|
![]() |
#2131 | |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
Zašto predlažeš baš Futura-IT? Moram priznati da nisam do sad čuo za tu firmu, a npr u Supernetu sam već kupovao, gdje je ovaj model čak i malo jeftiniji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Svejedno u kojem ga webshopu kupiš. A Futura je dobra i ozbiljna firma tako da se ne moraš bojati kupnje u njoj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2133 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2135 |
-.
Datum registracije: Feb 2004
|
@ivan_karlovac Ja sam isto dosad nekako uvijek naginjao prema HP-ima i zapravo niti s jednim dosad nisam imao probleme; zato me i zanimalo kaj se u zadnje vrijeme promijenilo i zakaj je HP sada na lošijem glasu osim ove činjenice (koju je i redscro naveo) da daju garanciju od samo 12 mjeseci. Malo sam još proguglao recenzije tog Asusa tako da sam se u konačnici i odlučio za njega. Hvala svima na pomoći i komentarima. ![]()
![]() |
#2136 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja imam vrlo slične dileme, uz prevladavajuću iracionalnu sumnju prema Samsunzima. Pa bi mi pomogla infomacija što je presudilo u tvom odabiru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2137 |
Premium
|
Pozdrav, s obzirom da su mi se u roku mjesec dana dva laptopa pokvarila, otišla matična i jednom i drugom. Vrijeme je da kupim novi. Cijena do 3500, s naglaskom na procesor, koristit će se za faks, filmove... Igre nece biti, za to imam PC. Suzio sam izbor na ova dva: HP ProBook 4545s Samsung NP270E5V-X01HS 1.-Manje RAM-a -neznam jel proc slabiji, al preferiram intel + bolja izrada + manja cijena 2. -skuplji -relativno mladi na tržištu pa neznam za kvalitetu ništa +više rama +intel i3 + mislim da se uz njega moze dobiti samsung galaxy tab2 (ionako sam planirao kupiti tablet) Eto, zamolio bih vas da presudite umjesto mene, više naginjem samsungu, ali da nebi bilo poslje problema pitam vas. Hvala!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2138 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Nemogu kupiti preko neta jer trenutno nemam gotove love negu cu kupiti na 2 rate(more,solarno) a nedaju svi na rate preko neta, links ne nudi mogucnost produljenja za moj laptop. Pisao sam samo o nekim stvarima koje me smetaju sve u svemu super sam zadovoljan osim u jednom sada smo na moru ja sa asus i shogy sa toshibom oba kompa win8 njegov uhvati vise wlan mreza nego moj je znam razlog jedan pokraj drugoga su smjesteni |
![]() |
![]() |
![]() |
#2139 | |
-.
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
U konačnici je na Asusovu stranu (u dvoboju s HP-ovim G6 koji sam naveo u prethodnom postu) presudilo dvogodišnje jamstvo, neke pozitivne recenzije koje sam pročitao, te to kaj sam guglanjem na netu (nakon kaj sam ovdje tražio savjet) naletio na više komentara o problemima sa zagrijavanjem. Dakle, u biti sam više-manje iskopao još komentara koji su potvrdili ono kaj je napisao i redscro. ![]() Od Samsunga također imam taj iracionalni strah tako da sam ih u startu izbacio iz računice unatoč finoj konfiguraciji za relativno nisku cifru.
![]() |
![]() |
#2140 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2141 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja osobno ne bi niti jednog od ta dva. Ne dolaze u obzir drugi modeli? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Tvoj je nešto bolji. Jedina zamjerka koju imam je ta da nema nijedan usb 3.0 utor.
![]() |
#2147 | |
Registered User
|
Citiraj:
Taj Asus mi je ipak iznad budžeta, a i ciljam nešto veći HDD, pa moram još malo odvagati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2148 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2149 |
Premium
|
A iskreno, imam na kompu na maticnoj 2 usb3.0, pa mi se nikad neda provlacit iza kompa da ukljucim hard ili usb koji su 3.0, a na laptopu nece bit nekih velikih prebacivanja , tako da preko toga prelazim. A što se tiče grafičke, igre se neće igrati, al bitno mi je da vrti bluray filmove bez problema, 720p mora, a mislim da ide i 1080p ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2150 | |
Registered User
|
Citiraj:
Usput, zapeo mi je za oko takt radne memorije od 1333 Mhz, koji je kod nekih konkurentnih modela 1600. Ne znam kakav to ima utjecaj na performanse. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2152 |
Registered User
|
Jesi ga ti već uzeo? Ajde molim te javi dojmove kad isprobaš, ja idem u kupovinu krajem tjedna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2154 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
ja sam također ocijenio da bih prihvatio lošu grafičku u zamjenu za još 2 gb ram-a i malo jači proc, pa sam uzeo jedan primjerak 270E5V-X01HS danas u centro.hr. dojmovi: ekran je očekivano loš (ova mat presvlaka mi se sviđa, doduše). sama izrada laptopa djeluje dosta dobra, tipkovnica se ne uvija, touchpad djeluje plastično (ali ne i kao da će se strgati svaki čas). zvučnici su okej (premda mi je ovo prvi laptop pa i ne mogu baš procijeniti). s driverima sam se jebo nešto više nego što sam očekivao. instalirao sam win7, i prvo dao njima da na dvd-u koji je došao s laptopom pronađu sve drivere koje mogu, a onda ostatak krenuo instalirati redom. program koji se nudi za instalaciju sa tog dvd-a je zamišljen kao neki centar za instalaciju, podešavanje, dijagnostiku i štajaznamštasvene... ne sviđaju mi se baš takve stvari pa sam zaobišao. sa stranice sam na kraju skinuo drivere za chipset, external i internal vga, lan, wlan, touchpad i sa kartice "software" sam uzeo onaj program "easy settings" (što je izgleda neophodno, jer mi neke fn tipke prije toga uopće nisu htjele raditi). ako to ikome nešto znači, windowsi su dali experience index od 6.9 iz drugog pokušaja (rezultati su isti kao i kod forumaša ispod). ventilator uglavnom stalno radi na lagano (ima i neki "silent mode" za uključiti, kad postane malo tiši). što se tiče baterije, nju nisam još ni raspakirao, jer me zanimalo ako netko ima neku informaciju oko vječnog pitanja prvog punjenja. jel da je napunim do kraja, ili dal da ju samo ubacim i počnem koristiti, ili što? ![]() Zadnje izmijenjeno od: mitja. 06.08.2013. u 17:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
Premium
|
Evo sad sam sve sredio s laptopom, pa da napišem osvrt. Laptop je Samsung NP270E5V-X01HS, plaćen 3500kn u centro.hr, u ostalim ducanima je oko 4k U suštini se slažem s kolegom iznad. Izrada: plastika, ali solidna, ne savija se, u rangu mog proslog acer aspire-a, bolja od compaqa. Tipkovnica isto dosta dobra, na izgled je laptop ljep ![]() Ono što mi fali je scroll na touch pad-u, ili ga neznam ukljucit! Ekran: li la, vidim mrežu golim okom, al ful sitno, meni je okej ![]() Muku sam mučio dok nisam LAN driver našao i instalirao, nakon toga sam pustio sve preko dvd-a i to je išlo bez problema. Laptop se ne čuje, tih je, ali nisam ništa specijalno radio da ga zagrijem. Zvučnik: hmm ne baš glasan, malo glasniji od HTC-Ona, ali htc mi ima cisci zvuk, iako je zvučnik glasniji od prošla dva laptopa. Ocjena windowsa je 5.9 po hardu, proc je 6.9, a grafa 6.6, tako da se nebih pouzdao u te ocjene u usporedbi s kolegom iznad. dvd-e vrti bez problema, 720p kasni mili sekundu, 1080p malkicu vise, stvarno neprimjetno, ali primjetim jer sam navikao na grafu na pc-u ![]() Baterija je još zapakirana i čeka da se laptop nosi iz kuće ![]() Još bih dodao da mi je prekratak punjac, mogao je bit i dulji. Za 3500 nisam našao ništa bolje, zadovoljan sam sa svime, još bi bio sretniji da je aluminijski al kolko para tolko muzike. Ako nekog nešto zanima nek pita. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
molio bih preporuku za lap do 4000kn,treba za kćer kolege s posla koja je upisala prvu godinu faksa,uvjet je da je 17" ekran,ionako ce lap sluzit za pisanje,net i eventualno gledanje filmova i slusanje muzike.. Tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2157 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Mislim da je Asus najbolje riješenje. Ovog sam narucio kolegi s posla, 2800 kn preko ekupi i zaba kartice ga je izašao. Polako nestaje sa polica.... GT720m, entry ali solidna grafika za lap, intel proc, 4GB ram i 500GB disk. Disk je sporiji, ali za curu će biti dovoljno dobar. Kvaliteta izrade nije svemirska, ali za te novce nema bolje. Da, ima i USB 3.0, i 24 mjeseca garancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2159 | |