Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.09.2012., 22:09   #181
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Predlazem da solo igras prvih tjedan dana. Uletit zelen u squad... you're gonna have a BAAD time.

UPDATE:

Lovačke od današnjeg mlacenja DayZ-a sa squadom - mlatili skoro pola subote. Uglavnom, nas 3 se ulogiramo, jedan na airfieldu iznad Starog, jedan na sniperhillu (ja) kod trafoa iznad starog, jedan u Electru. Svi gearani u stilu imamo nesto, ali nista posteno. Ovaj Electro guy trci prema nama i usput opeljesi 2 ghillie suita iz Electra. Po putu ucmeka nekog tipa sa FN FALom i stize u Stary. Dok je on to trcao nekih pola sata, mi smo ocistili cijeli Stary + satore. Ja osvojio M4A1 CCO sa tonom municije, NV goggles i M1911. Drugi frend dosao iz airfielda nakrcan sa M107 i tonom municije. Dao meni M107 jer sam ja designated sniper guy obicno, on se prebacio na M24 koju je imo u backpacku. Kad smo se skupili i presvukli u ghillie, krenuli zauzimat pozicije oko Starog - dok smo mi tako isli vamo tamo, ja skuzim nekog tipa kako iz centra grada trci gore... zviznem mu jedan posred cela i krenem lootat, kad ono... AS 50 TWS (hackani :S), L85 sa thermalom, komplet cijeli toolbelt itema ostalih, hrana/voda i ekipa. I TONA municije. Ova dvojica iz suqada pokupila thermale, ja uzeo AS50 sa TWS-om (bolestan weapon, nazalost hackan). Izbacilo me sa servera za 5 minuta zbog toga (dafuq, pa nisam ga ja hacko je_ vas led). Ovi uzeli moj M107 koji sam bacio zbog tog hackanog sranja i nasli smo novi server. 25-30 ljudi. Zauzeli pozicije, kombinacija je bila L85+FNFAL, M24 (ili M14? ne sjecam se najbolje) + AKM i ja sa M107 + M4A2 CCO. Sva tri u ghillieu... kampirali smo tako grad i pobili 5-6 solo tipova i neki squad od tri tipa koji nisu ni skuzili da smo tamo (lose scoutanje, nismo ni mi bili idealno postavljeni). Svu ekipu sa sjekirama/lee enfieldom i pistoljima smo pustili uz warning shot, uglavnom su bjezali na zvuke M107ice .

I odjednom, skuzimo mi na brdu negdje dalje GAZ... op, mint condition, pun tank, sve radi. I onda show... deremo s GAZOM prvo na airfield, pogazimo miljon zombija, ne nadjemo nista pametno, odemo na onaj mali airfield (gore desno), po putu nas neko gadjao sa pistoljem ali smo pobjegli jer je bio solo tip i prilicno celav. Na malom airstripu nista, i onda uletimo u Berezino... show program. Frend vozac odma na ulazu spi_ka GAZ u neki roadblock i slomi gumu, izljecemo van, ja odlucio na brdo. I skuzimo 2 tipa kako secu gradom, AS50 + neka sacmarica vjerojatno. Ja odem na poziciju u brda iznad (je_ena magla), spotam likove, a ova dva iz squada u guerilla stilu potegnu sve zombije i trce prema njima... i kad su bili blizu, ja zviznem jednom od te dvojice likova metak kraj glave - oni panika, skrivanje, ovo ono, sakriju se iza nekih coskova a moj squad sa 10ak zombija na kicmi uletavaju medju njih i protrce dalje samo... Zombiji naravno ostali na ova 2 lika jer su poceli pucat i ubiju ih , meni suze na oci, deremo se na teamspeak od smijeha, jedan pao sa stolca, drugi od smijeha kolu prolio...

DayZ owna, zbog ovakvih sranja i avantura mi je ta igra do apsolutnih jaja. Nisam spominjao da nam je heartbeat bio na 120+ vecinu vremena kada smo sretali druge playere, niti kako smo se posto smo imali 3 pozicije iznad Starog, fino navigirali i cinkali od kud dolaze playeri tako da su u par navrata uletili u zasjedu gdje bi dobili pucnjavu iz 3 smjera iz 3 razlicita oruzja :-). Taktike. <3

Sutra nam je plan uletit na nocni posto sva trojica imamo NV gogglese, pa pomest Electro/Cherno prije spavanja :-)
A da pustite na miru ove kaj nemaju niš i skupljaju po Chernu i Elektru...to je nekak nepisano pravilo za iskusne igrače s mudima...Mislim, koji je point od snajpanja lika koji nema niš i koji je vrlo vjerojatno nobčina...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2012., 23:57   #182
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Pa ni ne mlatimo ekipu koja nema posten gear. Pod posten mislim da ne ucmekajemo sve frisko spawnane likove sa pocetnim ruksakom i pistoljem/sacmaricom/enfieldom. Najsladje namazat druge snajperiste koje uberemo na raznim krovovima i slicno, ili ekipu koja prelijece sa helicima ili vozi aute :-)

Ove friske warning shotamo pod noge da se malo useru i to je to :-)

Osim toga, nema kukanja. Igra nije namijenjena tome. Mislim da na sve prste ruku i nogu ne mogu nabrojat koliko puta su mene skeljili snajperisti dok sam se bez geara setuckao okolo. Shit happens, pogotovo u DayZu. Man up, kill, loot! Die, repeat.
Oglas

Oglas
Staro 16.09.2012., 00:24   #183
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Mene je to ubijanje noobova smetalo ali kad pogledam, bolje je da su Cherno i Elektro ratna zona, ionako je i dalje lako uletit i pokupit hrpu loota. A i ponekad se dogodi da frajer sa svojim ghilliem i sniperom na kraju dobije po pi*ki od revolvera i slicno Jedino mi je glupo kad me spawnaju u Kamenki ili Komarovu i tip me nenaoruzanog ubije i tako opet.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2012., 21:22   #184
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
UPDATE:

Lovačke od današnjeg mlacenja DayZ-a sa squadom - mlatili skoro pola subote. Uglavnom, nas 3 se ulogiramo, jedan na airfieldu iznad Starog, jedan na sniperhillu (ja) kod trafoa iznad starog, jedan u Electru. Svi gearani u stilu imamo nesto, ali nista posteno. Ovaj Electro guy trci prema nama i usput opeljesi 2 ghillie suita iz Electra. Po putu ucmeka nekog tipa sa FN FALom i stize u Stary. Dok je on to trcao nekih pola sata, mi smo ocistili cijeli Stary + satore. Ja osvojio M4A1 CCO sa tonom municije, NV goggles i M1911. Drugi frend dosao iz airfielda nakrcan sa M107 i tonom municije. Dao meni M107 jer sam ja designated sniper guy obicno, on se prebacio na M24 koju je imo u backpacku. Kad smo se skupili i presvukli u ghillie, krenuli zauzimat pozicije oko Starog - dok smo mi tako isli vamo tamo, ja skuzim nekog tipa kako iz centra grada trci gore... zviznem mu jedan posred cela i krenem lootat, kad ono... AS 50 TWS (hackani :S), L85 sa thermalom, komplet cijeli toolbelt itema ostalih, hrana/voda i ekipa. I TONA municije. Ova dvojica iz suqada pokupila thermale, ja uzeo AS50 sa TWS-om (bolestan weapon, nazalost hackan). Izbacilo me sa servera za 5 minuta zbog toga (dafuq, pa nisam ga ja hacko je_ vas led). Ovi uzeli moj M107 koji sam bacio zbog tog hackanog sranja i nasli smo novi server. 25-30 ljudi. Zauzeli pozicije, kombinacija je bila L85+FNFAL, M24 (ili M14? ne sjecam se najbolje) + AKM i ja sa M107 + M4A2 CCO. Sva tri u ghillieu... kampirali smo tako grad i pobili 5-6 solo tipova i neki squad od tri tipa koji nisu ni skuzili da smo tamo (lose scoutanje, nismo ni mi bili idealno postavljeni). Svu ekipu sa sjekirama/lee enfieldom i pistoljima smo pustili uz warning shot, uglavnom su bjezali na zvuke M107ice .

I odjednom, skuzimo mi na brdu negdje dalje GAZ... op, mint condition, pun tank, sve radi. I onda show... deremo s GAZOM prvo na airfield, pogazimo miljon zombija, ne nadjemo nista pametno, odemo na onaj mali airfield (gore desno), po putu nas neko gadjao sa pistoljem ali smo pobjegli jer je bio solo tip i prilicno celav. Na malom airstripu nista, i onda uletimo u Berezino... show program. Frend vozac odma na ulazu spi_ka GAZ u neki roadblock i slomi gumu, izljecemo van, ja odlucio na brdo. I skuzimo 2 tipa kako secu gradom, AS50 + neka sacmarica vjerojatno. Ja odem na poziciju u brda iznad (je_ena magla), spotam likove, a ova dva iz squada u guerilla stilu potegnu sve zombije i trce prema njima... i kad su bili blizu, ja zviznem jednom od te dvojice likova metak kraj glave - oni panika, skrivanje, ovo ono, sakriju se iza nekih coskova a moj squad sa 10ak zombija na kicmi uletavaju medju njih i protrce dalje samo... Zombiji naravno ostali na ova 2 lika jer su poceli pucat i ubiju ih , meni suze na oci, deremo se na teamspeak od smijeha, jedan pao sa stolca, drugi od smijeha kolu prolio...

DayZ owna, zbog ovakvih sranja i avantura mi je ta igra do apsolutnih jaja. Nisam spominjao da nam je heartbeat bio na 120+ vecinu vremena kada smo sretali druge playere, niti kako smo se posto smo imali 3 pozicije iznad Starog, fino navigirali i cinkali od kud dolaze playeri tako da su u par navrata uletili u zasjedu gdje bi dobili pucnjavu iz 3 smjera iz 3 razlicita oruzja :-). Taktike. <3

Sutra nam je plan uletit na nocni posto sva trojica imamo NV gogglese, pa pomest Electro/Cherno prije spavanja :-)

Obožavam showdown-e oko Starya, čak i više nego na Airfieldu.

North hill snajpanje iznad Starya, counter snajpanje sa juga i istoka, fenomenalno nešto.

A za srce... ufff, kad dođe do pucnjave i kad meci počnu letjet oko glave to lupa i preskače
Da mi je EKG spojit dok igram DayZ, razmišljam da posudim sa posla jedan dan pa da sam sebi snimam dok igram, koji bi to bili skokovi pulsa i aritmije

Što se tiće termalnog AS50, da skriptan je, ali dosta će admina kickat ako vide u logu da ga netko koristi.
Ja osobno imam u campu 2-3 AS50 TWS, ali ih ne koristim.
Staro 17.09.2012., 09:49   #185
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Jučer igram na serveru di inače igraju i neki frendovi...i sad njih nije bilo i prebacim se na drugi....bio sam blizu baraka na NW aerodromu..lootam neku sirotinju tamo i vratim se iza jedne barake da se diskonektam...legnem na pod i "krc!"...pukne kost i umrem...imo sam svo čudo opreme...ti bugovi mi sada već počinju ići na živce...zgubiš solidno vremena da se dobro opremiš i onda te ubije jedan ovakav debilni bug...
Staro 17.09.2012., 10:23   #186
Kulja
Premium
Moj komp

Kulja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
Jučer igram na serveru di inače igraju i neki frendovi...i sad njih nije bilo i prebacim se na drugi....bio sam blizu baraka na NW aerodromu..lootam neku sirotinju tamo i vratim se iza jedne barake da se diskonektam...legnem na pod i "krc!"...pukne kost i umrem...imo sam svo čudo opreme...ti bugovi mi sada već počinju ići na živce...zgubiš solidno vremena da se dobro opremiš i onda te ubije jedan ovakav debilni bug...
Iskreno radje i to nego kad te hacker teleportira u zrak...

Ima ih gro, jucer dva puta tako krepao.
Kulja je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2012., 21:52   #187
newyxX
Mlatimudan
Moj komp

newyxX's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Evo moja prva lovacka.

Nakon cjelodnevnog nedjeljnog igranja,upoznavanja i privikavanja na igru i njenu mehaniku pocelo je malo ozbiljnije igranje. Probao sam Chernarus, ali mi nije legla mapa. Nakon toga sam probao lingor. Zaljubio sam se.
Poslije prvog postenog lootanja krenuo sam malo u istrazivanje s enfieldom. Uspio sam doci do nekih baraka pokraj naftnih busotina kad odjednom hrpa zombija protrci pokraj mene. Ja gledam koji sad ku*** . Par sekund kasnije vidim neki lik u run modu trci u baraku u kojoj sam ja. Skuzim da nema metaka u kalašu, pa kazem ajd pomoci cu mu. Dok se on bandagirao ja sam ga stitio od zombija. Njegova reakcija poslije toga me stvarno iznenadila. Lik ponovo u run mod trci kroz barake i protrci kroz baraku u kojoj sam ja i izade kroz straznja vrata. Naravno svi zombiji na mene, a on dalje trci kud ga noge nose. Bas sam se razljutio. Znao sam da mi nema spasa, ali sam ipak krenuo na straznja vrata za njim. Zombiji su me pratili u stopu. Kad mi je blood kriticno pao okrenuo sam se prema njemu i pucao mu u leđa. Na kraju sam i ja umro. Ali bar mi je bilo drago sto se on nije izvukao. Nekim cudom se spawnam jedno 5 minuta trcanja daleko pa se vratim po svoj i njegov gear. Neznam zasto, ali jucer sam bas bio zadovoljan sa sobom kad sam isao spavati.

Danas nastavim i umrem u 15 minuta. Spawnam se ponovo. Skupim enfield i makarov, pa krenem dalje. Nisam prosao 100 metara kad me skine snajper s leđa. Spawnam se ponovo, prodem 100 metara ponovo me ubije netko. Spawnam se ponovo. Ovaj put jos nisam umro. Krenem lootati gradi. Nađem czech pack, 2-3 makarova, 2 1911 i enfield. Uzeo czech pack, enfield i 2 1911( 1 za sebe i 1 za kolegu Vandala). Ja i kolega vandal se dogovorimo da oboje dodemo u neke barake kod Los Peligrona. Ja sam dosao prvi i naravno lootao sve. Nasao AKM i M16A2 M203. Sebi uzeo M16A2, a kolegi ostavio AKM. Njemu je trebalo jos otprilike 5 minuta da dode pa sam se disconnectao dok cekam. Za 5 minuta javlja na steam da je dosao. Ja se connectam kad ono on ulazi u barake. Ja gledam WTF nije mogao tako brzo doci. Kasnije se ispostavilo se da to ipak je on. Znaci on ulazi u barake kad ono 4 zombija za njim. Ja nisam brzo reagirao i pocnem pucati po zombijima s 1911 umjesto s M16A2. Oni njega ipak ubiju(jer je imao malo blooda), a zombiji naravno na mene. Uspijem se obraniti i bandagirati se. Ostalo mi oko 3000 blooda i vrti mi se u glavi. Disconnectam se da vidim sto je bilo s njim. Kad sam se vratio u igru tijelo je lagano propadalo u zemlju(valjda neki bug).
Tako je zavrsio moj drugi dan DayZ-a. Vazna lekcija je danas naucena.
Nikad ne igraj s nekim DayZ ako niste na voice chat-u.
EDIT:
Lootao sam barake iznad FOB Eddia na Lingoru i napali su me zombiji. Ostalo mi oko 3000 blooda. Imam 2 blood packa, pa mi netko treba za transfuziju. Ima li itko volje malo pomoci?

Zadnje izmijenjeno od: newyxX. 18.09.2012. u 13:26.
newyxX je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2012., 13:20   #188
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

I tako, prekjučer jedan lik otvori temu na DayZ forumu >>who wants a heli<<

Javim se liku odmah, kaže nije ga dao nikome, dođi na NE Airfield i tvoj je.
Odmah krečem sa Skalke, put od 8 km sa northwesta mape na northeast mape.

Kaže mogu ti ga čuvati ili ako misliš da je ambush, odlogirat ću se sa servera i samo uzmi heli.
Ja kažem čuvaj ga ako nije problem, i lik je ostao kod helia, dolazim do koordinate koju mi je dao, prebacujem se na njegov server i spawnam se 20 metara od helikoptera

Reko tu sam, on izlazi iz šume i prilazi.
Kaže nema goriva, uzimamo Jerry can i uputimo se prema NE Airfieldu (nekih 2 km) da uzmemo malo goriva samo da ga dignemo u zrak, on pruža overwatch dok ja punim Jerry-e, i trčimo nazad do helia.
Kaže lik da mora ići, ja mu se zahvalim i tu se rastanemo.

Napunim heli sa 2 jerrycana (a treba minimalno 50 jerrya da bude pun) i uputim letim prema NE airfildu opet da ga bolje napunim.
Napunim ga na negdje 1/3 tanka i odletim do svog kampa (nažalost samo bio sam pa sam stalno bio na oprezu da nebi dobio 50 cal projektil center mass.)

Primopredaja:

Tankanje:

Zadnji thermal sweep prije polijetanja:

And we are airborn!

This is my story!
Obožavam DayZ!

Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 19.09.2012. u 13:36.
hammer_of_thor je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2012., 15:03   #189
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Jučer me neko snajpo i skoro mi herc stao....jbte
Staro 20.09.2012., 00:08   #190
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Je_eni hackeri i cheateri. Opet, squad i ja se nalootali cuda (vec 13 dana nisam umro, iako tu realno ima mozda 2.5 dana played u satima). Imamo svi neke badass close combat i AS50/L85/M107 komboe.

I ocistimo Stary Sabor, preoremo i airfield, i na kraju utaborimo oko starog na triangle pozicijama opet. I 10 min nigdje nikoga, odjednom frend vice "mater mu evo mi ga na faci sa onim smajserom!!!". Mi od straha punimo gace na zvuk tog sranja, frenda pokosi dok smo nazeroali na njegovu poziciju, ja M107-icom 2x u tijelo i 1 u glavu, frend sa AS50 1x tijelo 2x u glavu. Tip nista, vidimo da krvari ali nije umro. Za poludit, oba disconnectali prije nego nam je ubro pozicije...

I sad kako ja nebi flipo table kad me neki takav supak ubije, a ja se ko majmun trudim i pola sata x 5 puta cistim solo oko heli drop sitea da si nabavim posten gear. Mars govna
Oglas

Oglas
Staro 20.09.2012., 10:17   #191
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Je_eni hackeri i cheateri. Opet, squad i ja se nalootali cuda (vec 13 dana nisam umro, iako tu realno ima mozda 2.5 dana played u satima). Imamo svi neke badass close combat i AS50/L85/M107 komboe.

I ocistimo Stary Sabor, preoremo i airfield, i na kraju utaborimo oko starog na triangle pozicijama opet. I 10 min nigdje nikoga, odjednom frend vice "mater mu evo mi ga na faci sa onim smajserom!!!". Mi od straha punimo gace na zvuk tog sranja, frenda pokosi dok smo nazeroali na njegovu poziciju, ja M107-icom 2x u tijelo i 1 u glavu, frend sa AS50 1x tijelo 2x u glavu. Tip nista, vidimo da krvari ali nije umro. Za poludit, oba disconnectali prije nego nam je ubro pozicije...

I sad kako ja nebi flipo table kad me neki takav supak ubije, a ja se ko majmun trudim i pola sata x 5 puta cistim solo oko heli drop sitea da si nabavim posten gear. Mars govna
Sniper-Kamperi versus hackeri

šalim se...
Staro 20.09.2012., 11:27   #192
Nybelung
Guest

Bit će da je to jedan od likova koje ste ranije "ocistili".
  Reply With Quote
Staro 20.09.2012., 12:28   #193
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

I mene su cistili, a onda sam se opametio.

E i probao Lingor Island... to mi se vise cini ko solo mapa. Vise je solo-friendly, lakse se pronalaze bolja oruzja, itd. Ima svoje cari, ali IMO nothing beats the original. Bilo bi cool kad bi netko dodao jos par POI-a na klasicnu mapu, a ne da se koljemo samo na airfieldu/Starom i jos 2 grada koja imaju so-so loot. I eventualno heli hunting je ok.

Zapravo cekam standalone DayZ, ajmooo!
Staro 24.09.2012., 13:31   #194
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:

I mene su cistili, a onda sam se opametio.

E i probao Lingor Island... to mi se vise cini ko solo mapa. Vise je solo-friendly, lakse se pronalaze bolja oruzja, itd. Ima svoje cari, ali IMO nothing beats the original. Bilo bi cool kad bi netko dodao jos par POI-a na klasicnu mapu, a ne da se koljemo samo na airfieldu/Starom i jos 2 grada koja imaju so-so loot. I eventualno heli hunting je ok.

Zapravo cekam standalone DayZ, ajmooo!
Fora je kaj se tamo može ući u skoro sve građevine...

nego, izašla je nova mapa Fallujah a danas ili sutra će biti podržana i unutar DayZ Commandera (bar tako kaže čika koji radi na commanderu)....
Staro 24.09.2012., 15:51   #195
D.O.M.I.
Premium
Moj komp

D.O.M.I.'s Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:

nego, izašla je nova mapa Fallujah

Probao jučer s ekipom, iskreno za 2 koplja mi je lošija od Lingora koji mi je pak za isto toliko lošiji od Chernarusa, preravno mi izgleda
D.O.M.I. je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2012., 16:00   #196
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Meni nema mape do Chernarusa.

Lingor je OK, ali jako brzo dosadi.
Stvar sa Lingorom je to da je puno veća koncentracija low-mid tier oružja (AK, AKM, M4, M16...) no puno manja koncentracija top tier oružja (M107, AS50, L85...) u odnosu na Chernarus.

Ja sam u prvih 10 minuta igranja Lingora imao AKS Kobra sa jedno 15 magova, Alice pack i M4 sa hrpom STANAG magova. Posvuda barake, posvuda military loot što se i vidi na mapi: http://dayzdb.com/map/lingor

Takistan je katastrofa (obična pustinja)

Utes je obična TDM mapa, 1 airfield i 1 gradić i svi snajpaju fresh-spawned njubare.

Fellujah je katastrofa na n-tu (probao preksinoć) - loot spawn je na večini servera broken, na večini mjesta samo empty tin cans, jedino na airfieldu neki military loot.
Staro 24.09.2012., 16:04   #197
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Meni nema mape do CHernarusa.

Lingor je OK, ali jako brzo dosadi.
Stvar sa Lingorom je to da je puno veća koncentracija low-mid tier oružja (AK, AKM, M4, M16...) no puno manja koncentracija top tier oružja (M107, AS50, L85...) u odnosu na Chernarus.

Ja sam u prvih 10 minuta igranja Lingora imao AKS Kobra sa jedno 15 magova, Alice pack i M4 sa hrpom STANAG magova.

Takistan je katastrofa (obična pustinja)

Utes je obična TDM mapa, 1 airfield i 1 gradić i svi snajpaju fresh-spawned njubare.

Fellujah je katastrofa na n-tu (probao preksinoć) - loot spawn je na večini servera broken, na večini mjesta samo empty tin cans, jedino na airfieldu neki military loot.
Slažem se. Ipak, možda te nove mape privuku ovu ekipu iz shootera jer su to dobrim dijelom polu-death match mape...relativno se lako dođe do vozila koja se mogu vozit...možda za nekoga ko hoće malo bržu "dayz" zabavu...
Staro 24.09.2012., 16:40   #198
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Ja ne kuzim zasto ljudi ne igraju ARMA 2 radije nego te mape koje se svode samo na deathmatch. Fallujah mi je odlicna mapa za ARMA misije i MP ali ne ide to nikako sa DayZ. Utes je potpuno besmislen. Ionako 95% DayZ-a jest ARMA, zasto ne otici do kraja Za prezivljavanje, nema do Chernarusa.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2012., 22:56   #199
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

A vidiš ja mislim da bi Dayz (dakle Cherno naravno) bio puno bolji bez snajpera...da ne govorim o thermu i nekim drugim pizdarijama
Staro 24.09.2012., 23:05   #200
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
A vidiš ja mislim da bi Dayz (dakle Cherno naravno) bio puno bolji bez snajpera...da ne govorim o thermu i nekim drugim pizdarijama
Za thermal se slazem. S tim je prelagano upecat druge playere prije nego te vide. Ali klasicni snajper bi ostavio... Eventualno mozda otezao ciljanje s micanjem rangefindera.
Staro 24.09.2012., 23:45   #201
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Lako je moguće da će thermal izbaciti, i trebali bi.
Ali neka snajpere ostave, pa i ove 50. cal.

A što se tiće range-anja meta, meni više uopće ne treba rangefinder otkad sam skužio mil-dot mehaniku (čak i bolje jer ne skidam scope sa mete) i u glavi izračunam 1.8m (prosječna visina playera) x 1000 ÷ visinu igrača u mil-dotu.

Radi lakšeg računanja zaokružim na 2m za visinu playera pa pucam u center mass a ne HS.

Što znači da bi dobio range za zeroing snajpera, odredim mu visinu u mil dotu (npr kroz scope je visok 3 mil-dota) idem 2m x 1000 = 2000 ÷ 3 = ~650m
Stavim zeroing 700 i pucam malko niže od prsa (center mass).

Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 25.09.2012. u 00:02.
hammer_of_thor je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2012., 00:08   #202
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Tocno to, ali kad nemas Rangefinder, treba upregnut glavu i opalit brzinsku matematiku. Ne zna svaki player kako racunat s mildotsima i aproksimirat range.
Staro 26.09.2012., 10:08   #203
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Probao sam sinoć tu Falluyah mapu...u 80% građevina se ne može ući...mapa je ogromna s tim da dominira taj veliki grad. Loot je smeće čisto....često se mogu vidjeti helići iznad koji šišaju svakog survivora kojeg vide. Uglavnom izbrisao sam mod s kompa. Mapa bi bila dobra za neki deathmach, recimo za standardnu ARMU, ali to nema veze s dayz-em. Vratio sam se na cherno i opet uživam....đ
BTW, prije toga sam se spojio na jedan od servera sa Lingor mapom...bio sam solidno opremljen kod zadnjeg odlogiranja...čim sam se spojio riknuo sam a da nisam još praktički ni spawnao...nakon toga vidim se (na kratko) na zemlji i neka dva lika ispred mene i to je to...kraj...jel to neki bug ili hackeri? Sumnjam da su hackeri jer riknuo sam već kod samog spajanja na server i nije mi se to prvi put desilo..
Staro 26.09.2012., 14:27   #204
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
i ja sam jos jednu sansu do igri. Nakon pola sata lutanja od kuce do kuce izmedju presmijesnih zombija sretnem nekog lika. Covjek mi da lee i dosta municije i tako idemo neko vrijeme ubijemo par zombija i kad sam poso prone odjednom mi pukne noga. Stvarno igra je horror, lijepo vrati gear covjeku i alt F4
Michel je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2012., 14:48   #205
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Michel Pregled postova
i ja sam jos jednu sansu do igri. Nakon pola sata lutanja od kuce do kuce izmedju presmijesnih zombija sretnem nekog lika. Covjek mi da lee i dosta municije i tako idemo neko vrijeme ubijemo par zombija i kad sam poso prone odjednom mi pukne noga. Stvarno igra je horror, lijepo vrati gear covjeku i alt F4
Srećom pa nisam samo tvoje "opservacije" čitao dok sam odlučivao o kupnji arme....jer, daleko su one od prave slike...
Staro 26.09.2012., 15:25   #206
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ima li ovdje nekakav squad tj. par forumaša koji igraju relativno redovito, koriste TS i primili bi me u tu skupinu? Nevjerojatno je teško skupiti par ljudi(naročito iz Hr) koji će igrati na relativno velikom serveru i aktivno tražiti akciju.
Ja imam osiguran TS pa neka se javi tko je za akciju. Dvojica su se sa foruma javila ali si ili prestali igrati ili im ne paše nešto drugo...
Prijavio sam se i na private hive sa Ligor Island mapom, ali mi ta mapa jednostavno nije zabavna... Cherno <3
Staro 26.09.2012., 15:30   #207
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Srećom pa nisam samo tvoje "opservacije" čitao dok sam odlučivao o kupnji arme....jer, daleko su one od prave slike...
Ovdje pričamo o dayz-u ...
Arma engine ima svakakvih problema i tako ali arma je imala super trenutaka i igrao sam je solidno vremena pogotovo sa ACE modom....
Ali ovdje nemogu pomoći kada vidim što vidim. Isto sa iron frontom.
Kada je nesaglediva količina bugova sastavni dio gameplaya vrlo brzo meni barem faktor zabave nestane.
Nego ima nešto prokleto u meni što me vraća dalje da čitam.
I vidim da ljudi imaju problema sa hakerima i bugovima ali im ne smeta.
Ne znam
Michel je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2012., 16:05   #208
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor PointDexter Pregled postova
Ima li ovdje nekakav squad tj. par forumaša koji igraju relativno redovito, koriste TS i primili bi me u tu skupinu? Nevjerojatno je teško skupiti par ljudi(naročito iz Hr) koji će igrati na relativno velikom serveru i aktivno tražiti akciju.
Ja imam osiguran TS pa neka se javi tko je za akciju. Dvojica su se sa foruma javila ali si ili prestali igrati ili im ne paše nešto drugo...
Prijavio sam se i na private hive sa Ligor Island mapom, ali mi ta mapa jednostavno nije zabavna... Cherno <3
PA obzirom da sada friendly lista radi kako treba (unutar DayZ Commandera) prdlažem da napišemo svoje nickove u igri pa se lako nađemo...ja bi rado igrao timski (jesam par puta prije) i puno je zabavnije a imaš i veće šanse za preživjeti. Malo me jebe kaj trenutno (zbog obiteljskih razloga) mogu samo šaputati na TS...ali i to je bolje od solo igranja...

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 26.09.2012. u 16:24.
Staro 26.09.2012., 16:14   #209
ivan77
Guest

meni to sve izgledao sporo i dosadno. Fino je to trebalo u neki UT/COD/BF engine da dobije na adrenalinu.
  Reply With Quote
Staro 26.09.2012., 16:23   #210
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
meni to sve izgledao sporo i dosadno. Fino je to trebalo u neki UT/COD/BF engine da dobije na adrenalinu.
ahahaha

samo ti bacaj čarolije tamo i polako...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke