Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.04.2016., 16:14   #2131
sasha2511
Mindfreak
Moj komp

sasha2511's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
nisam ubro cijelu spiku oko toga jer sam uletio na temu prekasno ali da mu vadite mast vadite.. hahaha..
Staro 06.04.2016., 17:06   #2132
glava123
Premium

glava123's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Pozdrav,

Evo stigao i meni moj m8s sa alija (naručen 17.02. , vraćan više puta). Platio još 110 kn davanja.

Prvi dojmovi....kutija u kojoj je došo izgleda kao da je box bacan po kontejneru (al moguće da su to i naši u HR napravili) , iznutra sve ok.

Matična kao na slici.
Strujni adapter očajan , iznutra na ploču neke tanke žičice tako da ću uzet neki 5V od Dlinka koji imam otprije.

Hrpu aplikacija i Kodi koji je došao s njim sam deinstalirao i stavio Kodi 16 s kojim sam se igrao cca sat vremena i nijednom nije zaštekalo.

Antutu naravno zašteka odmah na početku kao i kolegi koji je pisao, al sam zato stavio Geekbench koji je prošo te u usporedbi s Minix h8plus rezultati dosta slabiji (Singlecore 546 vs 410 i multicore 1582 vs 1168 itd...). Molio bih nekog sa m8s (sa drukčijom matičnom)da pokrene geekbench da vidimo rezultate.

Općenito u usporedbi s Minixom mi se čini malo sporiji Kodi te odziv Addona ali ništa prestrašno.
Daljinski je meni ok ,vidi se da je jeftina plastika ali bože moj takva je i cijena jedino me živcira ko i na minixu što se čuje onaj klik kad stišćem gumbe, jel opće ima koji daljinac a da se to ne čuje?

Sve u svemu ja sam zadovoljan, šteta što nije prošlo bez carine (da sam prije vidio ovaj od zupya možda bi uzeo i taj ) ali nema veze.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMAG0011.jpg‎
Views:	274
Size:	764.1 kB
ID:	16370   Click image for larger version

Name:	IMAG0013.jpg‎
Views:	297
Size:	584.7 kB
ID:	16371  
glava123 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.04.2016., 17:50   #2133
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor glava123 Pregled postova
Antutu naravno zašteka odmah na početku kao i kolegi koji je pisao, al sam zato stavio Geekbench koji je prošo te u usporedbi s Minix h8plus rezultati dosta slabiji (Singlecore 546 vs 410 i multicore 1582 vs 1168 itd...). Molio bih nekog sa m8s (sa drukčijom matičnom)da pokrene geekbench da vidimo rezultate.
Evo moj m8s score:
Single core score 555
Multi core score 1422

Integer:
Single 679
Multi 1968

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 06.04.2016. u 17:59.
Ziiky je offline  
Staro 06.04.2016., 17:58   #2134
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Svaki puta kad nekome stigne m8s pločica je manja
Da se razumijemo, imao neki dan Minixa X8Plus (ne H model) i to je sve isti K.
Možda ima redovite firmwareove, wifi bolje radi i Antutu prolazi (makar nisam probao) ali upotrebno to je sve tu. Čak Minix ima i najgore IR daljinske i uski kut hvatanja signala.
Ja ću se sa svojim igrati malo, možda ga i modam čisto iz zaj..cije ali opet gledam šta slijedeće. U igri su mi Himedia Q10pro novi (najbolja slika, HD audio, usran externi player umjesto kodijevog), Wetec Core (HD audio, OE i android on the fly izmjena, stariji ali još dobar S812-H čip) i možda nešto sa novim s905 rev.C čipovima (Wetec Hub).
Ovaj Wetec Core uopće nije skup za to kaj nudi, S812-H čip (HD audio), super support, najbolji daljinski od ovih kaj dolaze sa playerima (ima air funkciju), 120€ sa šipanjem iz Slovenije (tam je lager pa valjda nema ni PDV-a jer je iz EU).
Ima tu dosta o playerima, detaljnih recenzija i slično.

€Ziiky
fakat žešća kopija ovi naši od Davida
9800pro je offline  
Staro 06.04.2016., 18:09   #2135
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Di je nvidia shield tv box najpovoljniji? Moze i neki eu store.
Sad sam se nesto napalio na njega

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline  
Staro 06.04.2016., 18:46   #2136
glava123
Premium

glava123's Avatar

@ziiky. Ti imas onaj "orginal" m8s sa velikim coolerom ( znam da si vec bio napisao al da sad ne pretrazujem postove) .

Mislim da je jasno kako je cilj bio sklepat nesto nalik na m8s i zaradit lovu...samo mi jos uvijek nije jasna ona poruka za dodatnih 6$. Ku...c je on tu na gubitku....
glava123 je offline  
Staro 06.04.2016., 23:56   #2137
hardtoget
Premium
Moj komp

hardtoget's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
Autor glava123 Pregled postova
Pozdrav,

Evo stigao i meni moj m8s sa alija (naručen 17.02. , vraćan više puta). Platio još 110 kn davanja.
...
Hrpu aplikacija i Kodi koji je došao s njim sam deinstalirao i stavio Kodi 16 s kojim sam se igrao cca sat vremena i nijednom nije zaštekalo.

Antutu naravno zašteka odmah na početku kao i kolegi koji je pisao, al sam zato stavio Geekbench koji je prošo te u usporedbi s Minix h8plus rezultati dosta slabiji (Singlecore 546 vs 410 i multicore 1582 vs 1168 itd...). Molio bih nekog sa m8s (sa drukčijom matičnom)da pokrene geekbench da vidimo rezultate....
Moja kutija je malo manje zguzvana
Geekbench singlecore 411, multicore 1252
Koliko imas RAM/ROM?
hardtoget je offline  
Staro 07.04.2016., 07:11   #2138
glava123
Premium

glava123's Avatar

RAM 1607Mb/ROM 4.69Gb
glava123 je offline  
Staro 07.04.2016., 07:37   #2139
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Dečki, jel to free ili total amount?
9800pro je offline  
Staro 07.04.2016., 07:44   #2140
glava123
Premium

glava123's Avatar

Meni total....
glava123 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.04.2016., 09:35   #2141
hardtoget
Premium
Moj komp

hardtoget's Avatar

total..
hardtoget je offline  
Staro 07.04.2016., 12:13   #2142
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Hmm, mogao bi se malo uhvatiti za ovo: "Full or Partial Refund , if the item is not as described"
9800pro je offline  
Staro 07.04.2016., 12:16   #2143
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Ajd nabacite pliz screenshot iz programa di vam to ocita
rendula je offline  
Staro 07.04.2016., 13:12   #2144
hardtoget
Premium
Moj komp

hardtoget's Avatar

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Hmm, mogao bi se malo uhvatiti za ovo: "Full or Partial Refund , if the item is not as described"
Vec sam mu poslao poruku s opisom sto mi je poslao nakon zicanja 6$ za shipping, da to nije to sto sam platio itd..a onda cu dispute.

Evo fotke, ako netko ima saznanja kako (jednostavno) skinuti screenshot na boxu, unaprijed hvala

HW Info

Antutu
hardtoget je offline  
Staro 07.04.2016., 13:17   #2145
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Dobili ste 2gb/8gb, filozofirate bezveze.
Zbog prevarantskog otvaranja disputa s logikom "ostane mi item i dobim lovu nazad" već pun k***c sellera ne shipa u HR.
Nigdje ne piše da taj android dobro očitava stanje memorije, ne postoje memorijski čipovi od 1607MB.
npr. Openelec je očitavao 2GB rama kao 1GB....moš mislit važne stvari.

Zadnje izmijenjeno od: GoodLooker. 07.04.2016. u 13:31.
GoodLooker je offline  
Staro 07.04.2016., 13:24   #2146
hardtoget
Premium
Moj komp

hardtoget's Avatar

Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Dobili si 2gb/8gb, filozofirate bezveze.
Objasni mi.
hardtoget je offline  
Staro 07.04.2016., 13:26   #2147
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Citiraj:
Baš si ono ne
Nemremo se ni žaliti malo...
Kolko prođe cca od slanja kopije računa na PCP do isporuke?
9800pro je offline  
Staro 07.04.2016., 13:29   #2148
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Citiraj:
Autor hardtoget Pregled postova
Objasni mi.
Nije komplicirano, Android kao i Openelec očiatava stanje memorije bezveze. Otvori box, zapiši nazive memorijskih keksića i googlaj.

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Kolko prođe cca od slanja kopije računa na PCP do isporuke?
Par dana, ovisi.
GoodLooker je offline  
Staro 07.04.2016., 13:32   #2149
hardtoget
Premium
Moj komp

hardtoget's Avatar

Citiraj:
Zbog prevarantskog otvaranja disputa s logikom "ostane mi item i dobim lovu nazad" već pun k***c sellera ne shipa u HR.
Nigdje ne piše da taj android dobro očitava stanje memorije, ne postoje memorijski čipovi od 1607MB.
npr. Openelec je očitavao 2GB rama kao 1GB.
Prvo, molio bih te da se ne etiketiramo, a pogotovo ovako ruzno.

Drugo, ili sam ja slijep, ili HW info, Antutu i File manager iz androida lazu.

Po toj prici, ja imam 2/8GB, samo ih ne vidim i ne mogu ih koristiti?
hardtoget je offline  
Staro 07.04.2016., 13:35   #2150
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Da, imaš 2/8 GB i možeš i koristiti. I preporučam ti da ih počneš koristiti što prije jer tome i služe.
Nisam te etiketirao, pa ne vidiš valjda sebe kao osobu koja bi zadržala item i tražila refund jer android pogrešno očitava memoriju (a to je strašno važno)?
GoodLooker je offline  
Staro 07.04.2016., 14:12   #2151
hardtoget
Premium
Moj komp

hardtoget's Avatar

Citiraj:
Da, imaš 2/8 GB i možeš i koristiti. I preporučam ti da ih počneš koristiti što prije jer tome i služe.
Nisam te etiketirao, pa ne vidiš valjda sebe kao osobu koja bi zadržala item i tražila refund jer android pogrešno očitava memoriju (a to je strašno važno)?
Tako mi je zazvucalo, buduci se nitko drugi nije zalio na kolicinu rama.
Priznajem da mi je ovo prvi android box i da znate vise od mene, ali mi nije prvi android u rukama i do sada se nisam sreo s krivim ocitanjem memorije.

Ali, buduci da postoji sumnja da je krivo ocitana, a i sam bih zelio da to radi jer mi nije namjera natezati se za par dolara, stavio sam na stik nekoliko filmova i isao ih kopirati na box. Stalo je jos nesto vise od 3,1GB i to je bilo to..
Ako postoji neka druga fora, volio bih znati.

ne stane vise
hardtoget je offline  
Staro 07.04.2016., 14:22   #2152
windfucker
Guest

A operativni sustav sa instaliranim programima zauzima...?

Staro 07.04.2016., 14:26   #2153
izekos
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Pročitao sam 30 stranica unatrag i moram priznati da sam još više zbunjen glede nabavke nekog boxa/sticka kojim mogu vrtiti Kodi na TV-u.
Zasad imam Mede8er 600X3d sa Synology NAS-om spojen na solidan sustav kućnog kina i htio bih Kodi na tv-u, najviše zbog gledanja utakmica vikendom i utorkom lige prvaka. Mede8er namjeravam ostaviti, jer imam sređene coverartove i to ne mislim mijenjati.

Neodlučan sam u tome jer sad imam tri opcije:

1.kupiti neki jeftiniji stick, - naginjao sam na MK809IV (http://www.ebay.com/itm/MK809IV-Mini...0AAOSwT5tWHjMJ), ali nisam siguran koliko bi trebalo tom sustavu da se digne i koliko bi to stabilno radilo

2.neka sredina - tu sam najviše gledao Minix Neo X6, jer koliko sam shvatio Minix ima kakvu takvu podršku (nešto kao Mede8er) i Raspberry Pi3. Gdje se može kupiti najpovoljnije Raspberry Pi3 i što sve moram s njime kupiti, jer ne želim otvorene kutije, već želim zatvorenu kao što je npr Mede8er?

3.Minix Neo X8-H plus - taj je najskuplji kojeg gledam, jer išao bih do max 1200-1300 kn za taj media player. To je opcija kojoj zasad najviše naginjem, pogotovo jer sam vidio da njime mogu igrati neke fight igrice tipa Tekken6 ili Street fighter 4. Jer to moguće i da li su te igre besplatne za skinuti ili ih treba imati original? Jer imam ih original za PS3. Da li mogu koristiti joysticke od PS4?

E da, internet veza mi je 4mb i trenutno nemam mogućnosti za veću jer mi je preslaba parica, a pod opisom ovog Minixa X8h Plus Nea piše da kompresira sliku i da je dovoljna slabija veza, pa je i to jedan od razloga zašto trenutno naginjem k njemu. Meni je trenutno najbitnije pogledat tekmu, rekli su da će vući optiku kroz mjesec-2 tamo gdje živim, pa mi se možda veza poboljša.

Molim što više informacija, jer skroz sam neodlučan, a ne bih htio bezveze bacati novac.
izekos je offline  
Staro 07.04.2016., 15:04   #2154
sibica
Premium
Moj komp

sibica's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor izekos Pregled postova
Pročitao sam 30 stranica unatrag i moram priznati da sam još više zbunjen glede nabavke nekog boxa/sticka kojim mogu vrtiti Kodi na TV-u.
Zasad imam Mede8er 600X3d sa Synology NAS-om spojen na solidan sustav kućnog kina i htio bih Kodi na tv-u, najviše zbog gledanja utakmica vikendom i utorkom lige prvaka. Mede8er namjeravam ostaviti, jer imam sređene coverartove i to ne mislim mijenjati.

Neodlučan sam u tome jer sad imam tri opcije:

1.kupiti neki jeftiniji stick, - naginjao sam na MK809IV (http://www.ebay.com/itm/MK809IV-Mini...0AAOSwT5tWHjMJ), ali nisam siguran koliko bi trebalo tom sustavu da se digne i koliko bi to stabilno radilo

2.neka sredina - tu sam najviše gledao Minix Neo X6, jer koliko sam shvatio Minix ima kakvu takvu podršku (nešto kao Mede8er) i Raspberry Pi3. Gdje se može kupiti najpovoljnije Raspberry Pi3 i što sve moram s njime kupiti, jer ne želim otvorene kutije, već želim zatvorenu kao što je npr Mede8er?

3.Minix Neo X8-H plus - taj je najskuplji kojeg gledam, jer išao bih do max 1200-1300 kn za taj media player. To je opcija kojoj zasad najviše naginjem, pogotovo jer sam vidio da njime mogu igrati neke fight igrice tipa Tekken6 ili Street fighter 4. Jer to moguće i da li su te igre besplatne za skinuti ili ih treba imati original? Jer imam ih original za PS3. Da li mogu koristiti joysticke od PS4?

E da, internet veza mi je 4mb i trenutno nemam mogućnosti za veću jer mi je preslaba parica, a pod opisom ovog Minixa X8h Plus Nea piše da kompresira sliku i da je dovoljna slabija veza, pa je i to jedan od razloga zašto trenutno naginjem k njemu. Meni je trenutno najbitnije pogledat tekmu, rekli su da će vući optiku kroz mjesec-2 tamo gdje živim, pa mi se možda veza poboljša.

Molim što više informacija, jer skroz sam neodlučan, a ne bih htio bezveze bacati novac.
Evo ovako,
Kao prvo, ja bi na tvom mjestu odmah izbacio USB media player. Zna se pregrijavati i na neke od njih ne možeš spojiti vanjski hard (odnosno, možeš ga spojiti, ali usb media player daje nedovoljno struje za čitanje vanjskog harda). Razlika u cijeni između USB media player i "punokrvnog" media playera nije prevelika.
Klasični media player nudi mogućnost spajanja vanjskog hard diska. Aplikacije i na jednom i na drugom rade u principu normalno. Po meni, gledaj ili neki minix ili neki tronsmart. Kod nas su skuplji,ali ih dobiješ odmah i u slučaju garancije lakše riješiš problem. Cjenovno su puno jeftiniji na ebayu, gearbestu i sl. stranicama.
Ako nemaš prevelike zahtjeve bit će ti dovoljan svaki media player sa 2/8GB memorije, gledaj Amlogic procesore, možda čak novu seriju 905,912 i sl., iako ni "starija" verzija 805 i 812 nije loša i radi sve najnormalnije. Neki imaju već android 5 iako nećeš pogriješiti ni ako ima android 4.4. Sve to radi dosta dobro. Nemoj uzimati one s Rockchip procesorom, amlogic su puno bolji.
Možda ćeš ti imati najviše problema baš zbog brzine jer uglavnom programi rade normalo ako je brzina 10 ili više. Sa 4 će ti normalno raditi SD programi, 720p će vjerojatno trzati dok bi većina 1080p programa po meni na toj brzini bila negledljiva.
Ja više od godinu dana koristim Mygicu 582 i sve radi super. Prije toga sam koristio stick s rockchip procesorom i on je bio puno slabiji od mygice. Minix i tronsmart su pak klasa iznad "moje" Mygice.
sibica je offline  
Staro 07.04.2016., 15:40   #2155
izekos
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Hvala na odgovoru. Naveo sam da imam Synology i provučenu GB mrežu, stoga mi vanjski diskovi ne igraju apsolutno nikakvu ulogu. Aplikacije mi ne trebaju, osim Kodija. Eventualno ako bi se mogle igrati neke igre, npr Tekken 6 i da to radi fluidno, zato sam i naveo X8h Plus.
Sad se troumim između jeftinog proizvoda, dva srednja i trećeg malo skupljeg.
Ima li netko tko ima iskustva po mogućnosti sa sva tri, pa da mi da dobar savjet što da uzmem, uzevši u obzir sve što sam naveo?
I može pliz link gdje je netko uzeo najpovoljnije određeni model, da se najbolje isplati uzeti?
izekos je offline  
Staro 07.04.2016., 16:25   #2156
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor sasha2511 Pregled postova
nisam ubro cijelu spiku oko toga jer sam uletio na temu prekasno ali da mu vadite mast vadite.. hahaha..
sav sam se evo istopio

Citiraj:
Autor izekos Pregled postova
Hvala na odgovoru. Naveo sam da imam Synology i provučenu GB mrežu, stoga mi vanjski diskovi ne igraju apsolutno nikakvu ulogu. Aplikacije mi ne trebaju, osim Kodija. Eventualno ako bi se mogle igrati neke igre, npr Tekken 6 i da to radi fluidno, zato sam i naveo X8h Plus.
Sad se troumim između jeftinog proizvoda, dva srednja i trećeg malo skupljeg.
Ima li netko tko ima iskustva po mogućnosti sa sva tri, pa da mi da dobar savjet što da uzmem, uzevši u obzir sve što sam naveo?
I može pliz link gdje je netko uzeo najpovoljnije određeni model, da se najbolje isplati uzeti?

koliko para toliko muzike.
sad ce ti doci tu dezurni M8S-ovci da to uzmes, ali ono, znas, mozda ti wifi nece radit, mozda ces dobit sa pola memorije, mozda daljinski je smece, mozda je neki klon, itd..
ali cujes, M8S je zakon :lol:

uzmi tronsmarta S95 ili miniX(koji je nezasluzeno skuplji od tronsmarta) i to kupi u zg i ne mislis sto ces dobiti i kako ce raditi. je da ces platiti 200-300kn vise ali bar znas sto dobijes.
Gabre je offline  
Staro 07.04.2016., 16:32   #2157
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Uzmi Wetek Core za 120€. S812-H čip, rf air daljinac, dual boot android ili openelec, gigabitna mreža, HD audio, android 5.1, shop je u Sloveniji, stigne ti za 2-3 dana.
9800pro je offline  
Staro 07.04.2016., 16:41   #2158
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Uzmi Nvidia Shield.

Jel idem u dobrom smjeru?
WraGG je offline  
Staro 07.04.2016., 16:43   #2159
9800pro
aka Edo, aka Syncros