Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.07.2009., 20:50   #2191
Kulja
Premium
Moj komp

Kulja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
čudno , još nisam kod nikoga vidio .3 modulaciju
Pa zato bas i pitam, mislio sam da su svi na .1 i .5

Jeli moguce zvat szk i pitat da mi vrate na staro ?

EDIT:

Zvao sam szk i rekli su da su ma bacili na ADSL2 i da mi je zbog toga modulacija promijenjena. Uglavnom, vratili su me na staro i ping je vidno bolji

Zadnje izmijenjeno od: Kulja. 11.07.2009. u 20:59. Razlog: update
Kulja je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2009., 10:15   #2192
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
t-com ju je isto iz nekog razloga poceo koristiti (radi se o obicnom ADSL2). Kod zadnjeg povecanja brzine su moje starce stavili na tu modulaciju (i maxtv je u igri).
the_ghost je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2009., 11:39   #2193
deda.cro
Registered User

deda.cro's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Thumbs down

Moze li netko od vas koji imate thomsona u bridge modu i na njemu svoj router (bilo koje marke) preko kojega wlanom ide na net provjeriti da li su mu dostupne sljedece web stranice:
www.brita.net
www.teamviewer.com
www.liderpress.hr

Naime, o cemu se radi, u posjedu sam wrt54gx v2 routera i ako surfam prek wlana ne mogu pristupiti gore navedenim stranicama, no medjutim ako se spojim zicanim putem, sve sljaka. Router sam nosio na bnetov internet i tamo sve radi bez greske, bez obzira kojim nacinom sam spojen.
deda.cro je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2009., 13:04   #2194
deda.cro
Registered User

deda.cro's Avatar

Nakon jucer bneta, evo sada idem van preko maxadsla i sve radi ko grom, jedina razlika je kaj nisam t-com thomsona sutnuo u bridge nego je u route modu, no moj lap prek mog rutera sa mojim wlanom radi.
Staro 29.07.2009., 13:46   #2195
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Radi sve normalno, probaj koristiti neke druge dnsove jer njihovi su do nedavno dosta stekali.
Staro 29.07.2009., 15:35   #2196
deda.cro
Registered User

deda.cro's Avatar

Probao sam sa opendns i isti problem.

Maloprije sam nosio router na maxadsl i sve sljaka, kao i na bnetu.
Kod frenda na amisu koji ima thomsona u route modu isti problem, kad sam spojio svoj linksys.
Sve stranice koje ne mogu otvoriti su hostane kod www.hosteurope.de , no ne ide mi u glavu zasto stekaju samo kod amisa i zasto samo kad sam bezicno spojen preko svog routera.
Ostaje mi jos da isprobam jos neke routere kod sebe doma, da vidim ima li tu nekog pravila ili amis bas ne voli moj model.
Staro 29.07.2009., 16:59   #2197
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

da li si bas 100% siguran da imas identicne postavke na mreznoj i na wifi kartici?
Staro 29.07.2009., 17:08   #2198
deda.cro
Registered User

deda.cro's Avatar

Radi se o 3 razlicita racunala, 2 kupe ip adresu sa dhcpa a u 1 je rucno ubaceno.
Kod provjere na bnetu i tekomu, nosio sam sa sobom i svoj lap i svoj router kako bi bio siguran da imam istu vrstu konekcije kod testiranja i tamo je sve radilo kak treba. Moja pretpostavka je da se radi o nekoj postavci na amisovoj strani ali "preljubazni" gospodin, koji me je zadnji pravio budalom, na to ne zeli niti pomisliti. Za razliku od njega, svi prije njega su bili i vise nego ljubazni i susretljivi.
Staro 29.07.2009., 18:13   #2199
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor deda.cro Pregled postova
Probao sam sa opendns i isti problem.

Maloprije sam nosio router na maxadsl i sve sljaka, kao i na bnetu.
Kod frenda na amisu koji ima thomsona u route modu isti problem, kad sam spojio svoj linksys.
Sve stranice koje ne mogu otvoriti su hostane kod www.hosteurope.de , no ne ide mi u glavu zasto stekaju samo kod amisa i zasto samo kad sam bezicno spojen preko svog routera.
Ostaje mi jos da isprobam jos neke routere kod sebe doma, da vidim ima li tu nekog pravila ili amis bas ne voli moj model.
Moze biti da su hosteurope dnsovi pod ddosom, izasao je exploit koji moze srusiti bind9, a vjerojatno nisu patchali jos.
Inace Amis i OpenDNS su poznati po tome da imaju dugacki cache, ako vec hoces ukljuciti OpenDNS ukljuci smartcache.
EDIT: Evo sad sam provjerio cache u OpenDNS i on pravilno pokazuje.
Staro 29.07.2009., 18:31   #2200
deda.cro
Registered User

deda.cro's Avatar

Problem traje predugo da bi uzrok bio ddos napad, cca. 2 mjeseca otkada sam primjetio, a osim toga opet se vracamo na 3 varijante pristupa netu koje rade bez poteskoca. Ono sto bi moglo jos biti zanimljivo je to da moj router ima 1 mac za lan konekcije i drugi mac za wlan konekcije, no drustvo iz amisa kaze da oni nemaju bas nikakvih ogranicenje sto se mac adresa tice.

Ne znam, problem nije takve prirode da ubija u pojam ali nonsalantnost kojom amis pristupa problemu me smeta. Gospodin koji me pravio budalom, napomenuo mi je da njihov thomson savrseno ispravno radi iako nije znao koju verziju firmwarea imaju gore, te je jos rekao da amisu ne pada napamet raditi upgrade firmwarea zbog jednog korisnika koji ima problema, a drugima sve radi. Jos rece gospodin da se u novim verzijama ne ispravljaju bugovi iz starijih verzija firmwarea, nego da nove verzije donose samo nove mogucnosti.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2009., 20:38   #2201
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

sto ti kaze kad pokusavas pingati/traceroutati?

sto kaze nslookup kad ti to ne radi?

sto kaze ipconfig /all
Staro 29.07.2009., 21:35   #2202
deda.cro
Registered User

deda.cro's Avatar

Kod trejsanja bilo koje ip adrese ili domene, dok sam spojen wlanom na moj router, nevidljiva su mi sva 3 amisova hopa. U sva 3 ostala slucaja spjanja ta 3 hopa su vidljiva.
Ovako npr. izgleda trejsanje www.brita.net dok sam spojen na LAN port:

<center>WinMTR statistics

</center>

<table align="center" border="1"><tbody><tr><td>Host</td> <td>%</td> <td>Sent</td> <td>Recv</td> <td>Best</td> <td>Avrg</td> <td>Wrst</td> <td>Last</td></tr><tr><td>192.168.3.1</td> <td> 0</td> <td> 11</td> <td> 11</td> <td> 0</td> <td> 1</td> <td> 15</td> <td> 0</td></tr><tr><td>zagreb5.amis.net</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 0</td> <td> 9</td> <td> 16</td> <td> 0</td></tr><tr><td>zagreb4-vlan-1.amis.net</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 0</td> <td> 11</td> <td> 31</td> <td> 16</td></tr><tr><td>maribor3-ge-2-14.amis.net</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 16</td> <td> 0</td></tr><tr><td>win-b2-link.telia.net</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 15</td> <td> 15</td> <td> 16</td> <td> 15</td></tr><tr><td>ffm-bb2-link.telia.net</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 16</td> <td> 29</td> <td> 32</td> <td> 32</td></tr><tr><td>ffm-b7-link.telia.net</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 15</td> <td> 39</td> <td> 141</td> <td> 141</td></tr><tr><td>pipex-ic-125510-ffm-b7.c.telia.net</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 31</td> <td> 45</td> <td> 125</td> <td> 31</td></tr><tr><td>xe-0-1-0-v2.cr-polaris.fra1.hosteurope.de</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 31</td> <td> 32</td> <td> 46</td> <td> 31</td></tr><tr><td>xe-0-2-0.cr-nashira.cgn4.hosteurope.de</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 31</td> <td> 34</td> <td> 47</td> <td> 32</td></tr><tr><td>ge-6-0-0.cr-sirius.cgn1.hosteurope.de</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 31</td> <td> 31</td> <td> 32</td> <td> 31</td></tr><tr><td>www.brita.net</td> <td> 0</td> <td> 10</td> <td> 10</td> <td> 31</td> <td> 34</td> <td> 47</td> <td> 31</td></tr></tbody></table>
Staro 29.07.2009., 21:39   #2203
deda.cro
Registered User

deda.cro's Avatar

A ovako to izgleda kad sam spojen prek wlana:

<center>WinMTR statistics

</center>

<table align="center" border="1"><tbody><tr><td>Host</td> <td>%</td> <td>Sent</td> <td>Recv</td> <td>Best</td> <td>Avrg</td> <td>Wrst</td> <td>Last</td></tr><tr><td>192.168.3.1</td> <td> 0</td> <td> 5</td> <td> 5</td> <td> 0</td> <td> 3</td> <td> 16</td> <td> 0</td></tr><tr><td>No response from host</td> <td> 100</td> <td> 5</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td></tr><tr><td>No response from host</td> <td> 100</td> <td> 5</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td></tr><tr><td>No response from host</td> <td> 100</td> <td> 5</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td></tr><tr><td>win-b2-link.telia.net</td> <td> 0</td> <td> 5</td> <td> 5</td> <td> 15</td> <td> 15</td> <td> 16</td> <td> 16</td></tr><tr><td>ffm-bb2-link.telia.net</td> <td> 0</td> <td> 5</td> <td> 5</td> <td> 15</td> <td> 27</td> <td> 31</td> <td> 31</td></tr><tr><td>No response from host</td> <td> 100</td> <td> 5</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td> <td> 0</td></tr></tbody></table>
Staro 29.07.2009., 22:47   #2204
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Samo cu ti reci da WLAN/zica nema nikakve veze osim ako nisi krivo konfiguirao router. Tako da je to vrlo vjerojatno problem.
Staro 29.07.2009., 23:42   #2205
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Nije mi jasno kako je ovo uopće moguće, a pogotovo jer radi na drugim lokacijama.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2009., 00:02   #2206
deda.cro
Registered User

deda.cro's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Samo cu ti reci da WLAN/zica nema nikakve veze osim ako nisi krivo konfiguirao router. Tako da je to vrlo vjerojatno problem.

Da je ovo sto tvrdis tocno, onda bi krivo konfigurirani router radio istu stvar na bnetu i maxadslu, a tamo je ponvaljam sve sljakalo.

No, konacno sam uspio naci u cemu je problem, makar mi jos uvijek nije jasno zasto. Radi se o enkripciji unutar WPA, dok je bilo podeseno po defaultu na AES nije sljakalo, sad kad sam promjenio na TKIP sve radi.
Bio bi zahvalan ako bi jos netko tko ima ovu mogucnost promjene provjerio da li sam lud ili ovo fakat ima veze na amisu. Opet dopustam da je u pitanju samo linksys tip routera.
Staro 16.08.2009., 19:39   #2207
mskvorc1
Premium
Moj komp

mskvorc1's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pozdrav, svima!

Zadnja 3-4 dana imam na AMIS-u problema, ne mogu otvoriti stranicu www.cdcovers.cc, a kod sestre na Optimi se otvara bez problema. Mislim da je nešto do AMIS-a, jer se do prije par dana bez beda otvarala...

Može li netko probati pa javiti da li može otvoriti tu stranicu?
mskvorc1 je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2009., 19:46   #2208
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor mskvorc1 Pregled postova
Pozdrav, svima!

Zadnja 3-4 dana imam na AMIS-u problema, ne mogu otvoriti stranicu www.cdcovers.cc, a kod sestre na Optimi se otvara bez problema. Mislim da je nešto do AMIS-a, jer se do prije par dana bez beda otvarala...

