|
![]() |
#2101 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
![]() Dakle ovaj tjedan kupujem graficku koja bi trebala vrtit sve igrice na solidnoj rezoluciji i recimo medium detaljima, razmatrajući svoje mogučnosti naletio sam na dvje relativno kvalitetne ponude koje idu malo iznad buđeta al to ce se rjesit ... 1 odabir bi bila XFX ATI RADEON HD 5670 512MB DDR5 koja u odnosnu na moji drugi odabir vrti dx11.0 ima nesto veci gpu clock odnosno 775 na 575 za hd4830, recimo da je ta HD5670 vec tvornicki malo clockana tako da je ovo vrh i da vjerojatno bolje nece ic sto se tice nje. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.518 2 odabir onda u cijeni koja se razlikuje za nekih 5 kuna bi bila XFX ATI RADEON HD 4830 512MB DDR3 osim što izgleda profesionalnije i ima kvalitetniji coolerprednosti koje sam ucio u odnosu na HD5670 je da na benchmark testu ( http://www.videocardbenchmark.net/vi...eForce+GT+220M ) daje bolje rezultate odnosno 5 mjesta je ispred ove koja spada pod prvi odabir, ima memory bus 256 bita sto je za duplo veće od HD5670 koja ima 128 bita, graficka je manje clockana i da se fino koliko sam trazio po netu dic gpu clock do 750 bez beda al na 755 vec sve krepava. i vrlo vazno ne podrzava dx 11.0 vec vrti dx 10.1 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.803.555 sad me zanima koja grafička je bolji izbor za gaming u mizernom stroju kao sto je moj na kojem clockanje mogu zaboravit. Hp compaq dx2300 microtower: mainboard: MSI 0A90,Chipset :Intel i946GZ Processor : Intel Pentium XE 925 @ 3000 MHz Physical Memory :2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM ) Power supply: LC 6550 550W Pa molim da se izjasnite sto bi u konačnici bila bolja solucija za halanje,fala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
za te pare se na nabavi može naći i gts 250 i 4850, zašto se zadržati samo na linksu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2103 |
Registered User
|
gts 250 benchmark kaze da je sporija od obje gore navedene dok za 4850 se slazem da je vec za nekih 40kn dosta razlike izmedu sve 3 graficke kartice pa je i mozda najbolje uzeti nju s tim da sam ionako preo svoju granicu pa mi je vec i ta sica puno... links biram jel ove kartice nisam nasao nigdje drugdje iste kartice po nizoj cijeni , ako i je onda ih ima u portisu XFX HD 5670 za 676kn tj. 59kn jeftinije sto i nije tako lose nakraju krajeva te hd4830 koa je 9 kn jeftinija sad pitanje koliko dugo se ceka da prode narudba ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Od svih spomenutih grafa 250 GTS i 4850 su najbolje i najjače s time da je GTS usudio bi se reči i jača nekih cca 5% u odnosu na 4850 što i nije neka razlika i sve je u cijeni koja ti više odgovara, sad tu postoji jedan ALI..... Radi se o kompletnoj konfi na koju bi ubo navedene grafe hoće li to moći gurati stroj koji imaš i kakvo napajanje imaš jer i za jednu i drugu trebaš 6pinski šteker za nahraniti iste ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2105 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2106 |
Registered User
|
cekaj sad si me tiltao frende ECHO ... jel moze http://www.vesalia.de/e_lcpower550wsw.htm gurat ove grafe odnosno tvoju preporuku 4850 ? sad me to fakat bedira da ne bi morao jos i novo napajanje uzimat ???????? jel onda je to sasvim nova stvar.... malo istrazivanja i dodem do zakljucka da lc 6550 je napajanje od svega 350W a ne 550 kao sto pise, nadalje pise na svim navedenim karticama da je minimalno 400W i sad me zanima dali ce to smece od napajanja ipak moc vrtit te graficke (s tim da sam takoder doznao da imaju support za graficke al im je mala wataza dakle konektori sami po sebi i nisu neki problem) jel ako nece onda graficke otpadaju i moram trazit neke druge mogucnosti, jel za kvalitetnu grafu i napajanje nemam!!! Zadnje izmijenjeno od: bjelov. 24.05.2010. u 01:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Držat će. To što piše na kutiji grafe slobodno zaboravi jer pretjeruju. Malo o tim napajanjima http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86303
![]() |
#2108 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
ili polovna 9600GT, cijena joj je kao polovne HD4670. ali svakako prije kupovine provjeri kakvo je hladenje u pitanju, inace ces imati usisavac..........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Da, sve će raditi OK na tom LC power-u nemaš problema glede toga ali evo kolega Burko ti je isto rekao o čemu se radi glede kupnje grafe. Isplati se uzeti navedene, bilo koju ako planiraš neki upgrade uskoro glede ostalih komponenti, a ako uzmeš 4850 ili 250 GTS sve će raditi samo ne punim kapacitetom radi proca koji je tu preslab odnosno "usko grlo" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Trebalo bi prvo vidjeti koja je to uopće MSI ploča jer se na netu nalazi nekoliko njih za tu verziju HP-a. Najčešće se spominje MS7336. Da stvar bude gora, taj tower dolazi sa više verzija proca (neki i sa E2160) tako da je jako teško reći koji cpu može gore. Na HP forumu sam našao ovaj spisak, ali ne garantiram da je za baš taj tower. http://h30499.www3.hp.com/t5/Busines...ht/true#M67937
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2111 |
Registered User
|
ekipa fala na savjetima,ovaj stroj ne planiram koristit dulje od godinu dana ... mislim dakle uzet neku graficku koja ce vrtit tih godinu dana kvalitetno a onda sve novo ide (valjda ce master dat tu studentsku karticu onda ![]() http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=26256&s=1-Grafi?ka-kartica-Sapphire-PCIE-ATI-Radeon-HD4670-1GB-GDDR3-HDMI-2xDVI za nizu cijenu od 200kn... pretpostavljam da je ovo hladenje vise nego tiho i kvalitetno bar prema onome sto sam po netu pronasao ... mozda radi cijene ipak presudi hd 4670. jos jednom fala na savjetima javim sto sam ubo-o nakraju ... pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2112 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja u cijeloj priči nisam nigdje vidio da se spominje monitor koji je možda i najbitnija stavka kod odabira grafičke, pogotovo ako kažeš da stroj nećeš mjenjat 2 godine, dakle predpostavka je da nećeš ni monitor? Unaprid se ispričavan ako san predvidio spominjanje istog, 2 puta san pročitao, ali vidio nisan ![]()
![]() |
#2113 |
Registered User
|
nisi predvidio nego nije navedeno ... ako je vecina stroja smece tako je i monitor ... i ne planiram ulagat u njega, pogrijesio si samo u tome sto ce stroj trajat do prve prilike da se uzme novi sto je maksimalno godinu dana a nadam se da ce se novi kupit puno prije inace sto se tice monitora evo ovako Monitor Type :AOC International LM725 - 17 inches, dakle maksimalna rezolucija 1280x1024, uz ostale komponente iskreno mislim da je nakraju hd 4670 i najbolji izbor jel sve ostalo bilo bi pretjerano i ne iskoristeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#2114 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2115 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
![]() ja mu rekao za 4670, jer znam sto malecka moze. ali isto tako i 9600gt, jer nju sada imam, i ona moze malo bolje. uglavnom da, nista iznad 500 kuna novo ili 350/400 - se ne isplati. mozda cak upravo 3850 sa 256MB bi bila idealna za ispod 300 kuna, ali to vec treba traziti.....
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2117 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Za tu rezoluciju ti je i 5770 overkill a proc će ju sigurno nahraniti kako treba. Ako trenutno imaš neku solidnu grafu radije razmisli o investiranju u minimalno 22'' monitor prije kupovanja nove kartice.
