|
![]() |
#181 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Drago mi je da te uspijevam zabavljati. Također i ti mene zabavljaš urnebesno. Što se postotaka tiče i dijelova postoje google linkovi, vjerujem da ti uz svoje kompetencije to možeš izguglati ![]() EOD što se mene tiče, vidim da je tema krenula u neželjene vode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Ma koga briga koliko si konfi slozio. Relevantno za Intel vs AMD raspravu je otprilike jednako raspravi u kaficu i utjecaju iste na svjetska zbivanja. Utakmice u nogama.lol ![]() Kao sto kaze kolega Mladen,valjda su sami glupani u Sony i Microsoftu pa su se odlucili za AMD. Sta oni znaju? Trebali su pitati forumske strucnjake koji su slozili 100000 konfi za savjet. ![]() EDIT: EoD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#183 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ne nije relevantno... rekao bih da je kontra od relevantno, možda ANTIrelevantno kada netko ima primjerak od jedno 500 komada vs. 5 komada. daj molim te pročitaj prije nego što postaš ili zamisliš da ćeš postat. sony i microsoft imaju super masterplan da će dati najbolje narodu što posjeduju ili će dati narodu najjeftinije što postoji i to posijat na mass market... de budi normalan (mimo ove priče tko je "bolji"). |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
po cemu je amd nestabilan, gremlini, sta vec? ati (tj amd) isto tako? jer gle, ja vozim po intelu tamo negdje od 2008e, jer je tu amd poceo opasno kasniti za intelom. ali samo jer je intel tada (a i danas, core to core) je bolji. i skuplji. no ne pricamo o cijenama, pricamo o radu kao takvom. nego, promjenio sam masu, ali masu grafickih. niti jedna nije srala, driveri su znali srat kod atija, pogotovo na svjezim serijama. ali nije brate mili niti nvidija cjepljena protiv problema, da ne kazem krepavanja ![]() mislim, ako cemo povlaciti stabilnost, nvidija i krepavanje? isto, jer kako mozes reci kontra jedne firme kada druga, ponavljam, nije cjepljena tj bezgresna? pogotovo kada se uzme u obzir da su vukli koliko, 8 godina jednu te istu arhitekturu? uvrijezeno je da je intel stabilniji, hladniji, bolji. i sve to stoji, ali prakticki dam ruku da kada bi dao amd-u neku kvalitetniju maticnu, da bi i to radilo fest. naravno da je intel + intel IMO najbolja kombinacija, ali ima odlicnih chipseta i pod amd-om. i sva cudesa sta se dogadaju se dogadaju zbog maticne, tj nekog od chipeta...... ili da povucem paralelu, kunes se u stabilnost i savrsenstvo u jednom intelu + nforce4 chipset? ili via (starija)? kuzis sta hocu reci.......
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Mislim da se tu ne radi o nekom SOHO okruženju nego o nekim malo "ozbiljnijim" stvarima. Pogotovo u današnje vrijeme kad se gleda potrošnja, grijanje, optimizacija software-a, kompatibilnost sa legacy hardverom/softverom...
![]() |
#189 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
što se tiče ovoga oko lga pinovi na cpu > pinovi na mbo Warum? Zato jer nikad nisam vidio niti čuo za savinuti pin na cpu out of the box, dok na mbo jesam Tu još postoji problem kod reklamacija - jer se ona može odbiti pod izgovorom da je user sam savio pinove, pa ajd ti onda dokazivaj da je tako out of the box došlo |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
![]() A za reklamacije - ona se može odbiti ako su pinovi na čipu spigani upravo zato jer je CPU fragilniji pa je veća šansa da je juzer napravil napaku.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#191 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() tko je vidio stavit pinove na ploču ![]() PS i ja sam slagao 10ak konfi dnevno i tako dugo vremena, i opet je glupost tako pricat.. duhova sam se nagledao u svim kombinacijama i to najcesce kad je hardver totalno nov a ekskluzivan i skup (rev 1, loš bios i slično) ..nema proizvodjaca (asusa ovog onog boga) koji nesto nije fejlao u neko vrijeme , i hvala bogu mi smo to rjesavali da smo educirali tada prodavace i objasnjavali im sta da prodaju a sta ne ..odredjene serije maxtora, hitachia, wda, sigejta i samsunga i rama i ploča i čipseta i procova/hladnjaka , kucista , pržilica, modema, itd itd itd itd itd
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 05.01.2015. u 18:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Omicron Alpha resident
|
Onda ne znam, nisam imao iskustva sa sfrknutim pinovima na matičnoj dok sa sfrknutim pinovima na procu sam imao i previše iskustva ![]() Mirna ruka, kuhinjski nož i problem je riješen ![]()
![]() |
#194 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
nikome u iole poslovnijem okruzenju nisu dragi sklepanci. tu se ide na brand koji ti garantira upravo stabilnost, najcesce (ili gotovo uvijek) se ne ide na bruto force snagu i to je to. oprema se zamjenjuje periodicki, servisa od samog proizvodaca / ovlastenog servisa i nema da nema, moze samo da nestane ![]() kazem opet, jasno je meni sto napominjes, samo kazem da su meni generalno popili zivaca i ati i nvidija i amd i intel. i to sto netko kaze, jako cesto jedan flash biosa i dobijes drugi komp prakticki..... a za pinove, jos nisam niti jedan pofrkao ja. ali sam ih dobio preko nekoliko (da, amd-a) koje sam sve do sada ispravio i sljakaju uredno, dok na par intelica maticnih nije bilo spasa. ali je to u 99.9% greska korisnika, malo mi jako cudno da ganc nova ispod cekica dode sa sfrkanim pinovima na ploci.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Premium
|
Da, ima toga itekako Ja nisam pričao o sjebanim pinovima od strane usera (sami su si krivi), nego out of the box na mbo. Pa ti onda to reklamiraj... Idealno bi bilo tko osobno kupuje u trgovini mbo sa intelovim socketima da je otvori i provjeri pred trgovcem na licu mjesta. Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 05.01.2015. u 22:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
..starija garda
|
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Premium
|
Dobro to je sad već druga tema o mbo, svugdje ima grešaka (u nekim slučajevima i serijskih) - kod svih vendora i u high end segmentu i mid range i low - jednostavno nema pravila. Samo sam se osvrnio na samu mehaniku (proc-socket) - ne vidim kako je lga podnožje superiorinije za korisnika. No way jose |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
..starija garda
|
ma i ja se više zezam, ali ostaje cinjenica da se tako nesto desi a da negdje piše AMD, to bi se pamtilo barem jos dvije generacije, dok bi syss i slicni podsjecali jos koju generaciju iza za svaki slucaj ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |||||
Moderator
|
Citiraj:
problem je upravo u tome što si spomenuo - amd platforma kao cjelina, ne kao sam cpu... intel - intel zakon, intel - nforce je bio teško smeće, via, uli i takve fantazije da ne spominjem. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
to je samo vezano za to radno mjesto, gdje su ostala radna mjesta i privatno kaj sam slagao. server se ne slaže, to je gotov unit, a ako se slaže onda je to žešći amaterizam. Citiraj:
amd to nije. točka. Zadnje izmijenjeno od: syss. 05.01.2015. u 23:36. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Mislim reći da je intelov serverski case, serverska ploča, xeon, ECC ram, serverski diskovi žešči amaterizam, hmmm ![]() Inaće da, sa AMD-om su se znali događati razni duhovi, pa u firmi preferiramo Intelove platforme. K tome, rade nam bolje pod linux okruženjem. Nijedna platforma nije imuna, ali se intel manje grije, manje troši i bolje radi. AMD-ova high end ploča košta isto kao i intelica (možda i više) i razlika u cijeni je samo za procesor. Kad daješ preko 5 k kuna za komp, onda ti je svejedno jel 5700 ili 5000 kn. Ionako komp ne kupuješ na mjesečnoj bazi. Mislim da smo otišli u žestoki OFF ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Te zbrckane gotove konfe ionako kupuje ekipa koja nema pojma ni sto je AMD ni Intel. Koji cavli u lijes pobogu? Pa taj AMD drzi sve konzole koje su numero uno u gejmerskom svijetu (nazalost). Dolazi carizzo,HSA je tu. O kakvim cavlima ti pricas? Evo ja u 20 godina nisam nikad imao problema sa AMDom ni Intelom. Nikad. S oboje. Jos niko nije dao suvisli ni valjan razlog zasto vulgaris kucni korisnik ne bi uzeo 1000 kuna skupi FX 8320 koji je best buy za pare. Vulgaris kucni korisnik koristi PC za gejming,surfanje,video,muziku i slicnu hrpetinu stvari. Glavni razlozi protiv dosad: -CPU je rogat,a ne MB ![]() -Gremlini (To tvrde konfoslagaci koji su slozili 100000 konfi) -Vruc je ![]() -Potrosi hrpe struje(ko kupi Intel ima da ustedi bar 20 kuna godisnje) Da cujem,sto gore navedeni korisnik ima vise sa Intelom nego AMDom. Intel mora bit "K" jer ta kompanija naplacuje posebno otkljucani procesor. Ajmo,da cujem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Moderator
|
hahahhaa ![]() meni je presmiješno vidjeti kako trolaš, a uopće ti "core business" nisu kompovi nego si jednostavno kućni korisnik prosječnog kompa. dakle ako ćemo imati neku konstruktivnu raspravu možemo (što već i jesam) pokriti soho uporabu, pa enterprise desktop i sve do enterprise server okruženja. p.s. amd black? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Banned
|
Citiraj:
Ili ih nema? P.S. I ja uzivam u tome kako se izvlacis. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Moderator
|
gle druže... da ti pojasnim slikovitije jer očito drugačije ne ide... znaš onu bivšu-bivšu koju nazoveš iz očaja čisto zato da se uvjeriš da te još uvijek netko hoće? e taj čin je amd platforma... radi, ali nije baš najpametniji potez ![]() btw. ajde ti meni prvo odgovori na ovu "pitalicu"? jesi neki hardver developer? enterprise da ne spominjemo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Sto pokusavas? Odgovor nisam dobio. Evo zadnji put te pitam prije EoD. Znas li konkretan odgovor na pitanje ili ces se i dalje trzat nemustim slikovitim izrazima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|