|
![]() |
#2251 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
@ 1v@n, nadam se bar nekoj mini recenziji nakon malo korištenja. Baš me zanima kak će ti se svidjeti nova pila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2252 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Budem, u ponedjeljak idem po njega u Ljubljanu. Danas mi je stigao radni konj. Prvi Sony koji sam imao, kupio ga u Americi, nakon godine dana prodao i nikad prežalio tu odluku. A580 (njegov senzor je završio u Nikonu D7000). Našao odličnu ponudu u UK, trebalo mu je skoro 10 dana, ali tu je. Za njega imam 2 objektiva (80-200mm f/2.8 i 20mm f/2.8) i flash stiže za koji dan. Komplet za odraditi svaki posao. Osmijeh mi se danas ne skida s face zbog tog aparata ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2253 |
The mighty pirate
|
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 16.04.2016. u 00:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
The mighty pirate
|
Skup je, da. Ovaj kompletić ispada malo preko 17 000 kn. Dodao sam i fotku iz publike. Tko je god bio u Tvornici, zna da je rasvjeta tragična. Ovaj fokusira u mraku ko od šale. Stavili su LED AF lampu, kad to opali, zaključava fokus u trenutku.
![]() |
#2256 |
The mighty pirate
|
Update...danas sam bio u Ljubljani po RX1R. Malo je reći da sam oduševljen. Bacite oko na RAW koji daje...Ovo je takav dragulj, da mi je jasno zašto toliko košta. http://tinyurl.com/j2s2t3a
![]() |
#2258 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Malo bi tko ostao ravnodušan na dp3 liniju fotića.. Čak bi rekao da Sigma radi lijepše fotke od Sonya RX1.. Al RX1 je odličan, mali i stane u džep.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Dečki ako netko treba stativ Manfrotto 055XB sa 804RC2 glavom neka se javi(prodajem svoj). Stativ je potpuno ispravan, ništa nije spigano, strgano itd....to i tamo se vide znakovi korištenja. Fotke mogu na pm poslati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2261 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#2263 |
|
imal sam na jedan izlet 55cu karbon, tih 300g a 2000kn razlike ne vredi... ako ti je do novog uzmi 190, to je ista ova 55 kaj ti priodajes ali s novim kopcama i kuglom... ja imam tu 190 i 55 novu alu modele i super su, vidi se napredak na stare...
![]() |
#2264 |
Premium
|
Ma meni je ovaj stativ super, stvarno nemam zamjerki, sad gledam nekog karbonca koji je malo kraći, jer kad idem u neku nedođiju samo mi je nespretno sve držat i još pomagat curi (i psu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
The mighty pirate
|
Imam 055 XPROB i istu glavu. Mogu samo preporučiti. Takav stativ se jednom kupuje. Pogledaj si onog malog Manfrotta u Prizmi, mislim da ti je to onda idealan stativ iako nije jeftin Sent from my LG-D855 using Tapatalk
![]() |
#2266 |
Premium
|
Je, 055 je stvarno super. Kaj se tiče manjeg, vjerujem da misliš na Manfrotto BeFree Dolazi s kuglom koja nema poseban pan + max visina je oko 130 cm što mi ne paše, moram još malo istraživat da vidim kaj valja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
|
ako trebas nekaj manjih dimenzija onda moja preporuka ti je 190XPRO4 i glavu si ostavi... bas tak za neke planinarske i biciklisticke izlete mi razmisljamo o nabavci te 190ke, koju zahaklam na ruksak, imal ju je ovaj prijatelj koji je nabavio 55 karbon, takva 190ka vrlo solidno podnosi 5D s gripom i 100-400 na vjetru... ![]()
![]() |
#2270 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Bil sam na velesajmu pogledat 1dx II i uz put malo iznenadio svoj 1200d sa par L objektiva. Isporbal sam i sve 1dx-ove (slikali su karting na iso 12800), 6D, 80d i 750D.. Ugl. bio je poprilican low light i tesko za uslikat bilo kaj sa mojim foticem. ![]() ![]() ![]() ![]() Apuslutno me odusevio EF 14mm f/2.8, predobro. Probal sam i mali G3X. Mislim da je 600 mm zoom i AF jako dobro radi, jedino kaj kosta too much.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 20.04.2016. u 17:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Premium
|
Da sam imal karticu za njega stavio bi slike. Probal sam 1dx II, I i 1Ds sa 500 mm f/4 na nekom Giostosu. Smajseri samo takvi.. Najvise sam se zabaljal sa 70-200 f/2.8 na mom magarcu.. Vise su me zanimali 750d i 80d i 750d mi je razocarenje poprilicno, nije nis bolje sklepan od mog i ima manji VF nekim cudom, fuj... 80d je odlican. Ugl izasal sam van u lokvi znoja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2274 |
Premium
|
6D me iznenadio kak je dobar ergonomski i nije uopce tezak ni velik. Dobar je to fotic, taman po svemu. Tesko je bilo kaj pametno napisat nakon ovih smajsera.. Mali 14 mm f/2.8 je fantastican objektiv i hebeno radi na mom 1200d. Cijenu necu ni gledat.. Probaj ak imas priliku. E da, i 10-18 STM sam isprobal i to cu si kupit na prvom cashbacku.. Fora mi je kod 1dx II kak sam nalazi kaj hoces i prije nego znas kaj hoces. Mislim na AF i kak brzo i tocno nalazi moving objekt. Samo treba uperit u pravom smjeru i opalit rafal, nis drugo.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 20.04.2016. u 18:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2275 |
Premium
|
Probao sam 14-icu... Odlican je i super kadar daje na FF senzoru. Zato i gledam Samyang slash Rokinon slash Bower 14mm 2.8 Manualci su, a super kvalitetnu fotku daju, fokusiranje nije problem sa 14mm na recimo f8 Sent from my HTC One using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Premium
|
Stavim na s 24 STM, f/8 ili cak brze i fotkam bez bilo kakvog fokusiranja(fokusiram na nes i iskljucim AF) dokle god imam svjetla. Naravno da nisu slike super ostre ali sasvim ok. To volim radit ak hocu dobit neki filmski look. Kasnije u Silveru malo to naostrim sa grainom i gotovo za 2 min. Cak mi je bolje bez AFa za takve slike jer mi skroz shebe kontrast. Nemam bas objektive za MF, inace bi cesto tak slikal. ![]() Malo sam bolje pogledal slike od starog 70-200 f/2.8 i poprilicno je to detaljno i ostro skroz otvoreno na 200 mm. Bez obzira na noise i slabosti mog fotica. Poprilicno sam impresioniran sa tim objektivom.. 24-70 f4 IS na f/4 ![]() 10-18 STm, 10 mm. Ogroman vinjeting. Totalno promjeni eskpoziciju sa profilom. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.04.2016. u 02:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2277 |
The mighty pirate
|
![]() |
#2278 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Nego, kaj RX1R zadržavaš za sebe il će kroz neko vrijeme otić dalje? Našao na njušci (prije kojih 3-4mj.) tip je prodaval rx1 za 12tkn.. Taj je bil jedini i mislim da se ne bu više tak pojavljival na oglasima.. A cijene u dućanima, boli glava (oko 24tkn).. Baš me zanima kolko je već komada prodano kod nas, ako i je uopće.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
The mighty pirate
|
Oduševljen sam aparatom, pa ostaje dok nas smrt ne rastavi, čija već prije dođe ![]() Dosad sam kod nas vidio jedan RX1 u upotrebi, možda je to i taj koji je bio u prodaji. Mislio sam da će cijene više pasti zbog RX1R II, ali i nisu baš nešto osobito. Sent from my LG-D855 using Tapatalk
![]() |
#2280 |
|
![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |