|
![]() |
#2252 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Meni osobno šalata je OK, ali dok ideš unutra vidiš onaj derutni bazen desno pa kad uđeš unutra one ruševine koje su nekada bile tribine desno gore. Meni je najveći nedostatak na QOTSA bio broj ToiToi instalacija, mislim da ih je bilo devet što je za krcatu šalatu i intenzivno pijenje razvodnjenog piva koje ne opija premalo. Pola sata čekati red za pražnjenje mjehura je malo previše ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2253 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Haha, nemam pojma ![]() Zapravo nisam siguran jesam li uopće vidio štand, hmm. @mkey Nisam baš pola sata čekao, ali da, red je bio popriličan i na tome bi se moglo poraditi. Ostalo mi nije bilo previše bitno, spominje se nekakva renovacija pa je (valjda?) privremeno.
![]() |
#2255 | ||
mag.math.
Datum registracije: Dec 2021
|
Apsolutno ništa ne smeta ni vrijeđa već izuzetno nasmijava. Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2257 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ali su jeftini oni ako se dobro sjećam, nekad su karte bile po 50kn. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 31.07.2025. u 12:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Kratki review i izvještaj sa koncerta Iron Maidena 17.07.2025. u Beču. Što reći, koju posluku porati (kretenska fora ali nisam našao prikladniju). Zvuk zakurac ali dalo se slušat i pjevat. Playlista odlična. Bend izvanredan s obzirom na godinu proizvodnje. Zamjenski bubnjar solidno zamjenio Nicka. I to je to što se tiče koncerta kao koncerta. A sad ono bitno - PUBLIKA. Kako ovo početi... aha da... krv ti jebem i publici mrtvoj retardiranoj. Sad kad mi je malo lakše, krećemo. Ušli na stadion, tribina sektor E (zelene stolice) i sjeli. I kako se to lagano punilo, dolazi plejada likova. Navest ću samo najupečatljivije. Nama s lijeve strane sjeda par, tip i ženska, skupa imaju 0,3 tone, živi 3D modeli maskote HypoAlpeAdria banke, obučeni ko da idu kod bake na ručak odmah nakon nedjeljne mise - i mislim si boktenejeba jel ovi znaju kamo su došli. Meni s desne strane dolaze 3 lika čupava, propisno odjeveni, tetovaže po rukama - i mislim si super, ovi će se razbacat pa bude zanimljivo. Povrh nas je neka mlađa ekipica, isto propisno obučena - i mislim si ajde, ima nade za mladost ovdje. Podno nas dolazi par, totalni kontrast ovoj krmadi s lijeve, 2 kišne gliste; neki očalinko grbavi i đevojka mu u nekakvoj recikliranoj opravi i dinamovo plava boja kose - i mislim si, lakši ste od ovih lijevo za 0,22 tone, ali pitanje je isto. I sad prođe cca sat vremena i netom pred početak svirke grupe (kr)Avatar, krmad s leva je pojela i popila tov u vrednosti 100+ EUR, tj. barem smo brojali do 100 EUR, pereci, pivo, sok, sladoled, kokice... više manje sve kaj su autohtoni austrijanci s obronaka južne Himalaje nosili po stepenicama blizu nas. Ovi ostali oko nas su samo trošili na pive i vodu. Krene predgrupa... i završi predgrupa. S leva i dalje jedu i piju, ostali naravno drkaju po mobitelima. Čekamo "Doctor, doctor". I eto ga, 20:55, kreće Doctor Doctor. Ustanemo se frend i ja....iii... jedini smo koji smo ustali. I opet si mislim, ljudi ako niste znali koncert počinje. Ako već niste zaključili da je ta pjesma uvijek intro, mogli ste skužiti po tome što ju je netko pojačao. Dobro... odsvira to, pa The Ides of March... i dalje nitko ništa... pa intro od Murders in the Rue Morgue... pa Maideni izlete... pjevamo, ruke u zraku, a kraj nas svi navedeni i puno šire sjede kao da smo na koncertu Luke Balvana. Šok i vjeverica. I opet si mislim - ajde, ta pjesma, pa Wrathchild, pa Killers i nisu "popularne" pjesme pa mnogo ljudi ne zna, krenut će kasnije. Kreće Phantom of the Opera, meni jedna od top 3 njihove pjesme ikad, frend i ja na nožnim prstima, urlamo, ruke u zraku. Ove mrtvokurčine i dalje sjede, a krmad nama s lijeva počinje lagano negodovat jer očito smo im preglasni bili što pjevamo. Sad se koncert konačno "komercijalizira" i kreću hitovi. Reko ide The Number of the Beast, ak se sad mrtvokurčine ne pokrenu, jebat ću im svima mater retardiranu. Ajde de, malo, ali maaaalo su se pojedinci dalje od nas trgnuli no nisu ustali nego su sjedeći to ispratili. I tako koncert traje i Maideni skuže isto što i mi - publika je kao i njihov kompletan orginalno austrijski muški narod - erektilno disfunkcionalna i počnu odrađivati koncert sa sve manje interakcije sa publikom. Eh da ne zaboravim, "čupavci" s naše desne strane, sjede, bulje u prazno, natežu pivu i drkaju po mobitelu. Isti oni za koje sam mislio da će se razbacat kao i mi. Kulminacija moje netrpeljivosti prema mrtvokurčinama dolazi krajem meni odličnog hita Powerslave gdje kraj pjesme završava sa stihom "...slave to the power of DEEEEEEEEEEATH!!!!" i baš tako kako piše, ja sam to odurlao. Tada mi se mužjak nosoroga obratio da se stišam. Kroz glavu mi prolazi scena kako kanađani tuku letvama one sirote tuljane na ledu u određeno doba godine ali nemam letvu. Skuliram se i pokažem mu srednji prst ali sam iziritiran i pun mi kitone svega više. Ne znam njemački pa ga nemrem uvredit pa reko, bit ćemo još žešći i glasniji. Konačno ide druga iz mojih top 3 pjesmama; Rime of the Ancinet Mariner. Dođe dio "Sailing on and on and north across the sea, Sailing on and on and north till all is calm" i taj dio odurlam 30 cm od ušiju nilskih konjeva. Iziritirani, dižu se, doduše teško i polako te napuštaju stanište parenja i odlaze nepovratno. I opet da ne zaboravim, ekipa iza nas, ta dečurlija, pola na mobitelima, svi sjede i vidno im frend i ja smetamo i pokušavaju GLEDAT koncert između nas jer im smetamo što stojimo. Naravno, boli nas karina. Sretni i zadovoljni što su Žak wannabe i fat Berta otišli, nastavljamo uživati u koncertu. Stižemo do The Trooper i krene galop. Slučajno, ali slučajno rukom trknem sjedećeg metalca čupavog, onog s desne za koje sam mislio da će biti u najmanju ruku aktivni ko mi. Ispričam se, lik kaže OK, ustane se i ode sa svog mjesta kao i njegova 2 pajdaša. Odu i ne vraćaju se. Mislim si, jel ovo neka skrivena kamera.. totalni disbelief. No ajde, imamo prostor oko sebe, slobodan, blizu smo stubištu, super. I eto "kraj" koncerta, pjesma Iron Maiden završava i Brus kaže "Good night Wien bla bla..." i pjesma završi. Kišne gliste podno nas i još jedno 300tinjak ljudi oko nas se ustaje i tutanj. Nadrealan prizor. Bjeg sa stadiona jer je koncert "gotov". Ja velim "idu još 3 stvari, ja ne vjerujem". Frend u šoku. Prazni se i parter dolje. Mi i neka grupica povrh nas ostala. Pre stra šno. Kreće Churchill's Speech i zna se da ide meni i treća od Top 3 stvari ikad Aces High. Dok je trajao intro sa scenama iz Bitke za Britaniju i dok je Cruhchil izgovorio "... we shall never surrender", pol tribine je bilo čisto. Naravno, mi smo propisno odradili tu stvar. Isto tako Fear of the Dark odma nakon i tu se vidjela sva tuga, ćemer i jad austrijskih cuckova. Na refren kad i dede na bini skaču, u fan pitu skače 5 i pol ljudi. Ostali nepomično stoje i drže mobitele. Dobiješ poriv da bacih kašikaru međ' nji'. Wasted Years i bogu hvala, pođimo u miru. Pri izlasku sa stadiona frend i ja komentiramo i ja kažem na glas "znaš kaj, i drago mi je kaj budu ove papke austrijance u vlastitoj zemlji izgurali migranti islamske vjeroispovjesti jer drugo i ne zaslužuju, jer koliko su zainteresirani za ovakav spektakl, toliko su zainteresirani i za opstanak vlastitog naroda i države." To je čuo neki lik, nasmijao se i na ekavici rekao "brate sve si dobro rekao to se već dešava, takvi su ti svi koncerti ovde". Očekujem da u 2026. dođu u Arenu ZG da malo popravimo gorki okus u ustima. Također, kupljene su i karte za Metallicu u Budimpešti za Jun 2026, pa se nadam da će Mađaroni biti kudikamo bolja publika od ovih cuckova, majke im ga nabijem nezainteresirane. Huh... sad mi je lakše ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 01.08.2025. u 08:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2261 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
A za Metallicu u Budimpešti se nadam da će biti bolja publika.
![]() |
![]() |
#2262 | ||
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
I nekako se nebi složio da su tribine oduvijek takve. Vjerojatno ovisi o podneblju. Na hrpu koncerata zadnjih 10-tak godina, na tribinama je bilo čisto OK i zabava, barem na sličnim koncertima na kojima sam bio. Da se u tvom i Mommijevom stilu odkurčim "bijo sam na jako puno koncerata i nemojte mi pričat..." ![]() ![]() ![]() Doduše čitao sam slične komentare za G'N'R u Beogradu što mi je za braću srbe isto čudno budući su tamo koncerti isto uvijek veseli. Isto su neki popizdili da je hrpa ljudi se tam došlo slikat. Jebote život takav koji živiš za druge. Ono, kupite si S/FTP kabel i okačite se o luster majke vam nabijem jadne. ![]() I onda kad gledam publiku po Južnoj Americi ili Meksiku, plače mi se što nisam tamo ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 01.08.2025. u 12:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Sto vise idem na koncerte u zadnje vrijeme, to mi manje smeta sto je princeza Maynard pizdio na mobitele i uveo zabrane istih na koncertima. Inace sam u Becu pa sam bio tu vec na dosta koncerata, sto manjih sto vecih, i uvijek je ista prica cim je koncert u Stadthalle ili na stadionu. Bude hrpa ljudi koji su dosli tamo uslikat se za instagram i to je to. Eventualno ako se ide na neka manja mjesta tipa Arena Wien i slicno, onda dodju ljudi koji to stvarno slusaju i ne smeta im ako ce netko zapjevat, skakat i slicno. Nije AT, ali vodio zenu nedavno na Dua Lipu u pulskoj Areni. Tamo 80% ljudi ne zna ni pjesme njene, nit plese na to nit ista. Samo stoje ko panjevi i mobitel preko publike da uslikaju da su bili tamo. Iza nas stajala neka djevojcica od 7-8 godina, urla svaku rijec, plese non stop, a ne vidi od ljudi nista. Na kraju ju digli na ramena pa se zahvaljivala, al naravno ovi debili s mobitelima od iza nje odmah krenuli prigovarat i prskat ju vodom da se spusti. Ljudi su jednostavno glupi ko qurac i idu na takve stvari samo da mogu objavit da su bili tamo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nekad je sramota za svakog čru metalca bila uopće pomisliti na kartu za tribinu. Ako nisi bio zaliven s barem litrom pive, završio pod pazuhom nekom Chewbacci od 2 metra i 120 kila, bio opečen s barem tri čika i dan poslije imao plave noge i ruke od poganja…nisi bio na metal koncertu ![]() Jebiga, tribine su takve uvijek bile. Pored mene je frajer mrtvo hladno izvadio Sony kameru (ne fotić, ne mobitel…video kameru), namontirao si gore mikrofon i CIJELI koncert snimio. Srećom, nemam često tu sreću imati ovakvo iskustvo, ali dobrodošao nam na tribine-koncertnu gerijatriju ![]()
![]() |
#2266 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
A gle, to je jedan od bendova koji su žarili i palili 80-ih. Najžešći fanovi danas imaju koliko, 60-ak godina? Još Iron Maiden i odlično odradi koncert s obzirom na staž, za razliku od mase bendova iz tog perioda koji bolje da ostanu doma nego da se takvom jadnom izvedbom poseru na cijelu karijeru. Sekiralo me prije ko i tebe, ali jednostavno prestaneš doživljavati više ljude oko sebe i oko što rade/ne rade za vrijeme koncerta. Odvagnem jel me više živciraju pijane gorile u parteru i da više moram paziti na to da me netko ne odvali u glavu, i to da neću vidjeti ništa od mobitela u zraku vs to da imam pogled na pozornicu i totalno indiferentne zombije oko sebe. Biram zombije svaki put ![]() Imao sam sreću vidjeti toliko toga ne zato što imam kako platiti (pre)skupu kartu nego što sam odradio brdo foto/video/organizacijskih stvari u zamjenu za to da imam prilike biti na koncertu. Evo, koncertna kultura u UK je začuđujuće odlična iz dosadašnjeg iskustva. Mrtvilo sam jedino doživio na Motley Crue i Def Leppard. Toliko loše i odrađeno preko kurca, nismo mogli vjerovati. Highlight je bio Tommy Lee koji je jedini pokušavao dignuti publiku, a onda je jedan tata dobio od svog malog pitanje: a tko je ovaj striček koji se dere. Uključilo se dosta ljudi oko nas koje je malog na cenzuriran način uputilo u avanture dotičnog s jednom tetom spasiocom koji su se voljeli družiti na brodu ![]() Baš sam se sjetio. Prvi koncert na kojem sam otišao na tribine je bio AC/DC u Udinama 2010. Karta me koštala 50€ plus put i crnčio sam ko student u skladištu da si to mogu priuštiti. Dugo još nisam bio na skupljem koncertu. Na tribini ista priča kao kod Brke. Ekipa zuji u prazno do refrena od kojeg znaju tri riječi i onda opet muk ostatak pjesme i tako cijeli koncert. Ništa se nije promijenilo, sad samo imaju mobitele
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 01.08.2025. u 12:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Austrija je oduvijek mrtvo puhalo za koncerte, tamo ne idem nema sanse. Istocni blok moze, ali kako kaze moj frend koji je mejdenovac teski i ima financije za ispratiti veci dio turneje , ove godine 11 koncerata, nista ne moze zamijeniti juznu ameriku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2270 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Os supera buraz je u kanadama i veli isto da na proper metal koncertima ekipa sjedi ko u kazalištu. Na zadnji paganfest u tvornicu nisam išao jer su iznad SVEGA napominjali da je zabranjeno pušenje. Opaki strašni pagan metalci ubiti će vas malo dima pička vam materina popederena. Tak da mislim da je neko doba koncerata iza mene, a eventualno dolazi u obzir neki open air ili tak nekaj. Boogaloo prije dvije godine soilwork vokal počne srati nekaj oko pušenaj samo buuuuu i zvižduci iz publige i SHUT UP FAG AND PLAY. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|