![]() |
#2118 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#2119 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
ok, hvala, monitor će biti taj još dosta vremena, nema potrebe za većim... haha, 4670 je ipak zastarjela, 5770 je ok kaj se tiče cijene i potrošnje, jedino kaj nejde AC S1 na nju da ju hladi pasivno ? to mi je jedini - |
![]() |
![]() |
![]() |
#2121 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
koju graficku na ovu konfiguraciju?
pozdrav imam ovu konfiguraciju i problem je sa grafickom nastao da se jako grije i mislm da je dala svoje (resetira cim je probam malo opteretit neku igru ili film pokrenit) ? , zelio bih staviti neku drugu graficku po mogucnosti jacu neku , sada je pitanje koja bi pasala na ovu moju konfiguraciju ? jedino sto nepise mislim je da imam 3gb rama ddr2 i napajanje mi je neko MSvo 400atx , isto tako ako ima neku polovnu karticu a da bi mi pasala na ovo moje, javite mi se na ratzhell@gmail.com ![]() Uploaded with ImageShack.us
![]() |
#2124 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
ako nemas veliki monitor onda od ati-a 3870 jer ce moci otprilike sve igrice vrtit na max na 17'', 4850 ili 4870 je ipak puno sigurnije ako ju planiras imat duze vrijeme i veci monitor, jos ti je i opcija 4770 ako ju mozes naci jeftino polovnu... od nvidie je 8800 u rangu s 3870 i cijene su slicne, pa mozes i to ubosti polovno trebat ce ti vjerovatno novo napajanje iako bi ti i ovo moglo drzat to, ovisi jel neko kvalitetno ili sro... a sto se tice grafe koja se pregrijava, jesi ti to ikada otvorio i ocistio? vjerovatno ti se napunila s previse prasine i dobro ispuhivanje bi rijesilo problem pregrijavanja i resetiranja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Bannija :D
|
Bok ljudovi, trebam preproruku grafičke za igranje na 22" lcd-u. Ostatak kompa će biti od prilike slijedeći: Athlon x2 240, OC na 3.2-3.3, koliko se bude dalo sa stock coolerom i bez dizanja voltaže. ASrock A770-DE 2GB DDR2 Radi se o tome da me je frend molio da mu sastavim komp za klinca i imam budžet od 2500kn max, s tim što će proc, mema i mbo bit nove iz adm-a i to me izlazi 1100kn. Sad gledam grafičke, ali u adm-u su skupe, i jedino što mi nekako ulazi u budžet je nekakva 4670, a nisam baš siguran da ona može sve tjerat na 1680x1050..., pa mi treba i savjet, hoće li se na tome moći igrati, jer komp je namjenjen isključivo za igranje. Ja imam navedenu karticu, i meni na 1280x1024 radi sve dovoljno dobro, premda igre poput dragon age-a znaju trzati kad se popale AA i AF, pa me strah da takva kartica nebi bila preslaba za veću rezoluciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Premium
|
ma cistio sam ispuhivao na kompresor, na usisivac , ma sve , stalno resetira...a taj gotova je radi na izdisajima...svaki dan cekam da krepa monitor je 22" lcd a napajanje je platinum MS 400ATX , koju bi grafu mogao stavit malo neku jacu od ove 7300gs koju sada imam a da nemoram mjenjat napakjanje , najbitnija mi je stabilnost i da mi dugo traje...
![]() |
#2129 |
Bannija :D
|
A koja bi bila recimo optimalna grafička za taj monitor, nešto tipa 4770 ili još jače? Može i nVidia preporuka, jer ja stvarno ne pratim zeleni tabor pa nemam pojma koja je kojoj konkurencija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2130 |
Premium
|
evo gledam ovu http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.806.432 bili ova bila previse za moje napajanje? i kako bi to radilo sa ostatkom konfiguracije moje? bili mogao vrtit sa ovim gta 4?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|