|
![]() |
#22412 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#22413 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ono što tim testiranjima fali je long term test. Svaka nova guma u ovom "normalnom" segmentu je dosta dobra, ali kako vrijeme prolazi tako se neke pretvaraju u plastiku, neke se troše kao lude, neke premalo i slično. Na nižim temperaturama (7-15C) i kiši se tek vidi ogromna razlika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22414 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Glede izbora tog Forda s plinom koji i nije problematićan ali s tim motorom uffff jako spor i anemićan te da bi išao potrebno ga je opaliti jakooo po gasu vozio od prijatelja i osobno bi izbjegao taj motor pogotovo s plinom gdje kad ga se vozi na plin izgubiš još cca 10% snage i ako upališ klimu bolje ide Punto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22416 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Ne znam dal' je bolje pitat tu ili u temi za cajkane, ali ajde. Jel' zna netko koja te točno procedura sa vozačkom kod prelaska s naočala na leće. Pretpostavljam da moram ponovno na liječnički, no treba li još kaj riješavat na miliciji?
![]() |
![]() |
#22419 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Ma slika na vozačkoj je s naočalama i na liječničkom prije vozačke unesli samo naočale kao "pomagalo". A ne bi se htel' zezat oko toga jer sam ziher da bi mi cajkani ti prvo gledali.
![]() |
![]() |
#22420 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
3 frenda mehaničara koji su me često zamolili da ak imam vremena da im pomognem oko šrafanja u radioni, nadalje kvalitetni razgovori i objašnjenja u TIDALA servisu, i na kraju nekakav krug plinaša ali i mojih osobnih 250-300 000km odvoženih na plin . Zadovoljan ili trebam još? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#22421 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Iz iskustva jer vozim plin već par godina i imao aute od 55kw( na flanđu i direktni) i one od 85kw+ s istim sistemima.Na jaćim motorima se skoro neprimjeti ali na ovim manjima bogme i da. I sad vozim Astru G 55kw sa direktnim plinom i to isto neide preslab motor, a kad upalim klimu uffff, inaće nežurim i uvijek ukalkuliram više vremena glede odlaska/ dolaska ali kad treba preteći/obići kamion ili bus bogme to traje poprilićno.Volim potegnuti kad se može i uvijeti to dozvoljavaju ali s tim motorima cca 55-60kw to treba zaboraviti. Za umirovljenike dušu dalo ali.....(voziti se jeftino da) treba to imati na umu i pomiriti se s tim saznanjima. Treba malo prošunjati po plinskim forumima i temama te i uputiti pokoje pitanje glede Forda i tog motora te kako se ponaša na plin prije kupnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22422 | ||
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
To je signature. Pa di si kućo stara? Gotovo da te nema. Btw. Pazi za tog Forda Fikusa, frend ima i mana mu je teška zadnja vrata ( veli da džabe nabavio drvenu letvu da pridrži vrata) . Kaže da je zadovoljan i servisira u Buzinu. To je Golf GTE ![]() Neki dan sam zabrijao za Hankook Ventus RS3 rev 2. Poluslick Citiraj:
Slažem u potpunosti! Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22423 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
S druge strane starkeljama ko moj stari i starijima produljuju bez problema na 100 godina, nema veze kaj ih pol ne vidi vise nist. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22424 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Prvi put mi je stara baba doktorica dala 5 godina. Sad, u 10. mj 2015. mi je dala 8 godina jer sam "FERovac koji stalno gleda u monitore i knjige". Glavno da je tražila od moje obiteljske doktorice potvrdu da sam zdrav i nenadrogiran (što sam ja morao ić pokupit), a nije me uopće ni pregledala nego mi je samo uzela parsto kuna za imaginaran papir. Po njoj, više nisam ni daltonist, odjednom više nemam nikakvih bolesti u obitelji, sve na papiru je prešarala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22425 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Danas gonjo malu Hondu sa sekvecijalnim mjenjacem ;-) ![]() Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#22426 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ili u njih nekoliko? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22428 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Dva forda u kući, jedan 135k km na plin bez da je išta dirano, sve kao i prvi dan. Drugi 176k km na plin, ista stvar. Znam momka koji vozi dostave sa svojim fikusom 1.4 po ZG, znači konstantno u pokretu, okrenuo je preko 200 već na lpg. Ima još desetak ljudi na ford forumu šta rade ogromne kilometraže s plinom u svojim autima. Plus, i sam ford je pristao prodavati vozila s plinom kod nas. Nekoliko godina kasnije su u nekim državama (italija) i pustili model fieste 1.4 s tvornički ugrađenim plinom, a to je taj isti motor. Tak da mislim da to da se ford i plin više naginje na mit nego činjenicu, ak se na 100 komada s plinom ugrađenim 10 razletilo to nije nikakvo pravilo. @Halos Super je to auto, ali je trom da je to čudo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22429 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam u familiji svih marki auta, osim fracuza. Mislim da ono što veli serviser plina, kojeg znam godinama, meni je dovoljno. A stvarno je najbolji stručnjak u ovom dijelu države. Btw imam Punta na plin, 2005.g,1.2 60KS, nema NIKAKVE razlike u vožnji plin/benzin, nema nikakve tromosti, potrošnja je ista plina/benzina u istim uvjetima, čak mi se čini na plin elastičniji na nižim okretajima nego na benzin. Komp je Stag 4Eco, Hana dizne, meni odlična kombinacija. Bio sam jednom na mjerenju snage na valjcima (AMC), 1.8 16V motor+plin (Stag 300+ žuti Valtek 1ohm), na plin je pokazao 3ks manje nego na benzin (znači niti 3%), s time da je točen samo 100 oktana benzin, na plin je imao koji Nm više nego na benzin na nižim okretajima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22431 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22432 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
http://i.imgur.com/QrFz5iL.png A evo što kažu za potrošnju.. http://i.imgur.com/GxlctuF.png Pa sad, mora da ovi meštri u VW-u skupa s ekipom iz Landi Renza nisu znali uštelat plin.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22433 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Rekao sam si da necu pisati u ovoj temi, no ovo bih stvarno volio cuti gdje se to stavlja dodatna izolacija u auto da se smanji buka motora i kakva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22434 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() http://www.nkgroup.co.uk/noisekiller/ http://www.nkgroup.co.uk/product/car...ngine-blanket/ http://www.micksgarage.com/shop/sile...0engine%20bay/
![]() |
![]() |
#22435 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Znali su to ljudi raditi, navodno super stvar. Ja sam mislio u Focusu to napravit, ali sam ga prodao ![]() Na ovom linku fali izolacija krova. Kod nas je na nekom forumu tip izolirao mazdu 3, uglavnom, nakon postupka je bio jako zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22436 | |
Premium
|
Citiraj:
Landi Renzo i nije neka sreća, imao sam Omegas sustav, i sad dal nešto s njim nije valjalo ili razvikani Auto tim nije znao to podesiti, ili je krivo dimenzioniran sustav, ne znam. Na istom autu, godištu i motoru, Stag radi neusporedivo bolje. Eto, ja na atmobenzu ne vidim razliku u potrošnji plin/benzin, možda je unutar pola litre, al na drugom turbo benzinci, troši 10-20% više plina, uređaj je Lovato Easy Fast. Imao sam nekad i BRC al flanđa sustav, tu se ionako nema što pokvariti, al na njemu je bila potrošnja 30% veća |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22437 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Vozio od bratica Focusa i Mondea, 1.6 motor, i isto bas nema snage za potegnut. Inace, problema s plinom nije imao, a tuce s autom 25-30 hiljada godisnje. Dobri su to auti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22439 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22440 | ||
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
ali da bi to isao raditi na obicnom everyday autu, pa zapalio bi ga prije nego isao to raditi. zzbog takvih stvari su neki brandovi auta uvijek na glasu ko jeftini i opcenito jeftiniji u prodaji. recimo mene je razocarala mazda CX5 koliko je lose izolirana, pa auto dreci unutra kao da sam u stojadinu, preko 100kmh toliko se vjetar cuje, a pri ubrzanjima, motor se cuje kao da nema nista samo zera lime izmedju kabine |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|