|
![]() |
#2251 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
To nitko ne zna 100%, pošto se Samsung nikad nije službeno izjasnio. Nejasno je jesu li baš svi čipovi te revizije pogođeni, ili samo određenog datuma, pošto još uvijek veliki broj uređaja radi bez problema. Činjenica je da se hardverski neispravan čip ne može softverski popraviti. Ono što su oni navodno napravili je da su čipovi pogođeni tim problemom "ograničeni" softverski tako da se neispravni dijelovi, ili funkcije koji izazivaju SDS ne mogu "aktivirati". I to se ne odnosi na sve 4.1.2, nego na 4.1.2 od tamo nekog broja. Ne znam više napamet. Ima negdje naprijed na ovoj temi. Mislim da je bio DLL7 u pitanju. Ili tako nešto. Osim toga, i neki koji su imali 4.1.2 sa fixom, a i oni s custom kernelima i dalje prijavljuju SDS. E sad, događa li se to zato jer fix nije ni postojao, ili zato što je do oštećenja došlo prije nego se firmware s fixom instalirao, to se isto ne zna. Najveći problem u priči je taj što Samsung ništa nikad nije rekao službeno na tu temu. Na početku su mijenjali bez pitanja pokvarene, osim u rijetkim slučajevima. Sad je većina tih sa lošim čipom na pola garancije i pitanje je kako će tretirati problem dalje kako se bude dolazilo kraju garanciji... Ako si mislio na SDS... Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 01.10.2013. u 14:54. |
![]() |
![]() |
#2252 |
Guest
|
Taj SDS nikada nije postojao. Tako su nazivani jednostavno uređaji koji su riknuli, tipa, matična riknula što se dogodi sa svakim mobitelom i ne postoji nikakav dokaz da dotični postoji. Dapače, da ima Samsung bi patio od većeg broja vraćenih mobova, a bile su pred kojih godinu brojke i niš iznad prosjeka nije vraćeno (iako ja ne vjerujem jer je mali n kod takvih podataka, ali nema veze. da postoji specifičan bug znalo bi se). |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2253 |
"Samo vodu ne!"
|
Ne bih se kladio da SDS nije postojao. Pošto ga Samsung nikad nije priznao i to je moguće, ali se pitam zašto ga onda nikad nisu zanijekali? Činjenica je da je veliki broj uređaja riknuo na identičan ili sl. način. Otkad pratim XDA, nikad nisam tamo vidio model koji bi bio toliko pogođen istim simptomima kao S3/N2. A nije u pitanju samo XDA već i mnogi drugi forumi i društvene mreže. Osim toga, te brojke pred "kojih godinu" nisu ni bitne, jer ako su umirali od SDS-a, onda je to bilo uglavnom ove godine i te brojke tek trebamo vidjeti... Možda SDS nije prava dijagnoza, ali problem postoji i ima veze sa memorijom na verzijama od 16GB 100%. I to izvan okvira "prihvatljivog" broja crknutih matičnih ploča... |
![]() |
![]() |
#2254 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Moze netko stavit link koji ce Samsung mobiteli dobit update na Kit Kat? ( Cini mi se da je coconut stavio link al nemogu ga nac ). |
![]() |
![]() |
#2255 |
"Samo vodu ne!"
|
Zguglaj i naći ćeš par verzija...Recimo: The Galaxy handsets on the list are said to be getting the update to KitKat 4.4 are: 1. Galaxy Grand and Grand DUOS 2. Galaxy Ace II 3. Galaxy S III mini 4. Galaxy Beam 5. Galaxy Express 6. Galaxy S Advance 7. Galaxy S II and S II Plus 8. Galaxy Premier 9. Galaxy Note I 10. Galaxy Young and Young DUOS 11. Galaxy Fame 12. Galaxy X Cover 2 13. Selected Galaxy Tabs Some Galaxy devices are meant to get Android 4.4 KitKat straight away: 1. Galaxy Note III 2. Galaxy S IV and other variants 3. Galaxy Note 8.0 and other variants 4. Upcoming Galaxy Note 10.1 and 12.2 5. Galaxy S IV mini Android 4.4 KitKat Features on Samsung Galaxy devices: - Better processor support on Exynos chipset - Wider network coverage and better compatibility - Enhances screen orientation responsiveness - Additional cloud storage with Android’s exclusive Cloud system - More Samsung accessories compatible - Speeds up the RAM and overall performance - More battery juice on your device Ali iskreno, s takvim listama si možeš...znaš već. To je ti je sigurno kao i kiša u Sahari. |
![]() |
![]() |
#2256 |
Premium
|
Koliko vidim izgleda da bi Kit Kat trebao doci u listopadu. Od Samsunga nema nista official oko toga koji ce mobovi dobit update. :/ |
![]() |
![]() |
#2258 |
Guest
|
|
![]() |
#2259 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
S2 i Note sigurno ne dobivaju vise nista: https://twitter.com/SamMobiles/statu...32934155624448 |
![]() |
![]() |
#2260 |
"Samo vodu ne!"
|
Kao što rekoh, sve te liste su totalna idiotarija. Kao i očekivanje 4.4 ove godine. Pa S4 nije još dobio ni 4.3. Da ni ne pričamo o S3/Note2 i starijima koji su na 4.1.2 još uvijek... Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 01.10.2013. u 16:22. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2261 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2262 |
"Samo vodu ne!"
|
Postavi to pitanje Samsung support-u. Sve će ti biti jasno. |
![]() |
![]() |
#2263 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koliko se sjećam, za neke modele, konkretno S3, su rekli da neće ići na 4.2.2 nego direktno na 4.3, ali da je i to izmjenjeno i da će ići na 4.4 tj. da će preskočiti 4.3. Naravno, sve su to neprovjerene glasine. Ali ja vjerujem u to. Naime, ima već neko vrijeme da se pričalo da će S3 dobiti 5.0 aka KLP. Obzirom da je on preimenovan u 4.4 aka KK, 100% sam uvjeren da će ga S3 dobiti. Osim toga, čini mi se da Sami ima politiku da njegovi uređaji trebaju dobiti bar 2 updatea - 4.2 je došao, 4.3 se preskače i idemo na 4.4.
#2264 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
A S4 i Note 3 5.0 i tada opet ulazimo u novi krug jer dolaze S5 i Note 4. Po mojoj logici. |
|
![]() |
![]() |
#2265 |
"Samo vodu ne!"
|
Gubite vrijeme na rekla/kazala. Kad je Samsung update politika u pitanju vrijedi samo: "What you see is what you get." |
![]() |
![]() |
#2266 |
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
Pa uvijek je tako bilo, S2 je iznimka jer je bio najprodavaniji mob pa je dobio update bonusa. Isto se može dogoditi i sa npr S3, a ako dobije s3 ne vidim logike da ne dobije note 2. Ali tko bi ga znao, vidjet ćemo. |
![]() |
![]() |
#2268 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#2270 |
Premium
|
Informiraj se prije nego 'lupiš' takvu izjavu. Patch je moguć jer je i Meizu (koristi Exynos Octu na MX3 modelu) objavio istu stvar, a sumnjam da bi tako nešto izjavili bezveze. Preozbiljne su to firme. http://www.androidheadlines.com/2013...re-update.html http://www.unwiredview.com/2013/09/1...rent-products/ EDIT: kako Sami vara benchmarke http://arstechnica.com/gadgets/2013/...s-by-up-to-20/
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 02.10.2013. u 07:17. |
![]() |
![]() |
#2272 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni uopce nije jasno di vi vidite nekakvo "varanje"? To sto zamzung ima takav software koji kaze jezgrama da forsiraju max takt (koji je definiran od strane proizvodjaca btw) u aplikacijama u kojima je i potreban...? Mislim wtf, zar to nije i bit samog high-end uredjaja poput note-a 3 ili Sgs-a 4? Znaci da daje max performanse kad je potrebno (kakvim god se trikovima proizvodjac sluzio, zaboli me...) a kad je u idleu da je sto stedljiviji... Ko brani LG-u i ostaloj ljubomornoj ekipi da naprave slicnu stvar? Tako se i boost funkcija u modernim cpu-ima i gpu-ima moze bez problema nazvati cheating? Ne branim Sammya, nego nemam nista protiv ovoga tzv. varanja, pa makar da je i htc, Lg ili stotijaznam ko iskoristija isti trik... Imho, sve se svodi na to da korisnik bude u mogucnosti iskoristiti max potencijal uredjaja kojeg je skupo platija, nista drugo... |
![]() |
![]() |
#2273 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
to uopće nije problem ![]() koliko sam shvatio, problem je u tome da samy definira koji su bench alati i samo na njima radi taj boost ![]() ko da imaš na intelu turbo clock samo dok se koristi super pi ili neki drugi cpu benchmark |
![]() |
![]() |
#2274 |
Guest
|
Problem je jer se taj boost radi na bench appovima, a ne na "onim appovima koji to trebaju". Poglavito jer bi taj takt imao druge nuspojave, ali može se zažmiriti preko toga jer benchevi ne traju toliko dugo. I da, to je varanje. To je kao da Intel throttla turbo sa recimo 3 na 3.6 GHz, a kada pokreneš neki bench to throttlanje ode na 3.8 samo da pokupi bolje rezultate. EDIT: Preduhitrio me ![]() |
![]() |
#2275 |
Premium
|
Ma kuzim ja sto oni rade, greska je samo zasto filtriraju odredjene appove.. Mozda radi pregrijavanja a mozda zato sto su na osnovi nekog testiranja odlucili da nije bitan taj lock na max takt? Nagadjam bezveze, kao i vecina nas... Btw, dok god skor ide gore kod benchanja, sve ostalo je nebitno :P |
![]() |
![]() |
#2276 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Čisto varanje i lopovluk. Max takt (na svim jezgrama)je takt koji mob može postići u nekim situacijama tipa snimanje fullhd videa,benchevima ili hd igranju. Ovo su ekstra taktovi koji su u svakodnevnom radu nedostupni a otkljucavaju se samo kako bi se samsung mogao lupiti u prsa i reći ja imam najvećeg na testovima ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 |
Premium
|
Mislim da si totalno krivo shvatija situaciju. Gledaj to s ove strane, ko si ti (ja, bilo tko) da odredjujes koji ce takt dostici tvoj (recimo) note3 u kojem scenariju? Ti samo ocekujes max performanse kad ti trebaju, a to je samzung postigao.. Pitanje: na osnovi performansi, (strogo samo performansi ne cijene, materijala izrade, ekrana, baterije i sl.), koji bi mob/fablet kupia da mozes birati izmedju zamzunga, lg-a, htc-a ili nekog cetvrtog, te zasto? ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Premium
|
Procurio 4.3 za S4 i9505. Baš i nije sitan - 1,56Gb! http://www.sammobile.com/2013/10/01/...y-s4-gt-i9505/
#2280 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() http://www.sammobile.com/2013/10/02/...ii-gt-n7100-2/ |
|
![]() |
|
|
Oglas
|