|
![]() |
#181 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Pozdrav, dobio jucer HD 5770, radi se o ovoj konkretno: http://www.asus.com/product.aspx?P_I...Xss&templete=2 Evo jedan rezultat 3D Mark 2006: http://www.imagesforme.com/show.php/...3DMark2006.jpg Posebno sam bio skeptican oko hladnjaka pogotovo jer sam navikao na Accelero S1 + vent na 5V, no ispada da je sasvim dobar i tih, na 30% idle temperatura je oko 40C, kuciste drzim u ormaru bez propuha. Eto to je to zasad mozda nekome pomogne |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Evo ja sam sada pokušao ići maksimalno koliko mogu s OC i doguro sam do ludih 960/5775mhz sa stock hlađenjem (onaj s bakrenim cijevima) od defoultnih 850/4800mhz. Išao bi i dalje da vidim dokle može ali CCC mi ne dopušta više (Rivatunera ne mogu koristiti jer još nisu izdali update u kojem podržavaju Juniper ili ti ga RV840 čipove) Temperatura na 960/5775mhz nije prešla preko 66C (uglavnom stoji na 65.5 i onda se na sekunde izmjenjuje 65.5-66C). Taj OC poveća memory bandwith sa 73.6GB/sec na 88.6GB/sec (malkice više). Opet dosta manje od 4870 i njenih 115.2GB/sec ali who the fuck cares, ja sam imo prilike isprobati i jednu i drugu i 5770 mi je definitivno bolja (samo tako mi je žao što nemaju 256 bitnu sabirnicu nego 128. Da imaju 256 bile bi puno bolje) A u ostalom da ne trambonjam đaba, evo vamo pa čitajte: http://www.hardocp.com/article/2009/..._5750_review/7 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#184 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Tko je zainteresiran za Sapphire 5770 Vapor-X za 1.200kn, neka se predbilježi http://www.links.hr/index.php?option...insert_stats=1
![]() |
#185 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Lijepa kupnja,s obzirom na golemu potražnju,nikad goru ponudu,a i stanje rabljenog nije baš prebajno sa konkurentima koji se izmrcvareni i izraubani prodaju po 1 000kn. Neće ih niti 20 vjerojatno biti u Linksu Zgb,smatrajte ih razgrabljenima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Tko ti je god to rekao prodaje ti maglu ili ni sam nema pojma kaj je Vapor-X hlađenje. To je hlađenje razvio Sapphire i samo ga oni koriste. Dakle to nije običan blok s heatpipeovima već koristi vapochill komoru. Ono što si ti linkao je običan hladnjak.
![]() |
![]() |
#187 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Ako bi i uzeo, radije bih uzeo u IQ-u, odnosno microline-u. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() Ok je to kartica sa odličnim hlađenjem za pristojnu cijenu. Kad uzmeš u obzir da nema baš prejeftinih GTX260tki nigdje,sad je to - to. Naravno,neću spominjati ove ovdje naše lolčine koji nikad clockane kartice prodaju za 1 000kn, a bile su pod svim kemijskim elementima valjda ![]() ![]() Vrag odnio onda i 200kn,ako se za 1 000kn prodaje takva GTX260, po mogućnosti bez gare. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam nikada vidio Vapor X prije tako da nisam ni mogo znati dali je na njoj ili ne |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
...samo si trebao gooooglati ![]() Ne znam čemu toliko pompe oko vapora na toj 5770 grafi kad su temp mizerne i na ovim kakti šrotexima... Jel može neko postat temp. Vapora pa da malo koliko toliko usporedimo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#191 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Banned
|
Kažu da se isplati.
Makar osobno ne vjerujem u njihove temperature,pogotovo jer sam ja imao 38c u idleu na kartici iz uvodnog posta i oko 70-72 loada. Mislim da su malo isflejmane temperature referentne 5770 da bi se naglasila kvaliteta VaporX-a,osim ako nije bila u igri zatvorena verzija hladnjaka(batmobil),a ne ove open-air varijante. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 02.03.2010. u 12:16. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne isplati se. Probao i jednu i drugu safirku i razlike u temp su male. Jedino je pri opterećenju Vapor-X nešto malo tiša.
![]() |
#193 |
Banned
|
Otud i moje nepovjerenje u opasci. Ali opet,za 1199kn,kad već mora birati potencijalni kupac,neće mu biti teško protegnut papke do linksa,makar u 8 ujutro,ili kad već otvaraju. Ništa ne košta uzeti,pa makar i mrvićak bolje,a za istu cijenu ili čak nižu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Pa nije grafa auto da če nakon nekog vremena , više trošit i slabije vuč ak ga ganjaš,nabrijavaš itd. Bar je taj slučaj još nisam imao a sve su moje grafe bile benchane i klokane do maximuma i preko. Ne znam možda i je tako,nek me netko ispravi ak sam u krivu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
A što se tiče onih temp i meni se čine napumpane, možda bi bile realne kad bi bilo ljeto i +35 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
U Crysis Warheadu 1440x900 sve enthuasis i AA8x FPS od 20-50 varira dosta! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Kartica je odlicna,samo mi Links nije jasan sto ide sa akcijom od 'samo' 1199kn,a u IQ-u ta kartica vec par tjedana kosta isto toliko,pokupio sam par komada po toj cijeni za neke konfe kaj sam slagao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Jedno brzinsko pitanje... Isplati li se preći sa 4870 na 5770 uz 100 kn nadoplate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Banned
|
Citiraj:
Po meni da,ok deal,makar su kartice podjednake tj. 5770 je tu negdje sa 1gb modelom 4870. Ali ajd,manje troši,manje se grije, driveri su ok i dalje se popravljaju za seriju 5xxx,imaš Dx11,počele su se i igre pojavljivati,Eyefinity ne koristi gotovo nitko na PCE ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Saphire 4870 512MB za sapphire 5770 1GB...moja nadoplata 100 kn http://eu.sapphiretech.com/gm/images...91117_5690.jpg A u dogledno vrijeme kad im se spuste cijene upiknut još jednu takvu i u CF jer to nisu veliki potrošači kao i 4870. Ili možda bolje upiknut 4890 1GB ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
C/P sa ADM-ove stranice. Toliko o dobroj ponudi Linksa u subotu, kad isto već možeš imati danas. Obratite pažnju u razlici cijene između Vapor-X i obične ![]()
![]() |
![]() |
#204 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Očito kako će i HD 5770 imati Eyefinity model, ali sa "samo" 5 komada DP-a. http://www.guru3d.com/article/cebit-2010-coverage/12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
pozdrav narode.. evo iam problem.. kupljena sapphire hd5770 1gb gddr5... obicna verzija, ne vapor.. snimljen windows rc 7229.. ne mogu stavit gore drivere, il mi javi fail, il mi dovrsi, kad dovrsi ne prizna nakon restarta nista.. ne mogu promjenit rezoluciju na monitoru ni nista... to je u najboljem slucaju.. u najgorem slucaju neam uopce sliku kad mi se komp upali.. nakon svake izmjene drivera pokrenut u safe modu driver sweeper i ocisceno sve i ponovo stavljeno nakon paljenja. skinuti i isprobani 10.1, 10.2, 9.12, i sa cd-a 10.2 ak se ne varam i sa svima se događaju gore navedeni problemi: -fail -succesfull ali bez ikakvih promjena - nema slike nakon paljenja... glupo mi je vrtit 1400xxxx rezu na 23" da se razumijemo :S ostatak: phenom II x4 B50 (otkljucani x2 550 be) am2rs790g maticna od sapphira... 2gb kit xms corsair fortron pnf 400w hitachi 250gb sata @7200rpm
![]() |
#206 | |
Premium
|
Citiraj:
Imao sam i ja isti problem s HD 5770 ali samo na kojih 15-ak minuta Kada bi instaliro Catalysta, uopće me nebi pito da rebootam komp i driveri se nebi primili. Rezolucija minimalna, šarene boje i slično... Ista stvar mi je bila s X1950XT. Onda sam bio prisiljen uzeti drivere s CD-a koji sam dobio u bundleu i Appearently, sve radi kako treba od onda... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Probaj vratiti procesor na default frekvenciju i ostavi da radi kao X2 imao sličan problem i kad sam vratio sustav na default vrijednosti sve radi kako treba(dalo bi se isčitati iz problema da sve 4 jezgre nerade stabilno pa jedna pravi problem-kad sam upogonio procesor sa 3 jezgre dakle X3 450 nisam imao nikakvih problema i sve šljakalo kao podmazano ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Banned
|
Citiraj:
Pa ja hebemu miša imam istu instalaciju Viste 2g,promijenio 30 kartica na njoj,i sad evo 4 drivera za 5850 i 5770 i sve radilo kao metak. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
stavio cd od grafulje i u device manageru samo drivere povuko i evo sve sljaka... tocno na 2048 x1152... kako i treba.. ![]()
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 08.03.2010. u 09:50. Razlog: mda... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Xfx 5750 512mb
Primjetio sam da mi grafa ne spusta taktove u idle-u. Taktovi ostaju na 740/1200 i temperatura ide do oko 50 stupnjeva na 45% venta. Jel ja mozda trebam nesta nastimati? Driveri su 10.2. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|