|
![]() |
#2252 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Zaboravi USB metodu... ono što ti treba je točno odgovarajući firmware za SD karticu. Nabavi odgovarajući prema oznaci na matičnoj ploči ili traži prodavača da ti ga pošalje, napravi bootabilnu SD karticu pomoću Amlogic SD card makera i u-boot-a iz firmwarea. Onda strpaj cijeli firmware gore. I tek onda karticu u zgašeni M8S, metodom čačkalice stisneš switch u AV portu i tada uključiš napajanje u box. Upgrade bi trebao početi odmah! Ako nije počeo imaš krivi firmware... Imao sam isti križni put sa m8s+ Sad radi bez oboljenja sa openelec 6.95.1.1. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2253 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Ne radi mi card maker, probao već, izbaci error na img file sa upitnicima, ni neznam kaj ga je..be. Firmware imam točno za moj m8s od sellera |
![]() |
![]() |
#2254 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2015
|
Citiraj:
Sent from my x600 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#2255 |
aka Edo, aka Syncros
|
Valjda misliš SD a ne sim? Imam jedino micro SD na SD adapter. Probat ću nabaviti drugi pa probati. |
![]() |
![]() |
#2257 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
Sad sam ga pokrenuo i stavio gore image of playera ali sad je kartica kao za format, ne vidi ništa na njoj... |
|
![]() |
![]() |
#2258 |
Guest
|
Grdo ovo izgleda kod tebe, baš mi se ne mili maknuti sa androida ![]() ... Nego... ja napravio pripreme za ljeto, klinci k'o nespašeni, a pored svih kompova i plejke u kući, napali na M8S+ i nekakav Beach Buggy ![]() I naravno, malo-malo, player se zamrzne, igra zatrzava...idem baciti oko: 80+C na CPU ![]() A, ništa. Lemilicu u ruke, žice, vent, Dremel wannabe brusilicu i udri. Evo, ovako to sada izgleda: ![]() ...a temperatura nakon cca 1h ne prelazi 57C. Mala zujalica 6cm@5V i riješen problem ![]() |
![]() |
#2259 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2015
|
Citiraj:
Sent from my x600 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#2260 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Vezano uz temperaturu m8s boxa s aliexpressa, stavio bih drugi hladnjak ali ovaj se drzi zalijepljen nekom pastom-gumom. Da li je netko skidao na svom ili slicnom? Stvar je u tome da je debljina te paste-gume dosta debeo, milimetar sigurno, i nije cijelom povrsinom chipa nego neke 2/3. Bio je jedan curak na maticnoj, koji sam skinuo cackalicom i pokusao otopiti u alkoholu i acetonu, ali ne popusta tako da ne igra ona fora za koncem umocenim u alkohol. SLIKA |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2261 |
Guest
|
A bilo je nekih fora sa skidanjem žvakom prikeljenih hladnjaka. Ja sam sa jedne grafe skinuo grijanjem sa fenom, ali znam da su ljudi pokušavali obrnuto: ploča u vrećicu pa u zamrzivač. Samo pazi, prvo prouči materiju šta i kako jer se može dogoditi da otrgneš čip ili nešto polomiš...radiš sve na vlastitu odgovornost ![]() |
![]() |
#2262 | |
Premium
|
Citiraj:
Uvijek ostaje opcija ventilator ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2263 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Skinuo ja na svom fenom. Stavi drugi hladnjak, ali opet se grije. I nema rupa pa ga je gadno pricvrstiti. Sent from my LG-H815 using Tapatalk
#2264 |
Guest
|
Ma da, zato su ga i prikeljili žvakom, nema rupa. Na M8S+ imate rupe i plastične osigurače, nema žvake već je stavljena termalna "spužva/pjena", kako li se već zove, ne lijepi se i nema ovakve zahebancije. Zato i jeste bilo jednostavno pričvrstiti vent na gotove rupe i dotegnuti hladnjak. |
![]() |
#2265 |
Premium
|
Eto, odradio fenom i polako, zvaka bila zilava. Debeo sloj i losa pokrivenost. HLADNJAK Netom prije skidanja hladnjaka mjerio sam temperaturu u CPU-Z i Aidi, bila je 50-52C. Na Arctic MX-2 prvo stavio originalni hladnjak, temperatura je 42-43C Nakon toga, opet na Arctic MX-2 stavio malo veci hladnjak, recimo za 50% i temperatura je 38-39C. Govorim o temp u idle. Imam nekakvo Zalmanovo dvokomponentno termalno ljepilo, za hladnjake i memorijske jež hladnjake, ali se bojim da je staro. Imam negdje i "stipaljku", sa nekih hladnjaka i ako se dobro sjecam, taman bi velicina odgovarala, ako nadjem. ![]() Uglavnom, pad temperature je osjetan. Antutu je cak dosao do 5-6 framevoa u garden testu i svirala je neka muzika.. prije nego je stalo. |
![]() |
![]() |
#2266 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Napredak je osjetan, ali zatvori box i ostavi ga malo duze pod opterecenjem. Brzo bude vruce opet ![]() Ima u cipoteci neko termalno ljepilo. probat cu ga njim ucvrstiti.
#2267 |
Guest
|
Ako ćeš ga koristiti samo za gledanje filmova i sl. onda si spreman za sve uvjete ![]() Jedino nemoj smetnuti sa uma da je (pogotovo za pasivne hladnjake) temp. mjerena van kućišta nebo, a ona u kućištu- zemlja ![]() Za igranje pasivu zaboravi, mora ići vent. |
![]() |
#2268 |
Registered User
|
Ajd da se vratimo malo opet na one jeftine M8S sa Alija za 31$.. ![]() Ja sam ga narucio u isto vrijeme kad i svi, ali sam bio te (ne)srece da ga na kraju nisam dobio.. ![]() Letio po Kini od jednog do drugog aerodroma i kako se vec blizilo 60 dana pokrenuo dispute.. Pa seller nije htio odmah platiti nego povecao period da cekam do 19.4... I sad vidim da se paket valjda na kraju vratio selleru tako da cu sad valjda konacno dobiti novce natrag.. Znaci, u 60 dana nije uspio stici.. A 09.04. narucio M8S od drugog sellera, poslao isti dan i evo danas je vec na carini(nakon 9 dana), naravno Invoice missing.. ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jel slucajno netko vrti STB Emulator na M8S ili slicnom boxu? |
![]() |
![]() |
#2270 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#2271 |
Premium
|
Ako ima zainteresiranih za m8s+ sa instaliranim i podešenim zadnjim openelec-om 6.95.1.1. (openelec 7 beta 2) nek se jave na pm. Frend odustao od "projekta" - prekomplicirano za njega! ![]() Zadnje izmijenjeno od: divacic. 19.04.2016. u 09:42. |
![]() |
![]() |
#2272 |
aka Edo, aka Syncros
|
Dakle, Minix U1 review (short) ![]() Fizički box isti kao i drugi Minixi. Izrada dosta bolja nego recimo kod M8S koji mi služi kao usporedba tu. U ruci baš djeluje solidno, ništa ne škripi. Čip unutra je Amlogic S905, ima 2 gige rama (1.8 u Antutu-u i cpu-z-u), 16gb eMMc, gigabitni LAN, 3xUSB ulaz...detaljnije na linku gore. Na njemu je Lollipop 5.1.1, firmware baš jučer izašao novi verzija 007. U samom radu je dosta bolji od M8S, brže i fluidnije radi, ništa ne zastajkuje, nema "fantomskih" ispadanja iz aplikacija ili rušenja Google Store-a ili slično... Kvaliteta slike je na dosta visokom nivou, za mene koji gleda 720/1080p ripove i 1080p remuxeve sasvim dovoljna. Puno bolja nego recimo sa laptopa sa AMD grafikom. Sam player u androidu ima auto framerate switching koji radi jako dobro, 23.976 je uredno prepoznat i na mojoj Pany ST30 plazmi slika je vrlo fluidna. Ne mora se uključivati sync framerate u Kodi/Xbmc-u. Na M8S mi sync framerate uopće nije radio, svejedno koja verzija Kodija je bila gore. Kod VC-1 codeca dosta trza ali to je boljka samog Amlogic-a. Na U1 barem radi, na M8S VC-1 stoji, krepa skroz. Kako sam ga najviše uzeo zbog mogućnosti puštanja HD audija koristim XBMC for Minix koji je tvornički gore i HD audio na njemu radi. Sad dolazimo do jednog problema koji je vezan za sam Kodi, tj. neimanje Kodi Android službenog supporta od kad je koying otišao i samo radi na svojem SPMC-u. DTS-HD normalno radi dok na Dolby TrueHD filmovima ima audio offset od 500ms. Znači kad gledam TrueHD film moram delay-at audio 500ms i onda sve štima. Isto tako se događa kod preskakanja u filmu ili seriji (pogotovo h265) da nakon toga slika ide trzavo. Neki puta se smiri nakon par sekundi, neki puta ne pa treba pauza/play combo ili stop pa resume. Support na Minixu čak i zna šta treba promjeniti u Kodi code-u, poslali su službeno mail Kodi-u i sad se čeka "božić" da ovi to naprave. Sami support od Minixa je super, forum je aktivan, tamo glavni baja KEN stalno odgovara ljudima, primaju se i sugestije za nove firmware-e, sami firmware-i izlaze dosta redovno. Rezime, da li se isplati dati 1000+ kuna za Minixa...iskreno neznam. Ja ga uzeo na rate pa mi se isplati. Da sam imao keš išao bi na Wetek Core. Uređaj svakako je kvalitetan, naspram M8S nema razgovora ali realnije bi se dalo razgovarati da imam i nekog malo boljeg kineza za cca 100 dolara. Ako je HD audio preduvjet onda U1, Core i Tronsmart eventualno (android based playeri) trenutno nemaju konkurencije (Shield je dosta skuplji ipak). Zadnje izmijenjeno od: 9800pro. 19.04.2016. u 15:41. |
![]() |
![]() |
#2273 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Bas to, ti jeftikaneri su iskreno bacanje novaca. Jedino ta tri (i shield definitivno) vrjjede nesto od android boxova. No sto.mi nije jasno, minix je izbacio win box, sa N3000 procom i trahi za njega 500$, pa jesu se napili tinte. Za te novce kupis NUC sa i3 lol |
![]() |
![]() |
#2274 |
aka Edo, aka Syncros
|
400 dolara za quad N3150 celeron, 4gb rama, 128gb ssd, win 10 home licenca, gigabit lan, usb3...pa nije sad baš preskupo... A gle, nisu svi jeftikaneri šrot ako imaju imalo softwersku podršku. Čak i ovak M8S bi bio dosta bolji da nisu stavili generic android gore i gotovo, hardverski je sigurno sposoban za više. Na kraju ispada da je minix skuplji ne zbog mogućnosti već zbog boljeg supporta i same kvalitete izrade, cpu je cpu, ram je ram, tko to slaže je ipak bitnije. |
![]() |
![]() |
#2275 |
Premium
|
Ne bih se složio. Svi amlogic box-evi koji imaju podršku u vidu openeleca vrijede svaku kunu! Vrijede svaku kunu x 2. Stvar je samo u tome da moraš raščistiti s tim da ćeš imati na androidu jednako dobar kodi, kao pod linux-om (openelecom). Jasno mi je da sa openelecom gubiš surfanje, igrice, aplikacije, ali dobijaš vrhunski player koji guta i glatko pleja sve što mu gurneš. Ja sam već 2-3 godine sa Beelinkom S82 (S802 amlogic) i oduševljen sam! Samo kad bi podrška bila još bolja (hint: kerber, amlinux forum) |
![]() |
![]() |
#2276 | ||
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
Imas Kangaroo sa boljim procom i original windowsima 10 za 100$, hej, 100$ Za 500$ se slaze vrhunsli pc koji zdere taj minix uzduz i poprijeko i to u itx izdanju. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#2277 |
aka Edo, aka Syncros
|
Jesi primjetio da taj Klokan nema mrežni priključak? Ajde pusti 30Mbps remux preko wirelessa. Ne kažem da za 100 baksi nije dobar uređaj ali barem su 100mb mrežu mogli staviti... |
![]() |
![]() |
#2278 |
Lika u mom srcu
|
Eno imas i verziju sa vecim dockom i imas sve, kosta punih, pazi sad, 200$ I jos kos stavit i ssd koliki hoces unutra. Kangaroo za razliku od ovih burek boxeva ima posten wifi u sebi koji radi odlicno. Jedina.mana mu je 2gb rama, no za osnovne funkcije dosta. E da, ima i BATERIJU U SEBI, kupis dva tri docka i samo prestekavas u koji komp,tv,monitor hoces. ![]() A postoji i verzija sa 4gb i 64 storagea.. https://youtu.be/kEG_F-VF5pg Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 19.04.2016. u 22:36. |
![]() |
![]() |
#2279 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: divacic. 20.04.2016. u 08:51. |
|
![]() |
![]() |
#2280 | |