|
![]() |
#2221 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Tako je i meni bilo sa U2414, daleko je to od savrsenstva, ali je dobar, jos mi je bilo namjesteno u nvidia settings da mi ne prikazuje full spektar boja 0-255 nego manje pa je to smanjivalo ukupan dojam, ne kuzim zasto to uopce tako ide po defaultu i slucajno sam to primjetio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Kako je to moguce? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kakva su tvoja 2 bila Mommistake? Jos gledam kako to moze biti da mi izgleda isto ko i na VIVAX tvu oO Prvi put da u zivotu osvojim neki *urac i onda opet nije sve dobro -_- Budem im se javio i pitao mogu li zamijeniti za IPS matricu. Ako ne, prodam ga za jeftinije i nadodam za pravi IPS. Ovo me sad toliko zbediralo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2223 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
P2414H ima IPS matricu, kaj ne Frend je isto taj model kupio prije više od godinu dana i meni je taj Dell presvjetli, baš ubija oči, smanjiš brightness i onda je bezveze, nikako pronaći idealnu postavku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2224 |
Premium
|
Pa ima koliko ja znam, ali je fakat cudan. Ne primjecujem uopce razliku izmedu njega i VIVAX tv-a kojeg sam do sad koristio (i koji mi je trenutno spojen kao drugi monitor) oO Je, jako je svijetli, pa sam brightness spustio na 65 i okej je sad. Btw. cemu sluze svi ovi USB utori na monitoru? oO |
![]() |
![]() |
![]() |
#2225 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Daj malo konkretnije sto ti ne valja sa slikom. "Ne vidim razliku u usporedbi sa TVom" ne govori nista samo po sebi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2226 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Ne znam što ocekujes. Monitor je dobar ako može prikazati realne boje (i duboku crnu). Ips je generalno bolji od tn matrica po tom pitanju + nema tu manu malog kuta gledanja.. Nije da je neka mega razlika |
![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
Premium
|
Napisao sam u proslom postu. Kut gledanja mi je isti skoro ko kod TV-a. Evo jedan su mi pored drugog i kad se dignem sa stolice (gledam monitor od gore) cini mi se da je kut gledanja skoro isti, ako ne i isti. Isto se dogada kad gledam od dolje (svjetliji je i jedan i drugi na skoro istim dijelovima). Sto se boja tice, *ebo me pas ali, ili su meni oci otisle ili ne primjecujem uopce razliku u bojama oO Djevojka je isto rekla, da ne primjecuje skoro nikakvu razliku izmedu Della i VIVAX-a. Ne znam, mozda sam ocekivao ogromnu razliku, ali ja fakat ne primjecujem ni 10% napretka od VIVAX-a? ![]() Jedino sto je ekran veci ![]() Fakat nemam pojma, duboko sam razocaran ![]() ![]() ![]() Ocito je tocno ono kad se kaze da se ne treba previse ocekivat jer ces se onda manje razocarat ![]() Ima negdje nekakav test da usporedim ekrane na neki drugi nacin? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2228 |
Premium
|
Pa po cemu je VIVAX los da ocekujes veliki napredak? Nejasni su ti postovi. Ako je isti kut gledanja onda je i VIVAX neka vrsta IPSa ili *VA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2230 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Dobiješ Della mukte i opet ne valja ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2231 |
Premium
|
Los mi je bio kad sam sa LG-a presao na VIVAX telku (linkerino) jer mi je flatron krepo... Znam da mi je bilo uzasno igrati CoD tada. Iskreno, ne sjecam se tocno zbog cega mi je bio losiji, ali znam da sam se tesko navikavao i nisam mogao drzat isti skill lvl na njemu (igrao sam competitive CoD i isao po natjecanjima). Oba ekrana su na 60Hz-a, pa pretpostavljam da je bilo nesto ili s bojama ili s response timeom/input lagom kod switchanja ekrana. Sad igram na Dellu i ne primjecujem neku razliku u usporedbi s VIVAXom (puno je gore bilo prijeci s LG na VIVAX nego s VIVAXa na Dell). Zbog toga me muci to sve jer sam