Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2015., 07:49   #181
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nije li taj kingoroot bio prozivan da se spaja na kineske servere pa lijepo pocucla passworde i ima uvid u sve aktivnost sa tog moba s koji je rootan tom apikacijom?
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2015., 14:51   #182
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
@Drug Brko sta mislis koji bi servisi htjeli promijeniti digitizer ? Mozda wowshop jer prodaju kineske mobove ako imaju servis ili ovi standardni servisi,imaju na yt cijelu proceduru rastavljanja

@de.fang evo fotografija kako ekran izgleda,kaze frend da mu sve super radi,touch sve kao prije,samo estetski ruzno to napuknuce

blava je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2015., 14:55   #183
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nemam pojima. Znam koji nebi htjeli.
Staro 05.03.2015., 18:47   #184
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
@Drug Brko sta mislis koji bi servisi htjeli promijeniti digitizer ? Mozda wowshop jer prodaju kineske mobove ako imaju servis ili ovi standardni servisi,imaju na yt cijelu proceduru rastavljanja

@de.fang evo fotografija kako ekran izgleda,kaze frend da mu sve super radi,touch sve kao prije,samo estetski ruzno to napuknuce

Svaki pravi serviser mobitela bi to trebao promjeniti bez problema. Ako ćeš mijenjati sam, ja ti mogu poslati traku za ljepljenje digitizera gratis. Uz digitizer gledaj da dobiješ onaj set za zamjenu ako nemaš alata. inače se digitizer skida zagrijavanjem i laganim odljepljivanjem, malo po malo. To sigurno imaš na youtube-u.
Staro 05.03.2015., 19:58   #185
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Uhh hvala na ponudi,ne bi se bas upuštao u to sve,znam da bi trebali,ali ne znam kojem servisu da se javim da pitam,pitati cu ove manje po Zagrebu možda bi netko htio
Staro 06.03.2015., 11:45   #186
Mark33
Premium

Mark33's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Uhh hvala na ponudi,ne bi se bas upuštao u to sve,znam da bi trebali,ali ne znam kojem servisu da se javim da pitam,pitati cu ove manje po Zagrebu možda bi netko htio
http://www.ebay.com/itm/Black-Touch-...item2ed4c45f84
Staro 06.03.2015., 11:52   #187
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Hvala na linku,ali rekoh ne bi se upustao u to sve samostalno,necu covjeku jos da ostetim touch ili neko vece *ranje napravim.
Staro 07.03.2015., 12:16   #188
Duel
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2004
Frend zabunom naručio F1 Plus da li odgovara rom i recovery od F1 na F1 Plus...

Ako ne da li ima tko preporuku nekog roma za F1 Plus.

Update:
Nasao temu na telekinezi ...
Nije se google service htio installirati iz izbornika (settingsa), pa sam skinuo gapps za 4.4.4 i stavio recovery sa needroma i install zip from card...
Rootao preko uputa sa teme (kineski link 6 slika), titaniumom maknuo sve sto mi se cinilo kinesko...

Jedini problem sve radi ali nece iz google play pokrenuti download ostane cijelo vrijeme na downloading.

Ostale aplikacije instalirane preko apkova skinutih preko downloada, pa ako netko ima prijedlog kako rijesiti google play...

Update2:

Vjerojatno sam izbrisao nesto sa prvim brisanjem kineskih aplikacija, pa sam isao vratiti stock rom (sve kako je opisano na telekinezi) skine se rom i driveri sa stranice. Pokrene se coolpad asistant priceka se unzipanje i onda se drzi tipka na gore dok je mob ugasen i ubaci se usb i stisne se jednom ili dva put opet tipka na gore kada se pjave kineska slova... (sve se moze procitati na 6 stranici u temi f1 plus link:http://forum.telekineza.com/viewtopi...0994&start=100).

Sada download iz izbornika za gapps radi, kao i root i ostale stvari...

Zadnje izmijenjeno od: Duel. 08.03.2015. u 01:48.
Duel je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2015., 20:37   #189
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Napomena - ne koristiti rom i recovery od F1 na F1 Plus i obratno jer imaju različite procesore.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2015., 19:16   #190
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Koje slušalice mogu na Coolpad 7320?
puding22 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.03.2015., 19:43   #191
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
Koje slušalice mogu na Coolpad 7320?
Pa ako ima 3.5 mm ulaz,onda mogu sve slusalic koje imaju 3.5 mm utor
Staro 17.03.2015., 09:13   #192
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Specifikacije:
Model: Coolpad F2 W00
Na tržištu: 10/2014
CPU: 8-jezgreni (4 x 1.5GHz + 4 x 1.0GHz) Snapdragon 615 MSM8939
GPU: Adreno 405 @ 550MHz
Memorija: 2GB RAM + 16GB ROM + SD kartica do 32GB (nije uključena)
Ekran: 5.5-inčni IPS rezolucije 1280 x 720 piksela, oleofobni premaz, Tap to Wake
Kamera: stražnja 13MP s autofokusom, Sony CMOS, blenda f/2.0; prednja kamera 5MP
Mreža: GSM + UMTS/3G/WCDMA: 900/2100 MHz + 4G/LTE: 1800/2100 MHz
SIM: Dual SIM (mikro + mikro)
Bluetooth
WiFi
Navigacija: GPS, AGPS, GLONASS
Senzori: Gravitacija, blizina, svjetlost, žiroskop, e-kompas
Baterija: 2500mAh, izmjenjiva
Dimenzije: 154.8mm x 77.8mm x 8.8mm
Boja: crno – bijela (poklopac)

Stranica proizvođača

Uvod
Nakon velikog uspjeha s modelom F1 koji je prošao relativno nezapaženo izvan Kine,
Coolpad je krajem prošle godine izbacio na tržište novi uređaj koji je trebao direktno
ugroziti popularni Xiaomi Note 4G. Coolpad F2 je ponudio jači procesor , veći ROM i
podršku za dvije SIM kartice. Pošto je Coolpad u malo vremena izbacio četiri slična
F2 uređaja napominjemo da je ovdje riječ o modelu s oznakom W00 koji nudi
LTE podršku za dvije kineske LTE mreže (TD i FDD) i ima HD rezoluciju zaslona. Ostali
modeli koji nam nisu previše zanimljivi za kupovinu su: Full Netcom (podrška
za sve kineske mobilne mreže), FHD (puna HD rezolucija zaslona) i prvi koji se
pojavio u prodaji - model s MTK procesorom koji nije sukladan našim mobilnim
mrežama.

Za one koji ne znaju i nisu pratili priču o modelu F1 napominjem da je tvrtka Coolpad
dio kineske “velike sedmorke” (Huawei, Lenovo, Xiaomi, Meizu, Coolpad, ZTE i TCL)
odnosno jedan od najjačih kineskih mobilnih brendova. Detaljnije podatke možete pronaći
ovdje. U svjetskim okvirima je među prvih sedam
proizvođača smartfona a ima dva uređaja koji čvrsto drže prvih par prodajnih pozicija
u Kini posljednjih godinu dana (u klasi kineskih mobitela do 1000Kn). Jednog sam već
obilno nahvalio a danas vam predstavljam drugi: Coolpad F2 – W00.

Unboxing
Opet eco-friendly pakiranje i najosnovniji sadržaj unutra. Ubačena su dva adaptera
za EU strujne utičnice. Nek se nađe. Preporučio bih kvalitetniji adapter ako kakav
standardni mini-USB punjač nije pri ruci a ako ga nema na Ebayu se može kupiti za
desetak Kn.

Kvalitet izrade i dizajn
Poput prethodnika, modela F1, i ovaj uređaj je vrlo kvalitetno napravljen. Zanimljivo je,
u što sam se uvjerio prilikom opsežnog praćenja više foruma s temom o Coolpad mobitelima,
kako se mnogi iznenade kako modeli F1 i F2 izgledaju daleko bolje uživo nego na slikama.
Razlog vjerojatno leži u činjenici da imaju jednostavan, uniformirani dizajn pa ne izgledaju
odviše privlačno na fotografijama. Međutim, kada ih primite u ruke slijedi ugodno iznenađenje.
Kvalitet plastike, preciznost izrade i odlično prijanjanje tijela i poklopca te oleofobni premaz ekrana
otklanjaju svaku nedoumicu u pogledu kvalitete ovog proizvoda. Pozadina, odnosno poklopac, ima
hrapavu teksturu pa neće sakupljati otiske prstiju a mobitel neće tako lako kliznuti iz ruke.

Ekran
Zaslon je vrlo kvalitetan i jedina primjedba je manji LCD clouding pri dnu ekrana. Sličnu
primjedbu sam imao i na model F1 u recenziji ali je sada, nakon više mjeseci upotrebe
mobitela, ova neujednačenost osvjetljenja gotovo neprimjetna.
Na slikama dolje su usporedni primjeri ekrana modela F2 i F1 (Coolpad F2 je veći, na
lijevoj strani). Nijanse se mogu podesiti u opcijama CoolUI sustava (hladno, standardno,
video…). Ostale karakteristike su više nego dobre – vidljivost je jednako dobra pod
svakim kutem, boje su vjerno prikazane, ekran se ne uvija pod pritiskom i nije magnet
za otiske masnih prstiju. Isporučen je sa tvrdom zaštitnom folijom pa je osjećaj kao da
prsti klize direktno po staklu. Touchscreen je vrlo precizan i registrira pet istodobnih dodira.

Kamera i zvučnici
Kamera ima Sonyjev 13MP CMOS (nisam uspio identificirati koji je točno senzor u pitanju)
s blendom f/2.0. Fotografije su pristojne, na razini onih od npr. Lenovo A806 ili Coolpad F1.
Jedina iznimka su noćne fotografije (slaba rasvjeta, slikanje s bljeskalicom u mraku) koje su
primjetno bolje nego one od navedenih uređaja. Zvučnik je dovoljno glasan a zanimljivo da
zvuk nije prigušen kad mobitel leži na poleđini što je bila najveća zamjerka za model F1.

Makro:

Snimano u uvjetima slabe rasvjete i s bljeskalicom u mraku:

Testovi
Rezultati poznatih aplikacija za testiranje performansi mobilnih uređaja:
Antutu: 29053
Passmark: 3219
Quadrant Standard: 16530
Vellamo Browser (Chrome): 1979
Vellamo Multicore: 1356
Vellamo Metal: 934
3D Mark – Ice Storm Unlimited: 9090

Uočljivo je da Coolpad postiže znatno bolje rezultate u testovima u odnosu na popularniji
Xiaomi Note 4G, vrlo sličan uređaj ali s nešto slabijim Snapdragon procesorom a približno
istom cijenom. Uvjerite se i sami:

Kako sam imao oba uređaja na recenziji držim da je Coolpad F2 ukupno bolji proizvod iako
će se mnogi odlučiti za Xiaomi zbog velikog broja fanova i puno većeg prisustva u medijima.

GPS, 2G/3G/4G, WiFi i senzori
Satelitsko pozicioniranje je vrlo brzo i precizno za što je dijelom zaslužan Qualcomm čipset s
podrškom za ruski GLONASS satelitski sustav. Prvo zaključavanje pozicioniranja (isključivo uz
upotrebu GPS-a) je trajalo 20-ak sekundi a svako naredno je bilo trenutno. Sve mreže
funkcioniraju besprijekorno (testirano na VIP kartici) a brzine prijenosa i ostale podatke možete
vidjeti na priloženim snimkama zaslona:

Pozivi i glasovna komunikacija rade bez problema i sugovornici se mogu jasno čuti.
Podatkovna komunikacija također radi bez greške. WiFi prijem je odličan. Na slikama
dolje je usporedni (Coolpad F1 i Coolpad F2) prikaz jačine WiFi signala na oko 14m
udaljenosti od kućnog rutera s 4 betonska armirana zida između. Model F1 ima vrlo
dobar prijem signala a F2 se sada pokazao kao još bolji jer osim što je signal nešto jači,
vidimo i da “lovi” daleko veći broj rutera u susjedstvu:

Senzori:
Akcelerometar, žiroskop: Invensense, MPU6880
E-kompas: Asahi Kasei Microdevices, YAS533
Udaljenost, svjetlost: TXC, PA12200001

Softver
Softver, odnosno operativni sustav, je coolpadov CoolUI v5.7 a moguće je instalirati i
novi CoolUI v6 s kompletno redizajniranim sučeljem koji nije još u potpunosti “ispeglan”.
Testirao sam oba i sasvim su fluidni ali v6 (build 052) još ima par bugova (povremeni
gubitak WiFi mreže i sporo listanje stranica u više otvorenih kartica u Chrome pregledniku).
Oba su temeljena na androidu v4.4.2 a uskoro se očekuje i službeno izdanje androida 5.0
što sam nedavno ovdje najavio. Nadogradnje izlaze redovito – u ritmu jednom ili dva puta
tjedno. Coolpad F2 je zanimljiv i zbog mogućnosti instaliranja softvera s drugog, istovjetnog
mobitela – Micromax Yureka, koji ima solidnu podršku indijskih developera i zajednice na
XDA forumu. Napominjem da se zbog manjih softverskih razlika između ovih uređaja najbolje
informirati na ruskim i španjolskim forumima jer su vrijedni članovi prilagodili Yureka OS izdanja
(CM11, CM12, PAC-man, Mokee, Paranoid…) baš za Coolpad F2.

Coolpad F2 ima “Touch to Wake” odn. uključivanje ekrana dodirom i ostale
“pametne geste” koje se mogu podešavati u postavkama uređaja. Moguće je odabrati
“klasični” izgled sučelja ili novi koji je dizajniran po uzoru na Miui (ili iOS ako vam je draže),
bez app ladice. Originalni softver ima dosta kineskih reklamnih aplikacija ali se mogu jednostavno
obrisati. Originalni Coolpad softver se može instalirati na mobitel vrlo jednostavno, uz pomoć
zasebnog Coolpad alata. Sučelje je na kineskom ili engleskom jeziku. Ako se ne snalazite s engleskim,
moguće je instalirati neku od neslužbenih, višejezičnih varijanti OS-a.

Baterija
Baterija od 2500mAh izdrži do oko 4h uključenog ekrana tijekom jednodnevnog ciklusa ili
nešto manje ili više – ovisno o navikama vlasnika uređaja.

Oprema
Čuli ste vjerojatno već za drvene maskice OnePlus mobitela? I Coolpad F2 ima nešto slično
odnosno imitaciju ružinog drva. Ako vam je ovo previše egzotično u trgovinama se nudi veliki broj
klasičnih i manje klasičnih maskica te folija i staklenih protektora, baterija itd.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 18.03.2015. u 15:50.
Staro 17.03.2015., 09:35   #193
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Super recenzija Dakok,samo me zanima usporedba baterije sa F1,skoro identične su ?

Pretpostavljam da je bolja jer 4G bi manje trebao trošiti pa se izvuče koji dodatni %.

A ako nekog zanima Antutu,vjerujem da ce i puno bolji biti cim krenu custom ROM-ovi ili vec ako nisu.

Evo za usporedbu F1 na xtreme vanilla aospu sa 30-tak appova,par istodobono appova upaljeno i prilično dosta fotografija na unutarnjoj pohrani.

Jedva čekam port F2 roma za F1 i double tap to wake

Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1426581328788.png
Views:	307
Size:	139.2 kB
ID:	14681
Staro 17.03.2015., 09:52   #194
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Iste su jedino po kapacitetu. Ova od F2 je veća ali i tanja od Coolpad F1 baterije.
Jednostavno nisam stigao napraviti par poštenih ciklusa jer sam ga stalno spajao
na laptop i resetirao pa su podaci o potrošnji samo približni. Uz smanjeno osvjetljenje
mislim da može izgurati do 5h SOT.
Custom romova već ima i to dosta na movilesdualsim i 4PDA forumu. Uglavnom su portovi s Yureke (CM11) i imaju jedan problemčić - ne radi FM radio ali za oko $8 se može kupiti Spirit2 aplikacija na Google Play-u.

Već postoji port F2 roma za F1 (još odavno) ali tap 2 wake neće ići. Nema podršku u hardveru. Možda i proradi za 4-5 mjeseci kad izlazi Android 5.0 za F1

Staro 17.03.2015., 11:33   #195
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Onda,Dakok,po tvome misljenju,isplati li se prelazak na Coolpad F2 sa F1-ice ako uzmemo u obzir da cemo uzeti onaj sa HD rezolucijom.

Skoro ista kamera,malkice malo bolja baterija,novi feature "double tap to wake" i eto fizicka home tipka pored redizajna i malo vise slim "look"-a.

Ja se dvoumim da stavim svoj F1 i uzmem si F2-icu,ali ono nema bas nesto da me privuce osim eto 5.5" velicine ekrana...
Staro 17.03.2015., 12:00   #196
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Jedina prednost je odličan GPS, malo bolji WiFi i 5.5" ekran (za onog tko voli).
Taman $30 dolara više
Home tipka nije fizička.
Zanimljivo da su jednako teški.
Ako ti 5.5" nije nužno ostani na F1. Kad stigne Lollipop bit će opet kao novi

Staro 17.03.2015., 12:09   #197
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Ma ostajemo ja i frendovi na F1-ici,taman prelazim na F3 kad na godinu izade

Cudi me kako nema fizicke tipke,negdje sam vidio npr.ovdje sa fizickom home tipkom

A taman bi tih 5.5" sjelo kao budali samar,nema potrebe onda za tabletom.

Koliko izade F2 sa svim davanjima ?

Enivej,dosla mi maska sa Bangooda,F1 je sad postao prava mrcina.
Dosta debel "armor" case,najbitnije ne znoji mi dlanove kao onaj jeftini sto je dosao sa to2c i ne ostaju mrlje na kejsu,lijepo su povecane + i - tipke te power button tipka,a uz to je puno ugodnije pisati nego sa onom jeftinjarom.
Ergonomski "filing" je takoder odlican,preporuka tko trazi bolji kejs.

Sto se tice zastite mislim da tu nema price i brige oko pada,ekran zasticen a i kuciste odlicno.

Za 35 kn vrhunski kejs.

http://www.banggood.com/Great-God-Du...-p-931950.html
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	10867075_10203893583041556_791901165_n.jpg‎
Views:	351
Size:	45.7 kB
ID:	14682   Click image for larger version

Name:	11072088_10203893582801550_108703863_n.jpg‎
Views:	359
Size:	63.3 kB
ID:	14683   Click image for larger version

Name:	11072230_10203893582921553_1354128670_n.jpg‎
Views:	355
Size:	61.0 kB
ID:	14684  
Staro 17.03.2015., 12:30   #198
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Ovaj desno je Great God, stariji i osn. model iz serije. Nema veze s F2 koji
dođe oko $175 + PDV.

Staro 18.03.2015., 09:59   #199
CuKi
Premium
Moj komp

CuKi's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Odličan review... hvala
I ja sam narucio F2 trenutno je u Zg na carini ..... napisati cu svoje dojmove kada stigne i kada stavim na njega Cyanogen.
Imam jedno pitanje.
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Coolpad F2 je zanimljiv i zbog mogućnosti instaliranja softvera s drugog, istovjetnog mobitela – Micromax Yureka, koji ima solidnu podršku indijskih developera i zajednice na XDA forumu. Napominjem da se zbog manjih softverskih razlika između ovih uređaja najbolje
informirati na ruskim i španjolskim forumima jer su vrijedni članovi prilagodili Yureka OS izdanja (CM11, CM12, PAC-man, Mokee, Paranoid…) baš za Coolpad F2.
Zasto nemoze ici original ROM od Yu Yureke (nigdje nisam nasao na neko dobro objasnjenje)? Dali ti prilagođeni romovi dobivaju službenu nadogradnju od Cyanogena?
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Oprema
Čuli ste vjerojatno već za drvene maskice OnePlus mobitela? I Coolpad F2 ima takvu masku
i to od ružinog drva.
Dali si 100% siguran da je ovaj cover od drva?
jer na sajtu pise...
Description:

Material: PC
Festure: Wooden
Tyle: Back Cover
Suitable For: Dazen F2

Ja bi rekao ja je to plasticni cover sa teksturom drveta.

CuKi je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 15:49   #200
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Sad sam 99% siguran da nije drvo u pitanju
Ispravit ću.

U vezi originalnog rom-a: Nisam ulazio u detalje ali pretpostavljam da bi
se moglo raditi o različitom particioniranju OS-a.
Dakle - Yureka ima jedan raspored ili veličine particija a F2 drugi.
Koliko znam - prilagođeni romovi dobivaju nadogradnje jedino ako imaju
podršku od prilagođivača

Staro 22.03.2015., 11:58   #201
Danndy
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Da li je netko možda naletio za stražnju stranu, tj battery cover za Coolpad F1 u crnoj boji. Ali dakle ne da se stavlja preko postojećeg, već da se skine postojeći i stavi ovaj, potpuno jednak postojećem bijelom, samo u crnoj boji? Našao sam ih svih boja, osim crne...
Danndy je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2015., 13:21   #202
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Fix za low fps pri video snimanju sa slabom rasvjetom o čemu smo nedavno diskutirali na temi o kineskim mobitelima.

Staro 03.04.2015., 15:35   #203
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Coolpad F1, ali napravljen je brick na njemu. Fastboot radi, OS se ne zeli podici, odlazi stalno u boot loop (gasi se i restarta), a ponekad se pokaze crveni usklicnik i ispod neka kineska slova. Instaliran MIUI ROM.

Imam priliku kupiti ovaj mob ali ne znam jel se da srediti da radi, ako bi se dalo, bih ga kupio. Molim savjet.
elzel je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2015., 20:09   #204
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ako je 100 kuna, kupi ga.
Staro 03.04.2015., 22:27   #205
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

fala drug brko!
Staro 04.04.2015., 00:46   #206
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor elzel Pregled postova
fala drug brko!
+1 kupuj,naci ce se rjesenje
Staro 04.04.2015., 13:48   #207
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

momci, kupil sam, bute mi onda pomogli ak se da to sredit?
Staro 04.04.2015., 16:47   #208
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Dakok će ti to riješiti vjerujem kao iz čuče
Čim on boota do ROMa, znači da je boot čitav tako da 99% da će se riješiti.
Staro 04.04.2015., 17:49   #209
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

evo ti c/p što sam napisao za sličan problem
(ako nije problem s factory mode onda preskoči točku 1.):

Sad imaš četiri putića do izvora.

Ako već nisi instalirala neki od sljedećih drivera:
Instaliraj SP Drivers 1.5
Instaliraj PDAnet drivere
Instaliraj Vcom autoinstall drivere - ovaj je najvažniji!
Link

1) Factory mode riješavaš ovako:
http://www.modaco.com/topic/373530-g.../#entry2233983
ili
http://www.modaco.com/topic/374551-m.../#entry2251198
ili
http://bbs.coolpad.com/thread-2825259-1-1.html
(koristi prevoditelj u Chrome Browseru - desni botun miša)
#####################################################################

2) Ponovi YGDP instalaciju - rom 036 4.2.036.P0.8297W (koristi IDM downloader) ili nađi na modacu ili ovdje link
na CPB rom sa Google drive diska (brže skidanje)

Postupak instalacije YGDP alatom - ovdje

Linkovi na original CPB romove - potraži pod Original Factory Roms (klik na Spoiler) - ovdje

####################################################################################

3) CDA instalacija (opet ide CPB rom)
Tutorijal:
http://bbs.coolpad.com/thread-4185136-1-1.html - koristi Chrome za prijevod
Upute su za više modela, ti slijedi samo one za China Unicom

Evo mrvu dotjerani prijevod:

Flešanje preko USB-a tutorial:

1. Preuzmite CPB rom, Coolpad asistent (CDA) i instalirajte ga,
a. MTK platforma modeli (Mobile, China Unicom verzija, verzija mlade): Kliknite ovdje za download
b. nebitno - drugi modeli
c. Coolpad telefon driver: Kliknite za preuzimanje

2. pokrenite Coolpad telefon nadogradnja asistent, odaberite rom s nastavkom .CPB paket datoteku, (polje ispod br. 2 u coolpad asistentu) i zatim kliknite na testiranje nadogradnje paketa (zeleni botun), automatizirani postupci ispitivanja biti završena;

TRI SLIKE

3. spojite telefon na računalo
a. MTK platformi modela (Mobile, China Unicom verziju, verziju mlade), izvadite bateriju, mobitel će biti izravno povezan s USB (ako je povezivanje bez odgovora, potražite na kraju ove poruke način instaliranja upravljačke programe )
b. nebitno, drugi model...

Napomena:
1. Ako se telefon ne automatski ponovo pokrenuti, ne brinite, uspješan je fleš. Izvucite USB kabel i držite POWER tipku dulje od 10s da tel. ide u reboot.
2. nebitno

Imaš nešto detalja za istu shemu i ovdje
Vidi ovdje pod Unbrick Tools
http://www.modaco.com/topic/372543-c.../#entry2212206
Unbrick with Coolpad Factory rom 020 in CPB format (tested)
##########################################################################################

4)
Ako ni to ne ide imaš Soda tutorijal
http://www.modaco.com/topic/372543-c.../#entry2212206

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 04.04.2015. u 18:15.
Staro 05.04.2015., 10:49   #210
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Uspješno sam flešao sa stock rom-om ali i dalje ide u bootloop
Oglasni prostor
Oglas

Oglas