Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.04.2016., 21:01   #2281
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
Citiraj:
Autor m&n Pregled postova
Cekaj jel se Vi stvarno cudite zasto je nešto putem weba jeftinije nego u poslovnici?

@imart - nisam shvatio ovo moraš imati payway? Payway je servis koji ti nudi mogućnost plaćanja online bilo to na rate ili jednokratno, najpopularniji je t-com payway. Dakle Virtualni POS uređaj.

Za Amex ti cak niti ne treba sigurnosna lozinka ili token koje traži e-commerce na primjer.
E-commerce ti nudi mogućnost plaćanja ZABA ECMC na rate - t-com payway u pravilu Amex i Diners na rate
Koliko sam skuzio, sklapa se ugovor, naplacuje naknada, za kupnju jednog laotopa? Neda mi se s tim zezati.. Da je jednostavno kao paypal onda ok, ali kod nas sve mora biti drukcije.
imart je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2016., 21:48   #2282
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor imart Pregled postova
Koliko sam skuzio, sklapa se ugovor, naplacuje naknada, za kupnju jednog laotopa? Neda mi se s tim zezati.. Da je jednostavno kao paypal onda ok, ali kod nas sve mora biti drukcije.
Loše si skužio. Preko weba doslovno poklikaš, ne plaća se nikakva naknada do tih 12 il 24 rate. Ovo što si ti skužio je potrošački kredit. To je sasma druga stvar di se ispunjava papirologija, plaćaš kamate, plaćaš obradu i prvotno tražiš odobrenje za to od agenta, tj. prodavač traži za tebe.
Oglas

Oglas
Staro 01.05.2016., 11:51   #2283
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Loše si skužio. Preko weba doslovno poklikaš, ne plaća se nikakva naknada do tih 12 il 24 rate. Ovo što si ti skužio je potrošački kredit. To je sasma druga stvar di se ispunjava papirologija, plaćaš kamate, plaćaš obradu i prvotno tražiš odobrenje za to od agenta, tj. prodavač traži za tebe.
Imas neki direkt link da ne lutam?
imart je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2016., 15:31   #2284
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Staro 14.05.2016., 17:11   #2285
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Dižete tenzije nepotrebno.
Hoćete popust u poslovnici sa cijenama kao na web shopu?
registrirat se, naručivat pa čekat 3 dana da bi nešto dobio jefitinije je zbilja tlačenje za nekog kom je cilj doć u poslovnicu da mu prodavač raspakira laptop uvjeri se da je sve u redu plati i ode.

a kad su rekli da niti na keš nema popusta samo smo otišli u svijet medija i uzeli isti laptop za 300kn manje.
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2016., 00:59   #2286
vcendaki
Premium

Datum registracije: Apr 2016
Citiraj:
Autor back2quick Pregled postova
registrirat se, naručivat pa čekat 3 dana da bi nešto dobio jefitinije je zbilja tlačenje za nekog kom je cilj doć u poslovnicu da mu prodavač raspakira laptop uvjeri se da je sve u redu plati i ode.

a kad su rekli da niti na keš nema popusta samo smo otišli u svijet medija i uzeli isti laptop za 300kn manje.
a spika ti je kao i kod svih kapitalista

dođi sa ponudom iz druge firme za isti laptop gdje se vidi da je 300kn manje cijena , traži Voditelja poslovnice i pitaj ga da li se može dobiti šta jeftinije

on ako mu se da raditi će zvati u ZG. i pitati za popust ako ga boli racku samo će ti reći da ne može niš
vcendaki je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2016., 07:56   #2287
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
99% će ti reći da ne može. To je napravio zadnji put kada mu je to napravio lik koji je htio dati 13-14 tk na laptop. Na kraju uzeo lap u ADM.
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2016., 21:41   #2288
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
Autor vcendaki Pregled postova
dođi sa ponudom iz druge firme za isti laptop gdje se vidi da je 300kn manje cijena , traži Voditelja poslovnice i pitaj ga da li se može dobiti šta jeftinije

on ako mu se da raditi će zvati u ZG. i pitati za popust ako ga boli racku samo će ti reći da ne može niš
Nemaš pojma o čem pričaš..
Staro 22.05.2016., 12:27   #2289
vcendaki
Premium

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Nemaš pojma o čem pričaš..
bitno je da si ti najpametniji

ja napravio to nekoliko puta i u linksu i u par drugih informatičkih trgovina

pa ti samo plačaj
Staro 22.05.2016., 12:45   #2290
windfucker
Guest

Ajd' daj račun na uvid (za Links konkretno), nije da ti ne vjerujem, ali...
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.05.2016., 14:03   #2291
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Ajd' daj račun na uvid (za Links konkretno), nije da ti ne vjerujem, ali...
pogotovo što je links sad malo prevelika trgovina, da bi se zamarali sa spuštanjem cijene za 100-200kn u maloprodaji da bi prodali tamo nešto.. ne igra im neku ulogu

ugl, i ja bi račun na sunce
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2016., 20:11   #2292
vcendaki
Premium

hehe a jeste čudni , čovjek vam hoće pomoći kako da dobijete ono što želite a vi tražite dokaze

mislim šta ja dobijem od tog ako lažem ? OK ako nađem račun budem ga stavio na net.

Stvar je vrlo jednostavna ako ti dođeš sa ponudom koja je npr. 300kn. jeftinija za dotični laptop čak i ne moraš lično iči u poslovnicu (jer dosta radnika koji radi u poslovnici boli racku za tvoje probleme i sa druge strane nemaju vremena da se bave sa tobom i tvojim cjenkanjem)

lijepo pošalješ na podršku UPIT da kako to da je laptop 300kn skupnlji kod vas (links) nego u drugom dučanu(otkud je ponuda) te da namjeravaš uzeti još par stvari uz taj laptop

podrška će prosljediti to svojoj PRODAJI koja nabavlja robi ITD... i garantiram da ćeš dobiti neki popust 100%

njima je u interesu prodati makar se odrekli dijela marže ,prodaju vam po cijeni koji imaju veletrgovi i sl. bolje zaradit nešto nego ništa

nitko vas ne sili da se ciganite i da gubite vrijeme na cijenkanje, ja se volim ciganiti pa ako još uspijem uštediti super
Staro 22.05.2016., 22:46   #2293
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
hehe a jeste čudni , čovjek vam hoće pomoći kako da dobijete ono što želite a vi tražite dokaze

mislim šta ja dobijem od tog ako lažem ? OK ako nađem račun budem ga stavio na net.

Stvar je vrlo jednostavna ako ti dođeš sa ponudom koja je npr. 300kn. jeftinija za dotični laptop čak i ne moraš lično iči u poslovnicu (jer dosta radnika koji radi u poslovnici boli racku za tvoje probleme i sa druge strane nemaju vremena da se bave sa tobom i tvojim cjenkanjem)

lijepo pošalješ na podršku UPIT da kako to da je laptop 300kn skupnlji kod vas (links) nego u drugom dučanu(otkud je ponuda) te da namjeravaš uzeti još par stvari uz taj laptop

podrška će prosljediti to svojoj PRODAJI koja nabavlja robi ITD... i garantiram da ćeš dobiti neki popust 100%

njima je u interesu prodati makar se odrekli dijela marže ,prodaju vam po cijeni koji imaju veletrgovi i sl. bolje zaradit nešto nego ništa

nitko vas ne sili da se ciganite i da gubite vrijeme na cijenkanje, ja se volim ciganiti pa ako još uspijem uštediti super

ne znam zasto se cudis sto su ljudi skepticni s tim cijenkanjem u linksa, pa dobro je netko rekao, links je postao prevelik da im nesto znaci 300 kn, mozes li doc u konzum i rec, jel moze 10 dkg mortadele za 5 kn umjesto 7 kn, jer mi u lidla nude za 6 kn ? treba bit realan...
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2016., 23:00   #2294
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Vcendaki, prošle godine Links nije htio dati niti 100 kn popust na laptop od 13000+, na kraju je uzet u ADM. Iovako ionako smo mislili naručiti od tamo, ali je osoba htjela probati da vidi može li dobiti koju kunu popusta. Na kraju je ADM dobio pare za Asus ROG laptop.
Staro 22.05.2016., 23:16   #2295
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
mislim šta ja dobijem od tog ako lažem ?
Ne moraš nista dobiti, ljudi po internetu trolaju jer im je jednostavno dosadno u životu.
Najbolje da ćeš se s najvećom IT trgovinom cjenkati kao da su neki tip s njuškala.

Ako imaš neke dokaze, račune, e-mail prepiske i sl. onda ih postavi, jer si napisao da si to napravio nekoliko puta u linksu i još u nekim drugim trgovinama.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2016., 23:22   #2296
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Slažem se, ovo je trollanje. Prodavači i nemaju neke mehanizma spuštanja cijena. Ovo bi eventualno upalilo u nekoj manjoj trgovini.
Staro 23.05.2016., 18:14   #2297
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Moj kolega je uspio dobiti u poslovnici cijenu kao u webshopu. Prvo su mu rekli da ne može, da mora naručiti preko neta... Ali je slijedilo i pitanje, kako je mislio platiti... Na riječ cash... Cijena kao u webshopu.
Staro 23.05.2016., 18:46   #2298
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Mogao si i stati na njihovo računalo, napraviti kupnju web, okrenuti se i platiti
Staro 23.05.2016., 20:28   #2299
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Moj kolega je uspio dobiti u poslovnici cijenu kao u webshopu. Prvo su mu rekli da ne može, da mora naručiti preko neta... Ali je slijedilo i pitanje, kako je mislio platiti... Na riječ cash... Cijena kao u webshopu.
je da, al pazi trik.. neće ti to proći ako već dođeš do blagajne

..znači prvo moraš glumit nezainteresiranost i pregovarat oko cijene ..riječ cash defeinitivno ima neku čarobnu moć u mnogim dućanima..

očito postoje neke službene tajne mogućnosti za neke artikle , gdje ima interesa jel ..i to je dozvoljeno sigurno "od gore" , iako možda postoje neki "uvjeti" tipa za koje grupe artikala itd..

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2016., 22:10   #2300
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Ja ne znam u kojem svijetu vi živite. U linksu kada god sam gore je uvijek gužva, ljudi čekaju u redu. Imaju broj narudže s weba ili kažu ime i prezime te im prodavač kaže "stiglo je, spremno je i donese". Da se ideš cjenkati ili tražiti nižu cijenu, pitati informacije i slično prodavač bi rekao ne može i već počeo posluživati drugog kupca, neće tebi posvetiti 1h- a ako "nema interesa" ili nešto dramiš već bi kupac iza tebe prigovorio da zadržavaš red.

Malo kada je prodavačima dosadno i mogu raditi ovo gore.
Staro 31.05.2016., 15:40   #2301
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
Pohvala za reklamaciju, laptopu zvucnici nisu radili odmah iz kutije, odneseno na servis jucer, 3 dana nakon kupnje (produzeni vikend), zaprimljeno i danas otisao po novi. Zamolio ih da pokrenu live linux da se ne bih morao vracati u slucaju istih problema. Bez ikakvih prigovora to napravili i provjerili. Ja zadovoljan.
Princ288 je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2016., 17:23   #2302
duggi
Premium
Moj komp

duggi's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
ja vec vise od 10g. sa uzimam robu od Linksa,nikad problema sa reklamacijama,povratima,raznim kompenzacijama i sl.
Cak su mi izlazili u susret sa reklamacijama pa su ih odmah rjesavali.

korektna i fer ekipa,a cijena je takva kakva je pa kome pase.Ako mi treba roba hitno znam da ce u slucaju reklamacije sve biti brzo rjeseno pa tih 10/15% razlike ne znaci puno.
duggi je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2016., 19:03   #2303
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
R9 280X TOP od Asusa mi zadnjih dana počinje sve više i više artefaktirati,na svu sreću garancija je 3 godine i još uvijek traje.
Pošto 280X nemaju jer se ne proizvode niti prodaju više zanima me koju ću grafu moći dobiti.
Postoji li mogućnost nadoplate za RX 480 jer na računu za 280X piše da je plaćena preko 2200kn.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2016., 20:04   #2304
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Ako ga više ne prodaju, ponuditi će ti zamjensku grafičku. Ako ti ne odgovara zatražiš povrat novca
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2016., 20:23   #2305
ibme74
Premium

ibme74's Avatar

Datum registracije: Jan 2013
Prije da ce ti ponuditi 380X, za 480 i nadoplatu ih najbolje pitaj mailom/telefonom
ibme74 je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2016., 21:09   #2306
windfucker
Guest

Trebalo bi moći. Ja sam tako nadoplatio za veći SSD, nije bilo problema, pa ne vidim zašto bi za grafu išlo drugačije...samo mirno i ljubazno i vjerujem u razuman ishod
  Reply With Quote
Staro 08.07.2016., 21:27   #2307
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Naravno,spakirat ću grafu i odnijeti je u ponedjeljak na reklamaciju.
Ciljat ću onda na RX 480,razlika je oko 100kn a perfomanse su na strani 480.
Hvala
Staro 13.07.2016., 13:10   #2308
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Predao u ponedjeljak i danas vidim da je poslana u ovlašteni servis iz Linksovog servisa u ZG-u.

Zna li netko koji je to servis,poslao sam im mail ali treba im dan-dva da odgovore.
Staro 14.07.2016., 12:50   #2309
Sincro
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2016
Pozdrav svima , imam sličnu situaciju 04.07. mi riknula R7 265 dual-x i predana isti dan , još uvijek čekam odgovor od links-a.
Već sam lud bez kompa
Sincro je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2016., 12:54   #2310
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp

Green_FanBoy's Avatar

Datum registracije: Mar 2015
Citiraj:
Autor Sincro Pregled postova
Pozdrav svima , imam sličnu situaciju 04.07. mi riknula R7 265 dual-x i predana isti dan , još uvijek čekam odgovor od links-a.
Već sam lud bez kompa
Možda godišnji odmori pa je manje djelatnika u servisu?
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno