Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.01.2015., 18:04   #2251
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Fun Fact1:

Isuse čitam Phillipsovi SMART televizori će dobiti Lolipop prije vlasnika Xperie
trouble je offline  
Staro 06.01.2015., 20:54   #2252
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Kolega, bolje da dođe kasnije i bude ispeglan (sony to dobro napravi uglavnom) nego da dođe brzo pa onda razno razni pečevi. Na XZ sam se na to naučio tako da i to kašnjenje ima pozitivnih strana
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.01.2015., 01:00   #2253
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

E ovaj mob(Z3C) je živo zlo na glatkoj podlozi...kliže ko Idora Hegel u najboljim danima. Bila je akcija spašavanja s vešmašine. Odložih ga tamo i odem obavit kaj se obavlja u WCu kad neko kreno u džihad po Whatsappu. Paradirao sam ko Rene Higuita da spriječim padobranski trening i susret s pločicama u kupaoni pripaziti...
trouble je offline  
Staro 09.01.2015., 08:27   #2254
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Jesi probao nexus 4 - neznam kojim milokliznim premazom su ga premazali ali klizljivijeg moba ne imah.
Odletio mi je sam od sebe nakon sto je stajao jedno dobrih pola sata na novčaniku na jednom pregradnom zidu i naravno ode ekran
zupy je offline  
Staro 09.01.2015., 09:02   #2255
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
E ovaj mob(Z3C) je živo zlo na glatkoj podlozi...kliže ko Idora Hegel u najboljim danima. Bila je akcija spašavanja s vešmašine. Odložih ga tamo i odem obavit kaj se obavlja u WCu kad neko kreno u džihad po Whatsappu. Paradirao sam ko Rene Higuita da spriječim padobranski trening i susret s pločicama u kupaoni pripaziti...
Očito da imaš vešmašinu bez odignutog ruba
Da, nikako se Xperije Zx ne preporučuje stavljati na glatke površine koje pritom nisu ni u vagi.
Brko je offline  
Staro 10.01.2015., 22:15   #2256
robi25798
Registered User

Datum registracije: Jan 2015
Sony Xperia M2

Imam sljedeci problem http://prntscr.com/5q3cy2
Je li to voda i ako da , sto mi je ciniti . Vidljivo je samo kad je ugasen mob . i na svjetlijoj podlozi . Ne smeta touchu .
Unaprijed zahvaljujem !
robi25798 je offline  
Staro 10.01.2015., 22:36   #2257
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Kupi kilu riže i ostavi mobitel u riži sata.
Brko je offline  
Staro 12.01.2015., 18:45   #2258
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
ljudi, ima li pucanja stakla na vašim xperijama z3 compact kao što čitam po internetu ili sam newb?

i kako da ga otključam za sve mreže?

Zadnje izmijenjeno od: stipe_k. 12.01.2015. u 19:09.
stipe_k je offline  
Staro 12.01.2015., 18:57   #2259
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Nema
trouble je offline  
Staro 13.01.2015., 23:11   #2260
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor stipe_k Pregled postova
ljudi, ima li pucanja stakla na vašim xperijama z3 compact kao što čitam po internetu ili sam newb?

i kako da ga otključam za sve mreže?
Pucanja stakla ima na svakom mobu ako mu pomogneš npr čučnjem, udarcem, u ljeti na plus 40 uroniš ga u birtiji u ledenu limunadu da ispadneš kul i tako. Samo od sebe ne puca.
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.01.2015., 23:41   #2261
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Hahahaha brko legendo

explorer 4 je offline  
Staro 14.01.2015., 07:27   #2262
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

To su istiniti događaji baja je Z1C potopio u kriglu od pola litre limunade sa ledom, da baja pokaže kako je mob vodootporan, da može glumit Crvenog Oktobra i ostavio ga u krugli 10 minuta. Vani je bilo +40. Kad ga je izvadio, nestalo je oduševljenje.

Rezultat, paukova mreža na ekranu i 2 pukotine na leđima. Nisam vidio na svoje oči, ali vidjeli su pouzdani izvori.

A takve probleme je imala i Xperia Z. Majstor je preko noći ostavio na mramornoj površini mob, ekranom prema dolje. Ista stvar, kao da je implodirao.

Temperaturne razlike i to nagle nisu zdrave za mobitele. Ali dobro, treba imat i malo soli u glavi
Brko je offline  
Staro 14.01.2015., 07:51   #2263
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Crveni Oktobar

Nego,kaj nije se sjetio čašu vode naručit? Osim kaj ujebe pol L limunade,nije se sjetio da šećer nije dobar za mobove i da bu ljepljiv i ako izroni?
trouble je offline  
Staro 14.01.2015., 08:19   #2264
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

a što je s izlaskom iz stana koji je na +20 vani gdje je -20? :P
stipe_k je offline  
Staro 14.01.2015., 08:35   #2265
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Crveni Oktobar

Nego,kaj nije se sjetio čašu vode naručit? Osim kaj ujebe pol L limunade,nije se sjetio da šećer nije dobar za mobove i da bu ljepljiv i ako izroni?
Nisam nigdje napisao da je taj momak pametan
Citiraj:
Nije nagla promjena temperature na površini ekrana. Kad izađeš iz stana, mob se postepeno hladi. Uranjanjem u hladnu tekućinu, dolazi do nagle promjene temperature.

Npr. Peka od gusa. Speci nešto u njoj i nakon par sati kurenja u vatri, stavi je van na -20 da se ohladi. Nikom ništa. Isto to napravi na kupanju negdje uz rijeku, ali je onda baci u vodu da se ohladi. Samo ćeš čuti "tong" iz vode i peka is no more

Da se vratim na Sony. Imao Xz, sada Z1, vjerojatno uskoro i Z3. Normalnim korištenjem nema mehaničkih oštećenja, pogotovo ne ja ekranu i zadnjem staklu. Ima primjera da se odlijepi zadnje staklo na xperiji Z, ali jako malo. Ti ljudi koji su radili na slaganju tih Xperija su sada dobili otkaz i zaposlili su se u iNew firmi na slaganju V3 i V3 plus modela.
Brko je offline  
Staro 14.01.2015., 08:37   #2266
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
THOU SHALL NOT TROLL!!

stvari se puno brže hlade u doticaju sa hladnom tekućinom nego u doticaju sa hladnim zrakom
The AC je offline  
Staro 14.01.2015., 09:45   #2267
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

a ono, stiže mi z3 compact za par dana, ali na nekom su forumu cijelo istraživanje proveli o tim spontanim pucanjima stakla pa sam se zabrinuo

Zadnje izmijenjeno od: stipe_k. 14.01.2015. u 09:57.
stipe_k je offline  
Staro 14.01.2015., 09:52   #2268
Din-El
Registered User
Moj komp

Din-El's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Pozz svima, na XZ mi rikava zvučnik... stara je godinu dana... nisam testirao nepropusnost na vodu for the record
u razgovoru mi zna na pocetku radit normalno i nakon tipa minutu odjednom muk... ponekad i prije pozivanja ne radi zvučnik (i odlazni i dolazni pozivi)... a nekad radi normalno danima...

neznam jel mi garancija istekla ili ce taman sad isteći...
ima tko preporuku sto da napravim???
Din-El je offline  
Staro 14.01.2015., 09:58   #2269
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
a ono, stiže mi z3 compact za par dana, ali na nekom forumu su cijelo istraživanje proveli o tim spontanim pucanjima stakla pa sam se zabrinuo
Po takvim rezultatima istraživanja nitko nikad nebi kupio bilo koji smartphone. Ne sekiraj se
Citiraj:
Autor Din-El Pregled postova
Pozz svima, na XZ mi rikava zvučnik... stara je godinu dana... nisam testirao nepropusnost na vodu for the record
u razgovoru mi zna na pocetku radit normalno i nakon tipa minutu odjednom muk... ponekad i prije pozivanja ne radi zvučnik (i odlazni i dolazni pozivi)... a nekad radi normalno danima...

neznam jel mi garancija istekla ili ce taman sad isteći...
ima tko preporuku sto da napravim???
2 godine je garancija tamo gdje si ga kupio tj odakle je račun. I što prije nosi na RMA.
Brko je offline  
Staro 14.01.2015., 10:11   #2270
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

isuse nikakvo staklo ne puca,letio mi je par puta sa stolića di ga punim(malo poviše razine kreveta) i ni crticu nije dobio a kamoli pukotinu. Za svaki slučaj sam se žđiberio za najeftiniji tempered glass sa ebaya(red dve funte il tak neš) da sam miran
trouble je offline  
Staro 14.01.2015., 10:21   #2271
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

samo provjeravam, zadnji put sam za mobitel dao više od 200 kuna prije 10 godina
stipe_k je offline  
Staro 14.01.2015., 14:56   #2272
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Juice je offline  
Staro 14.01.2015., 16:49   #2273
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Malo im se politika "2 flagshipa u godini dana" obila o glavu i da ni jedan Sony mobitel nije vrijedan spomena osim onih iz Z serije.
Brko je offline  
Staro 14.01.2015., 21:50   #2274
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Otom potom...Vaio je bio marginaliziran i preskup. S mobovima i telkama su i dalje u vrhu. Pa kaj bu proizvodili... PS4 i igrice? Pa samsung je u ozbiljnijom gubicima pa ne pomislja na isto.

Ispod clanak da ce se orijentirati samo na proizvodnju samo high end mobitela i treba tako. Tu se slazem s brkom.
trouble je offline  
Staro 14.01.2015., 21:54   #2275
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

A i u naslovu je MAY. dakle mogli bi... a i ne moraju. No nebitno, bitno da dofuraju Lollipop na stare Zejke i to je to.
Brko je offline  
Staro 14.01.2015., 21:57   #2276
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

E to ih isto košta....to nasilno lockanje bootloadera i zastita kontra unlocka istog. A zna se da je na androidu community sve!
trouble je offline  
Staro 14.01.2015., 23:22   #2277
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Time štite da se ne porta Bravia Engine/XReality i DRM keys na druge non-Sony uređaje (tako barem vele). Unlockat bootloader možeš poprilično jednostavno, ali ovo gore navedeno gubiš.
A to što na carrier-based uređajima je Bootloader lockan i neda se unlockat, to je do pružatelja usluga, barem kako to Sony kaže jelte...

Dok Android više nije ono što je bio na početku i kako je zamišljen da bude. Sve više i više je zatvoreniji i sve je teže i kompliciranije rootati uređaje (uglavnom), ali to je za neku drugu temu.
Brko je offline  
Staro 14.01.2015., 23:25   #2278
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Po meni oni pod hitno trebaju novi Skin i novi tim za razvoj istog. Ovo mi izgleda isto vec 100 godina, puno je Sony blootwarea i nema npr. multitasking na razini ostalih, opcije za kustomziaciju tipki i slicno kaj kod drugi ima. Jbt. samo da stave IC za daljinac, dobili bi gro novih kupaca jer puno ljudi odustane bas zbog toga. Nebi im bilo zgorega da i malo spuste cijene.
MAGARAC je offline  
Staro 14.01.2015., 23:26   #2279
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

IC jako bitan kod kupnje mobitela? Ajd dobro...
Brko je offline  
Staro 14.01.2015., 23:38   #2280
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Bože ne opet. Od 1000+ kuća koje sam opremio sa home entertainment opremom nitko,ama baš nitko me nije tražio da mu podesim upravljanje sa mobitelom. To je najnelogičnija stvar koje se ikad pojavila u čovječanstvu od plana Fiata da Punta izbaci u 4x4 varijanti. Ne kužim logiku,osim što je maksimalno nespretno se koristiti(isprobao) jer su ljudi naviknuti na osjetilne tipke na daljincu,logika je koja? Pospremiti sve ostale daljince u ladicu,tak da ostatak familije nemre ni temperaturu u sobi podesiti bez tvog blagoslova? Ili daš ženi univerzalac,a ti joj sa mobom šaltaš sa Plesa sa Zvijezdama na Turski Kup i Bešiktaš u nadi da će ti hebati majci sve po spisku samo da bi joj mogao zadati kroše večeri i učiniti je mirnom? Više logike vidim u mačkama ko kućnim ljubimcima nego IC portu kao bitnoj stvari na mobitelu...
trouble je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno