|
![]() |
#181 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Pa ni ne mlatimo ekipu koja nema posten gear. Pod posten mislim da ne ucmekajemo sve frisko spawnane likove sa pocetnim ruksakom i pistoljem/sacmaricom/enfieldom. Najsladje namazat druge snajperiste koje uberemo na raznim krovovima i slicno, ili ekipu koja prelijece sa helicima ili vozi aute :-) Ove friske warning shotamo pod noge da se malo useru i to je to :-) Osim toga, nema kukanja. Igra nije namijenjena tome. Mislim da na sve prste ruku i nogu ne mogu nabrojat koliko puta su mene skeljili snajperisti dok sam se bez geara setuckao okolo. Shit happens, pogotovo u DayZu. Man up, kill, loot! Die, repeat. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#183 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Mene je to ubijanje noobova smetalo ali kad pogledam, bolje je da su Cherno i Elektro ratna zona, ionako je i dalje lako uletit i pokupit hrpu loota. A i ponekad se dogodi da frajer sa svojim ghilliem i sniperom na kraju dobije po pi*ki od revolvera i slicno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Obožavam showdown-e oko Starya, čak i više nego na Airfieldu. North hill snajpanje iznad Starya, counter snajpanje sa juga i istoka, fenomenalno nešto. A za srce... ufff, kad dođe do pucnjave i kad meci počnu letjet oko glave to lupa i preskače ![]() Da mi je EKG spojit dok igram DayZ, razmišljam da posudim sa posla jedan dan pa da sam sebi snimam dok igram, koji bi to bili skokovi pulsa i aritmije ![]() Što se tiće termalnog AS50, da skriptan je, ali dosta će admina kickat ako vide u logu da ga netko koristi. Ja osobno imam u campu 2-3 AS50 TWS, ali ih ne koristim.
![]() |
![]() |
#185 |
Registered User
|
Jučer igram na serveru di inače igraju i neki frendovi...i sad njih nije bilo i prebacim se na drugi....bio sam blizu baraka na NW aerodromu..lootam neku sirotinju tamo i vratim se iza jedne barake da se diskonektam...legnem na pod i "krc!"...pukne kost i umrem...imo sam svo čudo opreme...ti bugovi mi sada već počinju ići na živce...zgubiš solidno vremena da se dobro opremiš i onda te ubije jedan ovakav debilni bug... |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ima ih gro, jucer dva puta tako krepao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Mlatimudan
Datum registracije: Jun 2011
|
Evo moja prva lovacka. ![]() Nakon cjelodnevnog nedjeljnog igranja,upoznavanja i privikavanja na igru i njenu mehaniku pocelo je malo ozbiljnije igranje. Probao sam Chernarus, ali mi nije legla mapa. Nakon toga sam probao lingor. Zaljubio sam se. ![]() ![]() Poslije prvog postenog lootanja krenuo sam malo u istrazivanje s enfieldom. Uspio sam doci do nekih baraka pokraj naftnih busotina kad odjednom hrpa zombija protrci pokraj mene. Ja gledam koji sad ku*** . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Danas nastavim i umrem u 15 minuta. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tako je zavrsio moj drugi dan DayZ-a. Vazna lekcija je danas naucena. ![]() Nikad ne igraj s nekim DayZ ako niste na voice chat-u. ![]() EDIT: Lootao sam barake iznad FOB Eddia na Lingoru i napali su me zombiji. Ostalo mi oko 3000 blooda. Imam 2 blood packa, pa mi netko treba za transfuziju. Ima li itko volje malo pomoci? Zadnje izmijenjeno od: newyxX. 18.09.2012. u 13:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
|
I tako, prekjučer jedan lik otvori temu na DayZ forumu >>who wants a heli<< Javim se liku odmah, kaže nije ga dao nikome, dođi na NE Airfield i tvoj je. Odmah krečem sa Skalke, put od 8 km sa northwesta mape na northeast mape. Kaže mogu ti ga čuvati ili ako misliš da je ambush, odlogirat ću se sa servera i samo uzmi heli. Ja kažem čuvaj ga ako nije problem, i lik je ostao kod helia, dolazim do koordinate koju mi je dao, prebacujem se na njegov server i spawnam se 20 metara od helikoptera ![]() Reko tu sam, on izlazi iz šume i prilazi. Kaže nema goriva, uzimamo Jerry can i uputimo se prema NE Airfieldu (nekih 2 km) da uzmemo malo goriva samo da ga dignemo u zrak, on pruža overwatch dok ja punim Jerry-e, i trčimo nazad do helia. Kaže lik da mora ići, ja mu se zahvalim i tu se rastanemo. Napunim heli sa 2 jerrycana (a treba minimalno 50 jerrya da bude pun) i uputim letim prema NE airfildu opet da ga bolje napunim. Napunim ga na negdje 1/3 tanka i odletim do svog kampa (nažalost samo bio sam pa sam stalno bio na oprezu da nebi dobio 50 cal projektil center mass.) Primopredaja: ![]() Tankanje: ![]() Zadnji thermal sweep prije polijetanja: ![]() And we are airborn! ![]() ![]() ![]() This is my story! Obožavam DayZ!
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 19.09.2012. u 13:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
crnjo
|
Je_eni hackeri i cheateri. Opet, squad i ja se nalootali cuda (vec 13 dana nisam umro, iako tu realno ima mozda 2.5 dana played u satima). Imamo svi neke badass close combat i AS50/L85/M107 komboe. I ocistimo Stary Sabor, preoremo i airfield, i na kraju utaborimo oko starog na triangle pozicijama opet. I 10 min nigdje nikoga, odjednom frend vice "mater mu evo mi ga na faci sa onim smajserom!!!". Mi od straha punimo gace na zvuk tog sranja, frenda pokosi dok smo nazeroali na njegovu poziciju, ja M107-icom 2x u tijelo i 1 u glavu, frend sa AS50 1x tijelo 2x u glavu. Tip nista, vidimo da krvari ali nije umro. Za poludit, oba disconnectali prije nego nam je ubro pozicije... ![]() ![]() I sad kako ja nebi flipo table kad me neki takav supak ubije, a ja se ko majmun trudim i pola sata x 5 puta cistim solo oko heli drop sitea da si nabavim posten gear. Mars govna ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#191 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() šalim se... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Guest
|
Bit će da je to jedan od likova koje ste ranije "ocistili". ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
crnjo
|
![]() ![]() I mene su cistili, a onda sam se opametio. E i probao Lingor Island... to mi se vise cini ko solo mapa. Vise je solo-friendly, lakse se pronalaze bolja oruzja, itd. Ima svoje cari, ali IMO nothing beats the original. Bilo bi cool kad bi netko dodao jos par POI-a na klasicnu mapu, a ne da se koljemo samo na airfieldu/Starom i jos 2 grada koja imaju so-so loot. I eventualno heli hunting je ok. Zapravo cekam standalone DayZ, ajmooo!
![]() |
#194 | |
Registered User
|
Citiraj:
nego, izašla je nova mapa Fallujah a danas ili sutra će biti podržana i unutar DayZ Commandera (bar tako kaže čika koji radi na commanderu).... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
|
Meni nema mape do Chernarusa. Lingor je OK, ali jako brzo dosadi. Stvar sa Lingorom je to da je puno veća koncentracija low-mid tier oružja (AK, AKM, M4, M16...) no puno manja koncentracija top tier oružja (M107, AS50, L85...) u odnosu na Chernarus. Ja sam u prvih 10 minuta igranja Lingora imao AKS Kobra sa jedno 15 magova, Alice pack i M4 sa hrpom STANAG magova. Posvuda barake, posvuda military loot što se i vidi na mapi: http://dayzdb.com/map/lingor Takistan je katastrofa (obična pustinja) Utes je obična TDM mapa, 1 airfield i 1 gradić i svi snajpaju fresh-spawned njubare. Fellujah je katastrofa na n-tu (probao preksinoć) - loot spawn je na večini servera broken, na večini mjesta samo empty tin cans, jedino na airfieldu neki military loot.
![]() |
#197 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ja ne kuzim zasto ljudi ne igraju ARMA 2 radije nego te mape koje se svode samo na deathmatch. Fallujah mi je odlicna mapa za ARMA misije i MP ali ne ide to nikako sa DayZ. Utes je potpuno besmislen. Ionako 95% DayZ-a jest ARMA, zasto ne otici do kraja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
crnjo
|
Za thermal se slazem. S tim je prelagano upecat druge playere prije nego te vide. Ali klasicni snajper bi ostavio... Eventualno mozda otezao ciljanje s micanjem rangefindera.
![]() |
#201 |
|
Lako je moguće da će thermal izbaciti, i trebali bi. Ali neka snajpere ostave, pa i ove 50. cal. A što se tiće range-anja meta, meni više uopće ne treba rangefinder otkad sam skužio mil-dot mehaniku (čak i bolje jer ne skidam scope sa mete) i u glavi izračunam 1.8m (prosječna visina playera) x 1000 ÷ visinu igrača u mil-dotu. Radi lakšeg računanja zaokružim na 2m za visinu playera pa pucam u center mass a ne HS. Što znači da bi dobio range za zeroing snajpera, odredim mu visinu u mil dotu (npr kroz scope je visok 3 mil-dota) idem 2m x 1000 = 2000 ÷ 3 = ~650m Stavim zeroing 700 i pucam malko niže od prsa (center mass).
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 25.09.2012. u 00:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Registered User
|
Probao sam sinoć tu Falluyah mapu...u 80% građevina se ne može ući...mapa je ogromna s tim da dominira taj veliki grad. Loot je smeće čisto....često se mogu vidjeti helići iznad koji šišaju svakog survivora kojeg vide. Uglavnom izbrisao sam mod s kompa. Mapa bi bila dobra za neki deathmach, recimo za standardnu ARMU, ali to nema veze s dayz-em. Vratio sam se na cherno i opet uživam....đ BTW, prije toga sam se spojio na jedan od servera sa Lingor mapom...bio sam solidno opremljen kod zadnjeg odlogiranja...čim sam se spojio riknuo sam a da nisam još praktički ni spawnao...nakon toga vidim se (na kratko) na zemlji i neka dva lika ispred mene i to je to...kraj...jel to neki bug ili hackeri? Sumnjam da su hackeri jer riknuo sam već kod samog spajanja na server i nije mi se to prvi put desilo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
i ja sam jos jednu sansu do igri. Nakon pola sata lutanja od kuce do kuce izmedju presmijesnih zombija sretnem nekog lika. Covjek mi da lee i dosta municije i tako idemo neko vrijeme ubijemo par zombija i kad sam poso prone odjednom mi pukne noga. Stvarno igra je horror, lijepo vrati gear covjeku i alt F4 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Ima li ovdje nekakav squad tj. par forumaša koji igraju relativno redovito, koriste TS i primili bi me u tu skupinu? Nevjerojatno je teško skupiti par ljudi(naročito iz Hr) koji će igrati na relativno velikom serveru i aktivno tražiti akciju. Ja imam osiguran TS pa neka se javi tko je za akciju. Dvojica su se sa foruma javila ali si ili prestali igrati ili im ne paše nešto drugo... Prijavio sam se i na private hive sa Ligor Island mapom, ali mi ta mapa jednostavno nije zabavna... Cherno <3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Arma engine ima svakakvih problema i tako ali arma je imala super trenutaka i igrao sam je solidno vremena pogotovo sa ACE modom.... Ali ovdje nemogu pomoći kada vidim što vidim. Isto sa iron frontom. Kada je nesaglediva količina bugova sastavni dio gameplaya vrlo brzo meni barem faktor zabave nestane. Nego ima nešto prokleto u meni što me vraća dalje da čitam. I vidim da ljudi imaju problema sa hakerima i bugovima ali im ne smeta. Ne znam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Registered User
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 26.09.2012. u 16:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Guest
|
meni to sve izgledao sporo i dosadno. Fino je to trebalo u neki UT/COD/BF engine da dobije na adrenalinu. |
![]() |
![]() |
#210 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas