Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.12.2008., 21:39   #2251
chingyos
Premium
Moj komp

chingyos's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Meni u xp zauzima samo 1.3 Gb rama,na visti oko 2.5Gb,igram na 1280,mozda zato i ne trazi previse,uglavnom vi koji igrate na visti,napravite dual boot xp i dobit cete oko 10-15% fps
chingyos je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 21:42   #2252
Necto
♪☺☼☻♫
Moj komp

Necto's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Yup, R* Social Club stranica je isto offline .

Bas zbog ovih sranja pod hitno treba dedicated serveri, a ne da ovisis o kretenima u Microsoftu i "njihovim" "serverima".
Necto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2008., 21:59   #2253
t3chno b0y
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
meni sad na ovoj trenutnoj konfiguraciji zastajkuje igra dosta pa me zanima jel to zbog neoptimiziranosti igre ili mog lošeg hardvera?
nemogu normalno igrat na najnizim detaljima a imam najnovije ati drivere i patch
t3chno b0y je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 22:00   #2254
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Dečki ovo je živa istina....

Evo sad ubacio još 2X1 DDR2 Kingmax znači 4GB, i dogodio se živi preporod u GTA IV ! Nema nestajanja textura, nema zaštekavanja...čak mi se čini da ni sjene nisu više debilne...sve u svemu sigurno je da za GTA treba više od dvije gige! Zbilja sad mi je gušt igrat kad je sve u redu... odoh natrag u Liberty City
Imati 8800gts a ne imati 4gb otpocetka je glupost.... jebemu 2gb memorije dodju ko losi cevapi na tresnjevackom placu i to ne od danas nego vise od pola godine.... Neki od vas kenjaju kak je igra neoptimizirana da je to nevjerojatno, a u isto vrijeme nemate ni 4gb sto vjerojatno i moja baba ima
sh0kre je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 22:11   #2255
BeroVK
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor t3chno b0y Pregled postova
meni sad na ovoj trenutnoj konfiguraciji zastajkuje igra dosta pa me zanima jel to zbog neoptimiziranosti igre ili mog lošeg hardvera?
nemogu normalno igrat na najnizim detaljima a imam najnovije ati drivere i patch
Igra je neoptimizirana a mogo bi nabavit i neki dual core proc
BeroVK je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 22:12   #2256
$čofi$
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor t3chno b0y Pregled postova
ugl do tvog hardvera i to prvenstveno proca a ni grafa nije mašina, al ni igra nije optimizirana tak da to sve utječe na loš gameplay

EDIT:bero me preduhitrio
$čofi$ je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 22:21   #2257
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
Imati 8800gts a ne imati 4gb otpocetka je glupost.... jebemu 2gb memorije dodju ko losi cevapi na tresnjevackom placu i to ne od danas nego vise od pola godine.... Neki od vas kenjaju kak je igra neoptimizirana da je to nevjerojatno, a u isto vrijeme nemate ni 4gb sto vjerojatno i moja baba ima
OK, ako je tako kako ti kažeš, kupiš mi 2gb?

ALiEN17 je online   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 22:33   #2258
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova

Bravo care.... Evo imaš još takvih izjava šokre?
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 23:06   #2259
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Citiraj:
vidiš da nekim ljudima novci padaju sa neba
Staro 14.12.2008., 23:33   #2260
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
kakve su to GLUPOSTI da treba imat 4 gb rama, evo ko god to kaže ja njemu kažem da je idiot kakvog nema, ja imam 2 gb-a rama u sklopu e8400 i hd4850 toxic i nema TEORETSKE šanse da mi ijedna igra uključujući gta4 danas zašteka, naravno od viška glava ne boli al u ovom slučaju stvarno nema potrebe, tih 4 gb-a ram nek si uzmu ljudi dovoljno glupi da se igraju na visti (da,dobro ste pročitali) ili ljudi koji nisu čuli za faking xp...a ti sh0kre bolje bi ti bilo da umjesto u ram malo ulažeš u druge komponente...i pozdravi baku...
skyman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2008., 23:39   #2261
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
ja imam 2 gb-a rama u sklopu e8400 i hd4850 toxic i nema TEORETSKE šanse da mi ijedna igra uključujući gta4 danas zašteka
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 23:45   #2262
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:

SC 1 dan posla i evo rama.

Mislim ako mogu ja za svoje pizdarije raditi, mozes i ti.

Djelomicno se slazem sa sokreom. 200kn za ram i nije neka lova, pogotovo studnetima i ucenicima koji imaju SC. Tak da...

Ako si IMALO sposoban uz fax si mozes zaraditi za auto, a ne da nebi mogao za ram. A ovakve izjave kupi mi kupi probaj starcima provaljivati. Nije ti rekao da kupis grafu od 3000kn (sto bi bila glupa izjava jer 3k kn dat za komad hardvera koji ce za pol godine biti
Pogotovo ako mozes imati 8800gts512, a ne za ram. To mi je ko kad vidim nekoga da fura qvada, 8gb rama, 3tb diskova, grafu zadnje generacije i bulji u CRT monitor iz doba franje josipa. Taj covjek je za mene odma u startu niskointeligentan i nema mu pomoci.

Evo mojih 5 lipa.

I da, igra je neoptimizirani šit i kod mene na 4 rama i XPima. tak da... Ide... Al ide slabo...
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 23:46   #2263
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
kakve su to GLUPOSTI da treba imat 4 gb rama, evo ko god to kaže ja njemu kažem da je idiot kakvog nema, ja imam 2 gb-a rama u sklopu e8400 i hd4850 toxic i nema TEORETSKE šanse da mi ijedna igra uključujući gta4 danas zašteka, naravno od viška glava ne boli al u ovom slučaju stvarno nema potrebe, tih 4 gb-a ram nek si uzmu ljudi dovoljno glupi da se igraju na visti (da,dobro ste pročitali) ili ljudi koji nisu čuli za faking xp...a ti sh0kre bolje bi ti bilo da umjesto u ram malo ulažeš u druge komponente...i pozdravi baku...
U najmanju ruku nisi u pravu, s tom konfiguracijom meni (dakle i tebi) nijedna od novijih igara (ovi hitovi kakti) ne radi na više od 50 fps-a na high detaljima uz bar malo AA, kad bi sve stavio na max bilo bi skoro neigrivo, a imam 19" monitor
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 00:41   #2264
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
lud76...bench govori za sebe

Statistics
Average FPS: 42.14
Duration: 37.54 sec
CPU Usage: 85%
System memory usage: 81%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (85 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 40
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6879
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processor

i to je još prije patcha na 8.11 driverima, isti mi je fps i na 1600x1200 rezi, promet je isto stavljen na 100, isključen samo clip capture i to je to, jedino sam imao problema sa corrupt texturama al to sam riješio patchem, igrica ide glatko bez problema...proc radi na 3.6 ghz, grafa tvornički overklokirana...vidim dosta ljudi ovdje ne zna pravilno instalirat windows da radi kako spada...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 00:51   #2265
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Kaj je tebi, kaj se dereš? A ti si kao pametan kaj imaš 4850 TOXIC, i igraš se na XP-u koji nema DX10, i onda naravno ne šteka niš!
Višak rama mi nije dalo niš FPS-a više samo vše ne nestaju texture i igrica ne šteka nakon 20min...i ide fluidnije, al FPS-i su isti, kaj me i nezanima ak sve radi, nisam FPS-oman!

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
SC 1 dan posla i evo rama.

Mislim ako mogu ja za svoje pizdarije raditi, mozes i ti.

Djelomicno se slazem sa sokreom. 200kn za ram i nije neka lova, pogotovo studnetima i ucenicima koji imaju SC. Tak da...

Ako si IMALO sposoban uz fax si mozes zaraditi za auto, a ne da nebi mogao za ram. A ovakve izjave kupi mi kupi probaj starcima provaljivati. Nije ti rekao da kupis grafu od 3000kn (sto bi bila glupa izjava jer 3k kn dat za komad hardvera koji ce za pol godine biti
Pogotovo ako mozes imati 8800gts512, a ne za ram. To mi je ko kad vidim nekoga da fura qvada, 8gb rama, 3tb diskova, grafu zadnje generacije i bulji u CRT monitor iz doba franje josipa. Taj covjek je za mene odma u startu niskointeligentan i nema mu pomoci.

Evo mojih 5 lipa.

I da, igra je neoptimizirani šit i kod mene na 4 rama i XPima. tak da... Ide... Al ide slabo...
Nema kaj, ti znaš i horoskop nekom odredit čim vidiš kolko ko ima rama!
Nisam imal potrebu prije za ramima, evo sad sam ih uzeo i eto, sretan sam da vidim razliku....i kaj sad, zato kaj su sad jeftini treba ih odma nabacat u komp 100giga? A nije ni SC kaj je nekad bio...slabo se plača!
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 01:06   #2266
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006

Uffff, zbuksao se u Hitnu i tamanim sve što prođe kroz vrata, nakupio se oružja i oružja (najviše M16 i sačmarica od onih SWAT-ova.)
I taman hoću krenuti u bijeg i okušati sreću prema car paintu i izletim kroz vrata kad ono pam! Jedan puta me shotgunom drito pogodio i ja punog healtha padam ko pokošen
Pogledajte samo trupla tu na ulazu , samo brijem da ih je još tri puta više al ne vide se.
Staro 15.12.2008., 01:22   #2267
Necto
♪☺☼☻♫
Moj komp

Necto's Avatar

Bar im je blizu bolnica
Staro 15.12.2008., 08:31   #2268
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Citiraj:
ja imam 2 gb-a rama u sklopu e8400 i hd4850 toxic i nema TEORETSKE šanse da mi ijedna igra uključujući gta4 danas zašteka,
kakav lilihip

pa naravno da TEORETSKE sanse nema da tvoja masina zasteka.

ali prakticne. pa sanse. pa tu ima svega. a ponajvise zastekavanja.

no ti si teoretski igrach..ko i jebac. prema knjizi i teoriji, zapravo si super jebach..no prakticno ti keramika losa u kuponici a tek zuljevi.

praxaj zlato dedino..praxaj..ak s nicim onda s praxitenima..al daj ne trkeljaj
Staro 15.12.2008., 08:42   #2269
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Evo ja jucer u bacio jos plocicu od dvije gige u komp, uglavnom igra radi glade, prije nikako nisam mogao igrati na texturama na high i render qualityem na highest bez uzasnog usporavanja do granice neigrivosti i odvratnim popupovima....
Sada bez problema na 1600x1200, texture na high, render na highest, draw distance 28, detail distance 45, traffic density 100 i shadows na 3... bez i najmanjeg problema, jedino sam primjetio usporavanje po noci u kombinaciji sa maglom ali i dalje je bilo igrivo....
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Zadnje izmijenjeno od: Gjurovski. 15.12.2008. u 08:54.
Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 09:08   #2270
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@skyman ja sam reko da meni igra pojede 95% rama a zato ima i razloga reza je 1920x1200 i sigurno da vise rama trosi... a moguce je da mi neki program iz pozadine mazne tonu rama makar sumnjam jer meni hladan start mazne 43% rama tj oko 1.7Gb jbg vista dere...
Da ti kazen jos nesto dragi prijatelju na xp ne bi nazad ni da mi plate... Xp mi se rusio bar 2x tjedno a vista mi radi vec 1god bez i jednog crasha... a sad sto vista nosi vise rama i vise drugih stvari bas me zaboli lijevo jaje...
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 11:37   #2271
chingyos
Premium
Moj komp

chingyos's Avatar

Citiraj:
lud76...bench govori za sebe

Statistics
Average FPS: 42.14
Duration: 37.54 sec
CPU Usage: 85%
System memory usage: 81%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (85 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 40
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6879
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processor

i to je još prije patcha na 8.11 driverima, isti mi je fps i na 1600x1200 rezi, promet je isto stavljen na 100, isključen samo clip capture i to je to, jedino sam imao problema sa corrupt texturama al to sam riješio patchem, igrica ide glatko bez problema...proc radi na 3.6 ghz, grafa tvornički overklokirana...vidim dosta ljudi ovdje ne zna pravilno instalirat windows da radi kako spada...
I meni na ovim postavkama isto benchmark kaze isti rezultat,ali nemoguce da ti tako fino ide u igri,na nekim dijelovima prilicno trza-po 15-20 fps,a to nije glatko igranje...gluposti
chingyos je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 12:04   #2272
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor chingyos Pregled postova
I meni na ovim postavkama isto benchmark kaze isti rezultat,ali nemoguce da ti tako fino ide u igri,na nekim dijelovima prilicno trza-po 15-20 fps,a to nije glatko igranje...gluposti
slazem se ja sam jedno vrijeme non stop gledo FPS i kako sam vidio po danu kad imas tonu prometa oko sebe imam mozda 20FPS.ova ako ne i manje... a po noci kad nema puno prometa 30-40FPS.ova
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 12:17   #2273
leteci
Premium
Moj komp

leteci's Avatar

Ima li netko problema da izbaci Blue screen of death dok igra. I govori mi da je neki problem u atikmdag!? Inace igra radi odlicno sve dok se ovo ne dogodi...
Staro 15.12.2008., 12:22   #2274
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Citiraj:
Autor leteci Pregled postova
Ima li netko problema da izbaci Blue screen of death dok igra. I govori mi da je neki problem u atikmdag!? Inace igra radi odlicno sve dok se ovo ne dogodi...
jesi instalirao patch (ako nisi, imaš link nekoliko stranica ranije) ?
Staro 15.12.2008., 13:45   #2275
bisanu
Premium

Datum registracije: Dec 2007
ljudi može pomoć? probam uključiti onaj clip capture ali mi javlja da nemam dovoljno "system resources" za to pokrenuti u single playeru. ima li načina da ja to ipak pokrenem?
hvala
bisanu je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 14:25   #2276
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Meni se i nakon patcha igra i dalje ruši randomly...
Do prve misije ne mogu ni doći, a ako se vozikam bezveze po gradu onda je samo pitanje vremena kada će se srušit...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 14:55   #2277
junkieee
Premium
Moj komp

junkieee's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
jel se ovo za 4 gige rama odnosi na rezolucije vece od 1680*1050? Recimo ja imam sad u planu kupit 4850 pa cu je probat tjerat na 1680*1050 valjda ce ic na nekim srednjim detaljima....

Sto se tice patcha dobije se par fpsa...nis posebno mogli su i to bolje napravit..Ali uz sva sranja i neoptimiziranost igra je predobra, kao i svaki gta do sad..
junkieee je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 15:10   #2278
Necto
♪☺☼☻♫
Moj komp

Necto's Avatar

Cini mi se da je velika razlika potrosnje rama izmedju 1024 i 1680 i vise.
Meni su nakon nekih 2h texture kompletno nestajale i treperile, ono vozis i nestane zgrada ili cesta ispred tebe.
A sada igram i po 4h bez ikakvih problema
Staro 15.12.2008., 15:22   #2279
bisanu
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor bisanu Pregled postova
ljudi može pomoć? probam uključiti onaj clip capture ali mi javlja da nemam dovoljno "system resources" za to pokrenuti u single playeru. ima li načina da ja to ipak pokrenem?
hvala
bisanu je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 15:38   #2280
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Za cega uopce sluzi clip capture?
Romano.Cule je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas