|
![]() |
#2251 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Ako uspiješ nešto kroz deželu riješiti, javi ovdje, meni su još bliže, a nikad se ne zna kad će opet zatrebati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2252 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2253 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kako stvari stoje, avantura sa kineskim mobitelima je gotova za mene. Sve je dobro dok rade, ali kad riknu trebaš platiti skoro 1/2 njihove vrijednosti za slanje. Totalno neisplativo. Koliko vidim, postoje 2 rješenja: 1. kupiti mob pa neka ga pošalju negdje u Deželu i platiti sve pristojbe njima 2. poslati mob na RMA i ponovno platiti pdv kada ti ga vrate Odsad kupujem samo Kineze koji se prodaju i mogu vratiti na RMA u EU. U startu jest skuplje, ali u konačnici i nije.
![]() |
#2254 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
Istina, pretjerali su sa tim troskovima. Jefinije ispadne poslati samo uredaj u Kinu ako to seller prihvati,pa se nadati da ce proci bez PDVa zbog manjeg paketa kad se bude vracao natrag. A i da platis PDV,za velik broj uredjaja ispada jeftinije nego troskovi izvoza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2255 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2256 |
Premium
|
Znam. Dopisujem se sa Xiaomishop-om koji šalju mobitele iz EU (57$ poštarine), ali nikako da mi konkretno odgovore kamo ga šaljem na RMA. Napišem 5 mailova kojima tražim vrlo jednostavan odgovor na jednostavno pitanje. Dobijem 5 različitih odgovora, ali nijedan mi konkretno ne kaže kamo ga šaljem.
![]() |
#2258 |
Premium
|
Ne, nije mi jasno i zato čekam njihov točan odgovor na to pitanje. EDIT: stigao odgovor - treba ga slati u Kinu. Dakle, sada i službeno odustajem od kupnje kineskih mobitela do daljnjega tj. dok netko od njih ne ponudi prodaju i RMA u EU.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 07.06.2014. u 13:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2259 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Oni da šalju umjesto tebe, oni moraju platiti davanja EU državi u kojoj se nalaze. Bolje je reći da se sam zehebavaš sa time. ZoPo je u Italiji pa je Guls morao slat u Kinu. Điđo je u Njemačkoj, Španjolskoj, zemljama Beneluxa, u Italiji pa bi ga u slučaju RMA morao slat u Kinu... Mislim da je bolje se napraviti blesav, zamotat mobitel i poslat im ga natrag, no question asked i ponovno platit PDV kad dođe novi. Nikakva ispunjavanja da je to mobitel, da ide na garanciju, ništa. Šalje se mobitel frendu u Kinu i bok. Zadnje izmijenjeno od: Brko. 08.06.2014. u 11:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
01.06.2014. naručio sam i platio Lenovo A680 sa 1949deal.com. Narudžba mi je još uvijek u statusu "Processing". Na stranici im cijelo vrijeme stoji "Availability: In stock". Poslao im e-mail prije tri dana, ali nema odgovora. Koliko inače traje slanje uređaja koje imaju na zalihi?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2261 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2262 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Nastavak priče s UMI X1 PRO i Banggoodom. Kako me je Bang konstantno zavlačio glupim odgovorima, prešao sam na Claim. Jutros mi je Paypal poručio da pošaljem mobitel Bangu i platim trošak slanja. Znači na mobitel koji sam platio 770 kn još moram platiti 95 kn poštarinu, što je ukupno 865 kn. A natrag ću dobiti 593 kn. 865 - 593 = 272 kune i dva mjeseca vremena pušione. Tu završava moja jednogodišnja avantura s kineskim mobitelima dok se ne riješi povrat PDV-a za slanje mobitela na popravak/zamjenu. A Baggoodu ću se revanširati na drugi način. Aftersale support im je ... ma nema aftersale supporta. Pomoć je na ovom nivou: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
"Neko to od gore vidi sve...", doći će sve to na svoje mjesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Mislim da je lako moguće spušit neku kaznu od carine ako šalješ mob nazad a da nisi radio privremeni izvoz i špediceraj pa misliš samo ponovno platiti PDV. Dođe ti mob nazad i oni te traže račun. Ti šalješ račun star npr. 4-5-6mj. i onda ovi vide da to nije novi mob i da se vraća sa servisa. Nakon toga vide da nije rađen privremeni izvoz i špediceraj i ožarenog lica ti deru kaznu još neku tamo tek toliko da ti se zgade Kinezi za cijeli život. Ovo bi se lako moglo događati sada kada su se osilili pa izvlače svaku moguću lipu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2266 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Ovo je ipak pretjeran scenarij. Niko te ništ ne pita, ne moraš im ni slati račun star par mjeseci. Samo im reci nek procjene po svome i sve ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2267 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
Premium
|
45 dana nije ništa ako rikne nakon toga. Još imam problema oko "refunda", tj. uplate kineza na moj paypal jer mi nude uplatu po cijeni kakva je sada, a ne prije 4 mjeseca kad je mob kupljen (došao pokvaren nakon 2+ mjeseca, ali pokrives selerovim "30 days money back"). Za mene je avantura oko kupovanja mobova iz kine gotova. Čak i da nije ovoga s carinom, jednostavno se ne isplati u slučaju bilo kakvog problema, ne samo po pitanju garancije nego i izgubljenog vremena. 3 mjeseca kinez vrti moju lovu dok ja čekam refund. Meni dosta. Možda ako se pojavi nešto u EU s pristojnim cijenama i da se može njima slati na RMA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2270 |
Premium
|
Imaš Androidfiguren.de, ali mu je izbor slab, a cijene prilično visoke. RMA šalješ njemu u DE.
![]() |
#2271 |
Registered User
|
45 dana od placanja.Jednostavno ne vjerujem vise ovim kineskim garancijama.Za mene kinezi imaju 45 dana garancije od dana kupnje.Nemam niti vremena niti volje pregovarati sa njima.Sto se tice kupnje i dalje cu kupovati odrone, ali samo one do 130 dolara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ako oduzmes vrijeme slanja i nedajboze cekanja da dode na stock ako su te zayebali i onda jos ako je carina sporija tih dana onda, ne ostane ti puno dana tipkanja po njemu od tih 45. Ja se drzim onoga sta je netko tu reka vec, da spremno kupujen uredaj bez garancije i drzim fige. Zato mi i granica novaca je 200$ max maxova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
Registered User
|
Racunam na to da imam par dana da isprobam uredjaj i ukoliko ima neki nedostatak odmah rjesavam putem Paypala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2274 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Eto, moj RMA mobach se vratio u Zg, ravno na carinu. E sad, ja bi njima rado objasio da je mobitel kupljen u EU i poslan na popravak van, i priložio originalan račun od prošle godine. No, pretpostavljam da će me tu pojesti, nabiti kaznu i naplatiti PDV na nekakvu divlju cifru. Što mi je uopće najpametnije činiti? (nisam radio izvoznicu niti bilo kaj, samo poslao preporučeno prema uputama od Kineza)
![]() |
#2275 |
Premium
|
Da si bar napravio izvoznicu... Jedino te može spasiti ako na računu imaš s/n ili IMEI kojim bi mogao dokazati da se radi o istom uređaju. A ne bi bilo loše priložiti i mailove s napucima za slanje da se vidi da su ti oni naložili da ga pošalješ u Kinu na RMA. U svakom slučaju, očekuj probleme i opskrbi se sa što više papirologije. Znaš i sam kakav je mentalni sklop ljudi koji rade u državnoj službi.
![]() |
#2276 |
Premium
|
Tako je, dobro sam upoznat s ljudima koji rade kao uhljebi. Hvala ti na savjetima, pripremit ću potrebnu papirologiju. Račun sa IMEI nemam, no možda ga ručno mogu dodati u PDF pa onda ispisati. Jest da je ilegalno, ali smatram da je i ovo što oni rade ilegalno...
![]() |
#2277 |
Premium
|
Mogli bi te odje... da zašto nisi RMA radio preko sellera u EU. A da probaš sellera kontaktirati, možda ti može dati račun s IMEI-em gore, to sigurno imaju u evidenciji? Bolje to nego krivotvoriti dokumente. Biti će zanimljivo vidjeti rasplet situacije: kupljeno u EU, RMA u Kini :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2278 |
Premium
|
Pa eto, ja ću svako iskustvo napisati ovdje, malo ću se i raspitati, tako da se ubuduće zna što i kako treba ići za Kinu (i koliko košta). Od sellera nema pomoći, ti kinezi su bagra isto ko i hrvati.
![]() |
#2279 |
Premium
|
Koliko sam ja saznao, obzirom da se radi o 'privremenom izvozu', od 01.06. treba angažirati špeditera za slanje i to košta oko 450kn. Koliko je to isplativo, procijenite sami. Ovo je zanimljiva situacija (kupljeno u EU, RMA u Kini) i stvarno me zanima kako će završiti taj slučaj. Našao sam par sličnih trgovina pa ako se ne plaća špedicija na RMA, isplatilo bi se uzeti mob kod njih bez obzira na nešto uvećanu cijenu.
![]() |
#2280 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Namjeravam nešto naručit sa To2c, pa me zanima kakva su iskustva sa njima ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|