Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.07.2013., 15:34   #2191
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Evo, to je samo dio pravilnika. Sumnjam da uvaženi kolega Domagoj_OS zadovoljava sve uvjete.

CITAT:

1) Psi iz kontroliranog uzgoja pasmina terijera tipa bull – stafordski bull terijer, američki stafordski terijer, bull terijer i mini bull terijer moraju posjedovati rodovnicu izdanu od Hrvatskoga kinološkog saveza i biti upisani u Hrvatsku rodovnu knjigu ili posjedovati rodovnicu izdanu od kinološkog saveza jedne od zemalja članica Međunarodne kinološke organizacije (F.C.I.).
2) Psi iz stavka 1. ovoga članka koji su upisani u Hrvatsku rodovnu knjigu moraju postići zadovoljavajuću ocjenu na testu iz članka 7. stavka 1. ovoga Pravilnika.
3) Za držanje psa iz stavka 1. ovoga članka vlasnik mora ispunjavati sljedeće zahtjeve:
(a) da nije pravomoćno osuđen za kaznena djela: mučenja životinja, protiv života i tijela čovjeka, zlouporabe opojnih droga te kaznena djela koja u sebi sadrže elemente nasilja, a sadržani su u kaznenim djelima protiv slobode i prava čovjeka i građanina, protiv imovine, protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa, protiv javnog reda, protiv braka, obitelji i mladeži ili je za takvo djelo pokrenut postupak;
(b) da nije pravomoćno kažnjen za prekršaj iz područja zaštite životinja, iz područja javnog reda i mira i drugih zakona u kojima su propisani prekršaji s elementima nasilja ili da za takvo djelo nije pokrenut postupak;
(c) da ne postoje druge okolnosti koje ukazuju da bi pas iz članka 8. stavka 1. ovoga Pravilnika mogao biti zlouporabljen, a osobito: češće i prekomjerno uživanje alkohola, konzumacija opojnih droga i drugih omamljujućih sredstava, poremećeni obiteljski odnosi, sukobi s okolinom, agresivno i ekscesno ponašanje, stegovne povrede Pravilnika o stručnom radu Hrvatskog kinološkog saveza ili povrede Kodeksa o ponašanju Hrvatskog kinološkog saveza;
(d) da ima uvjete za siguran smještaj opasnog psa,
(e) podnijeti dokaze da je:
– stariji od 21 godine, i
– poslovno sposoban (uvjerenje izdaje centar za socijalnu skrb mjesta prebivališta vlasnika psa).
4) Sa psima pasmine terijera tipa bull koji ne potječu iz uzgoja iz stavka 1. ovoga članka (pit bull terijer) i njihovim križancima postupa se u skladu s odredbama članaka 4. do 8. ovoga Pravilnika.
5) Udovoljavanje uvjetima iz stavka 3. točaka (a) i (b) ovoga članka utvrđuje se prilikom upisa psa u Upisnik ili upisa promjene vlasnika, a uvjeta iz točke (c) navedenog stavka u inspekcijskom nadzoru.

ps. Nakon Kavkaskog ovčara koji je bio ko bebica od 70 kg, mislio sam da sve znam o odgoju pasa. Zato smo svi doma redom bili ugriženi + velečasni, prijatelj autolimar i kontrolor vodobrojila.
Autor je moj oštrodlaki jazavčar kojeg nisam dobro odgojio ( mea culpa).
Lijepo je vidjeti reklamu za Deep relief ali u praksi čak i s jazekima treba oštro i bez milosti.
Kako li je tek sa stafordom ili pit bulićem...
Staro 29.07.2013., 16:03   #2192
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
opet me ljudi znaju bolje nego ja sam
znaš ovaj,....ja sam kupio psa da mi bude član obitelji i prijatelj,ne da ga vodim kao ukras na izložbe sa papirima,da ga držim u boxu,udaram....staffordi su agresivni XD XD prije 3 dana odrasli dečko ( 3 godine ) stafford se šeta bez povoca,nisam ga nikad vidio,počeo trčati prema njemu i kad sma došao blizu pas se bacio na pod i počeo igrati,....toliko o agresivnom psu,..pas postane agresivan kada je vlasnik agresivan i svi ovi papiri i pravila neće nikome ništa pomoći kada će uvijek biti debila koji uzimaju pse kako im se prdne...a bez brige,protekle 4 godine sanjam o psu,čitam o dresuri i pripremam se,jedino što neznam je oko veterinara ali to ni nemoram znati više kada mi je vetosan sve lijepo objasnio
d0magoj_OS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2013., 16:53   #2193
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Kako li je tek sa stafordom ili pit bulićem...
tvrdoglav pas !
jako !

sestrinog mini maltezera sam slomio u roku jedne večeri da cucak pjeva
za istu stvar sa stafom mi je trebalo... godinu dana
nakon godine ostane pravi cucak, doslovno uživanciija s njim

za papire i testove, prije bi zakonski ishodio šmajsera nego pesa...

jednom staff, uvijek staff

ali ako ti je doslovno prvi pas, naoružaj se mirnom rukom, hladnom glavom jer će ti trebati. ne samo tebi nego svima koji ga okružuju. ti kažeš ne, mama kaže ajde može, drukčije komande sa svake strane...
obično najbolji psi završe u rukama najgorih debila koji hodaju ovim svijetom. (kvartovske budale kojima jaja rastu uz stafa/bulija i prave se da znaju, lokalna pijandura sa najboljim belgijanerom kojeg sam ikada sreo... ima ih)
nitko ti sa takvim psom neće ići na ruku ("jer je krvolok"), osim onih rijetkih koji ga poznaju.
kao što sam rekao, onaj tko ga nabavlja nek se naoruža, ne pesonjom nego vještinom i hladnom glavom

edit:
glas razuma i želje za najboljim, uškopiti- sterilizirati takvog psa. olakšati si posao i cucka spasiti muka.
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2013., 17:42   #2194
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor d0magoj_OS Pregled postova
znaš ovaj,....ja sam kupio psa da mi bude član obitelji i prijatelj,ne da ga vodim kao ukras na izložbe sa papirima,da ga držim u boxu,udaram....staffordi su agresivni XD XD prije 3 dana odrasli dečko ( 3 godine ) stafford se šeta bez povoca,nisam ga nikad vidio,počeo trčati prema njemu i kad sma došao blizu pas se bacio na pod i počeo igrati,....toliko o agresivnom psu,..pas postane agresivan kada je vlasnik agresivan i svi ovi papiri i pravila neće nikome ništa pomoći kada će uvijek biti debila koji uzimaju pse kako im se prdne...a bez brige,protekle 4 godine sanjam o psu,čitam o dresuri i pripremam se,jedino što neznam je oko veterinara ali to ni nemoram znati više kada mi je vetosan sve lijepo objasnio
Nadam se da se nisi naljutio jer sam sve napisao bona fide.
Činjenica je da si jako mlad, da ti je to prvi pas u životu i da je ta pasmina na popisu opasnih. Nije taj popis sastavljen bez veze već su ga radili upravo stručnjaci - kinolozi.
Ako ne zadovoljavaš bilo koji od uvjeta iz navedenog pravilnika ne bi smio držati staforda.
Želio bih da ti odgoj psa pođe za rukom i jednako tako da se ne skanjuješ potražiti savjet nekog iskusnog trenera ili uzgajivača.
Kad se piše o opasnim pasminama pasa obično većini pada na pamet nekakav mogući incident s napadom na dijete ili čovjeka.
Nemoj zaboraviti da jednako tako vlasnik odgovara za napad na drugog psa , naravno pod određenim uvjetima.
Moj je prijatelj imao kujicu bull terijerku koja mi je od veselja pri dolasku skakala u naručje i morao sam je nositi dvorištem uz neizbježne "puse" po licu...
Njezina dobrohotnost prema ljudima nije ju spriječila da jednu mini pudlicu doslovce rastavi na nekoliko dijelova.

Po zakonu, svaki je pas opasna stvar i svaki je vlasnik odgovoran pred zakonom za sve loše što njegov pas počini čovjeku, njegovoj imovini i drugim životinjama.
Staro 29.07.2013., 17:58   #2195
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

ma nema ničega negativnoga samo poludim kada netko kaže da neke pasmine su po prirodi agresivne -_- vjeruj meni pas ne može biti u boljim rukama nego što je sad a što se tiče dresure redovno googlam,savjetujem se sa veterinarima i kolegama sa odraslim psima,tražim pomoć od uzgajivača stafforda,...doist ulažem maximalno što mogu ako ne i više u ovog psa,znam da će godinu i pol biti borba ali ostatak vremena će biti nešto divno piškiti i kakati je naučio u 5 dana,već 3 dana nije to napravio u stanu,što mu objasnim shvati u roku 3 minute i većinu stvari prestane raditi i prezadovoljan sam sad kako se ponaša,..samo maziti paziti i bude on savršen
"Po zakonu, svaki je pas opasna stvar " stavi čovjek umjesto psa i dođe ti na isto Znam da mi je prvi pas ali kad ne postoje riječi koliko volim pse i 100% sam siguran da ljudi prije kupovine psa se educiraju o tome što uzimaju možda nebih ni bilo opasnih pasmina okolo,razumijem i ljude koji su roditelji nije ugodno vidjeti stafforda odraslog,ali oni stvarno nisu takvi :S upoznao sam dosta ljudi koji ga imaju i niti jedan nije pokazao ni mrtivu agresive,dapače svi su razmaženi maximalno
Staro 29.07.2013., 19:51   #2196
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Postoji jedan mali problem sa tim psima, za njih postoji poseban pravilnik. Pa da ne shvatite Panoramu ili mene krivo stavit ću vam linkove.
Pravilnik o opasnim psima
Zakon o zaštiti životinja
Pravilnikom su obuhvaćeni psi iz uzgoja i križanci pasmina.

Neznam da li ste upućeni prilikom nabavke da će te takvog psa morati upisati u upisnik opasnih pasa, a da bi ga upisali morate ispunjavati uvjete iz čl. 8 pravilnika u suprotnom pogledajte čl. 9 st 3. točk 5. Zakona o zaštiti životinja + naravno kazna.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2013., 20:14   #2197
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Opasne pasmine ne postoje, samo zakonski kod nas jadnika...

Mozes od maltezera napravit psa za borbe, a mozes i od stafforda, jedini razlog zasto se staffordi boxeri i slicni nazivaju opasnim pasminama jest to da ih se (nazalost) koristi za borbe pasa, a koristi ih se ne radi naravi, vec radi fizickih sposobnosti ( iznimna snaga s obzirom na velicinu psa ).

Tako da sve ovisi kakav si s psom, rastrgat moze i retriver, a moze i amstaff.

Moja 4 koja su mi trenutno ostala su svi odreda maze, jer su tako odgajani
Staro 29.07.2013., 20:35   #2198
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Nitko se nije ni potrudio baciti oko sto pise tamo, kamoli razumjeti. I razumjeti razliku izmedu opasnog psa i potencijalno opasnog psa. I vidjeti koji su to potencijalno opasni a sto opasni.
Zato sam i napisao da bi prije dobio za istu lovu dozvolu za oruzje i oruzje nego psa. Od uclanjivanja u kinoloski klub + platiti, uclaniti se u kinoloski savez + platiti, svaki test pesa platiti i prijaviti... Zgadi mi se cim se prisjetim.
Dosta ljudi ne zasluzuje psa, jos vise ljudi ne zasluzuje i ne treba im ova vrsta psa.
Staro 29.07.2013., 20:47   #2199
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
posto sam imao 15godina pekinezera koji je bio opasniji od svih staforda i pitt bullova koje sam vidio u zivotu. Sve sto je vece od njega je napadao bez obzira sto ga drugi pas moze ubit i zadavit. Nitko od nas u kuci ga nije ucio agresivnosti ni tome slicnome nego je jednostavno bio takav. Sto je opce poznato za njih. Postoje pasmine poput dobermana koji imaju gen agresivnosti i samo je pitanje kad ce jednom puknut. Covijek utjece do jedne mjere ali protiv nagona i gena se ne moze. Ja imam susjeda koji ima staforda koji je predivan nemoze biti umiljatiji i bolji pas i nikome nebi naudio ali pitanje je 1s da se sve to promjeni. Zato treba postojati zakon za takve pse.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2013., 20:58   #2200
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Te fore s genima i produzenim mozdinama su gluposti

Svaka zivotinja kao i covjek moze popizduti
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2013., 21:12   #2201
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Ak si normalan i ak uzems pesa od normalnog ugajivaca koji ti ni nebu dal pesa ak vidi da nisi normalan, nebu nikakvih problema. Jasno trebas se pripremit za takvog pesa. Nebus ga mogal pustat cesto s lajne ko druge, ljudi ih se boje pa tu sranja, mora se odgojit sa malo cvrscom rukom i jos par sitnica i nema problema. Moj prvi pes je bil Bull Terrier i znal sam jako dobro da to nije Labrador, tak sam se ponasal i nikad problema, osim par nesretnih slucajeva s drugim pesima ali nist ozbiljno.

Meni su Stafordi fora ali su preozbiljni i pre macho. Kod Pitova se moze dobit svasta. Bulici su budale uglavnom, u nekom smijesnom smislu i to im je glavana osobina. Svima je zajednicka urodena borbenost i svi idu do kraja, nema pustanja dok drugi dise. To je jedina razika u odn. na druge pese i to treba imat na umu stalno i odgajat pesa od malih nogu da se to nikad ne pojavi. Za ljude nema problema, cak bi rekao i manje nego puno razvikanih kucnih pesa. Zadnjih godine nema vise ni agresivnosti prema drugim pesima jer su selekcija i uzgoj napravili svoje ali to je uvijek negdje pristuno u pesu samo treba radit na tome da se ne pojavi.

Btw uzmi Bull Terriera ak hoce takvog pesa. Prouci pasminu, skupi lovu i kupi si. Koliko su tvrdoglavi, toliko i jos vise ce te nasmijat a opet imas pesa za kojeg se ne moras bojat da bu ga bicikl pregazil na smrt i sl..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.07.2013. u 21:28.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2013., 22:05   #2202
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Masa ljudi nije svijesna koje sve papire moraju imati za takvog psa i da bi dobili uredne papire moraju donjeti 101 uvjerenje.
Drugo je da će pas živjeti minimalno 10 godina, a tko može reći da se u nekoj prilici neće napiti, pušit maricu, remetiti JRM ili imati sa nekim od ukućana obiteljsko nasilje. To sve za sobom povlači oduzimanje oružja ako ga osoba posjeduje i oduzimanje psa. Pas ide nakon toga u nekakvo sklonište za pse tipa Dumovec, a ako se ne pronađe novi vlasnik eutanazija.
To je realna stvarnost kod takvih pasa. Koliko god netko bio zaljubljen u takvu vrstu psa, ali zako je takav.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 29.07.2013., 22:20   #2203
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

curin staf 13 g star me nikad nije ni pogledao krivo, u dvoristu je sa zenkom jazavcara stara g dana koja je donesena kao stene nikad ju nije pipnuo, oko njega redovno trce kvocke s pilicima nikad nista tako da kakav gazda takav pas

gospodin coek : https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...35328754_n.jpg
Staro 29.07.2013., 22:23   #2204
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Bas cu pitat sutra ove svoje kaj se bave s uzgojem takvih pesa, dal je to jos uvijek mrtvo slovo na papiru ili se provodi u kaj sumnjam. Taj zakon je ionak pun rupa i mogucnosti za manevriranje. Jedino je taj test za socijalizaciju ili kaj vec potencijalni trosak i nebi trebalo bit problema ak se otfura, nomalan, mladi psesk.

Meni je to debilana u dobrom djelu jer Terrieri tipa Bull nisu nikad bili nit su sad pesi koji su koristeni za bilo kakav napad na ljude, cuvanje i sl. Ima ih ali kao pasmine ne. Kaj je sa drugim pasminama kao Dobermani, razni ovcari i sl. koji su i napravljeni u tu svrhu i po meni potencijalno puno opasniji za ljude. Najsmjesnije mi je za mini Bull Terriere. To su peseki velicine Pudlica sa 15-18kg max. Mali zubeki, mala glavica, sve malo. Ja bio htio jednoga u blizoj buducnosti-

Ovo je delal moj. Bilo ga je dosta pogledat u oci sa igracim stavom i ludnica. Obijanci od naslonjaca fotelja, slajdranje u zavojima, 100 okretaja u mninuti sl..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.07.2013. u 22:33.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2013., 22:49   #2205
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ma sve je doslovno do odgoja, recimo ova moja što je mješanka malamuta i ko zna čega, nit laje nit je imalo agresivna. Dođu ljudi u dvorište, a ona trk do vrata i gleda ko će ju mazit, a ljudi već pobjegli van. Isto nedavno sam ju šetao i vidi u daljinu neke dvije curice, i krene trčat prema njima, baš vidiš ono kak se smije i sva sretna što je vidila nekog, a ove se uplašile, počele vrištat i pobjegle u auto. I sad ona stala i gleda u mene zbunjeno zašt se one neće igrat s njom
Staro 29.07.2013., 23:24   #2206
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Malamutima je genetska crta ljubav prema djeci i ljudima. Oni koji nisu pokazivali takvu crtu bili su odstranjivani. Uz ove dvije karakteristike još je tvrdoglavost, upornost, ljubomora, pojesti tuđu hranu, a svoju čuvat za kasnije i lovački nagon. Ako nemate visoku ogradu stradat će sve kokoši u susjedstvu.
Imao sam čistokrvnog mješanca malamuta i labradora pa mi je to jako poznato. A da ne kažem koliko su pametni i šta su sve u stanju napraviti da postignu ono što su zamislili.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 29.07.2013., 23:48   #2207
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Pa ograda je oko dvorista 1.25m. I ni ne pokušava preko nje. Naučio sam ju da smije izaći samo kroz ova ulazna vrata od dvorišta na ulicu kad joj netko otvori i stane onako sa strane da ona prođe. A ako otvorimo kapiju za auto, neće ni pokušat van jer to nisu njena vrata Ima tu i kokoški gdje ju šetam, budu puštene da jedu travu, i onda ona njih povija do njihovog dvorišta i onda se pravi važna. Al nikog nije ugrizla nit ikakvu agresiju do sad pokazala, osim prema bubama, na njih jedino laje haha
Staro 29.07.2013., 23:55   #2208
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
curin staf 13 g star me nikad nije ni pogledao krivo, u dvoristu je sa zenkom jazavcara stara g dana koja je donesena kao stene nikad ju nije pipnuo, oko njega redovno trce kvocke s pilicima nikad nista tako da kakav gazda takav pas

gospodin coek : https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...35328754_n.jpg
Staro 30.07.2013., 00:07   #2209
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

bull terieri osim mozda pitt bulla nema tu crtu ali doberman i shar pei su druga pjesma. Kad sam se interesirao oko pasmina naletio sam na neki tekst da najvise napada prema ljudima izvrse njemacki ovcar shar pei i sad vecina ljudi nece moc vjerovat ali zlatni retriveri. nakon njih doberman itd itd... Ja imam maltezera trenutno i predobra je bjezi od svih pasa koji su veci od nje i samo se brani nikad nije pokazala ni mrvicu agresivnosti prema ikome i takva je od prvog dana. A isto tako sam vidio druge maltezere koji su gori i od pekinezera po agresivnosti. Puno utjece odgoj ali i sama osobnost psa.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2013., 00:37   #2210
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Da budem iskren, nije mi baš jasna potreba ljudi da uzimaju tu pasminu (stafford, pit bull i sl).
Nit su lijepi niti imaju neku posebnu karakteristiku koja bi bila poželjna u kućnog psa.

Ne kažem da su te pasmine krvoloci i koljači - dapače, prijatelj ima stafforda koja je teška maza (i tele) i koji je super vesel kad me vidi, ali opet - s drugim pasima je dosta teže od kakvog labradora/newfoundlanda i potencijalno je opasan, pogotovo u muškom društvu jer je dominantan.

Što nije bolje i pametnije imati nekog "stabilnijeg" i potencijalno manje opasnu pasminu koja se može lakše kontrolirati ako dođe do problema?
Ne vidim kakvu kvalitetu ta pasmina ima nad ostalim a da nije snaga po kilu žive vage
Staro 30.07.2013., 00:40   #2211
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

ne znam dal sam jedini koji ne podržava to da pas sam ide i leti ljudima da se igra s njima.
znam kakav sam ja, da mi pas ne smeta, ali ako te ne zovem- ne prilazi mi.
u tom duhu sam odgajao svojega. ako te netko pozove na igru- odi, u suprotnom ga ignoriraj.
vrata su mogla biti otvorena koliko god su htjela, nema šanse da ode van ako mu se ne dozvoli ili ako nitko nije s njim. poštar mu je uredno davao u zube pakete da mu ih pridrži dok mi rješavamo papire... ali... puno znoja i živaca popuca, i da bar pregrmiš godinu- dvije nego ga cijelo vrijeme upozoravati i sl. ali ga bar možeš lako pročitati pa znaš svaku potencijalnu prijetnju.
razmaženost po meni nije vrlina jer mi daje dojam ne kontroliranog psa. imao sam prilike vidjeti kako lako razmaženost(ona pretjerana zaigranost) prijeđe u nesigurnost i agresiju.
i drugi, tj. treći pes će sigurno biti staff, ali drill od trećeg mjeseca. po mogućnosti kada budem živio sam. iiii da sam iznesem mišljenje da bi volio više pasa sretati po trgovačkim centrima i sl. gdje se okuplja veliki broj ljudi. ne da to preraste u livade nego kontrolirana pomoć u socijalizaciji psa.

iii, potpis ko kuća na amd-jca oko papira, muke i rizika koji dolaze sa tim psom.
ovako, zanimljivost je da od onolike mase pitova, stafova i sl. pasmina, samo je nas 700tinjak registrirano i prijavljeno u hrvatskoj

@Mar...
osobno, kao ljubitelj stafova, zagovaratelj te pasmine, onako... ljubitelja na n-tu (na ulici prilazim samo njima)
to je pravi kućni i obiteljski pas (govorim o odgojenom). pas koji će te čuvati i voljeti više od sebe. koji će i na rubu svih snaga isčupati snage i pronaći srčanosti da još više i jače potrči za tobom na biciklu, lopticu će i sakat uloviti.
pas kojeg kad korigiraš ne upadne u depru nego sve odradi vojnički i stojički !
ima srca kao ni jedan !
inteligencija, ne laje, ne buni se, lak za održavanje (govorim o dlaci, kupljenju dreka i sl.)
govoriti o ljepoti je suvišno, pojedinci...
za dominaciju, kontrolu i sve ostalo... tu si ti čovječe da se postaviš, da poznaješ svog psa, da predvidiš i da si korak ispred. i kad i ako dođe do sranja da mirne ruke i hladne glave znaš kako postupiti.

Zadnje izmijenjeno od: Željac. 30.07.2013. u 00:47.
Staro 30.07.2013., 09:31   #2212
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

ukusi su različiti nekome je staff prelijep nekome je oružije [ ovisi kakva osoba ]

Razlog zašto sam uzeo staffa je zato što je savršen za obitelj i jako čuva svoje vlasnike.Tonu texta sam pročitao oko njega gdje ga samo hvale kako je dobar i miran pas,ja nerazumijem kako vi neshvaćate da pas nije ni mrvicu agresivan :S jedino što sam primjetio kod njega je što voli biti tvrdoglav za neke stvari se mora uzeti vremena da mu se objasni što smije a što nesmije,opet tko ima vremena i voli pse neće biti nikakav problem,tko se dere na njega,udara ga,šuta,maltretira,loše hrani,drži u kavezu,...što očekujete,obiteljskog psa -_-
Staro 30.07.2013., 12:34   #2213
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Mozes citati i gledati koliko hoces, dok se ne uvalis nemas pojma. A,, onda je kasno. Ne znam kako stojis sa fizickom snagom (jer je i mene od 90ak kg moj znao dobrano zaljuljati), dal si dovoljno star i zrel da si svjestan nekih stvari. I osim toga, za njegovu fizikaliju ce ti dnevno trebati minimum dva sata i ti ces biti umorniji od njega. Dobro razmisli i pogledaj situacije iz svih kuteva, ako imas mogucnost ici na dresuru s njim za pokupiti neko konkretno znanje i vjestinu - idi. Nemoj misliti da te odgovaram i plasim, ali nemoj upropastiti jos jednog divnog psa. Ako si toliko odlucan u nabavci, nabavi od kontroliranog/ priznatog uzgajivaca i kastriraj- steriliziraj psa.
Staro 30.07.2013., 15:06   #2214
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

ajmo sad svi pametni :P kako psa istrenirati da vani radi nuždu?
preko dana nemam problema,preko noći,,...ponekad se zapitam kako to sve izađe iz tako malog psića XD
Staro 30.07.2013., 16:09   #2215
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Moja ne ide unutra, osim u ljetnu kuhinju gdje voli spavat jer su plocice pa joj je hladno tamo. A inače je radila nuždu po cijelom dvorištu, i onda kad sam našao na krivim mjestima dovedem ju do tog i spustim nos do govneta da pomiriši i malo joj se zaprijetiš, ili lupiš po dupetu ili tako nešto. I onda sam odnio govno tamo gdje želim da obavi nuždu, nakon 2 puta obavlja ju unutar 2 metra kvadratnog oko tog mjesta gdje sam joj pokazao onda. Normalno što se tiče ovog da ju lupiš po dupetu ne mislim da mlatiš psa nego malo onako čisto da shvati da je napravio glupost
Staro 30.07.2013., 17:15   #2216
gsxr750k9
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
u zadnje vrijeme se tolika filozofija stvorila oko tih pasa da je to jednostavno nenormalno. ovo informaticko doba interneta i dostupnosti infomacija svima u svako doba ima podjednako kako i prednosti tako i mana.

covjece ko klinac sma hendlal pese, njmecke ovcare, rotice, bull terriere..nema kajnismo. cucki su se na livadi znali pofajtat razdvajali smo pese koji su imali kila kao i mi...nikad nikavkih problema i sve je to bilo pod normalno.

onda dodje "moderno" doba i odjedanput se pojave stvari za koje kao nitko prije nije cul, odnosno dogadjale su se ali nitko nije od njih radil medisku senzaciju i filozofiju.

nasle se neke skupine "strucnjaka" i kvazi strucnjaka u doba "razvijene" demokracije filozofirat i razvijat nove teorije o svemu. holisticki pristupi, CM pristupi, cigo pristupi ovakvi onakvi..sve zato jer svaka budala hoce zaradit nekaj love i psotat popularna.

zakone pisu svi samo ne strucnjaci..pogotov kod nas. selendra veca.

dobro je nteko gore napisal da su psi ko i ljudi, ima ih svkaakvih, nisu to roboti da ih isprogramiras kak hoces. to su ziva bica imaju mozak i svi se ponasaju kao JEDINKA, bez obzira na pasminu i sve ostalo.

onda nekom nije jasno zakaj neko hoce pekinetera, neko bull terriera,a neko baca drkicu na one meksicke bezdlake cudnovate zivotinje..ne zimku ni to.
ja o ljudskim ukusima i subjetkivnoj percepciji uopce ne zelim vodit raspravu.

ak hoce nek ima tigra samo je bitno da se u skladu s time i odgovorno ponasa.
bas sma nedavno gledal kak us ona dva frenda australca prije 30-40 jari u londonu furali lava po gradu, kasnije ga odfurali u afriku i sve to..nitko nije preispitival ni mrvciu njihovih akcija, a i dan danas su popularni kao nekad.

nevjerojatno koliko svakodnevno gluposti o psima procitam..

p.s. u svezi treninga, u zabludi je onaj koji misli/vjeruje/govori da se svakog psa moze dovest u red i postici nirvanu.
to jednostavno nije istina, onaj ko tako misli ocito nema iskustva ili ima problema sa egom.
moguce je sa velikom vecinom postici odredjenu razinu, s nekima vise, s nekima manje, a liuvijek ce postojati oni koji jednostavno nece reagirati nikako.
evo jedne od prije petnaestak godina http://www.pohrani.com/f/p/w7/3LwZRGOH/soho.jpg
tu ima negdje oko godinu dana..
s ovim koji je aktualan imam problem jer je sklon smaoozljedjivanju xD http://www.pohrani.com/f/z/tx/403XSQLG/kobe.jpg

Zadnje izmijenjeno od: gsxr750k9. 30.07.2013. u 17:45.
gsxr750k9 je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2013., 18:57   #2217
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

sve to mu i radim nosio govna do travnjaka XD lupo ga po guzi,derao se na njega,probao sa keksićima,...možda je mali pa ne može još to skontati :S što je najače kada to napravi u stanu odmah zna da je kriv i bris pod krevet tako da nije da nezna nego neće XD
Staro 30.07.2013., 19:33   #2218
gsxr750k9
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
kolko ti je star pas? nisam uspio pohvatat tocno
gsxr750k9 je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2013., 19:42   #2219
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
sve to mu i radim nosio govna do travnjaka XD lupo ga po guzi,derao se na njega,probao sa keksićima,...možda je mali pa ne može još to skontati :S što je najače kada to napravi u stanu odmah zna da je kriv i bris pod krevet tako da nije da nezna nego neće XD
Ja sam dezurao par prvih dana, 2 tocno, kad bi primjetio da hoce obaviti svoje (vrti se oko sebe) uzmem ju i odnesem na novine.

Na to se naucila toliko da sad zna doc izvana u kucu i obavit svoje na novine pa opet van.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2013., 09:06   #2220
dav87gr
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Taj sistem sa novinama sam i ja upotrebljavao.
Ali ja sam imao male pasmine, što je kod ovih sa velikima?
Nije da se nebi našlo nešto adekvatno po sadržaju, ali koji to format treba?
Naša prva, maltezerica, nije joj baš dugo trebalo da nauči taj sistem, jedino je smiješno da kad ode na novine i promaši ih, ona te važno gleda "vidiš kak sam pametna" a ti ju moraš pohvaliti. Možda je trebalo manje od tri tjedna da nauči da se to radi vani. Ali bila je počela zima pa je to možda malo usporilo proces. Kod nas na vikendici nikada to nije napravila u dvorištu, što pretpostavlja da imaju neko shvaćanje u sebi o tome. Znači, treba to znati aktivirati.
Druga naša, havanezerica, išlo je još brže, steklo se neko iskustvo. Ali i mi smo bili malo pametniji pa smo tepihe maknuli, pa kad se nešto i desi, lako je očistiti. Niti ona nikada u dvorištu.
Tako je to kod mene, ali to su mali.
dav87gr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno