|
![]() |
#181 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Desna tipka miša, pojavi se izbornik i klikneš na blokiraj sadržaj. Tako makneš reklame i razne banere sa stranica koje često posječuješ. A u brzim postavkama imaš za blokiranje popupova.
![]() |
#182 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Desni click na pozadinu sajta / block content Sada sa shift+click odabires pojedinacno dijelove, bez shift jednim clickom sve iste vrste. Kada isklikas sta zelis gore na vrhu opalis "done" i to je to. Tools / preferences / content / blocked content ... tu mozes pratiti,editirati i odblokirati sve blokirane djelove sajtova...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#184 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Opera i CPU usage
Vidio sam već dosta thredova sa ovim problemom, ali bez riješenja. Dakle jednostavno opera na nekim stranicama pojede 100% procesora vjerojatno neslaganje sa nekim ili java ili flash dijelovima stranica. Recimo sada kada sam pisao thread pisanje mi je išlo jako sporo jer su kao smajliji kasnili i bili usporeni (jer je single core proc). Ovo nije problem samo do kompjutera to mi se dešava na nekoliko računala, a zadnja je verzija opere i zadnja verzija flasha i jave. Ima li netko slične probleme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
... Zadnje izmijenjeno od: McG. 15.11.2011. u 19:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Premium
|
Evo bas ju malo testiram i silujem sa tabovima. Sad neznam dal sam pod subjektivnim dojmom ili stvarno radi full brze nego 9-ka ili jednostavno bolje barata sa pretrpanim cache-om ![]() Ostale dumine mi nisu bitne, build-in e-mail necu niti probavati jer vjerujem da je i dalje u banani. Mozda jednom kada inplementiraju Thunderbird ![]() Sve u svemu svidja mi se, bila je brza, sad je jos brža ... koristicu je da vidim jel se voli srusiti/zamrznuti tu i tamo ko stara 9-ka.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 05.12.2008. u 23:15. Razlog: Sliku u thumbs |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
pitanje je slijedeće: na jednoj stranici sam na pitanje želim li da mi wand zapamti ime i pass odgovorio ne i još odabrao "never ask again" i sad mi to više uopće ne nudi a želio bih to vratiti. Dakle da me opet pita to pitanje i da onda odaberem potvrdan odgovor.. rješenje? edit: riješeno... no sad me zanima još jedno; imao sam spremljen wand za jednu stranicu i nakon čišćenja računala ccleanerom ili čim već više mi ne nudi wand za tu stranicu a pod opcijama vidim da je spremljeno. Što ne bi bio problem da nisam zaboravio pass?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.01.2012. u 01:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
COD2 expert
|
to care, ova skripta je zakon, jel imaš još koju za preporučiti (npr. neku za prikazivanje prije upisanih pojmova, kao što to FF i IE imaju)? p.s. kod mene je specifična situacija; uopće mi ne nudi wand tipku na toj stranici, a u wand options vidim da je ta stranica nabrojana među onima koje je wand zapamtio; ako me kužiš što mislim |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Damn... Da sam znao ostao bi na staroj operi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#191 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.01.2012. u 01:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Ma trzao mi je facebook i opera se gusila... Onda sam skuzio kako i gmail dobro radi u firefoxu... i tak ... evo sad pisem sa nove opere... Ostat ce ko sekundarni browser sve dok ne dode u neku visu razinu ... Al da cu se vratiti operi, hocu sigurno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
COD2 expert
|
mcg --> nisi me skužio, wand tipka je tamo gdje treba biti ali ne svijetli kao kad zapamti id i pass za stranicu, to je nestalo nakon cc-a mislim. Kao što rekoh; u wand manageru je ta stranica uredno prikazana kao i ostale gdje je wand ostao (svijetli jel).. |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.01.2012. u 01:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.01.2012. u 01:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
@McG fala ti za ovu desetku. ![]() sad imam u portable. i našao sam flash plugin. tnx jednostavno bolje radi i brže diše na usb. ( FF glomazniji i spor ) Citiraj:
sada zadnja 10 alpha radi normalno na gmail
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Premium
|
Citiraj:
Znaci uspio si sa onom skripticom saznati zaboravljeni passward, koliko sam shvatio. Sad jednostavno u wand manageru obrisi wand-an site, tako da kad se ponovo logiras opera ce te pitati da li zelis "wand-ati" user i pass. Pogledaj da kojim slucajem nisi 2 puta wand-ao site, prvi puta sa passward-om, a drugi puta sa opcijom "Never on entire site" (prakticki nemoguce, ali opet, ako se opera pocela blesirati i ovo je moguce ![]() Inace Opera wand/password-e cuva u : C:\Documents and Settings\Ime Usera\Application Data\Opera\Opera\profile U tom folderu se nalazi wand.dat u kojem su spremljeni svi passwordi, pa nebi bilo lose imati backup tog file-a. U recenom folderu se takodjer nalaze i: Bookmarks: opera6.adr Notes: notes.adr Wand passwords: wand.dat Contacts: contacts.adr Cookies: cookies4.dat Certificatis: opcacrt6.dat, opcert6.dat, opssl6.dat Ako ste kojim slucanjem u wand manageru dodjelili master passward wand aplikaciji tada ce vam kod backup-a biti potrebani i certificates file-ovi u kojem je spremljen master password. Ja si redovito backup-am cijeli taj folder tako da kod reinstalacije Windowsa ili neke havarije nabrzinu vratim nazad sve postavke.
![]() |
![]() |
#199 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
-------
|
... Zadnje izmijenjeno od: McG. 15.11.2011. u 19:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Skinuo, nadogradio-sve dela kak treba ![]()
![]() |
#202 |
no fear
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#208 | |
no fear
|
Citiraj:
![]() Mislim da sam negdje pročitao da se Opera najviše drži standarda za web a IE najmanje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Eto još jedan korisnik opere prvo na mobu pa i na kompu, i ne hebem drugi browser, hvala na nekim savjetima, opera mi na kompu rula eto samo dvije stvari ima autorefresh da ne moram stalno lupat refresh po forumima, a i pošto imam samo 1024x768 fita mi širinu ekrana zbog večih slika od toga, i mila majka, ja zadovoljan, imam 9.62 :cheers: P.s. Drago mi je vidjet još korisnika opere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
-------
|
... Zadnje izmijenjeno od: McG. 15.11.2011. u 19:03. |
![]() |
![]() |
|
|