|
![]() |
#181 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni je lik dosao i rekao da se od 8.12 bilo sta sto hvata tv ili radio signal mora prijaviti ( ovim rijecima : laptop, monitor,tv ili mobitel) i lijepo mi je uzeo 240 kn za 3 mj . Majku im lopovsku , sad je 80 kn mjesecno ta pretplata, pa koji k ??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#183 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
eto, g.Damir sa HRT-a mi je na upit poslao 3 privitka i jedan link. u jednom od ta tri stoji - Hvala Vam na pismu za Hrvatsku radioteleviziju. RTV pristojba nije pretplata za neku osobnu uslugu, već naknada kojom kao vlasnik uređaja kojim možete gledati televizijski ili slušati radijski program sudjelujete u financiranju nacionalne javne radiotelevizije kao javne, a ne osobne potrebe. (Na isti način raznim porezima, prirezima ili naknadama financiraju se ostale javne potrebe u nekoj zemlji, neovisno o osobnom korištenju pojedine od njih.) Iz toga proizlazi i da RTV pristojba ni na koji način nije povezana s komercijalnom uslugom distribucije programa (satelitskom, kablovskom ili internetskom) i da pretplatom na neku od njih ne prestaje obveza plaćanja RTVpristojbe. Više o tome što je RTV pristojba i zašto se plaća možete pronaći i na našim internetskim stranicama. Nadam se da će Vam ove informacije pomoći. znači, plaćam nešto što bi *mogao* gledati preko svog rtv prijamnika ,koji nemože primati to što bi ja po njihovom mogao gledati. gledao ja ili ne gledao...ma gledaj njih lopine ![]() ne plaćam to za osobne potrebe?,jok ,samo mi ukrašava vitrinu/regal/dn. boravak. eto,još na fali porez na računala i mobitele (odnosno ,na to da bi možda koristili neku od usluga),i stvarno smo kompletni. pola plaće ode na poreze da bi mogao uopće upalio tv ,komp i mobitel. zgleda,a bio sam i svjestan, da je ta bitka borba sa vjetrenjačama. a evo i ostatak. gledajte ![]() ma da nebi...lol
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you. Zadnje izmijenjeno od: BSA<AK-47>. 26.01.2011. u 13:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
pretplata ti je 1.5% prosječne hrvatske plaće.. kako raste plaća ( a raste sporije od inflacije) tako raste i pretplata |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Guest
|
nema smisla sad diskutirat o opravdanosti RTV pristojbe, takav je zakon na snazi. druge zemlje imaju drugacije uredjeno itd. ono sto je bitno, dolaskom digitalnog doba analogni TV prijamnici ne ulaze u kategoriju podloznu naplati jer njime ne mozes gledati TV program. ali ako imas DVB-T onda podlijezes zakonu. najlakse i najbezbolnije je jednostavno ne pustati nikoga u stan, a ako vec placate mozete postupiti kako je onaj kralj iz primostena. |
![]() |
![]() |
#186 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() Ako vec pokusavate/mo naci neki nacin da se oslobodimo placanja pretplate to bi trebao biti poziv na sudsku praksu. Nepobitna je cinjenica da se on radi rtv pretplate kacio sa hrt-om i na sudu je dobio parnicu. Sve su novine pisale o njegovom slucaju, na mnogim forumima moze se naici na rasprave o tome, ali nigdje nema konkretnih ispovjesti drugih ljudi kojima je isto to poslo za rukom. Ako smo samo "p" od pravne drzave, onda ako je jednoj osobi za neki XY pravni spor presudjeno XY presudom. Samim time svi ostali koji bi se nasli u sporu radi iste stvari trebali bi ocekivati istu presudu! Zar ne? Ako me ista zivcira onda je to ta famozna pretplata, rađe bi popio samar nego uzeo onu uplatnicu u ruku od inkasatora. Pisao sam ja u "Potrosacki kod" podastro im cijelu litaniju, ali suludo je ocekivati da ce urednik emisije ici protiv svoje maticne kuce i piliti granu na kojoj sjedi Steta sto Nova nema nesto tipa "potrosacki kod"
![]() |
![]() |
#188 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
A pazite sad ovo, nevjerojatno: klik Ja sam se na svu srecu prije 10ak godina na jedvite jade rijesio placanja TV pretplate i skinuo lopove s vrata, pa sad mirno spavam (iako tada stvarno nisam imao TV, po njihovom sam morao platiti radio pretplatu koja je bila neku sicu niza od RTV pretplate). Curi sam vec objasnio da ako se inkasator pojavi - ne smije u kucu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
Eh,stvarno nam pokušavaju oderat kožu s leđa. Jeb*m ti takvu državu i vlast. Update moje situacije ![]() sročio sa lijepi tekst i poslao svim važnijim portailma i tv kućama i nitko se nije udostojio barem odgovorit na mail!definitivno borba sa vjetrenjačama,bar što se tiče medija... a od tog famoznog inkasatora koji je rekao da će me kontaktirati uskoro (kroz par dana,za plačanje i upis prijemnika) ni traga ni glasa,eto već dva-tri tjedna.
