Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.10.2011., 15:26   #181
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Evo jučer obrisao igru.

Igram tih par misija, grafika sucks big time, ne mogu prožvakati trzanje i loše teksture, igra kao da je izašla prije 5 godina. Video (intro) je klasično loše kvalitete kakvu mogu postići samo id-ovci. Ciljanje protivnika je neprecizno i loše riješeno, frajera našiljim posred glave, a on je još živ i još traži cijeli šaržer da ga ubijem. WTF? Također fizika mi je nerealna, kretanje igrača i protivnika izgleda kao da je netko pustio filmić i sve na istu foru. Maksimalni AI protivnika je da se sakrije iza kante ili došprinta do tebe pjevajući borbene.

I da, fakat, gdje je otišlo tih 25GB?

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2011., 16:26   #182
Danko86
Premium
Moj komp

Danko86's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
igrivost mi je jako dobra.. osim vožnje onih bagija. to mu suxa. čak mi ni ove low res teksture ne smetaju. al nikako ne mogu prožvakat te teksture zakašnjele i svako malo štekanje, zastajkivanje, mada mi fraps govori da igra radi u 60fpsa.

sve skupa osrednji dojam :S
Danko86 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.10.2011., 17:34   #183
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Ima li netko problema sa random zamrzavanjem igre prilikom sejvanja ili učitavanja novih lokacija? Nisam dirao config, samo sam stavio nove ati drivere.
hvala
Staro 07.10.2011., 17:38   #184
thesekiman
Pr0d1gy
Moj komp

thesekiman's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Botlorn Pregled postova
Ima li netko problema sa random zamrzavanjem igre prilikom sejvanja ili učitavanja novih lokacija? Nisam dirao config, samo sam stavio nove ati drivere.
hvala
Yup. Najćešće prilikom loadiranja / ulaska u drugi dio mape
thesekiman je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2011., 17:39   #185
Danko86
Premium
Moj komp

Danko86's Avatar

Citiraj:
hvala
da. zamrzne se na 5 sekundi pa nastavi i tako par puta za redom. dosta frustrirajuće.
Staro 07.10.2011., 17:39   #186
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Danko86 Pregled postova
da. zamrzne se na 5 sekundi pa nastavi i tako par puta za redom. dosta frustrirajuće.
Pardon, zamrzavanje as in - freeze i ne miče. ni nakon minute. Pa moram natrag u windowse na end task i sve ispočetka

Edit:
Ako nije samo moj problem, stvarno je obeshrabrujuća greška. Nemam problema s grafikom ni s "realnošću" (što god gejmeri smatrali realnošću), ali ovo me trenutno odvraća od igranja..
Staro 07.10.2011., 18:32   #187
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Pardon, zamrzavanje as in - freeze i ne miče. ni nakon minute. Pa moram natrag u windowse na end task i sve ispočetka

Edit:
Ako nije samo moj problem, stvarno je obeshrabrujuća greška. Nemam problema s grafikom ni s "realnošću" (što god gejmeri smatrali realnošću), ali ovo me trenutno odvraća od igranja..
Pocelo i meni nakon RAGE drivera, svako malo kad je nova zona igra zna blokat i jedino task manager pomaze. Neoptimizirano i traljavo sranje doboga.

Prije sa 11.9 driverima, max mi je bio 10-12 fps, inace oko 8, gledam pod da ide brze i onda je letilo na 16fps, nakon RAGE drivera, ide 2 sec na 60 pa freeze na 5 sec i sve tako, to popravio iskljucivanjem ATI AIa i dalje sve leti na 60.
Glatko i sve ali texture jos iskacu kako im se digne, em mi je pocela korupcija textura, iskacu crni kvadrati po podu i zidovima kako kada, a nekada su neprijatelji nevidljivi, samo imaju sjenu i oruzje koje leti u zraku
Ovo sa korupcijom pripisuju AMDu koji je u paket drivera stavio stari release filea i da je to krivac..ceka se novi paket.

Sad seru da su krivi driveri za sve, a igra sa problemima do grla, kako ih nije sram izdat ovako ensto sa zajebima vani..kao da nisu probali igrat prije izdavanja.

BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2011., 19:06   #188
Danko86
Premium
Moj komp

Danko86's Avatar

Citiraj:
Autor BladeRy Pregled postova
Pocelo i meni nakon RAGE drivera, svako malo kad je nova zona igra zna blokat i jedino task manager pomaze. Neoptimizirano i traljavo sranje doboga.

Prije sa 11.9 driverima, max mi je bio 10-12 fps, inace oko 8, gledam pod da ide brze i onda je letilo na 16fps, nakon RAGE drivera, ide 2 sec na 60 pa freeze na 5 sec i sve tako, to popravio iskljucivanjem ATI AIa i dalje sve leti na 60.
Glatko i sve ali texture jos iskacu kako im se digne, em mi je pocela korupcija textura, iskacu crni kvadrati po podu i zidovima kako kada, a nekada su neprijatelji nevidljivi, samo imaju sjenu i oruzje koje leti u zraku
Ovo sa korupcijom pripisuju AMDu koji je u paket drivera stavio stari release filea i da je to krivac..ceka se novi paket.

Sad seru da su krivi driveri za sve, a igra sa problemima do grla, kako ih nije sram izdat ovako ensto sa zajebima vani..kao da nisu probali igrat prije izdavanja.
sta je ati ai?

nasao. al se sad pojavljuju kvadrati crni. fail big time

Zadnje izmijenjeno od: Danko86. 07.10.2011. u 19:13.
Staro 07.10.2011., 19:53   #189
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
jel se može u ovom uključit v sync? više me iritira to nego kašnjenje tekstura.
slavonac90 je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2011., 20:14   #190
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Je, bas to to greda, il je neigrivo jel je sporo il maknes ATI AI pa igra elti i rusi se tu i tamo (i primjetio sam poboljsanje performansi u prilicno igara) al pocnu ovi crni kvadrati u Rageu.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.10.2011., 20:27   #191
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
sad i ja probo,da zakašnjele texture vrtim brzo pogled ljevo desno i kad se okrenem učitaju se texture,da se to jednom dogodi u istom prostoru nego stalno ih učitava sa zakšnjenjem.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2011., 21:00   #192
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Uglavnom evo sažetak nekrologa ove igre na mom stroju (Win XP SP3):

1. Instaliram igru s ATI 11.6 driverima i evo rezultata (sami početak igre)

2. Instaliram ATI 11.9 drivere, reinstaliram igru i isto ka i gori

3. Dodam onaj atioglxx.dll u fajl igre i neće niti da se pokrene (pa ga obrišem i igra radi - opet isto ka i gori u slučaju 1. i 2.)

4. Napravim u notpedu cfg fajl s kodom (+cvaradd g_fov 15 +com_skipIntroVideo 1 +image_anisotropy 16 +image_usecompression 0 +g_showplayershadow 1 +m_smooth 0 - svaku komandu s + u zasebnoj liniji) i sačuvam u base direktoriju igre i onda se igra ruši kad loadam početak levela i to nakon cca 1-2 sekunde (texture su jednako syebane) uz poruku
"AppName: rage.exe AppVer: 1.0.27.6901 ModName: atioglxx.dll
ModVer: 6.14.10.11079 Offset: 008d4cda"

5. Isti kod sam upisa iza exe ekstenzije desnim klikom na desktop ikonu igre / Properties / Shortcut / Target i isto ko u slučaju 4

6. Napravim u notpedu cfg fajl s kodom šta ga je kolega Magarac stavija na prethodnoj strani i isti drek ko u slučaju 4

7. Napravim uninstall, napišem sve ovo i počnem gledat tekmu Grčka - Hrvatska

PS Jednostavno nisam tija odigrat igru onako rasutih tekstura (uz nepodnošljvi tearing) bez obzira na solidan lock od 60 FPS-ova
Ja sam igru posudija ali da sam je kojim slučajem platija sad bi bilo drvljem i kamenjarom po "Krmku"

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2011., 21:45   #193
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

http://forums.guru3d.com/showthread....=1#post4119935

Evo novih drivera sta "navodno" rijesavaju korupciju i problem sa crashom akd se level loada.

Edit - crne kocke na texturama su jos prisutne, isto treba disableat Catalyst AI inace radi freeze svako par sec. Al bar se ne rusi kad se loada novi area. Toliko o tome.

Zadnje izmijenjeno od: BladeRy. 07.10.2011. u 23:11.
Staro 07.10.2011., 23:56   #194
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pa sta ati ekipa nikako driver nemore sklepat, kolko vidim svako tolko neki rage fix driveri koji ne rade....a i krmak je mogao vec pec izdat, ili ni ne misle nego krive ati/nvidiu za svoj debakl?
Staro 08.10.2011., 00:22   #195
gunther
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Cudno da dok su radili igru nije ima palo pokrenut ju barem jednom na nekoj Radeonki...
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
gunther je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2011., 00:46   #196
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Evo meni radi s ovim 11.10 driverima na Win XP-u (instaliran samo display driver bez CCC i ostalih elemenata) - tj. nema više crnih textura koje su se random pojavljivale, tearing ću nekako rješit s Vsync on (bilo priko naknadnog instaliranja CCC ili priko koda), isto i za teksture (još uvik znaju kasnit s loadanjem).
FPS mi je lockan i dalje na 60 (1280x960 / AA 8x).

Pomelo mi sig -.-
Staro 08.10.2011., 00:59   #197
Danko86
Premium
Moj komp

Danko86's Avatar

meni ne radi ni sa ovim novima. crni kvadrati po podu se pojavljuju. cim progledam kroz scope snajpera mi se zaledi. sux samo takav.
Staro 08.10.2011., 01:50   #198
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Napokon priko naredbe +r_swapInterval 1 (koju sam doda na kraju koda) je uključen Vsync i nema više tearinga.
Sad je napokon postalo igrivo, quick save radi normalno s F5 (uz malo trzanja), doduše ponekad se sruši igra prilikom sejvanja ili loadanja nove mape.

Na prvi dojam ok igra (grafika ništa specijalno ali očekiva sam i gore, neuništivi okoliš, nevidljivi zidovi, skriptirani AI..).
Meni je prelagana na najtežem nivou - health se regenerira, quick save je omogućen neograničen broj puta bilo kada, a kad poginete automatski se oživite na istom mjestu s defibrilatorom.

Vidim da je AA filter omogućen u igri (8x u DX9), ali ako netko nabasa na kvalitetan AF kod nek nabaci.

Pomelo mi sig -.-
Staro 08.10.2011., 09:26   #199
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam forsira v-sync priko drivera i puno je bolje nego bez synca + tearing...

Citiraj:
Na prvi dojam ok igra (grafika ništa specijalno ali očekiva sam i gore, neuništivi okoliš, nevidljivi zidovi, skriptirani AI..).
Meni je prelagana na najtežem nivou - health se regenerira, quick save je omogućen neograničen broj puta bilo kada, a kad poginete automatski se oživite na istom mjestu s defibrilatorom.
Inace, slazem se...
Staro 08.10.2011., 11:13   #200
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Samo još napomena da kontrole možete mijenjati bar one najvažnije - kretanje i baratanje oružjem (iako nisam pokuša minjat onih par prvih komandi označene crvenim - mislim da njih ne možete ali nisam ni proba jer u N.E.B.I.T.N.E. ).

Onome tko tvrdi da je AI pretežak, i da triba hrpa municije za 1 kill, nek odigra STALKERA (pogotovo SoC i CS), di vam triba šleper municije a neprijatelj po noći kroz gustiš gađa ravno u trepavicu s pola mape, oružja se troše...
Tamo je i normal nivo teži nego ovdi najveća težina - pa ljudi ovo je dječje zabavište (sad to mogu i potvrdit nakon šta sam odigra 15tak misija u Wastelandu).

Pomelo mi sig -.-
Staro 08.10.2011., 11:25   #201
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo ja napokon instalirao ragu da probam...
Po difoltu igra radi na 60 frejmova, nemo onog pop-upa textura, ima tearing i texture izgledaju prestrasno.(enejblao sam gpu transcode, aa na 8x, ide vjerovatno i na 16 al nema potrebe)
Probao ovo s rageconfig.cfg i ovaj magaretov (s tim da sam threadove prebacio na 4 i ovu memoriju na 1024) i isto tako i nvidjin s tim da sam u nvidijin dodao cuda.
I sa jednim i sa drugim nisam vidio nikakav napredak (ne kuzim ocito ga ne lovi jer je tearing bio i dalje prisutan), onda sam oso u drajvere i forsao vysnc, triple buffering i 16x af...nema vise tearinga napokon ali su se onda poceli vidit neakvi spojevi na ovim groznim texturama(kamen presjecen na pola i slicno,kao nekakvo kockasto polje)...ugasio af16x i sad je kao ok al i dalje texture izgledaju bljutavo...
E da fajl sam nazvao rageconfig.cfg i ubacio ga u base direktorij, ispravite me ako sam di pogrjesio!

EDIT: evo nakon nekih 1h igre moram priznat da sam odusevljen, dakle sama igra mi je super, jako podsjeca na zadnji wolfenstein koji je isto imao kvestove, a i na red steel2 sa wii-a koji se odvija u slicnom settingu i isto ima kvestove!
Steta zbog grafike al kad se ufuram, skoro ni ne vidim te nedostatke.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 08.10.2011. u 12:45.
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2011., 15:28   #202
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Na mojoj konfi bez ikakvog trzanja na 1920x1200, aa x16, igra nije losa za ubit vrijeme dok cekam forz4
panisher20 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2011., 16:10   #203
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Evo je presao, svako malo restart igre jer texture popizde, pa onda pocnu nestajat likovi i auta..sve nevidljivo.
Anyway, ispod 7h za prec, prokleto kratko, okolis neinteraktivan, svugdje nevidljivi borderi, questova premalo, oruzja premalo em su nebalansirana. Onaj trenutak kad se dobija sacmarka i recept za explozivne metke nijedno drugo oruzje kroz igru ne treba...instagib svega sta naidje.
Koji je smisao pucat 50 metaka nekome u glavu da padne il 1 metak sacmarkom....odem na quest sa 70ak exp metaka i vratim se u bazu sa obavljenjim questom i ostane mi 20-30 metaka jos.
Lose ID, kratko, bugovito i ispodprosjecno.

Staro 08.10.2011., 23:26   #204
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
da i

igra malo trza i ne puni paterne 360.....a nemam los pc....heheheh treba poliranja
znaci svaka cas sta bi mora kupit
konzolu?
ne ne ne

moja
graficka je ati i pc je baziran na ati-u
sve u svemu ajmo se igrat.....
tek sam zavrsija prvu misiu...
otvoreni prostor i ni je bas nesto......
a u 4 zida akcija
i 21 gb prostora vam treba a ne 25gb Bethesda je napravila polu gotovi proizvod...jel svi igraci nemaju jake strojeve.....

ati 11.8 i nista nisam mijenjao onaki malo kricavo los hdr sad nista nistam iskljucivao ni forsao....

Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 09.10.2011. u 12:22.
bruno_x je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2011., 01:15   #205
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
eto ,da se priključim vojsci "nezadovoljnih"
dao sam igri šansu cca 3-4h (kao i svakoj) i:

-grafika? to nešto za jesti u ovoj igri?
ako nemam problem sa teksturama ,onda na scenu nastupa stuttering...
ne pada mi na pamet prčkati po cfg-u da poštelavam igru KAKO BI TREBALA RADITI !

-gameplay/priča : meh ,ništa toliko zanimljivo da bi me držalo za "jaja" ,a i kratka i bez prevelike interakcije sa okolišem...

-fizika i ostali fičuri : iskreno,meni nebitno ...kada nekog upucam ,ima da odleti i ostane dole sve ostalo je sporedno

ne kužim sve te visoke ocjene po rivjima ,dal mi igramo istu igru?

(recite vi šta želite ,iako sam više fan Duke Nukema ,
a DNF i nije baš blistav ali je daaaleko zabavniji ... i grafički "ljepši" )
Staro 09.10.2011., 01:49   #206
Danko86
Premium
Moj komp

Danko86's Avatar

-->

Staro 09.10.2011., 08:09   #207
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Evo da ja javim kako sam uspio rijesiti igru da radi kako bi i trebala.

Nakon svih zivih fixeva koji nisu nista poboljsali vidio sam na forumu da je jedan lik stavio 11.6 drivere i da mu je radilo.

11.6 driveri su jedini fix koji je stvarno napravio posao.nema vise losih tekstura niti kasnjenja istih.igra leti na 8x AA,16 AF.

Id nije kriv ocito vec ipak ATI

warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2011., 08:42   #208
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Id nije kriv ocito vec ipak ATI
A tko je pisao te 11.6 drivere - možda taj lik šta ih je stavija?! Uotalom izbacili su već 11.10 drivere zbog Ragea i BF3 (meni je popravilo problem s texturama na Win XP-u).
Krivica je više na strani Krmka kad pogledam kompletnu igru (level dizajn, engine, AI, gameplay...).
Evo upravo sad instaliram crash fix, jer ne mogu nikako loadat mapu Dead City Central (čak sam igru reinstalira) - nije valjda samo ATI kriv za to

Pomelo mi sig -.-
Staro 09.10.2011., 09:39   #209
ivan77
Guest

...i povratak ..na RAGEEEE
  Reply With Quote
Staro 09.10.2011., 10:08   #210
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Bas tako, ako sve druge igre rade ok, a Rage ne rade, kriv je ati/nvidia.
Ma kako to, jel ID interno u svojim studijima pokusao pokrenit igru na trenutacno dostupnim driverima? Il su samo sastavili sta treba, iskomplajlirali i ubacili u installer i neka se comunity jebe sa poluproizvodom.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno