Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.02.2019., 15:00   #181
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ma, pusti ga nek čeka do Božića, samo je pitanje kojeg
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2020., 20:07   #182
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
kod njih se reklamacije uvijek protezu do maksimalnog broja dana, i ak ne pitas, vjerojatno bi cekal i duze od 45 dana, blize 60. a razlog zasto tak dugo traju reklamacije je taj kaj oni od dijelova nemaju ama bas nista na lageru, i tek dok ti njima das mobitel na servis, oni potvrde kaj je greska, onda tek idu narucivati dijelove, onda jedno 30 dana cekaju dijelove i onda tek idu mijenjati to. uglavnom servis katastrofa.

u vise navrata mi bio mob kod njih u servisu, prvi put dok je na maminom mobitelu iz cista mira krepala kamera, isto prvo cekali da naruce dijelove, pa dosli dijelovi, pa ne mogu popraviti, pa povrat novca.

drugi put su mi sjebali mi accounte, jer su na starom uredjaju trazili logout, a na novom je vec bio mob ulogiran s drugim accountom na istom telefonskom broju. i dok smo na starom napravili logout, na novom je mob ostao negdje "izmedju" niti ulogiran niti ga mozes odlogirat... i onda dok smo odnijeli mob na garanciju, isto stajao tamo jedno 2 tjedna da bi mi rekli da oni to ne mogu slozit, nek se javim na xiaomi forum i da tamo probam naci rjesenje.

treci put sam pitao kolko naplacuju zamjenu ekrana na redmi 3s, dok sam cuo cifru i vrijeme popravka, samo pitao dal oni mene jebu.

uglavnom losa usluga po pitanju servisa, po pitanju zamjene uredjaja ili povrata novca u poslovnici nikad nije bilo problema.
Oglas

Oglas
Staro 15.01.2020., 09:04   #183
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam slao mob u garanciji. Nije punio tj. sjebo se konektor. Cura nije koristila mob i ne sjeca se pina a u mobu 20 posto baterije i moze se upaliti. Salju mail da dam pin a ja ga neznam niti zelim da resetiraju mob jer su njene stvari unutra. Reko sam im da im ne treba pin za zamjenu konektora ali ako inzistiraju nek ga vrate i kad ga otkljucam otiskom curinog prsta da cu ga vratiti i rekose ok. Poslali su ga kao nepopravljenog a u kutiji sam nasao stari konektor a na mobu novi i radi sve. Trajalo je ali pozitivno iskustvo.

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 09:21   #184
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Ima li tko novijeg datuma da je kupovao kod njih i kakva su iskustva?
Hvala
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 09:28   #185
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Samo ove godine jedno 3 puta. Sve proslo ok i brzo.

Za jednu narudzbu su mi se javili odmah nakon placanja jer je artikl bio dobavljiv kroz dva tjedna, pa su me trazili da se izjasnim - hocu li cekati ili povrat novca. Skroz korektno da mene pitas.
Staro 26.09.2025., 15:50   #186
ezav
Premium
Moj komp

ezav's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Apsolutno izbjegavati i kao servis i kao trgovinu .

Uređa kupljen kod njih 14.05.25 se prestal paliti 04.09.25 .

Predan u dućan u Trastinskoj 77 na reklamaciju u Petak 05.09.25 , dobil servisni nalog i kao u pon ili utr ću dobiti inforamacije što je s uređajem .

Prvo kaj skužil da pod korisnićkim računom na Neutrinomobile nemam servisni nalog , samo prodajni nalog .

Čekal sam do srijede probal dobiti servis ali telefon cijelo vreme zauzet (probal 5-6 puta s razmacima cca pol sata/sat), poslal email na reklamacije i isto do danas na taj nema odgovora .
Na kraju u petak zvao dučan u Tratinskoj 77 di se djelatnik javio i ostal u "čudu" da nisam dobil nikakve informacije što se dešava i dopisao u servisni nalog da se netko javi stanje uređaja. To podne sam dobio email da napravim račun na Neutrinotau.
I od tada vidim stanje servisnog naloga .

Problem je da od tada na nalogu stoji da uređaj čeka na red za dijagnostiku, znaci prošao je 21 dan i uređaj još uvijek nije dijagnosticiran.
Unutar tog naloga ima forma za slanje upitam preko koje sam upital kada mogu očekivati da će uređaj biti dijagnosticiran i koji je po njima razumni rok za servis.
Dobil sam odogovor 4 dana kasnije da razumni rok nije zakonski reguliran i da imaju veliki obujam posla i da uređaj doci na dijagnostiku po redu zaprimanja.

Tako da eto 21 dan da uredaj stoji , koji nije bio jeftin kada će biti gotovo tko bi ga znal , jer komunikacija s korisnikom je za budale .

Iskreno osjećam vrlo glupo da sam kupoval kod njih jer ono ušteda od 60 eura je puno ... jer izgleda s njihovim servisom i "garancijom" mogu obrisati guzu ...

Tako da ako vam je stalo do servisa s razumnom i profesionalnom komunikacijom i nekim razumim rokovima zaboravite .

Kao što rekel na početku , ušteda nije bitna , izbjegavati u širokom luku .
Staro 27.09.2025., 09:06   #187
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Izgleda da ti je pao grah tako jer moja iskustva s njima su vrhunska. Jedino ako se s godinama nije nešto pokvarilo s poslovanjem kod njih jer već 3 godine kod njih ništa nisam kupio. U periodu kad jesam,kupio sam kod njih bar 10 mobitela što sebi što drugima a servis sam morao samo jednom koristiti i to su mi ploču na kojoj je konektor za punjenje promijenili besplatno iako nisam imao pravo to uvaliti pod garanciju i proći besplatno jer ili nisam imao račun ili nešto sl. pojma nemam ili je istekla garancija,ubij me ako znam al siguran sam da nisam na to imao pravo. Zaboravio sam više šta je točno bilo ali reko sam im kao onda ništa,hvala vam i pošaljite mi mob natrag i poslali su ga i vidim u kutiji nešto šuška. Otvorim a unutra stara ploča s konektorom a mob se uredno puni. To govori da su mi je promijenili besplatno.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2025., 11:54   #188
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
NeutrinoMobile.hr (informacije i iskustva)

Citiraj:
Autor ezav Pregled postova
Apsolutno izbjegavati i kao servis i kao trgovinu .

Uređa kupljen kod njih 14.05.25 se prestal paliti 04.09.25 .

Predan u dućan u Trastinskoj 77 na reklamaciju u Petak 05.09.25 , dobil servisni nalog i kao u pon ili utr ću dobiti inforamacije što je s uređajem .

Prvo kaj skužil da pod korisnićkim računom na Neutrinomobile nemam servisni nalog , samo prodajni nalog .

Čekal sam do srijede probal dobiti servis ali telefon cijelo vreme zauzet (probal 5-6 puta s razmacima cca pol sata/sat), poslal email na reklamacije i isto do danas na taj nema odgovora .
Na kraju u petak zvao dučan u Tratinskoj 77 di se djelatnik javio i ostal u "čudu" da nisam dobil nikakve informacije što se dešava i dopisao u servisni nalog da se netko javi stanje uređaja. To podne sam dobio email da napravim račun na Neutrinotau.
I od tada vidim stanje servisnog naloga .

Problem je da od tada na nalogu stoji da uređaj čeka na red za dijagnostiku, znaci prošao je 21 dan i uređaj još uvijek nije dijagnosticiran.
Unutar tog naloga ima forma za slanje upitam preko koje sam upital kada mogu očekivati da će uređaj biti dijagnosticiran i koji je po njima razumni rok za servis.
Dobil sam odogovor 4 dana kasnije da razumni rok nije zakonski reguliran i da imaju veliki obujam posla i da uređaj doci na dijagnostiku po redu zaprimanja.

Tako da eto 21 dan da uredaj stoji , koji nije bio jeftin kada će biti gotovo tko bi ga znal , jer komunikacija s korisnikom je za budale .

Iskreno osjećam vrlo glupo da sam kupoval kod njih jer ono ušteda od 60 eura je puno ... jer izgleda s njihovim servisom i "garancijom" mogu obrisati guzu ...

Tako da ako vam je stalo do servisa s razumnom i profesionalnom komunikacijom i nekim razumim rokovima zaboravite .

Kao što rekel na početku , ušteda nije bitna , izbjegavati u širokom luku .

Nije da branim nekoga i nesto, ali zasto mislis da ti bilo koji kvar moraju rijesiti u 7 dana ili onoliko dana koliko ti smatras da je u redu? Na stranu neozbiljnost, samo pitam vezano za vrijeme popravka. Koja razlika ti je 1 dan dijagnostika i npr 29 dana cekanje dijelova ili 29 dana dijagnostika i popravak za 1 dan? Primjer samo.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 27.09.2025. u 12:42.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2025., 12:50   #189
ezav
Premium
Moj komp

ezav's Avatar

@smuchac :

Neznam dali je losa sreca ili kaj ali ono nula komunikacije , i onak po meni poprilicno lose iskustvo .

@spawn :

Ne ocekujem popravak u 7 dana , ali ono kaj ocekujem je barem dijagnoza kvara i procjenu vremena popravka .
Reklamiral u zadnjih 20-30 godina vise toga i uvek se u prvih tjedan znalo kaj je i koliko ce se cekati ..
MOzda sam imal srece ali najdulje kaj sam cekal nekaj s servisa je bilo 25 dana .

Ono sto me sokira kod neutrina je to sto uredaj ceka red za dijagnozu od 05.09 a sada je 27.09 .. Znaci da ga jos nisu ni pogledali ..

Sry ali to mi apsolutno nema nikakvog smisla ...
Staro 27.09.2025., 17:27   #190
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
@ezav

Potpuno si u pravu što se tiče frustracije oko servisa (doživio i ja, doduše ne kod njih ali svejedno).

No, bijes bi trebao biti usmjeren ne zakonodavca (razuman rok) koji nije eksplicitno definirao koliko je to ustvari, a svi servisi interpretiraju gore navedeno onako kako njima odgovara.
Zašto?
Zato što mogu.

Nije da želim braniti dotični dućan, no mislim da kod nekog drugog nebi prošao ništa bolje (brže).

Naoružaj se strpljenjem...
Oglas

Oglas
Staro 27.09.2025., 17:52   #191
ezav
Premium
Moj komp

ezav's Avatar

@Lobo64 :

U potpunosti se slažem .

Kaj je najgore nisam ni bjesan ni ljut , nego više zbunjen da je u današnje vrijeme ovak nekaj moguće. Ono ta razina "bmk" stava od strane jednog dućana koji tako dugo posluje i razina realno neprofesionalnosti prema kupcu.

Moj post je vezna uz iskustvo i upozorenje za dućan , da drugi ne dožive isto.

Realno moj plan je čekati da se jave do 05.10 , što je mesec dana od predaje, ako do tada nebude ništa kupiti novi uređaj u nekom dućanu koji je razumniji s garancijom a trenutni kada se vrati prodati preko njuskala/oglasa na forumu .

Naravno pošto naša divna država nema definiran razumni rok , ali reagiraju na prijave ako je uređaj 45 ili više dana na servisu. lupiti prijavu ako dojde do toga 45 dana .
Staro 29.09.2025., 14:37   #192
ezav
Premium
Moj komp

ezav's Avatar

Update :

Danas javili da je uređaj nepopravljiv i zatražio sam povrat sredstava.

Naravno na servisnom nalogu i dalje stoji da uređaj čeka obradu.

Nadam se da će povrat biti brz.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno