|
![]() |
#181 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma sve je to super, ali što ti garantira da će ti se za mjesec dana isto pojavit? ![]() Ipak sam ovdje mislio na malo duži rok... Sve investicije su samo međuovisnost rizika/nagrade, na investitoru je da procijeni ulazak. U financijskom smislu, valjda svaka investicija sa povratom kroz 5 Godina i nekom neto tekućom kamatom od 5-8% se smatra odličnom. Kada se kroz te pokazatelje bitcoin stavi na papir, izlazi iz svih okvira ![]() I sve je to super, jedna strana dobiva, ali neko će se morat i opeć, samo je pitanje vremena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ima lik koji je popušio 4700btc-ova na mtgoxu... to ti je ugrubo oko 15mil kn ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#183 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Vrijednost ce samo padat. Zahvaljujic Silk Roadu porasla je vrijednost prosle godine, no kako je Silk Road nestao, vrijednost samo pada. Netko je oprao lovu i sad se svi smrtnici misle obogatit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Koliko bi bilo isplativo majnati sa HD6870, sa 168W potrošnje na maxu (nek bude 200W malo clockana) je to mjesečno oko 85kn struje. Kartica radi oko 250Mhash/s u prosjeku odprilike. edit: ~125kn struje mjesečno po mom proračunu.
Zadnje izmijenjeno od: Facelessone. 25.02.2014. u 14:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Iza dolara i eura ne stoji nikakvo zlato, srebro, platina ili bilo sto. Iza bilo kojeg novca ne stoji apsolutno nista sto mozes opipati. Bitcoin se temelji na istim principima kao i dolar ili euro. Vrijednost se temelji na ponudi i potraznji, ako ljudi zele dolar ili euro, vrijednost raste, ako ne zele, vrijednost pada. Tvojih 10kn u dzepu ne znaci nista, nema nikakvu vrijednost, niti ti drzava garantira da ona za tvoih 10kn ima nekoliko grama zlata u rezervi.
![]() |
![]() |
#189 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
U tom primjeru se svodi da netko 'investira' novac na nacin da plati onom ispred sebe, i tako redom.. sve dok oni na dnu nisu oni koji su popusili. U slucaju *coin-a je stvar da netko investira novac, tj. mijenja pravi novac za virtualnu valutu. Dakle, samim tim toj virtualnoj valuti daje neku vrijednost. Naravo.. problem je sto u principu vrijednost te valute primarno ovisi o odnosu ponuda-potraznja. Jos veci problem je sto postoji tek par vecih sajtova za exchange novac<->coini (kao npr MtGox). To sve dovodi do problema velike fluktuacije cijene, i potencijalnih malverzacija. No, bottom line... stvar ponude i potraznje. Ako mozes prodati kilu dreka za 500US$, bi li prodao? Jedini uvjet je da netko smatra da to toliko vrijedi i voljan je platiti.
![]() |
![]() |
#190 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
nekad davno bilo, sad se spominjalo. startpage-ajte samo sta se desava sa onim da je njemacka trazila audit svojih zlatnih rezervi u USA. lol. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#192 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Samo da se nadovezem, da se bitcoin temelji isto na resorsima kao i sto se novac u proslosti temeljio na zlatu, samo treba malo bolje pogledat... Da bi dosao do bitcoina ti treba procesorska snaga i elektricna energija umjesto zlata i srebra.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Upogonjena 7850, vrti oko 350. Ocekivo iskreno malo vise. Na kolko intensity stavit....sad je na 19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
to je to otprilike, meni ide 360 max sa 1050 jezgrom i mislim 1350 memorija |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Treba kaj skurit??
|
Isto tak je i moja klokana. A bumo vidli kak bu islo. Srecom djabe struja pa nije problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako nekoga zanima LTC sa HD6870, 300 KH/s - dnevno ~0.085 LTC - 1.20 USD Mjesečno 36 USD - struja = 90-100kn zarade. Komp opterečen stalno. Dok Shamantixu s 750Ti ispada oko 170kn zarade/mj ako se oduzme struja. Čudo je ta mala grafa.
![]() |
#202 |
Treba kaj skurit??
|
Guglam i nisam pametan. Koji pool koristiti ako moramo preko porta 80? |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#206 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
ili the rock trading kao sto je vec prije receno... https://www.therocktrading.com/en/atms |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Treba kaj skurit??
|
Ajoj...izgleda da se i wallet synca preko nekog drugog porta pa ni to ne radi. Dovraga i portovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Koristim blockchain... Je li onaj backup koji dobijem na mail sve što mi treba da wallet uspostavim na nekom drugom klijentu? I kako se uopće dobiju bitcoini? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
imam problemcic...reinstaliro win bez da sam iskopiro wallet.dat u medjuvremenu sam uspio iskopat wallet sa recoveryiem ali je datum na njemu 5 dana prije nego sam prestao majnat, vidim transakcije samo do tog datuma u walletu, hoce li se sa syncom pojaviti sve ili sam popio coinove? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|