|
![]() |
#2282 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]() Šteta se rješit tako kvalitetnog tenka, pogotvo za neki kikiriki, a novi kvalitetan kejs bi plaća ohoho....
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2283 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Ja sam odlucio nakon masu razmisljanja ici na Thermaltake F51 Suppressor sa prozorom. Kuciste ima oko 12kg, verzija sa stranicom bez prozora ima 12.7kg, ima puno prostora, izolacija zvuka je brutalno dobra, kuciste je od jako dobrih materijala i cvrste je izrade, to se vidi i potezini, podrska za ventilatore kao i radijatore i vodena hlađenja je ultimativna, a filteri za prasinu su posvuda. Dobra stvar je sta dolazi i sa fan kontrolerom za ukupnu regulaciju do 4 venta. Po viđenom je bolje od svih konkurentnih Fractala i NZXT-a, acijena od 900kn je pilicno dobra za kuciste tih kvaliteta i mogucnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
I ja nakon brojnih reviewova naginjem ka TT-u, ali F31. Razlike između F31 i F51 tiču se dimenzija (F31 nešto niži i kraći te neznatno uži) i ventilatora. F31 ima 2x 120 mm, dok F51 nudi prednji 200 mm ventilator i pozadinski 140 mm ventilator. Također, F51 ima kontroler za ventilatore. Meni više odgovara F31 pošto su mi komponente same po sebi tihe, uz i5 3350P i 2 diska (SSD i HDD) imam i MSI R9 380 koja mi uz rad Twin Frozra V na 20-ak % drži temperaturu između 22 i 27 stupnjeva. Uz eventualni kasniji upgrade isprsio bih se i za vodeno hlađenje. Više mi se sviđa verzija bez prozora, ali ako ju ne pronađem, neću reći ne prozoru. Samo da mi je još u RH pronaći PSU cover (ima dva mjesta za diskove) i to je to. Čini mi se kao najbolje kućište do 700 kn. Antec P100 također ne zaostaje puno po mom mišljenju, ali ima nekih minusa u odnosu na Suppressor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
Banned
|
Rocky Rocastle Sta ce ti PSU cover, imas dosta mjesta za cable managment, HDD i SSD stavi sa straznje strane kucista iza maticne gdje imas dva mjesta predviđena zato, a kaveze sve izvadi van da imas bolji protok zraka. Thermaltake Suppressor serija je presisala Fractale, tj Thermlatake je naparavio dobre kopije, a poboljsao nedostatke i mane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2290 |
Premium
|
@Manuel Calavera Da, zapazio sam ga, ali kao što sam spomenuo na prethodnoj stranici, kod Fractala sam zapeo za titanium grey R4 kojeg kod nas nema. Uz to, na vrhu mu nedostaje filter za prašinu. @Sphere PSU cover bih uzimao u slučaju verzije s prozorom tako da sakrijem kablove, pošto nemam modularno napajanje. Ali naravno, nije must have. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2292 |
Banned
|
Rocky Rocastle U svakom slucaju mozemo bacit sutra par slika i napisat mali review o kucistima, ja sutra idem po svoje u kompletu sa napajanjem EVGA G2 750W, kad sve slozim rado cu postat slike i napisat koju rijec i bacit usporedbe sa temperaturama naspram Z11 plus i redukciji buke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2294 |
Banned
|
Pa stavi ga na onaj ECO mod tamo iza napajanja di ide kabel se nalazi taj SWITCH, mada bi moralo biti tiho kako kod da se koristi, po svim reviewima i snimkama po youtubeu od random usera napajanje ne cujes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2297 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Imam 750 G2 od trenutka kada sam na forumu napisao "mini osvrt na napajanje". Eco gumbic on, FX na 4.4 te R9 290 OC-ana, prije tjedan dana idem cistit dust filter, tamo gdje je fen koji upuhuje zrak u kuciste (pored napajanja dole, arc xl ima dugi filter ispod samog kucista ) puno prasine, tamo gdje je vent od napajanja 0, cisto, ko novo ! Drugim rijecima nije se uopce vent upalio. Znaci TIHO ![]() TT kucista su dobra, meni osobno se svida PSU cover, pogotovo kako ga ima izveden phanteks sa onim bocnim ssd montiranjem ![]() Sphere ocekujemo slike ! Ali u temi Kejbljving job! :P Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 04.01.2016. u 23:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2299 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zanimat će me i komentar vezano za noise dampening. ![]() Kod mene će doći na red na plaći za tjedan dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2300 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2301 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#2303 |
Banned
|
Slike: http://m.hardocp.com/image.html?imag...8yNl9sLmpwZw== http://m.hardocp.com/image.html?imag...8yN19sLmpwZw== Ovdje imas sve slike na jednom mjestu ako nekoga detaljnije zanima: http://m.hardocp.com/article/2015/11...4#.VouhPPkrKc0 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2304 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2305 |
Banned
|
Kuciste Thermaltake F52 Suppressor i napajanje EVGA G2 750W su kupljeni i ugrađeni. Slike cu staviti sutra, biti ce u temi kejbljiving job! Sada da prenesem iskustva: KUČIŠTE: Prvo sta moram rec, onaj ko cilja na tisinu ovo je definitivno kuciste za njega, u sobi u kojoj mi je mrtva tisina, ventove sve kada stavim na max jednostavno se jako malo cuju a kuciste mi je ni pola metra od glave, na najnizim okretajima se nista uopce ne cuje, a da napomenem da postoji i verzija bez prozora koja je jos osjetno tisa jer ima debelu i tesku stranicu sa materijalom koji prilicno dobro izolira zvuk. Šta se tice performansa: Kuciste ima super airflow sa stock ventovima koji su stvarno tihi a rade jako dobar posao. Na r9 390 temperatura na najnizim okretajima ventova na kucistu nije prelazila 69-70 stupnjeva u Dragon Age inquistionu koji prilicno jako przi grafu, a na Zalmanu Z11 su temperature isle na 83-84 stupnja, znaci debelih 13 stupnjeva sam skinuo samo sa promjenom kucista, a racunajte da imam i stock vent na procu koji također radi utjecaj na grafu, sa nekim aftermarket bi temperature bile jos 6-7 stupnjeva nize sigurno. U vezi izrade i kvalitete: Znaci kuciste je ko tenk, tesko je blizu 13 kila prazno, ima sve potrebne filtere za prasinu, ima puno prostora, i da se dobar cable managment napraviti (sutra stizu slike), cvrsto je ko kamen i vidi se da je izrada bila na nivou, također tu je i fan kontroler. Ono sta moram rec da je kuciste bas bombon, onaj veliki prozor stvarno radi magiju, i uz par ledica, i pokoji LED ventilator moze se stvarno remek dijelo napraviti. NAPAJANJE: Ono sta mogu potvrdit je to da je napajanje tiho, ja ga drzim na ECO modu i mislim da se vent ni ne pali cak, normalno dalje je sve standard, full modularno, 80 plus GOLD, nema se sta lose reci. Jedina novost je to da nejde vise sa 10 godina garancije nego sa 5, tako stoji i na sluzbenoj stranici, znaci tamo di sam ja kupio je ducan davao 2 godine, za ostalo sam se registrirao kod EVGE i odma u roku 2 minute dobio mejl sa potvrdom registracije. Ono sta je najbitnije da kod EVGE imate ultimativan support, i napajanje uopce nemojte davati u ducan gdje je kupljeno nego ga direktno saljite EVGI, tako vam je najbrze i najjednostavnije dobiti reklamaciju ako bude problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2306 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Neznam dali ste vidjeli, ali ima par novotarija od Corsair-a Corsair 400C/Q (C je za Carbide Clear, ima prozor, Q je za Quiet) 99$. Jako mi se sviđa Q varijanta, mislim da je savršeno pogođena veličina, cijeli je metalan i lijepo izgleda. Kaže gosp. Geore of Corsair da je taj case specifično napravljen po zahtjevima Šveđana! :O Uglavnom evo mali videjo na dijelu gdje počinje raspravljati o tim kućištima https://youtu.be/pNGBZln8RMM?t=613 a evo i link na Corsair sa detaljima http://www.corsair.com/en-us/carbide...mid-tower-case
![]() RedGreenBlue Zadnje izmijenjeno od: 2 die 4. 06.01.2016. u 22:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2309 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Neka hibridna kombinacija Fractala izvana i Nzxt-a iznutra ![]() Ali dobro zgleda, minimalistično, jednostavno. I čini mi se da će zbog takvog riješenja i prenji usis dosta patiti, slično kao i na H440, Poklopac koji redirecta airflow preko mesha sa strane + dust filter. I oni skelje unutra AF vent, umjesto SP-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2310 |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Evo Phanteks Enthoo PRO M u prodaji u GB, kad usporedim cijenu s drugim caseovima treba bi biti ispod 600 kuna kod nas, izgleda zanimljivo. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|