|
![]() |
#2161 |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
To se i meni konstantno događa na Amisu za vrijeme nevremena. Vidim po lokaciji da nismo blizu, znači da nije do centrale. Ima li tu pomoći? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ali za to naše nevreme - sa iste centrale dolazi i t-com i ostali a nemaju svi probleme............
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2164 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kod mene veće muke; idem na shrani stranicu i kaže mi "Datoteke mogu pohraniti samo hrvatski korisnici". kliknem na slovensku shrani stranicu i kaže mi "Datoteke lahko nalagajo samo slovenski uporabniki". Pošaljem email adminu i vraća mi se postmaster da mu neš ne valja s emailom TWILIGHT ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#2169 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Koji poslovni pobogu Gnomisa? Fala ti na dojavi. Tek sad vidim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Uptime 99.99%
|
Trebali bi imati 2Gbita prema sloveniji i jedno 1gbit prema CIX-u. Ako ce biti problema nazvat cu ih u pon, stvarno sam se nadao da necu mjenjati operatera bar do jeseni.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2171 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | ||
Killer of your Dreams
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
jer na 2u1 amis ima svoje DSLAMove (alcatel), a na dsl prometu koriste se t-comovi (siemens, sony erricson). alcatel je bolji u praksi (za one koji su namjeravali pisat glupe komentare na osnovu srot mobitela od alcatela) Citiraj:
Mozda si ih malo podcijenio Bono xD |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Killer of your Dreams
|
Citiraj:
Kao sto sam rekao, alcatelovi DSLAMovi su se pokazali bolji u praksi, pogotovo kad ti se na t-comu nakaci neko sa iptv-jem, pa ti konstantno cucla 5-6Mbps po korisniku maxtva :S znaci, dok nije puno ljudi spojeno na dslam, tebi je veza u redu, a kad se vise ljudi spoji, po principu puta sile manjim otporom (tj ako je tebi losija veza nego vecini ostalih na DSLAMu) sve ode u jedno divno mjesto xD inace, probao sam maxtv na ova 3 mjeseca (skoro) besplatnog perioda i vratio ga neki dan. jos uvijek ima djecjih bolesti, iako vecina ljudi to valda nece primjetiti - nakon sto je upaljen 10ak sati, zna nestat zvuk na trenutnom kanalu, i nema ga dok se ne promjeni/vrati kanal nekoliko puta, a ponekad uopce ne dok se STB (set-top-box kak ga zovu od milja xD) ne ugasi/upali. 2) znaju se dogadjat smetnje, koje, buduci da su digitalnog tipa na MPEG-4 kompresiji, idu na zivce (izmjesaju se boje ili se smrzne komad slike) to se ne dogadja cesto, ali gledano na to koliko hvale digitalnu tv naspram analogne (ukljucujuci i nasu vladu sa ovim posranim projektom gdje ti pomognu sa <100kn da kupis DVB-T reciever), to se ne smije dogadjati (nije da sam ja gledao tv svih tih 10ak sati, al sam htio testirati uslugu) 3) ovo vjerojatno nije problem vecini, no meni iptv bridge konekcije (0.50 modulacija mislim da je) sprijeci da natjeram speedtouch da prihvati pppoe bridge uz spojenu rout adsl konekciju, a buduci da se speedtouch na t-comovoj konfiguraciji restarta svaki put kad se pokusam prebacit sa amisa na t-com (i obratno), promjeniti operatera bez gasenja routera postaje nemoguca misija u t-srotovom supportu su mi naravno rekli da se prabacim na bridge potpuno (ma najbolje da predjem na dial-up omfg), sto necu buduci da nemam namjeru i na ovoj lokaciji praviti linux box jer mi nije potreban (kao tamo gdje mi je 2u1 i gdje imam game server iz sig-a na linux boxu) (da, moguce je biti spojen istovremeno u rout i bridge modu, bilo preko istog korisnickog imena, bilo preko razlicitog, za one koji ce rec: "meni je mama rekla da se to ne moze" xD ) da se jos malo nadovezem na onu opasku iz projekta nase vlade "sidjite sa krovova" - a di bismo trebali postaviti antenu za DVB-T nego isto na krov kao i za analognu tv? ukopcat je u dupe mozda? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Uptime 99.99%
|
Baratam starim informacijama, nisam sigurno 2 godine bio u Amisu.
