|
![]() |
#2251 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Catalyst sam koristio samo za prebacivanje između monitora i HDMI telke, dok nisam skužio da mi niti za to ne treba pošto imaš sve pod "desni klik - screen resolution" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2252 | |
Bend this...
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Probati ću underclock |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2254 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
@Alen Da,bio sam instalirao MSI Afterburner i namjestio si ljepo brzinu ventilatora da ide zajedno s temperaturom...kad je 40C onda 50% vent a kad je 60C onda 70% i kad je preko 70C onda 100%..tak je isla krivulja... Izbrisao sam ga,sad cu isprobat EVGA Precision. ![]() Zelim imat on-screen temperature i clockove dok igram igrice,znam da se moze i sa afterburnerom al nije mi se dalo zezat sa postavkama,tj. namjestio sam ali nije radilo kako treba. Zanima me jel se moze u CCC rucno podesit ta krivulja za temperaturu i brzinu ventilatora? nisam nigdje nasao,koristim catalyst 9.8 Sa biosom se necu zezat,jer nisam nikad ni flashao,a karticu sam tek kupio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2257 |
OC addict
|
Ok. Pojavio mi se jedan problemcic,dogadja se i na stock taktovima 625/993 i na dignutim taktovima 700/1100. Vec jedno tri puta nakon igranja NFS Shift mi se smrzne pc bas nakon sto izadjem iz igrice...jednom mi se dogodilo i dok sam igrao,i to bas nakon sto sam odigrao 2/3 kruga Nordschliefe endurance ![]() ![]() Prvo sam posumnjao da grafu,pa na procesor,medjutim temperature su OK, grafa ispod 60,procesor 48 i 50. Procesor je X2 5000+ BE @ 3.0GHz @1.3V (stock v.)...naravno,provjerio sam temperature i "prst-metodom" i nisam se nigdje opekao...grafa je topla ali ne vruca...proc isto tako Driveri su catalyst 9.8. jel ovo do graficke? sistem je win7 ultimate instaliran prije jedno dva mjeseca,komp nema virusa itd... mod sry ak je kriva tema ali prvo sam na graficku posumnjao pa sam tu stavio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2258 |
OC addict
|
bas krasno da nitko nije odgovarao :/ al nema veze.. uglavnom..planiram flashat karticu,a nisam to nikad radio...skinio sam si radeon bios editor i procitao tutorial..e sad me zanima koji je najbolji program za flashanje,i ako je moguce bez da moram imat bootable device....winflash,atiflash,rbeflash?...dos izbjegavam jer cu nesta zeznit..al ako treba upisat red-dva nije problem... koji je najsigurniji nacin?? ako mi rikne kartice mogu se slikat..jer nemam pci karticu nit znam gdje ima za kupit...a vjerojatno je jos i skupa... EDIT: i najbitnija stvar: ne zelim nista moddat puno bios nego samo zelim maknut granice za clockove... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2259 |
OC addict
|
ajde treba mi odgovor... zar je toliki problem napisat jedan iskusan odgovor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
bog , evo mene grafa natjerala na "proljetno čišćenje" prije vremena ; ima 2-3 dana kad igram nakon nekog vremena na ekranu mi izađe Hz ? ( crni ekran ) i nemozes nista nego reset na kučištu . Danas povadim sve iz kučišta i vidim da oni ježeki šta stoje na regulatorima napona jedva stoje ( vise jedva na rubovima ) + prašinu neću ni spominjat - zadnje čišćenje je bilo prošle godine ! Neznam koliko je pametno ali ja sam ih zaljepio super-ljepilom i sad stoje ko mina ![]() Temperature oko 30-32° idle a u igrama ne ide preko 55° - nema više crnih ekrana . ![]() Temperature su mi i prije čišćenja bile ok osim GPU Diode (MemIO) koja je išla na oko 70° dok su DispIO i Shader bili na oko 55° . Eto , ja obavio proljetno čišćenje..................... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2261 |
OC addict
|
Jesi stavio samo super-ljepilo ili si ga pomijesao sa termalnom pastom? To ti nije bas pametno,trebas stavit pastu a samo na coskovima malo ljepila i to stoji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2262 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
stavio sam samo ljepilo . Pasta nikad nije ni bila na njima posto oni ježići od acelera budu samoljepivi kad skines onu zastitnu traku s njih . Inače , ježići na memoriji stoje odlično dok su mi se ovi već dvaput odljepili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
OC addict
|
kako ne mozes? jesi otkljucao ati overdrive u CCC? a nelogicno bi mi zvucalo da je nestabilna na 1mhz vecem clocku od referentnog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
probal sam sve softwere koje sam mogao naci i ne trpi ni 1mhz, odmah je nestabilna (frame dropovo), a ako dignem za kojih 50 onda zastajkuju igre i na kraju crash/BS neka ideja?? na stock nikakvi problemi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2266 |
OC addict
|
Jako cudno. Napisi koju verziju drivera koristis i stavi link od kartice...mozda bi pomogao i jedan gpu-z screenshot |
![]() |
![]() |
![]() |
#2268 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
probaj tudi bios (asus, powercolor, ...) ali se prvo raspitaj da li bi to islo da ne dobijes ciglu nakon toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2270 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
desni klik na pozadini i prvo gore pokrenes CCC i odes dole u overdrive i klikneš na onaj ključič i onda ti se taktovi otkljucaju i onda dižeš pomalo i testiraš stabilnost sa occtom ili kombustorom ili tak necim. -->
koji proc koje napajanje?ma isplati se dobit sec malo...overclockirati mores u ati catalist contol centru -----> desni klik na pozadini i prvo gore pokrenes CCC i odes dole u overdrive i klikneš na onaj ključič i onda ti se taktovi otkljucaju i onda dižeš pomalo i testiraš stabilnost sa occtom ili kombustorom ili tak necim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Problemi sa perfomansama - ATi 4850
Ovako, imam jedan poprilično velik problem. Računalo je Intel E7200, 3GB RAM, ATi HD 4850 Original sav softver + zadnji updateovi (SP1) + Sve očišćeno od registry smeca, i virus free. Imam problem, dakle kada pokrenem igru (bilo koju) prvi put, radi mi OK, ali kad izadem i neku drugu igru pokrenem (nema veze koju) imam 5-10 FPS. Nema veze da li je restartujem ili ne, drugo pokretanje bilo koje igre rezultira 5-10 fps. Npr. Metro 2033, koji je original kupljen na steamu (znaci zadnji patch i sve). Probao sam sa 11.2, 11.4 preview, 11.1 svi imaju problem isti. Kada restartam, i pokrenem igru prvi put radi, ali drugi put 5-10 fps imam. Dosadilo mi je više restartati računalo kada hocu pokrenuti igru. GPU je provjereno tehnički ispravan. Jeli problem do savršenih inače (sarkazam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Vratio na 10.11 i radi sve bez problema. Radi, ali kako da kažem, nije to to, onaj osjecaj kada imate stare drivere (i to ne baš malo stare) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2278 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Jel ovo može još tko potvrditi? Danas formatiram komp pa me zanima koja je najbolja verzija za HD4850. Do sada sam uvijek instalirao najnovije drivere, ali mislim da imam problem sa memory leakom pošto igre nakon cca 1h počnu trzati i samo izlaženje/ulaženje u igru ne popravi problem (restart osvježi grafu na sljedećih 1h). Jel se javljaju kakvi problemi ako je igra puno novija od datuma izlaska drivera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Primjećujem da su ovi noviji driveri dosta lošiji za ovu grafičku, prijašnji su mi dosta bolje radili. Sad sam instalirao novi Windows pa me zanima je li može netko reći koji driveri rade dobro na ovo grafi. Vidim da se spominje 10.3. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2280 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
10.2-10.6 su meni bili najbolji za 4XX0 seriju
|
|
Oglas
|