|
![]() |
#181 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Gledao već koliku sliku daje koja udaljenost...iskreno više mi paše throw HD26 i HD141X od W1070... A sad kako ga nema,neću o njemu više ni razmišljat... Gledam sad koliki regal da uzmem,koliko visine zida da ostavim za projektor... Već skoro 2 mjeseca kupujem projektor,pa neznam gdje vi vidite zaletavanje ![]() EDIT: Bio do stana,120 cm visine ekrana mi odgovara...e sad to bi trebalo onda biti otprilike 100 incha...125x220
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 27.06.2015. u 14:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ljudi u kombinaciji s projektorima koriste svašta. Od drugačijih mikseva boja pa sve do ND ,FL-day filtera , zakrivljenih ekrana , anamorfičnih leča te videoprocesora i sam bog zna čega sve ne. Nedavno sam čitao topik gdje je tip ugradio iris u projektor koji ga nema. ![]() Uglavnom , sve to što ljudi rade je ovisno o tome što im treba / što žele postiči. U ovom kontekstu boja , projekcijska površina traži određene mikseve ili samo nijanse boja. Bojanje "nekakve sive" jer si vidio da ljudi bojaju sivo je ono "vidila žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu" ![]() Ja nemam ništa od toga kupio čovjek jedan projektor ili drugi , postavio ga ispravno ili ne , te imao točne boje ili ne. Tuđi novci , tuđi dnevni boravak i tuđe oči. Ako je čovjek zadovoljan ,u globalu nije ni važno na što liči kolor gamut. Ipak , drago mi je kad ljudi dobiju najviše za svoje novce /izvuču najviše što mogu iz onog što imaju. Citiraj:
Ne samo zbog regala več i zbog TVa? Sad TV ide na drugo mjesto ili namjeravaš "pucati" poviše TVa? *Ako je slučaj o prvom ... 130cm visine u 16:9 formatu daje dijagonalu od neka 104" te 133" u 2.40:1 formatu. Pošto si spomenuo da širine zida ima na bacanje a od samog početka želiš največi moguči ekran ...nekako se nameče 'scope' i zum metoda. ![]() Sudeči po PJ kalkulatoru , ovisno o "količini zuma" s w1070 možeš dobiti 104"/16:9 sa 266 do 347cm udaljenosti a 133"/2.40:1 možeš dobiti s 359 do 468cm. Očito da ovaj pristup traži malo veči throw ratio ali što je tu je. U biti pošto ne namjeravaš posebno bojati dio zida več želiš neprimjetni ekran bez bordera nije ni važno. Obzirom na situaciju , čovjek može birati između večeg 16:9 i manjeg 2.40 ekrana no pošto je raspoloživa visina 130cm to povlači manji 2.40:1. Drugim riječima , s 347cm udaljenosti PJ od površine se dobije 129" /2.40:1 format. Visina istog je manja za 4cm od 16:9 a ukupna širina je skoro 3 metra okruglo. Nije da je važno jer nisi ograničen "marginama" ali eto. Kad želiš gledati filmove , otvoriš leču/zumiraš do max a kad želiš serije - suprotno. ![]() Iako je projektore najbolje smontirati što bliže projekcijskoj površini / što više otvoriti leču kako bi se izvukao maksimum svjetlosti (a ljudi vole svjetlo) u slučaju w1070 može se proči i bez toga. Naravno , onih 2000 lumena nema veze s mozgom jer je definiran na "upečatljivom modu" kojeg nema smisla koristiti osim kad se traži zadnji foton. ![]() Cinema/movie modovi obično imaju nekakve veze s onim kakva bi trebala biti slika a količinu svjetlosti određuju same lampe te optički sistem projektora tj. otvorenost/zatvorenost leča. Ne švrljam toliko po w1070 temama i ne pratim mjerenja i trebalo bi malo prošvrljat ali sudeči po rivjuima gubi se cca 35% svjetline u odnosu 'lamp na eco vs normal' te cca 15% u odnosu "zatvorena vs. otvorena leča" tako da ima lufta. Uglavnom, u cinema modu s napola otvorenom lečom se ima na raspolaganju oko 1100 lumena. E sad, ovako nabrzinu , 104" u 16:9 je površina od 3 kvadrata a 129" u 2.40:1 je 137" u 16:9 što je površina od 5,1 kv. Pošto se ne zna boja koju si uzeo , ne zna se ni gain ali da si uzeo neko HC sivo platno s gainom od 0.8 , s 1100 lumena bi u prvom slučaju imao 366luxa tj. 27ftL a u drugom slučaju bi imao 215luxa tj 16ftL. Naravno , zbog same postavke leče , radi se o malo manjim tj. večim vrijednostima no 'scope' je poprilično blizu preporučenome. Što se tiče 16:9 , ako ti ne odgovara svjetlina , dok ne oslabi lampa možeš koristiti kakav malo bolji ND filter...ali pretpostavljam da ti je draže svjetlije od tamnijeg pa čemu komplicirat. *Ako je slučaj o onome drugom... tj ako pucaš poviše TVa i spomenutih 130cm visine mjeriš od plafona želio bi skrenuti pažnju na par stvari. Ekran sa dnom na cca 130cm je previsok i nije ga baš ugodno gledati a ne treba zaboraviti ni offset projektora koji uz visinu mounta efektivno smanjuje raspoloživu visinu tj. dijagonalu. Iako w1070 ide s lens šiftom, raspon mu nije od negativnog prema pozitivnog. Čak i na minimalnoj postavci ima nešto offseta. No kako god bilo Optoma ima više... edit: Kad si navratio po savjet za BenQ ili Optoma , sodom je na temelju korištenja oba savjetovao "BenQ". Ti si sad na Optomi. Sodom opet rekao BenQ. Ti opet na Optomu? ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 27.06.2015. u 16:06. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#183 |
Premium
|
Neznam što reć,dužan sam ti kvalitetnu marendu!... ![]() Regal koji sam kupio (ima zidne elemente,pa je zbog toga trebalo ići platno) ide na njuškalo,jer ću sad uzet samo donji element regala na kojem će biti TV (na zidu) Dakle iznad TV-a,na visini od 130cm je dno projekcijske slike...i ide do vrha...e sad,kažeš nije idealno...mislim da ću to morat prožvakat,jer ovo je najbolji setup koji si mogu složit... Što se Benqa tiče,on je uvijek bio prvi izbor...al ga više nema u svijet medija,zapravo nema ga nigdje vise za kupit a da mogu liznut diners 12 rata...to je big problem,s obzirom da keš cuclaju majstori koji riješavaju stan,da ne spominjem razni materijal. I tako ja završio na optomi (HD26 vjerovatno),jer to mogu putem web shopa uzet na 12 rata. Mogu ja s vremenom kad namjestim sliku na zidu prefarbat taj dio... Nisam imao vremena otvarat,žurio,pa napravio vrhunsku sliku...sve jasno kakva je boja kuži se bez frke ![]() ![]()
![]() |
#184 | |||
undercover
|
Citiraj:
Ali kao što rekoh , ne možeš dobiti 100" jer na toj dijagonali Optoma ima 20cm offseta. Pretpostavljam da si pročitao što je offset ako si čitao koju od forumskih tema ali ako nisi , radi se o razmaku između dna ili vrha projekcije te centra PJ leče. Uglavnom , zbrojiš to s visinom nekog običnog mounta (udaljenosti PJ leče od stropa) i eto te ko od šale na min 30cm udaljenosti vrha slike od stropa. Dakle , više se ne radi o slici visine 125cm več 95cm što je u 16:9 formatu dijagonala od 76" :-( U biti češ dobit malo veču jer se vrijednosti ofseta mijenjaju ovisno o dijagonali ali to je poprilična razlika od 104" a kamoli od onih 120"+ od kojih si krenuo. Svjetlinu da ne spominjem. Citiraj:
A kao drugo , ako stan još nije namješten, čemu žurba... Prvo riješi stan pa kreni na PJ i možda trgovina u međuvremenu dobije robu. Citiraj:
![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 27.06.2015. u 17:24. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Premium
|
A kakva je situacija po pitanju offseta kod benqa w1070? P.S. Useljavam za 10 dana...bit će složeno sve,pa sad ubacio u 5. brzinu što nabavke projektora tiče ![]() U najgorem slučaju ću micat TV na pod kad budem htio film pogledat...onda će bit puno više mjesta,jer regal na kojem će tv biti je 64cm visok,a sam tv 70cm...dakle 180cm visine zida će biti slobodno...
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 27.06.2015. u 17:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() I ja sam jedno vrijeme razmisljao o tome, 21:9 je kul definitivno ali bez lens memorya ipak zaobilazim. No da sam vican elektronicar mozda bi se i dalo kaj zrihtat sa nekim arduinom i servo motorom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
undercover
|
Ne znam zašto nisu stavili w1070 offset u PJC kalkulator ali specifikacije kažu "Vertical 110%-130% ± 5%". Prevedeno na hrvatski , maksimalni lens šift tj. raspon istog je 20% od visine slike ali ne može biti manji od 10% od visine slike.... ako ne računamo toliku kvalitetu izrade koja dozvoljava ± 5%. ![]() Sažeto , na 100" Optoma ima offset od 20cm a BenQ ima offset od 12 cm. Obzirom na okolnosti , nameču se 2 rješenja. Manji mount tako da PJ bude doslovno na stropu ili projektor nagnuti prema gore pa nek keystone igranje počme. Prvo nije preporučljivo jer toplina nema gdje a drugo nije preporučljivo jer 'looks like shit'. Van toga se nameče nekakav LCD PJ jer oni idu s večim lens šiftom.... ili platno ali očito ne ono na koje si bacio oko, osim ako te žena neče izbaciti kroz balkon skupa s platno kad ga smontiraš u zraku / odvojiš od stropa ![]() Nego ,pošto si izbacio platno iz jednađbe praktički si uštedio pa bi se malo počastit s večim buđetom za PJ ![]() Citiraj:
Daj sebi malo vremena ![]() Citiraj:
mislim da če ti vrlo brzo dopizdit ako ne budeš odmah letio kroz spomenuti balkon ![]() Ja sam jedno vrijeme imao volje vješati fiksno platno te tablu lesonita dok sam eksperimentirao. Danas prije/poslje gledanja imam samo popalit/pogasit određene stvari i dođe mi puna kapa pa večinu vremena platno ostane visit preko noči a uređaji popaljeni. ![]() Inače , 180cm visine je dia. od 145" u 1.78:1 te 184" u 2.40:1 ![]() Šalu nastranu , spominjao si udaljenost gledanja od 3.5 metara pa pretpostavljam da je prostorija širine 4 metra ...kad oduzmemo dubinu projektora , dođe se do nekih max 360cm udaljenosti za PJ što je i više nego dovoljno. Bar u slučaju w1070. Naime ,s njim možeš dobiti diag od 141" u 16:9 te 134" u 2.40.1. a pošto 141" ima visinu od 176cm , očito da te ne ograničava udaljenost več visina / offset a uz spomenutih 10% + 10ak cm za mount ,tu bi taman sjela dijagonala od nekih 120". U slučaju HD26 , s spomenutom udaljenosti možeš dobiti max. 110" u 16:9 a pošto je to 137cm visine , očito je da si ograničen s udaljenosti a ne ofsetom. :-/ Pa sad ,koliko veliko je dovoljno veliko ? w1070 ili HD26? @sodom Nasreču , takvih filmova ima vrlo malo. Globalno gledano , ko da ih i nema ![]() Al da idu na živce 'scope' ekipi - bome idu. Nadam se da neče i serije u tom smjeru. Ono tipa hanibal :-/ Nego , nema razloga za izbjegavanje...nek ih gleda u 16:9. btw , ako nešto napraviš po pitanju add on el-zuma/fokusa , ja se bilježim za beta testera ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 28.06.2015. u 13:18. Razlog: promaklo mi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Premium
|
Opet sam na Benqu! ![]() Trebao sam budala riješit W1070 dok ga je bilo... ![]() Napisao si mi super štivo,još samo da nadjem proj...uzeo bi i taj 1070+ al nema ni njega...poslao mail svijet medija...fingers crossed! ![]()
![]() |
#189 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
http://edigital.hr/projektori/benq-w...r-p349152.html ja sam od njih kupio prije godinu dana po istoj cijeni |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
undercover
|
A , gledaj ...radi se o popularnom modelu pa če se valjda negdje pojaviti. ....ili neče obzirom da ga je zamjenio ovaj novi + model. ![]() Naravno , novi model je i nešto skuplji a pošto se realno gledano dobija ista stvar , meni se w1070 čini kao bolji izbor. Doduše , sječam se da sam čitao / negdje je bilo spominjan novi način zatvaranja optičkog sistema što znači da nebi trebalo biti toliko ljudi koji su čupali kosu zbog prašine , no ne sječam se ničeg konkretnog. Citiraj:
![]() Kažem da je dovoljno jer... iako ne možeš dobiti onu spomenutu dijagonalu od 141" u 1.78 jer na visinu od 176cm moraš nadodati onih 10% offseta + 10ak cm mounta što sve skupa iznosi nekih 203,5 cm koje očito prelaze onih raspoloživih 180cm , 2.40 format bi išao pošto se sa istim u 16:9 okviru gubi praktički 25% slike. Uglavnom , kad se od tih 203,5 cm od stropa oduzme 12,5% od visine tj. 22cm visine "donje crne crte" , praktički imaš dno slike 2.40:1 formata na 181,5 cm od stropa a ovisno o visini plafona vjerujem da bi to bilo taman na vrhu spomenutog Tva? Jednostavno rečeno, za filmove imaš 134" dijagonale a za serije zatvoriš leču napola. Kad to napraviš eto te na 125" za serije jer ta dijagonala u 16:9 ima visinu od 155cm pa kad dodaš offset + mount imaš sve skupa taman 180cm. E sad , ako ti nije dosta 125" u 16:9 te 134" u 2.40:1 , obzirom na okolnosti i faktore koji se ne mjenjaju (model projektora te raspoloživu visinu za ekran) , ostaje samo jedna stvar...pogledat jeli ima nekakva mogučnost/opcija da u playeru kojeg koristiš "pomakneš 2.40 format po visini" na vrh čime bi imao jednu debelu crnu crtu na dnu. Slično i sam radim pomoču ROVPa ![]() Uglavnom , uz to i projektor nazad za još nekih 55cm , dobio bi 16:9 diagonale 163" što je 154" u 2.40:1 formatu a pošto je visina te slike 150cm , uz dodatak 30cm za offset + monut, imaš u potpunosti iskorištenih 180cm visine. Iako bi trebalo pogledat što se točno dešava s svjetlinom mislim da bi išlo uz normalan gain / bijeli zid. Kako ti to zvuči , 154" ? ![]() Za scope se inače preporuča širina ekrana od 0.75 udaljenosti gledanja a pošto je tih 360cm širine ekrana ujedno i udaljenost gledanja , sigurno bi "uvlačilo u filmove" ako nebi smetali pikseli. Ako to napraviš , obavezno me zoveš na demonstraciju? ![]() Citiraj:
Projektora imaš raznih a izbor istih se svodi na tvoje uvjete i vaganje što ti je važnije. Moglo bi se reči da smo se do sada dotakli raznih stvari. Ima još tu hrpica onog o čemu nije loše vodit računa ali ono zanimljivo čega se nismo dotakli (pošto se od početka spomenuo stropni smještaj) su "short throw" projektori a oni u kombinaciji s "kofi tejbl" smještajem zaista nisu loša opcija kad se traži što veča dijagonala. Uglavnom , ako to dolazi u obzir probaj se poigrat s kalkulatorom i pogledaj što kaže za w1080st ... @telefunken čovjek več pitao / traže keš a on želi popeglat karticu... Šta se tiče one priče o crnoj ...kakve uvjete gledanja imaš za taj w1070? U nekim prostorijama projektori s crnijom crnom zaista nemaju smisla te razlike teško upadaju u oko...
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 28.06.2015. u 23:56. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#191 |
Premium
|
Jedno teoretsko pitanjce... Koliko moze Epson TW9200 maximalno dobacit u daljinu a da slika bude "gledljiva"? Pod gledljiva mislim samo da se kako tako vidi video. Uglavnom nesto muljamo za pireve pa bi probali projicirat kratki spot od mladenaca npr na zid od restorana(vanka ne unutra) ili iz restorana na zgradu do. Ponavljam ne treba to bit nikakva vrhunska slika nego samo da se relativno vidi tko je na videu ![]() Zadnje izmijenjeno od: afterburner. 29.06.2015. u 12:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
moji uvjeti su bijeli zidovi (vulgaris najjeftiniji mat kreč) te PVC rolete koje mogu zamračit stan do recimo 95% dok je vani blistav dan. kad upalim projektor, u sobi je toliko svjetlo kao da sam digao rolete do pola. uskoro bojam sobu pola sa mat tamno sivom (zid na koji se projicira) te drugi dio mat čoko smeđom s bijelim stropom tako da će biti još nešto manje razbijanje svjetla a uz to planiram staviti projekcijsku površinu u obliku spomenute sivo obojane ploče. zanima me samo da li je lateks boja ona koju tražim? jer koliko sam skužio lateks se najbolje izravnava po cjelokupnoj površini koja se boja. ako je lateks onda bih uzeo od Caparola grau 20 latex btw. netko je spominjao kako vidi neravan zid. osobno to smatram tolikim sitničarenjem jer imam vid 10/10 i kad se fokusiram vidim piksele na ful HD-u tako s udaljenosti od 3,4m no nevidim nepravilnosti na zidu a zid mi nije ni blizu savršeno okrečen. ne omalovažavam ničije mišljenje već samo kažem da su to ekstremi prema kojima nevalja suditi što je dobro a što nevalja jer daleko od toga da ovakav setup nevalja (wow efekat svih koji su ga vidjeli potvrđuje to) ![]() Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 29.06.2015. u 12:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Premium
|
Evo mene,malo sam pustio na stranu projektor...i sad ga naručio ![]() https://www.svijet-medija.hr/art/pro...-ansi-3d/65951 Imagine - kad dodje projektor i kad ga upalim,budem jos jednom procitao štivo koje si mi napisao...kad dobijem realan dojam svi tih silnih brojki! ![]() Nije mi se čekalo w1070...pitao dosta njih nitko nema info kad i hoće li uopće biti opet dostupan.
![]() |
#195 | |||
undercover
|
Citiraj:
Kojeg gaina je zid restorana? ![]() Zayebanciju nastranu ,ovako teoretski... Uz projektore obično idu informacije koju najmanju te največu sliku možeš dobiti a isto je određeno optičkim sustavom tj. fokusom. Uglavnom, za Epsona stoji 30 do 300 inča. A ako baš želimo cjepidlačit, najbolja slika se dobija s minimumom lens šifta jer je sredina leče najbolja... To je prvi faktor koji ograničava veličinu slike. Drugi faktor koja ograničava veličinu slike je činjenica da bi na tu dijagonalu imao otprilike 3 piksela po centrimetru. Ne znam jesi primjetio ali na sve strane po netu imaš 'znalačka' prepucavanja o kvaliteti slike. To obično prate i stavovi koliko bi trebao biti težak film koji si gledao jer si inace gledao shit. Kvalitetni rip se naravno vidi iz aviona da je a kamoli ne 42" ili 52" kvalitetnog TVa, s kaučima na 3 ili 4 metra od istog. ![]() Pročeprkaj malo po netu o VA tj. jasnoči ljudskog vida /'fovei' te rezoluciji samog oka po stupnju vidnog kuta i sigurno če sve to dobiti novu prespektivu. ![]() Sažeto , ono što želim reči je da dijagonalu uz kvalitetu displeja te materijala ,određuje ujedno i udaljenost vesele ekipe od slike. Treči faktor koji ograničava veličinu slike je svjetlina same slike jer ljudsko oko drugačije percipira boje kad padnu ispod određenog nivoa svjetline. Čak s lampom na 'normal' , te nekvim torch 'dinamic modom' , nema apsolutno nikakve šanse da se ima dovoljno svjetline. I to u normalnim uvjetima tipa normalne projekcijske površine & mračine zatvorene prostorije. A kamoli u uvjetima sam bog zna kakvog restoranskog zida te svjetlosnog onečiščenja tipa ulične i restoranske rasvjete. E sad ovako praktično... Pretpostavljam da situacija neče zahtjevati više od 300" dijagonale , a sigurno 'visual acuity' nikom neče biti na umu dok bude gledao mladence. Što se tiče svjetline , imaš raznih ljudi ,neki preferiraju svjetliju a neki tamniju sliku. Ja sam npr. imao 2 puta menigitis pa mi presvjetla slika prži mozak a netko drugi možda loše vidi pa mu ne paše tamna slika. Ekipa sa CRT projektorima je uglavnom ispod preporučenih smjernica svjetline pa im je gledljivo bez problema. Pokrit sve i zadovoljit svakog je nemoguče pa mi se najbolje čini da namjestiš projektor na nekih 150" s mid zumom. Onda pustiš materijal te vrtiš leču ljevo/desno i pogledaš koja ti dijagonala izgleda ok. ![]() Na kraju svega, najvažniji faktor koji če ograničit veličinu slike če bit ljudsko rapoloženje... tipa faze pira u kojoj če iči projekcija i koliko če ljudi bit natankani ![]() A kad smo kod toga , ja nebi spomenuti PJ ni blizu takvih uvjeta. Ako se baš ne želi platiti za nekakvo profi riješenje, ja bi stackao 2kom w1070 i vozi. ![]() Citiraj:
Zbog toga su nekako i razumljivi stavovi kako razlike nisu velike. Sami sistem rada ove tehnologije ovisi o refleksiji svjetlosti od projekcijske površine/platna ,a ta ista svjetlost ne nestaje več se odbija od drugih površina te nađe put nazad do platna a to utječe na sliku. Naravno , postoje i one HajTech projekcijske površine tj. površine koje se ne svode na jedan sloj več par slojeva s kojim se dobija prihvačanje svjetla iz samo jednog smjera / smjera projektora. No kako ni projekcijska zraka ne 'tuče' u istom kutu na sve točke ekrana , tu je problem uniformnosti svjetline. Da se vratim na rutu....za crnu se može reči da je dobra onoliko koliko je dobro riješena prostorija tako da je bilo koji korak u smjeru suprotnom od bijelog zida - korak naprijed. Unitato je ovdje napravio jedan okroman korak naprijed s izborom sive za prostoriju a i ti češ izvuči puno više od PJ s tom sivom i čoko smeđom. Ja bih samo dodao da razmisliš i o bojanju stropa jer je to jedna ogromna površina ![]() Inače , Caparol želiš iz nekog baš određenog razloga? Što fali Duluxu? Bar se može nači točno onakav kakav ti treba za razliku traženja nečeg što nema van Grčke? Šta se tiče običnog nesavršenog zida i wow efekta... Ja sam ovdje večinom u "normal modu" i u tom kontekstu bi rekao da ne dvojim niti malo da su ljudi oduševljeni. Šta se tiče "freak moda" , želiš komentar ? ...i dokle je došlo? Citiraj:
Da si se mogao malo strpiti , imao bi bolju sliku , bolji CMS , manje RBEa , veči throw ratio te lens šift. A i nebi imao takvo siromaštvo po pitanju spojivosti. Uz to , konektori bi bili iza projektora što je IMO puno bolje estetsko rješenje. No ,ako ti to nije važno / ako ti sve to odgovara, onda OK jer idealni uređaji ne postoje. Ja sam navikao imat kompozitni i S-video input te da su konektori sakriveni iza PJ. A sad imam projektor bez spomenutih ulaza te s konektorima sastrane. ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 17.07.2015. u 09:11. Razlog: krivo slovo na krivom mjestu |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Premium
|
![]() |
#197 |
undercover
|
Po onoj kanti bi čovjek rekao da če bit sivila na sve strane , a ono... Malo mi je čudno što si se nakon cijele priče "želim veču dijagonalu" odlučio za prekidač/svjetlo baš na tom mjestu jer bi imao više slobode da je do prozora. Jesi napravio računicu i pripremio instalaciju za Optomu? ![]() Skupljaš filmove za 'kad useliš' ? ![]() btw , imaš isto kirigaminsko gorje ko i ja ![]() Iako je moja po sredini prostorije , ipak mi upadne u oko odraz slike na samom kraju prednjice. Ovako kad če ekran biti vrlo blizu - mislim da češ morat nešto napraviti ....
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 09.07.2015. u 19:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Premium
|
Malo baca na žuto,ali ful malo...valjda bude ok...projektor dolazi u ponedjeljak,budem izmjerio od prekidača do kraja zida kolika ima...ali ima dosta,vise nego se cini na slici... Taj prekidač sam ostavio,stan je bio roh bau nisam sam birao pozicije...a nije mi se dalo štemat više,poštemao masu toga i dosta mi je bilo... Skupljam filmove da ![]() Kirigaminsko gorje je MUZ-FH35VE i moram reć da je vrh! ![]() P.S Zadnja slika uslikano prije farbanja... p.s. Koje 3d naočale da naručim? gledao na netu dlp vs rf i kazu rf bolje...e sad,ima ih masu...
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 10.07.2015. u 16:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | ||
undercover
|
Citiraj:
Drugim riječima , ipak si ograničen s širinom a ne visinom. Šteta što nisi izmjerio u startu da ne meljem bezveze. ![]() Bilo bi bolje da siva ne baca na žuto ali moglo bi se reči da nije ni važno kad je riječ o samoj prostoriji. Nažalost , projekcijska površina JE važna tako da nebi bilo loše taj zid / dio zida prebojati. Pogotovo s tom dijagonalom ekrana! To dvoje zna dovoljno utjecat na doživljaj a kamoli kad je projekcijska površina blizu neke druge netretirane površine... tipa stropa , tog desnog zida ili tog 'ogledala' od klime. Ona refleksija slike na mom kirigaminskom gorju ti izgleda ovako. ![]() Ako budeš 'pucao' sliku blizu klime imat češ ogledalo. Inace ,to možeš riješiti s bijelim matiranim cetifiksom. ![]() Razmisli o tome. Nije skupi tretman a razlika je poprilična. Samo odvoji vremena ako češ ga ljepit jer ja sam to nabrzinu i ostali su mi mjehuriči zbog kojih sam to odljepio te zaljepio komadič bijele izolirke preko LEDice koju vidiš na prvoj fotki. ![]() Za zid ne vidim riješenja osim bojanja. Što se tiče stropa , bilo bi najbolje kad bi imao slobodan zid tj. kad TV nebi uvjetovao visinu same slike te udaljenost vrha slike od stropa. Drugim riječima , bilo bi odlično kad bi mogao spustiti sliku na nekih normalnih 60-70cm. Osim manje refleksije na stropu bilo bi ti i prirodnije gledati. ![]() Mene ogranicava centar ali spustim sliku kad kad tu i tamo pogledam nešto na 2 kanala nebi vjerovao koliko je to drugačiji doživljaj. Inace sam naviknut na zavaljenost u kauč i gledanje put gore pa bi čovjek rekao "svjedeno ti je". E bome nije svejedno ni meni ni prostoriji kad refleksije ne odvlače pažnju. Npr. ovo ti je slika na nekih 60cm visine. ![]() ![]() ![]() Uglavnom, ništa ti ne vuče pažnju od slike. ![]() E sad , ovo ti je slika kad je bliže stropu. ![]() ![]() ![]() Kao što vidiš , strop je siv / kučište je crno , ali svejedno strop "svijetli" a kučište platna odvlači pozornost pri razlikama svjetlo/tamno. Pogledaj te refleksije na srednjem primjeru s svjetlima. Ok , definitivno ne odvlači pozornost kad je na 'kazeti' ona crna samoljepiva traka za oko platna no opet malo strop bode u oči. ![]() ![]() ![]() ![]() Možda se ta razlika na kazeti 'prije i poslje' najbolje vidi na plafonjeri... ![]() ![]() ![]() ![]() Usput , ako nekog zanima proces...ima ovde par slikica. ![]() Uglavnom , s projektorskom slika do večih površina je pušiona što se tiče doživljaja.... Citiraj:
za taj rang proizvoda i novac koji to traži , mogli su napraviti i pozadinsko svjetlo na daljincu da ljudi ne moraju ko budale u mraku nabadat. Drugo što me kod iste bode je što je preosjetljiva na položaj daljinca kad se želi nešto promjeniti a treče što me bode je što reagira s zadrškom. Pritisnem i umjesto da trenutno čujem Piii , čujem to nakon 3/4 sekunde. Četvrto što me malo bode je što L/R krilca ne rade neovisno. Gledajuči one reklame . čovjek bi očekivao da rade neovisno! ![]() Peto , kad sam mjenjao 'wather machine' ,htio sam da bude tiha. Iako bi čovjek očekivao da če biti najtiši njihov proizvod na samom vrhu, u isto vrijeme se za nekih 4k manje prodavala još tiša GE serija. Usporedi te karakteristike šuma... ![]() ![]() ![]() ![]() Umjesto da za više novaca dobiješ klimu koja je tiša i koja sporije vrti vantilator ,imaš obrnuto. 19dB / fan na 470rpm vs 21dB / fan na 550rpm. Yebalo me ako kužim. Šesto , pri kupovini ove sam htio bolje riješenje pročiščavanja zraka / ionizaciju pošto mi smeta prašina a ne mogu kašljat. E sad , Mits je u prijašnjim generacijama koristio nekakvu pasivnu ionizaciju na principu obloženosti ploča nekakvim tourmalinom a čiščenje zraka su radili s filterima. ![]() Preferirali su to rješenje za razliku od aktivnog (koji kao nuspojavu proizvodi ozon) jer ih je briga za ljudsko zdravlje. ![]() ![]() A onda odjednom nagli preokret? Efikasnije pročiščavanje zraka s ozonizacijom te elektroda od volframa. ![]() ![]() ![]() Sječam se da sam negdje čitao o tim volframovim elektrodama u negativnom konteksu što se tiče ozona , na sve strane ima o negativnim posljedicama istog u zatvorenim prostorima. Iako je isti nestabilan te je navodno u nedovoljnoj koncentraciji za štetno djelovanje , meni to izgleda daleko od idealnog... No opet , klime nisu moje područje interesa pa možda jednostavno ne kužim koliko je dobra ta ozonizacija organizma...
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 13.07.2015. u 17:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
"platno" bi ti trebalo biti simetricno izmedju prozora i zida gdje ti je klima, a ne skroz do zida ispod klime. Imat ces pun K refleksije po bocnom zidi u unistit ce ti sliku. jedino ako ces ipak ici na sredinu zida, no onda imas relativno malu dijagonalu ako dobro vidim. znaci, crveno je pogresna lokacija, zbog zute situacije, a zeleno je "ugrubo" prava lokacija ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 13.07.2015. u 19:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Na prvu će ti sve biti ok, pogotovo ako nemaš naviku gledanja PJ.a. Bit će to WOW. A onda nakon nekog vremena ćeš se sjetiti da bi mogao nešto promjeniti da bude bolje, pa ćeš počet kombinirat, kalkulirat, okretat, bušit, ljepit, slagat itd. E onda ćeš pomislit, k vragu i ovaj utikač ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
jesi viido sliku sto sam stavio, gdje si ti zaplanirao sliku da se projicira? p.s. wtf, zasto mi je tako ogroman upload, sto nema forum automatic resize |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Premium
|
Vidio sam sliku,al neznam šta da ti kažem...kad složim projektor,usmjerim i upalim znat ću gdje sam i koji problem imam,ako ga bude ![]() Ovo crveno što si označio je u planu da bude slika...e sad,na slici to izgleda mala slika ali sad kad gledam zid to je veliko...budem vidio i refleksiju i sve kad ga upalim...sutra dolazi,al tek za vikend ga upalim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Premium
|
Stvar je u tome da mi se neda uopće previse mozgat oko projektora i slike dok isti ne dođe i ne dobijem dojam u realnosti...kad dođe ću vidjet šta i kako...tek uselio u stan oko mene sve prepuno torbi,posla za popizdit,o projektoru ne mislim uopće ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Jes ti ikada kod nekog odgledo nešto na projektoru? Ne kino i ne uredske prezentacije na onim malim samostojećim platnima .... Ne znam jesam li pito ili je netko drugi pitao .... s kolike udaljenosti planiraš to gledat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
stvar kod postavljanja projektora je upravo priprema prije, a ne kontra. zezno si sa onim uticnicama po zidu i zice, a na to si trebao misliti puno prije kad si vec tada planirao stavljati projektor. no dobro, svatko ima svoje veselje. slikaj kad okacis projekotr pa da vidimo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Premium
|
Nisam nikad pogledao full hd projektor,samo onaj mali acer pico... Utičnicu sam vjerovatno trebao zatvorit,al što je tu je,mogu s vremenom uzet platno i odmaknut ga od zida 30tak cm da pokrije tv kad ga spustim i rijesio sam problem...platno sam ionako planirao uzet s vremenom... Gabre - neznam sta tu imas razumijet,opremio sam stan koji je bio roh bau,gola cigla i žbuka,tek jučer uselio,a da mi ni struja ne radi kako treba u stanu,fale vrata,vire žice iz zida itd ![]() Žica na zidu se može odrezat jer neće imat funkciju,al sam ostavio...možda puknem neko led ambijentalno svjetlo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
undercover
|
Citiraj:
Meni je totalno retardirano stavljanje onih ukrasnih svjetala oko slike koja se gleda. Djeluje mi yebeno iritantno i odvlači pozornost od filmskog materijala. A osim toga ,utječe i na samu sliku... kao i bilo kakva svjetlost. Dovoljno je pogledat onaj moj primjer za dobit dojam "koliko". Citiraj:
E sad , ti ne vidiš dalje od "tehničke implementacije". Iako ne mogu poreči impresioniranost s te strane , to nimalo ne utječe na ono važno. "djeluje mi yebeno iritantno / odvlači od filmskog materijala & utječe na samu sliku" Svejedno , ti češ usprkost toga to složit. Jer češ to ti gledat a ne ja, zar ne? Drugo , ne može se reči da je u ovoj i ostalim PJ temama nedostajalo komentara u vezi bilo čega. Zbog toga mi je žao što se odabrao drugi projektor , što je ekran "nešto sivo što malo baca na žuto" ... i što je prekidač i svjetlo završilo tu gdje je završilo / što če ekran biti do zida... a sad mi je žao i što vidim da se nije otišlo na DLP demo. :-/ Ali, tako je kako je... i to če on gledat. Kao što sodom kaže , ako mu što bude smetalo , napravit če nešto po tom pitanju. Čitajuči par ovih tvojih postova , rekao bi čovjek da bi mu bilo najbolje projektor zavijarit kroz balkon. ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 14.07.2015. u 09:25. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|