![]() |
#2175 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Neki provajderi od 01.07. podižu brzine svojim korisnicima, kak dise Amis, jel se kaj cuje. ![]() http://www.optima.hr/press-centar/od...telefon-usluge |
![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Killer of your Dreams
|
iako bi bilo realno za ocekivati od alternativnih operatera da ili smanje cijene ili promjene pakete (po brzinama), nekako sumnjam da ce amis ista od toga napraviti. ipak, vdsl (jako sporo) dolazi, pa je za ocekivati znacajan pad cijena adsl/adsl2+ usluga kad dodje. + kad t2 dodje sa optikom (ako cijene budu prema ocekivanjima), to bi takodjer trebalo znacajno srusit cijene na dslu opcenito (i adsl i nadolazeci vdsl) znaci optika jeste dostupna privatnim korisnicima u zagrebu (vodatel/metronet) ali u premalom podrucju da bi predstavljala konkurenciju koja bi rusila cijene dsl-a znaci, drzimo fige da kroz godinu-dvije dodje do nekakvog napretka, samo to moze donijet korisnicima internet usluga nekakvu korist u obliku cijena/dobivena usluga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Uptime 99.99%
|
Amis reagira sa 6mj. zakasnjenjem obicno kad vide da im korisnici pocinju odlaziti.
![]() |
#2179 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Evo ja uskoro odlazim... vraćam se na T-Scum... dopizdilo mi čekati IPTV + svaki put kad negdje zagrmi (ne u blizini, već nekih 10 km od kuće) veza puca. Jednostavno, takvih sranja na T-Scumu nisam imao... Presao bih mozda na Iskon ali čim je Thomson u igri nekako mi smrdi da bi mogao imati istih problema....
![]() |
![]() |
#2180 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
il t-com il optima, mislim da oni imaju istu infrastrukturu, odnosno da oni nemaju sugavi VoIP, ja sam optimi dao zahtjev, pa onda su me jebali za dugovanje neko, jer sam zagubio jedan racun, i sad po novom, ne mogu primit nove korisnike na mom podrucju zbog navale, pa se ceka neko prosirenje ... ugl, optima il t-com, jedino kaj mislim da je optima povoljnija |
![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |||
Killer of your Dreams
|
![]() Citiraj:
HH Ne drzim ih za rijec, al cini se vjerodostojna informacija ovaj put. Ja osobno bash i nisam za iptv, pogotovo jer kod nas nema pravog VoD-a na iptv, i to mi je posve blesavo - video on demand je kod nas ogranicen na opcije snimalice i videoteke, sto je po mom misljenju previse ogranicavajuce. Pa mogli bi barem sve one emisije/serije/filmove etc koje vec imaju u cache-u jer ih je neko drugi stavio na snimalicu dozvoliti i ostalima da si ih naknadno ubace u snimalicu, ali njima je ocito stalo samo do opcija na kojima mogu oderati korisnike po nekoj vecoj cijeni. btw, kolko su morali platiti nogometasima da izgledaju onako retardirano na reklami za maxtv. ccc sto se tice pucanja u vezi grmljavine, izbroj si sekunde otkad vidis grom do kad ga cujes. zaokruzeno, toliko je km udaljen udar bio - lako je moguce da je u blizine centrale udarilo. meni je bash neko vece se rr modem jer je 5-6 km od mene udarilo, a ja sam puno blize centrali od te udaljenosti, tako da je lako moguce da je hep primarno bio kriv (koliko se tu moze nekog krivit s obzirom da se radi o prirodnoj nepogodi). modem je ipak osjetljiviji od pegle sto se tice varijacija napona. Citiraj:
Citiraj:
osim toga, t-scum je i novim korisnicima koji ne uzme ni iptv ni voip poceo davat thomsone, nece ti niko dat siemensa sx-762/763, vjeruj mi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Rebellion. 03.07.2009. u 13:56. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Da se nastavim na suseda Rebelliona, prema mojoj informaciji od prije par dana takodjer se navodi da ce IPTV krenuti na jesen, ali tocan datum se jos nezna, jer se jos vrse pregovori sa TV kucama oko prava za distribuiranje njihovih programa, o tome sto IPTV donosi, kakve ce usluge nuditi ( VoD itd. ), jos je rano govoriti a najvjerojatnije nesto slicno kao sto vec imaju slovenci. ![]() http://www.amis.net/web2/zasebni.php?page=1_2_3&id=378 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Killer of your Dreams
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2184 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Negdje sam 4 km od centrale. Imam susjeda koji je isto na Amisu i istim kablom ide do iste centrale. Ima istu brzinu. NEMA TAKVIH PROBLEMA. Posudit ću negdje UPS pa da vidimo da li je to stvarno do napona. BTW, nakon još jednog ljetnog pljuska i grmljavine u daljini, te mojeg piždenja Amisu, ovi obećaju poslati tehničara. Zove me danas tehničar i veli naša je grešak spoj na DSLAM-u je bio loš, sad smo popravili i trebalo bi biti bolje. ![]() ![]() ![]() ![]() Bumo vidli.... uglavnom da završim.... Ono HEBO VAM PAS MATER... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2185 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
@pigo1973 Kad slijedeći puta obećaju tehničara, napomeni im da tražiš mjerenja parice i slobodno im daj ovu sliku. ![]() Zakon je vrlo jasno definiran i da mora sve besprijekorno raditi 24/7. Od kako sam se maknuo s Amisa, radi mi sve besprijekorno, telefon radi preko splitera , umjesto routera mogu prikopčati i bicikl ako s njim mogu ostvariti vezu, nisam uvjetovan baš s ničim i imam sve full i veza je crkla samo jednom i to je bilo zbog oksidacije parice u ormariću i otklonjena je smetnja u roku 2 sata od trenutka poziva za prijavu kvara. Jest da mi je cijena skuplja, ali samo što se tiće prijenosa podatataka, alo nemam više nikakvih problema s korisničkom podrškom i satima pisanja e-mailova, razgovora sa studentima i njihovim izmišljenim imenima, gledanja koja lampica svijetli ili koja ne svijetli, resetiranje routera i ostalo je za mene daleka prošlost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2186 | ||
Killer of your Dreams
|
Citiraj:
znam x takvih slucajeva. dal je amis otpocetka zeznio "2 sarafa", mozes znat prema tome jel ti od pocetka bilo isto stanje ko nedavno ili je bilo bolje na pocetku. a s obzirom da si na 4km od centrale, tu vec dosta ovisi kako su ti paricu proveli t-comovci, neznam sad koliko ti je susjed daleko, mada sigurno nije neka razlika, al opet onda moze bit do onog - ima bolju paricu nego ti. kod t-coma je najsigurnije - budi kod njih na max brzini, pa makar 24 sata, al tako osiguras da ti daju paricu koja je odgovarajuca, pa onda vrati na min brzinu ako treba, a kad istekne ugovor mjenjas operatera. ako si na drugom operateru i trazis novu paricu, nova parica ako ju uopce dobijes ispada cista lutrija (hoce li biti bolja ili losija :S ) Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
ja recimo imam doma 2 parice , dolaze sa istog stupa , istim kablom do kuče , instalacije su jednako stare. moja je na amisu i sn margin je 8-11 db a sestrina linija je na tcomu i ima sn margin oko 30db. ono , parica do jaja , za ne vjerovat.
![]() |
#2188 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Imam jedno pitanje. Primjetio sam da mi je zadnjih dana nesto veci ping na amisu i odem pogledat malo u postavke i vidim Modulation: G.992.3 Annex B Mislim da mi je prije bio 992.1 ili 992.5, nisam siguran. Jeli moguce da je zbog toga ping skocio ili skroz brijem bezveze? Jeli itko drugi primjetio skok u pingu? (tresnjevka) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
moguce da ti je radi toga skocio ping,.
![]() |
#2190 | |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006