cijelo ovo vrijeme mislio da je VIVAX ustvari jako los, a sad se cini da uopce nije toliko smece ![]() Dell ima kut gledanja 178/178, dok VIVAX ima 170/160. Vjerojatno ne primjecujem tih 10-20 stupnjeva razlike jer je meni to sve isti drekec. a eto, ocekivao sam preporod u monitoru, vjerojatno me to najvise pogada ![]() ![]() Preostaje mi onda kupovina TN-a od 120+ Hz-a, da vidim razliku izmedu IPS-a i TN-a. Bez brige, VIVAX ide na zid i vraca se funkciji televizora (trenutno je jos uvijek u dual monitor setupu), necu se rijesiti Della ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2232 |
Premium
|
I dalje nisi rekao nista o tome sto sa slikom zapravo ne valja. Po tome je vrlo moguce da bi ti npr savrseno dobro kalibriran monitor bio "ogromno razocaranje"... 170/160 specifikacija vidljivih kuteva obicno znaci TN, ali ako gledajuci odozdo postaje svjetliji, onda je nemoguce da se radi o TNu. Ili si fakat corav ![]() TN od 120+ Hz moze imati samo losiju sliku i biti fluidniji. Ja bih na tvom mjestu isprobao prije kupnje da se ne bi opet duboko razocarao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2233 |
PREMIUM
|
120hz+ je odličan za pucacine, a i generalno sve izgleda fluidnije, pa čak i rad na desktopu. Sjećam se da kad sam prešao s 60hz da mi je prosječan accuracy porastao za par posto. Opet, razlika nije ne znam kako velika, ali taman me tih par posto izdiže koju klasu iznad ![]() Osobno se nikad ne bih na pcu vraćao na 60, ali nemoj očekivat čuda. Pored lošeg kuta gledanja, i tn je moguće dobro iskalibrirat, samo moraš gledat ravno u njega, što bejzikli i radim jel ![]() Isto tako ti brzi tn-ovi imaju manji input lag, al da to iskoristiš do kraja treba lag minimizirat i drugdje (vsync iskljucit, polling rate miša bar na 500hz) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2234 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Kao vlasnik 120\144hz monitora vec dvije godine, necu nikad nazad na 60hz. Je, slika je isprana i uz stelanje boja i svega se dobi "ok je". Ali taj kursosr u winsima je toliko fluidan da imas filing maslac premaza preko ekrana. Za igre da ne govorim. Paralelno radim na iMacu i ipsu od 2560px a to je nebo sto se boja tice. Koristenjem strobe light programa uz 144hz dobis filing crt-a. Uz odricanje jake svjetline. Dusu dalo za brze igre. Iako vidis da nema ghostinga ni na skrolu u recimo HoNu i mobama. Meni backlight izbija na 3 mjesta i smeta me na crnoj ali ne toliko koliko 60hz ![]() Nadam se uskoroj pojavi ipsa od 120hz sa g-syncom ![]()
![]() |
#2235 |
PREMIUM
|
kao ovaj? http://us.acer.com/ac/en/US/content/model/UM.HB0AA.001 ima i freesync https://www.asus.com/us/Monitors/MG279Q/ Vani već neko vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2236 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
![]() Sve u svemu, krenulo je ![]()
![]() |
![]() |
#2238 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ja sam svoju kupovinu monitora odgodio do 11. mjeseca kada izlaze PG279Q i XB271HU. Ni jedan 24" me nije baš osvojio pa ako ovi ispadnu super, uzet ću radije neki od njih. Oba su 1440p, 27", 144+ Hz i G-Sync. A ako podbace vjerujem da će pasti cijene zbog njih pa ću onda nazad u potragu za 24" monitorom. I ja bih dao bubreg za 1080p monitor koji je IPS, 144Hz i ima G-Sync, ali tog nema. Ima samo TN. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2239 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Necu ti dati preporuku za taj jer neznam kakav je U2414H ali sam ja sa svojim ASUSom prezadovoljan. Iako mozda FHD reza nije primjerena za 27" ( to je sve subjektivno) , meni super paše. Htio sam veci monitor ali da u igrama nemoram smanjivati detalje i to sam dobio. Kvalitetan i lijep za vidit , slika odlicna, bleeding imam malo u donjem lijevom kutu ali to vidim jedino na skroz crnoj podlozi. Jedina zamjerka je sto nemam pivot ali prezivio sam. ![]()
![]() |
#2240 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
IPS matrica je na ovo monitoru. I da, malo je svjetliji nego drugi monitori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2241 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
+ jos jedna grafa..i aj bok bubreg ![]()
![]() |
![]() |
#2242 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ovaj PG279Q već polako otpada. Prema prvoj renencziji i ljudima koji su ga vidjeli na sajmu daleko je od toga da može opravedati tu cijenu. Ostaje jedino ovaj Acerov. Ali s obzirom da prethodni model (odnosno sadašnji), postoji strahovi da i on neće uspjet, tako da mi se sve čini kako ćemo svi bubreg sačuvat ![]() Naravno treba pričekat recenzije (TFT Central), dojmove prvih kupaca. Ali i dalje bih bio najsretniji da mogu nać neki 1080p prema svojim željama, ali za sad samo čekam. Ako zbog ničeg drugog, zbog cijena koje bi barem malo mogle pasti kad ovi izađu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
PREMIUM
|
Ma ja ću 24" 1080p 144hz najvjerojatnije uzet. Nema veze što je tn, samo bih ipak volio vidjet manju cijenu. 27" za 1080p mi se čini previše, a 1440p em je skoro duplo skuplji em neće potrajat bez dodatnih investicija u grafu. IPS isto skup ko da je od suvog zlata, a i gsync. Npr gledam benq xl2430t.... Pa skoro soma kuna skuplje od xl2411z koji je bejzikli isti monitor samo nema displayport, a opet bez displayporta se mogu iduću generaciju slikat s dvi-dl. Za te pare već mogu dobit gsync https://www.alzashop.com/24-acer-pre...268315.htm?o=1 ili mva panel https://www.alzashop.com/24-eizo-fg2...502691.htm?o=1 Tolko izbora, al ništa mi ne ispunjava sve uvjete, glava će mi explodirat. Najbolje da sačekam još malo. ![]() Zadnje izmijenjeno od: nub. 05.10.2015. u 16:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2244 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Preporuka za neki bestbuy 24/25" monitor za oko 1200kn. Za brata, uglavnom internet i dokumenti, te filmovi, igre. Nebi bilo loše da je IPS, zbog boja i načul da je kao najbolji za čitanje. Dell P2414H mi se cini ok, al' mi je malo out of range sa lovom, a možda ima kaj pametnijeg, nisam baš u toku? Moram se uključit u ovu dell nagradnu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2248 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2015
|
Uzeo sam BenQ XL2411Z prije par dana i za sad sam prezadovoljan ![]() Čim sam prebacio u windowsima na 144hz, istog trena kad sam pomaknuo kursor se vidjela ta fluidnost pokreta. Odusevljen sam s tih 144hz i zaista je razlika nebo i zemlja između 60 i 144. Najviše igram CS:GO pa sam tu i osjetio tu razliku i definitivno ljudi ne serkaju kad kazu da ne bi nikad vise nazad na 60hz ![]() Boje su isprva bile "izblijeđene" dosta, no uz malo kalibracije se dobiju odlične boje. Zapravo ako bih usporedio ovaj i stari TN AOC 21.5" boje i kut gledanja su neusporedivo bolji. Stalak je robustan i čvrst što je isto dodatni +. Evo ako još neko ima ovaj monitor, može isprobati ovu konfiguraciju koju sam našao negdje na redditu: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
Premium
|
Trebam pomoč oko izbora u dilemi sam između Dell P2414H i BENQ GW2470H. Dell me privlači jer je IPS, bolji za čitanje, boje, kvaliteta izrade, čvrst i podesivi stalak, ali i 300kn skuplji. Benq MVA panel neznam puno, osim da ima bolji kontrast i vjerojatno lošiji ghosting za igre. Navodno da je dobar. Oba su 3.g. jamstva. Dal tu postoji još koji izbor? Flicker-Free mi je bitno da imaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2250 |
Premium
|
Mislim da budem uzel danas Benq, pa jedno quick pitanje prije toga molim, ako 'ko zna. Vidim da monitor ima samo HDMI ulaze (od digitalnih), al nebrem pronaći koja verzija je to, a i ide na grafičku MSI R6790 za koju isto ne znam koju verziju HDMI-a koristi, pa me zanima dal bude to prenosilo u fullHD na 60Hz? Pošto znam da je HDMI inače ograničen po tom pitanju refresh ratea... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|