|
![]() |
#2132 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Nokia lumia 520-kratka recenzija
Evo, prije nekoliko dana sam nabavio ovaj mobitel, pa ću napisati par svojih iskustava. Idemo od početka. Mobiteli mi služe više manje za razgovore, nisam neki freak koji traži čuda od mobitela i sl. Dakle, do sada sam imao LG P350, android mobitel koji je godinu dana radio ok, nakon toga počeo se restartirati i sl. te sam krenuo u nabavku novoga. Limit koji sam bio spreman dati za mobitel je oko 800 kn, skuplje od toga me ne zanima. Slijedom toga,a kako sam na VIP-u pred istekom ugovora, mogao sam birati ili Experia Miro ili neki kinez kojeg bi naručio preko neta. Slučajno sam preko webshopa naletio na ponudu od samo 99 kn za Lumiu. Malo sam čitao recenzije i činiilo mi se ok. Dakle, idemo na stvar: IZGLED: mobitel je na prvu dosta veći od mog dosadašnjeg LG-a 350. Dobro stoji u ruci, klasičnog je dizajna, ajmo reći da je "ozbiljan". Prvo sam mislio kako otvaranje poklopca iziskuje nauku,ali je vrlo jednostavno i bez problema se otvori,a poklopac lijepo sjedne. Poklopac je plastičan, ali plastika ok izgleda, čak bi rekao da je pomalo gumirana (moj je crne boje). PRVO POKRETANJE: pri pokretanju nudi neke mogućnosti, a samo postavljanje mobitela gotovo je u par minuta. Inače se pali dosta brzo, čini mi se brže od mog bivšeg androida. KORIŠTENJE: malo sam razmišljao kako ću se priviknuti na WP8 operativni sustav na mobitelu, ali rad sa tim pločicama je jednostavan, touch je izvrstan kao i tipkovnica na touchu (npr. iako imam papke na rukama veličine manje dječje glave ne griješim pri tipkanju, već sve ide bez problema). Snalaženje po izbornicima je jednostavno i brzo (začuđujuće brzo u odnosu na LG P350). APLIKACIJE: često se spominje kako je jedna od prednosti androida puno veći izbor aplikacija. WP8 nema toliko aplikacija kao android, ali sve one koje sam i do sada koristio, pronašao sam iste ili slične i na windows storeu. Posebno sam zadovoljan navigacijom tj. nokia here kartama. Pronalaženje GPS signala je trenutno, a karte su jako precizne. Dok sam na LG-u imao probleme sa pronalaženjem signala, ovdje toga nema (čak mi GPS pronalazi i na wc-u ![]() Fotografije su dobre, nisam još skužio kako napraviti zoom na fotografiji,ali za normalno korištenje, fotke su super. Jako dobra mi se čini mogućnost snimanja panoramskih fotografija (ovo vjerojatno imaju i mnogi noviji android mobiteli). Video nisam snimao. Što se tiče filmova i sl., još nisam ništa isproba BATERIJA: o bateriji ne mogu puno reći, do sada sam ga tek jednom punio, s time da sam se prvi dan baš uživljavao na njemu i iako sam ga bio napunio samo do 60%, baterija je uz sve iživljavanje izdržala jedan dan. Točnije podatke moći ću reći tek nakon par punjenja, ali mislim kako bi sa normalnim korištenjem mobitel mogao izdržati nekih 1,5 - 2 dana (ispravite me ako griješim). Ukratko: POZITIVNO: brzina rada kvaliteta izrade vrlo dobro otvaranje office dokumenata brz i precizan GPS i tracker programi baterija ? (još nedovoljno testiran mob) NEGATIVNO: veličina (bar meni) manje aplikacija nego na androidu (nekome će to biti nedostatak, meni za sada ne fale) kompliciranije otvaranje datoteka koje su na SD kartici Više uskoro, kad ga još malo istestiram ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#2133 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#2136 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Mene i dalje nervira sto na skypeu ne mogu ugasit vibraciju... https://support.skype.com/en/faq/FA1...indows-phone-8 ovo ne pomaze, probao sam i reinstal skypea, ali nista ![]() postoji li neki ok video call program osim skypea ?
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
#2137 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2138 |
Premium
|
Objavili su test baterija za Lumiu 1020 i 625, rezultati su odlični ![]() Lumia 1020 - 61h korištenja, slaba na browsing, odlična na video playback i 3g talk time http://blog.gsmarena.com/the-nokia-l...-battery-test/ Lumia 625 - 51h korištenja, rastura na 3g talk time, navodno nema boljeg rezultata za razgovore ![]() http://blog.gsmarena.com/nokia-lumia-625-battery-test/ |
![]() |
![]() |
#2139 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Konacno dobre vijesti s domaceg trzista app. HAK je napravio app za WP samo se ceka pustanje u javnost! |
![]() |
![]() |
#2140 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2141 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#2142 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
#2143 |
"Samo vodu ne!"
|
Lijepa igračka, ali preskupo za ono što nudi. Trebali su proizvest hrpu tih 1020, stavit cijenu S4 i mogli su dalje bez MS-a. Uvjeren sam da bi ih ljudi kupovali masovno. To ti je cjenovni rang Z1/S4+QX10. Bolji telefon. Bolja kamera. Bolji OS. Jedino ako ciljaš na nekakvu kolekcionarsku vrijednost. Kao zadnja Nokia... ![]() |
![]() |
![]() |
#2144 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2145 |
"Samo vodu ne!"
|
A 'ko ti brani!? Ispljuni 6k i tvoja je. ![]() |
![]() |
![]() |
#2146 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#2147 |
"Samo vodu ne!"
|
glas razuma, Iako, gdje to l920 bila $400? |
![]() |
![]() |
#2149 |
"Samo vodu ne!"
|
E jebiga. Ode ti. Dobro sam rekao, glas razuma... |
![]() |
![]() |
#2150 |
Premium
|
Nokia Device Hub beta App http://wmpoweruser.com/nokia-device-...a-and-devices/ Ima to kakvu stvarnu svrhu? ![]() |
![]() |
![]() |
#2151 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ideja je da app uparis sa svojim smart tv-om, xbox-om i onda ti app preporuci 3rd party aplikacije koje "idu" uz tvoj uredjaj.. tipa uz xbox360 ti preporuci smart glass itd... u svakom slucaju bezveze ![]() al meni nije htio ni pronac moj xbox.. ![]() ![]() p.s. "play to" uredno pronalazi xbox i uredno streama sadrzaj tak da nije do postavki mreze ili xbox-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2153 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
#2154 |
Premium
|
Evo kako je Microsoft odbacio Nokia brand za nove mobitele, sad će se samo LUMIA zvati ![]() http://www.nokiapoweruser.com/2013/0...lso-leaks-out/ Ali nije još kraj, možda će odbor odbiti Microsoftovu ponudu. |
![]() |
![]() |
#2155 |
"Samo vodu ne!"
|
Ovo je tak loše grafički složeno (font, kerning) da sam prilično siguran da je fake. |
![]() |
![]() |
#2156 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
primjera radi AMD je ugasio ATI brand prije 2 godine, a kupci mi i dalje traze ATI Radeon kartice ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2157 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Čak i ne samo ATI - njima je bitna "Radeonka". Odnosno, još starijim klijentima je to "Sapphireka", kao njihov vječni najjači partner, makar danas ima i boljeg izbora. Al znam kad kažu "Sapphireka" da trebaju u principu AMD Radeon. |
![]() |
![]() |
#2158 |
Premium
|
Tetris Blitz besplatan na Store ![]() http://www.wpcentral.com/tetris-blit...-windows-phone Dobra je igra, brza i ima xbox achievements ![]() |
![]() |
![]() |
#2159 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Microsoft će vam platiti da se ostavite iPhonea http://gadgeterija.tportal.hr/2013/0.../#.UkQS0JL7psl |
![]() |
![]() |
#2160 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naravno da to nama neće nikada biti dostupno. Inače, primjetio sam na brdo serija da se koriste WP8 mobiteli (uz iPhone). Pretpostavljam da MS nešto plaća studijima da bi bilo tako. Droida ima na kapaljku. Jedina serija u kojima sam vido droide je Crossing Lines. Svi ostali 0 bodova.
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|