![]() |
#190 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja uopće ne gledam HRT jer se tamo nema šta gledat, nekad malo gledam RTL ili NOVU, i to je to, sve drugo vrijeme sam za kompjuterom. Što se tiče pretplate, to je krađa, a ovo sad je prevršilo svaku mjeru, nema druge nego da se svi iselimo iz HR pa nek sami sebi naplaćuju, to je sve država kriva, nema HRT tu moć da radi šta hoće, isto kao i INA i svi drugi... to jsve država tjera da napuni blagajnu. Još malo pa će i zrak naplaćivati, jer ako naplaćuju ''slivne vode'', onda će i zrak, garant!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#191 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Guest
|
lajete na krivu adresu, drzava nije nista kriva, kriv je zakonodavac(hrvatski sabor) direktno, a posredno sam narod, dakle svi. imamo 3 opcije: -svakih 4 godine na izborima, sto se dosad nije pokazalo uspjesnim jer nijedan klub zastupnika se ne dira u pretplatu -ustavni sud, tj. provjera ustavnosti zakona, a za to treba gradjanska inicijativa. -gradjanski neposluh, tj. izbjegavanje placanja kroz vec navedene metode. jednostavno i ucinkovito. |
![]() |
![]() |
#194 |
Guest
|
Pa to je to. Jedino kaj bi prošlo je gradjanski neposluh, a to je da bar pola ljudi ne plati pretplatu odjednom. Iliti, not gonna happen. |
![]() |
![]() |
#195 |
Premium
|
Da, ali to se nikada nece dogoditi. Zar nema tu medju nama nekakav pravni praktikant ili odvjetnik cak ![]() Mada se nadam sa ce ulaskom Hrvatske u EU ova dubioza oko pretplate, a time i jedan vid monopola HRT kuce biti ukinuta I vjerujem da su ovo zadnji trzaji, da ulove sta se jos uloviti da I onda se ja probudih ![]()
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 19.02.2011. u 08:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Premium
|
Iako nam masno naplacuju svoj (ne)program jos su uzimali visemilijunske drzavne potpore kao i brodogradnja! http://www.jutarnji.hr/javna-je-tele...radnja/931398/
![]() |
#197 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
RTV pretplata
Zanima me je li moguce i kako ne placati pretplatu na televiziju. Da ne bude zabune: Ne, ne gledam televiziju, ne zelim izbjegavati zakon i koristiti tv a ne placati ga. Zelim Ne placati sto ne koristim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
I naravno-lakše je otvoriti novu temu nego potrošiti 10 sekundi na tražilicu...
![]() |
#200 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Mom frendu je uspjelo otkazat rtv pretplatu tako što je neki stari neipravni tv odfurao na otpad i dobio potvrdu, poslao potvrdu na hrt uz dopis o otkazivanju rtv pretplate i nikad više nije dobio račun. Niti mu je došao inkasator.
![]() |
#203 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Tko će to pokušavat, neka ne zaboravi skinut antenu s krova ![]() Mene u onom dopisu mući onaj zadnji odlomak: "Pod kanzenom odgovornošću...", nekako mi ubija volju za svime time ![]()
![]() |
#204 | |
Does youer dewg byte?
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Palo mi je nešto na pamet, pa ako ima netko info nek mi odgovori. Dali HRT plača TV pristojbu za svaki uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa? Mislim da ih oni imaju popriličan broj pa bi to bilo vrlo zanimljivo za vidjeti, a ako krenemo i sa računalima onda bi bilo još zanimljivije!
![]() |
#208 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ionako ti novci, ako ne završe u blagajni HRTa, ponovno preko godišnjeg financiranja dođu do njih. Prije ili kasnije.
![]() |
![]() |
#209 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Jea rajt ![]() Moš mislit što ću ih pustit u kuću ![]()
![]() |
![]() |
#210 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas