|
![]() |
#2252 |
množitelj
Datum registracije: Apr 2009
|
Bojim se da neće ići tako, oni ne zele otkljucavati opcije na routeru za mene niti mi kreirati nekakav admin account. Pristat će vjerujem jedino na stavljanje starog firmwarea pa bih sam otvorio admin account. Tako da mislim da im moram navesti da mi je sa starim firmwareom veza bila stabilnija, ping bolji i sl. Svaki savjet i dalje dobrodošao!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2253 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Bok, gdje se predaje u ruke zahtjev za raskidom usluge u Zagrebu? Koja ulica? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2254 | |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
No opet, čim sam ga spojio na net sa aktivnom TR069 konekcijom je povuklo nove postavke i ograničilo mi dosta pristup. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2256 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
Slobodno prokomentirajte. [IMG] ![]() Rekao da ce probati jos "ispeglati vezu" pa mozda nategnu do 30Mbit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2258 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni je također prije tehničara bio max. upload kojih 15 Mbps, a download 59 Mbps ako se ne varam, a nakon što su mjenjali neke profile i prčkali je ovako: http://i.imgur.com/Nz0WYLb.jpg Očito dosta znače ti profili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ono šta mene zanima na temelju naših screenshotova je - kako router odluči kako će nam syncat brzinu? jer neki imaju 15mbit uz 10dB SNR, neki imaju 10 uz 8dB SNR (npr ja), a nekima ide signal dole do 5-6 dB a imaju recimo 20mbit. i pitanje za vas sa najnovijim fw-om , koje opcije su vam vidljive sa user accountom, a koje sa admin accountom? ps - moja linija laganini umire, pred par dana je sync bio na 9600kbit, danas je 9300. uplink mi se čini da je ostao isti ili ima minimalna odstupnja (cca 640 kbit). negdje sam pročitao da iskonov voip "uzima" po 256kbita po smjeru pa razgovor troši cca pol megabita. ako nema dovoljno lufta , kako to router riješi? uzme brzinu od internet-a, ili koristi veću kompresiju da mu razgovor stane u nezauzet bandwidth linije? i ako je netko skužio se može namjestit scheduled reboot zyxela? svaka 3 dana ko po špagi umre voip clip, umjesto broja dobijem chiamatu esternu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2262 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Neda im se igrati sa time? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
vdur, hvala ti za upute za taj router ali jp-rv ima novi -vdsl zyxel. @jp, zovi Iskon i reci da ti nema statusa linije na zyxelu i da želiš novi fw. Dobiti ćeš ga. A kako ti na SX763 nema status linije? Pa makar je on precizan i pouzdan a ti si sada na ADSL-u.
![]() |
#2266 | |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2267 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
![]() |
#2268 |
Registered User
|
Ja ne znam kakvih vi problema imate... LAN1 ![]() LAN2 ![]() LAN3 ![]() LAN4 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2269 | |
Premium
|
Citiraj:
siemens nema status jer mi je gore ddwrt. samo ispiše line rate, ne i ostalo. stari thomson onaj bijeli mi je riknuo sam od sebe, nisam ga koristio neko vrijeme i kad sma ga opet upalio samo je svjetlila crvena ledica na power, a zelene ledice od lan portova su bile upaljene sve 4. tako da je završio u smeću, i sad nemam više adsl routera. i bio sam pitao prije - sa najnovijim fw-om, koje su vam admin opcije ostale? pričali ste da su vam pogasili pol toga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2270 |
Registered User
|
Pozdrav svima. ![]() Čitam temu i našao sam par korisnih info (hvala svima), ali ima još nekih nedoumica. Naime, nakon kaj mi je istekla ugovorna obveza odlučio sam se uzeti paket sa većom brzinom. Jučer sam dobio ruter i sad treba čekati do utorka da me uključe. ![]() Ono kaj me zanima je : 1. Ništa mi nisu rekli za stari ruter, da li ga moram vratiti ili kaj da radim s njim? (Ugovorna obveza je istekla davnih dana) 2. Molio bih nekoga da mi na pm objasni postupak da unutar rutera uspijem ostvariti administratorske ovlasti. A sad jedan, možda zanimljiv, podatak za koji bih volio da mi netko prokomentira. Naime, kod mene je Line Attenuation u oba smjera 150 dB, Noise Margin 304 dB, udaljenost od centrale je ispod 1.5km , a opet mi kažu da mogu povući brzinu 25!? Živjeli! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Registered User
|
Evo i screenshot... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2274 |
Registered User
|
Hvala, zanimljivo je da kad bih pitao djelatnike SZK da mi nitko nije mogao reći da ruter ne prikazuje zareze, nego su se čudili i rekli da ne mogu to objasniti. ![]() Ali da predviđaju kako ću imati max 25, sad bumo vidjeli. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2275 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() Što ja mogu očekivati?
![]() |
#2277 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
hmm.. meni su rekli do 20mbit download, atenuacija 17db. Po ovom kalkulatoru http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php mi je udaljenost 1231m, iskreno baš mi i nije to sve najjasnije. Mene više zanima upload, i da li bi mogao imati od 3-5mb/s..
![]() |
#2279 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Moguće da vam routeri ne prikazuju dobro parametre, ne bi se čudio. Danas mi je linija opet nešto lošija. Danas max UL 2.5mbps i DL 26mbps a prije 2 dana 3/28mbps. ![]() Danas: ![]() Je tko od vas skužio što predstavljaju oznake D1 a što D2?
![]() |
#2280 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
To je downstream line attenuation na više različitih frekvencijskih spekatara. Ako ste koriste profili 17a ili 30a, iskorištava se više tih spektara. Naravno, blizina centrali omogućava bolju iskoristivost. Najusporediviji je ovaj d1 sa adslom2 iako je uvijek viši nego na adslu zbog više frekvencije na kojoj radi vdsl. http://www.joepeesoft.com/Public/DSL...andPlanEUR_998 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|