Može li netko probati pa javiti da li može otvoriti tu stranicu?
meni normalno radi.
probaj ustimat IP, DNS, gateway
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2009., 21:20   #2209
Voorhees
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2003
radi normalno, moguće da ti antivirus/firewall blokira pristup
Voorhees je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 14:24   #2210
Zellenny
Premium
Moj komp

Zellenny's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Moram jednu pohvalu napisati

Amisov sam korisnik godinu dana, nikad problema, usluga odlična. Korisničku podršku sam jednom koristio i bili su odlični, zvao sam ih oko pola 1 u noći i čovjek je morao ići nešto provjerit i nazvao me nazad za pola sata. Pohvalno!

I baš se ovih dana čudim kako mi račun ne stiže za 7. mjesec pa sam ih opet zvao i rekli su mi da sam dobio 500kn bonusa jer sam njihov korisnik godinu dana i da neću dobivat račune dok to ne protrošim. Stvarno super, to mi je više od 2 mjeseca jer mi je račun oko 200kn. Svaka im čast jer su mogli šutit ko zaliveni ja ne bi ni znao jer sam zaboravio na to skroz
Zellenny je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 15:59   #2211
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Zellenny Pregled postova
Moram jednu pohvalu napisati

Amisov sam korisnik godinu dana, nikad problema, usluga odlična. Korisničku podršku sam jednom koristio i bili su odlični, zvao sam ih oko pola 1 u noći i čovjek je morao ići nešto provjerit i nazvao me nazad za pola sata. Pohvalno!

I baš se ovih dana čudim kako mi račun ne stiže za 7. mjesec pa sam ih opet zvao i rekli su mi da sam dobio 500kn bonusa jer sam njihov korisnik godinu dana i da neću dobivat račune dok to ne protrošim. Stvarno super, to mi je više od 2 mjeseca jer mi je račun oko 200kn. Svaka im čast jer su mogli šutit ko zaliveni ja ne bi ni znao jer sam zaboravio na to skroz
Pa i ja sam korisnik i duže ali niš takvo nisam dobio
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 16:07   #2212
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

vjerojatno je bila neka akcija kada je potpisivao ugovor.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 16:09   #2213
Zellenny
Premium
Moj komp

Zellenny's Avatar

Ovisi valjda kak imaš, ja sam uletio u onu akciju 2u1 bez ugovora tj. bez obaveze da ostajem kod njih na godinu ili dvije, mogu prekinut kad želim bez naknade. Brijem da je na tom papiru čak pisalo da ću dobit taj bonus nakon godinu dana, pogledaj ti jel tebi piše
Zellenny je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 23:24   #2214
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Zellenny Pregled postova
Ovisi valjda kak imaš, ja sam uletio u onu akciju 2u1 bez ugovora tj. bez obaveze da ostajem kod njih na godinu ili dvije, mogu prekinut kad želim bez naknade. Brijem da je na tom papiru čak pisalo da ću dobit taj bonus nakon godinu dana, pogledaj ti jel tebi piše
I ja imam 2u1 bez ugovora i nema toga u njemu - ja sam samo imao mukte telefon prije ...:S
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2009., 11:32   #2215
Branx
kripl. ing.
Moj komp

Branx's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Jel ima tko kakve informacije - da li će biti skorije kakvih novosti u AMISu? IPTV bi trebao sad negdje još malo? Povećanje brzina? Niže cijene? Išta?

Vidim zadnja novost na www.amis.hr je iz 6. mj. i to niže cijene za POSLOVNE korisnike

ALL SOLD :\
|

Lap: MacBook Pro 2019
CPU: 8th gen i5-8257u (4c/8t)
RAM: 8GB DDR
HDD: 256GB NVME | 512GB NVME USB-C (TB)
Dock: HP Thunderbolt Dock G2
Monitori: 2* Dell P2418D 2K
Periferija: Lenovo Essential Keyboard | Logitech MX Master 2S | Sennheiser HD 4.40 BT
Branx je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2009., 12:32   #2216
Rebellion
Killer of your Dreams
Moj komp

Rebellion's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Kulja Pregled postova
Pa zato bas i pitam, mislio sam da su svi na .1 i .5
Jeli moguce zvat szk i pitat da mi vrate na staro ?
EDIT:
Zvao sam szk i rekli su da su ma bacili na ADSL2 i da mi je zbog toga modulacija promijenjena. Uglavnom, vratili su me na staro i ping je vidno bolji
upravo to, nisi ni na adsl (G.992.1) ni na adsl2+ (G.992.5) nego na adsl2 (G.992.3)
ako ti ping prije bio manji, onda si prije bio na obicnom adslu.
(adsl2+ je stabilniji na losoj parici i daje vece max brzine, al ima veci ping jer amis koliko znam jos uvijek samo na adsl2+ stavlja kontrolu dsl paketa na dslam-u)
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...requencies.png

vjerojatno su ti to stavili kao kompromis brzina/stabilnost. (jer znam da to inace ne stavljaju)
provjeri kako ti radi ti radi to, ako radi oke ostavi tako ; )

Citiraj:
Moze li netko od vas koji imate thomsona u bridge modu i na njemu svoj router (bilo koje marke) preko kojega wlanom ide na net provjeriti da li su mu dostupne sljedece web stranice:
www.brita.net
www.teamviewer.com
www.liderpress.hr

Naime, o cemu se radi, u posjedu sam wrt54gx v2 routera i ako surfam prek wlana ne mogu pristupiti gore navedenim stranicama, no medjutim ako se spojim zicanim putem, sve sljaka. Router sam nosio na bnetov internet i tamo sve radi bez greske, bez obzira kojim nacinom sam spojen.
samo upisi amisove dnsove, bilo na taj wrt, bilo na svoj komp, bilo na oboje.
btw, dns-ovi vise nisu 221 i 222, nego 194.146.109.223 i 194.146.109.224

Zadnje izmijenjeno od: Rebellion. 26.08.2009. u 12:43.
Rebellion je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2009., 00:25   #2217
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Nema jos nikakvog infa vezanog za IPTV, cekam nove informacije jer i ja jedva cekam da se rijesim BNETA.

Zadnja vijest iz Bneta zbog vise stope PDV-a bili su prisiljeni poskupiti svoje usluge, ako se dobro sjecam osnovni paket je bio 65kn, sad je 79kn, HR paket je bio 32, sad je 35kn. Kad se samo sjetim kako su imali priliku ugrabiti velik dio kolaca, a spali su na namjestanje istih paketa kao i ADSL.
Staro 27.08.2009., 23:00   #2218
deda.cro
Registered User

deda.cro's Avatar

Citiraj:
Autor Rebellion Pregled postova
samo upisi amisove dnsove, bilo na taj wrt, bilo na svoj komp, bilo na oboje.
btw, dns-ovi vise nisu 221 i 222, nego 194.146.109.223 i 194.146.109.224
to je bila jedna od prvih stvari koje sam pokusao, a da se ne radi o dns problemu govori to sto zicani nacin spajanja na router radi bez greske
Staro 28.08.2009., 01:17   #2219
Rebellion
Killer of your Dreams
Moj komp

Rebellion's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Cool

Citiraj:
to je bila jedna od prvih stvari koje sam pokusao, a da se ne radi o dns problemu govori to sto zicani nacin spajanja na router radi bez greske
hmm, ako je problem bash u wlanu ne bih znao napamet.
javi na pm msn pa da to probamo preko team viewera rjesit ako hoces...
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Nema jos nikakvog infa vezanog za IPTV, cekam nove informacije jer i ja jedva cekam da se rijesim BNETA.
pdv je skocio sa 22 na 23 posto, znaci cijene mogu skociti na 1.23/1.22 stare cijene.
sve ostalo je muljanje :S
dobio sam info da je iptv kod amisu sad u testiranju, znaci sad bi ga STVARNO trebali konacno skoro uvest (mada ja nisam bash zato, bio sam pricao zasto, al eto)
Staro 28.08.2009., 19:03   #2220
deda.cro
Registered User

deda.cro's Avatar

Citiraj:
Autor Rebellion Pregled postova
hmm, ako je problem bash u wlanu ne bih znao napamet.
javi na pm msn pa da to probamo preko team viewera rjesit ako hoces...

hvala, no sumnjam da ista mozes uciniti, osim ak ne radis za amis ili za linksys pa da mi slozis firmware upgrade
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno