnika, cijela stvar kroz Windows Update lijepo strmoglavi. Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2283 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Hoću rec, ak OS očekuje da nekaj radi po specifikacijama a firmware se ne drži toga iz nekog razloga, kad updejt dira tak nekaj sranje je moguće. Ne velim da je ti 100% slučaj ovde ali logično je, samo kaj onda često krivi pojede drek. Zato izbjegavam određene laptop vendore.
![]() |
#2284 |
McG
|
No, kombinacija ima raznih, a ovo je nažalost samo posljednji u nizu primjera di Windows Update napravi više štete, nego koristi.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2285 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
![]() |
#2286 |
McG
|
eJaJ im je dio većeg plana kodnog imena format C: i prelaska na Linux, te općenito bilo koji drugi OS, koji nije okarakteriziran kao spyware ili malware. ![]() ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. Jučer u 15:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2287 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Ko moze preci na Linux, evo malo stimulansa: It's time to move to Linux https://www.youtube.com/watch?v=z3T63v_qaWs Linux After One Year https://www.youtube.com/watch?v=rFuIQb4QccQ
![]() |
#2288 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Prije koji dan sam odradio reinstalaciju Windowsa (iako sam sam sebi rekao nikad više dok je T14 Gen 2 živ) i isplatilo se. Popis instaliranih aplikacija je potpuno isti pošto koristim istu choco listu i sad imam 70 GB više mjesta na sistemskoj particiji. Što je ranije pojelo toliki prostor, nemam pojma. Nadalje, prebacivanje između desktopa je sad instant, dobio sam natrag 120 Hz refresh rate monitora što je nestalo nakon nekog updatea, brži boot i resume iz standbya i konačno se ventilator utišao dok je laptop na punjaču, prije je non-stop radio skoro punom brzinom. Općenito mi se čini da je sve nekako responzivnije, samo sumnjam da će dugo trajati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2289 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
https://www.youtube.com/watch?v=SU2mFqCOh5A kad ovo bude 1/1 uključujući i buduću podršku te da ne brinem da li će raditi neka periferija itd. pređem na linux u roku pet minuta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2290 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Pazite ovo ljudi...Windows 11 kad se postavi, ako slučajno ima internet, automatski instalira Outlook(New) bez pitanja??? Ne vjerujete? Od 23h2 nadalje da. Apsolutno nevjerojatno. Lako se on makne...powershell...ali treba onemogućiti uopće tu bez pitanja instalaciju. Ako nekoga zanima jedan key+string treba samo dodati u registry. Isto tako, moze se instalirati Outlook(new) kasnije kroz powershell tako da nije nepovratno. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. Jučer u 17:10. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2292 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ne znam od kud tih 70gb ![]() ![]() Znači win11 Pro, antivirus, sitni programčići, office, maknuti svi store programi osim photosa, disejblane neke stvari još. Rekao bih da se to popuni kroz windows update i da je "disk cleanup" nužno ponekad obaviti, ima tamo od update-ova i raznih stvari + recycle bin. Bokte sad vidio da imam 25gb u recycle bin-u nisam znao da je to moguće ![]() Nekad i chkdsk oslobodi ponešto jer krivo prikazuje slobodni prostor. Kod "pravog računala" driveri su još, kakva su vremena došla i do dva gb. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|