|
![]() |
#2161 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
![]() Ali da, to što kažeš bi imalo više smisla, kao i to da se 1060 6gb zove 1060Ti zbog različtog broja jezgri, a 3gb obična 1060. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2163 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Kolka je bila razlika u cijeni 768 i 1024 verzije 460-tke? Pa gledam sad nabavu, nisam pratio cifre previše, ta 6gb verzija je preko 2kkn.. nVidia igra istu politiku ko intel. Kad sam kupovo sadašnji proc (i3 4330), prvo sam gledo performanse celerona jer sam tada pikirao na integriranu grafu i nešto procesorske snage. Pošto sam tada bio na sandy celeronu g530 ja mislim, zaključio sam da mi celeron novije generacije nije zadovoljavajuć. Tada sam gledo na neke malo skuplje pentiume koji su varirali stepenito kao u megahertzima tako i u kunama. Na kraju sam došao do i3 kao plafona te uzeo 4330 verziju samo zato jer ima 4, a ne 3mb L3 cachea (u sc2 se osjeti cache pa sam zato uzeo). Sad nVidia igra istu star, hmm uzet ću 1050, al ako dodam 200 kn imat ću malo jaču grafu pa bi mogo 1050ti, ak kad sam već pljuno tolko para zaš ne uzet 1060 3gb, a razlike u 3gb i 6gb verziji su stvorili, pa onda bolje uzet 6gb (kako kažete), za svaki slučaj. Al kad sam već došo do 2kkn, fak it jednom se živi, 1070 i miran sam! Još jednom.. gamad ![]() Zadnje izmijenjeno od: domina. 05.11.2016. u 19:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2168 | |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Premium
|
Bar ima heatpajpove, dva venta i 3 god. garancije za razliku od nekih modela. Ne vjerujem da je cooler problem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2173 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da ću uzet 3GB verziju. Bacite oko malo na ovaj video https://youtu.be/gNhvmP8yNE4 Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Premium
Datum registracije: Jun 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Premium
|
Pa odgledaj cijeli video, ili barem prvih 5 minuta, sve kaže ![]() On ima 6GB ali samo zbog 1440p, a za 1080p preporuca 3GB Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Premium
|
No way jose. Ja ne preporučam (kao i mnogi ozbiljniji recenzenti u rukavicama) i šta sad ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1358 On garantira neku budućnost, a ja linkao sadašnjost Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 06.11.2016. u 00:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ja sam svoju kupio na račun ove recenzije; http://www.guru3d.com/articles-pages...-review,1.html grafa u leru radi na 49% na 1500rpm (oko 30°c) i mogu rec da je tiha ali ne tiha kao 2 prošle atice s accelero s1 kulerom i 12cm ventom podesenim na min preko fan kontrolera. u igrama dođe do otprilike 60% i oko 1800rpm i tu je vec cujem al samo zato jer mi je kuciste otvoreno - u zatvorenom kucistu sa izolacijom je sigurno nebi cuo. najveca temp u igrama sta san ja vidija je bila 68° a one "krofne" nisan vrtija (zaboravih kako se zove test) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Premium
|
Jel ima negdje test koliko zapravo igre trose tog famoznog rama na razlicitim postavkama? Npr... 1080p sve ultra sa ukljucenim aa i tako dalje. Onda isto to samo bez tih filtera. Pa onda sa high postavkama, pa mozda sa medium high.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Evo ja jučer instalirao Rise of Tomb Raider i na high postavkama ti nigdje ne troši više od 2,6 GB (čak su mi i neki filteri po defaultu uključeni, nisam puno čačkao, pa bi se vjerojatno i tu dalo "ušparat" na VRAM-u). Za ultru ti treba minimum 4GB za teksture na ultra, ali za gaming na high postavkama 1060-ka sa 3GB je sasvim dovoljna. Temperature na mojoj 1060-ki maksimalno 62, ventovi na ispod 900RPM btw. jesmo svi mi na Gaming X na Samsung memoriji? Zadnje izmijenjeno od: ODO. 06.11.2016. u 07:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Xulos :)
|
Rasprava o tome da je 3 gb vrama dosta ista je onoj da je 8 gb rama u pcu dosta za gaming. Nije, sve vise i vise ni 4vrama nije dosta, kao sto ni 8 ddra nije dosta za gejming. Neki dan upalim ARK i on mi trosi 3.9 gb vrama , a zauzece rama u pcu na 14 od 16 gb. Da sam znao uzeo bi 32 gb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ark je u vječitoj alfi xd...iako ih to nije sprječilo da izdaju dlc i uzmu dodatne pare... neznam sta se desilo s mojoj slikom par postova gore ali pokazuje afterburner na kojem se vidi 5,2gb vrama na high/epic settingsima tako da 3gb definitivno nije dovoljno...ne samo za ovu igru nego vrlo vjerovatno i za vecinu novih igara |
![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Premium
|
Nebih uspoređivao 8gb sistemskog rama sa 3gb vram. Navedi jednu završenu igru gdje ima razlike u performansama između 8 i 16gb ram... Dakle test gdje se vidi razlika u fps-u (dakle ne samo onoga što prikazuje monitoring softver), kao recimo onaj 28% lošiji minimal u codu između 3gb i 6gb verzije 1060. A te alfa/beta igre kao nezavršeni proizvodi su irelevantni, jerbo ako igra ima memory leak koji konstantni raste i 32gb ti neće biti dosta. Znači to je bug, error, dok je visoka potrošnja vrama postaje normalna pojava |
![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Premium
|
Treba podvuci crtu oko tog vrama. Svi nesto tvrde, nagadjaju a cudi me kako nitko nije proveo opsezno testiranje o kolicini iskoristivog vrama. Ako grafa ima 3gb ne treba je tjerati na detalje koji iziskuju 5gb ocito. To nitko ne radi, nigdje nisam vidio takvo testiranje. Koliko je vidljiva razlika izmedju ultra ili high ili kad se ugase neki filteri? Razlika je 500kn u cijeni ali koliko je to vidljivo zapravo? Ja neznam jer nisam probao, pa pitam vas. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|