|
![]() |
#2041 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Daleko od toga kako fx nije generalno na losijem glasu i kako je sandy razvikan. Al ipak mislim da ima razloga za to, nisu neutemeljene tvrdnje pogotovo unazad par godina. Danas je situacija mozda nesto drugacija jer sve vise igara koristi sve vise jezgri pa stoga fx dolazi do izrazaja + dx12 itd... No neosporivo je da je sandy arhitektura bila i ostala odlican bang for buck... Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 11.12.2016. u 00:38. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2042 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
Kada ga je zamijenio 8350 izasao je i Ivy. A kasnije na Hassu niko lud nije išao nazad na FX 🙂 jer nije imao potrebe. Zato je intel "razvikan" iliti ima broj korisnika? Jer AMD je izgubio te korisnike na pocetku(i loše je cjenovno pozicionirao buldozer) i kasnije nikome nije palo napamet se vracat(jer su im procesori gurali sve potrebno). Samo nastavljam na tvoj post.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2044 |
Aiden Fierce
|
![]() |
#2046 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
Usput Should we wait for Zen? https://youtu.be/M32crkFtnaw Greg razmatra
![]() |
![]() |
#2047 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2048 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Izgleda da je sluzbeni naziv novih procesora Ryzen. http://videocardz.com/64741/ryzen Ako je base clock 3,4 GHz, moglo bi i nesto biti od Zen-a ![]()
![]() |
#2049 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2050 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Eto, izgleda da više nema potrebe za ručnim overklokanjem jer je, izgleda, automatizirano huh ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2051 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
E sad što znači 3.4+ ghz. Base clock (čisto sumnjam), boost, ili overclock s tim čudom? Meni sve to smrdi na nizak overclock, no nadam se da će ovi modeli sa manje jezgara imati veće clockove. Valjda ćemo saznati večeras (onaj event im je u 10 sati po našem vremenu) BTW feature zvuči fenomenalno Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 13.12.2016. u 11:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2052 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Vega announcement mi izgleda meh. Cherry picked Doom za demo, budemo vidili. Al Zen tj Ryzen, stvarno dobro izgleda. Sve glasine do sad su mi bile, ah well, al ovo je sad hype, ceka se dolazak na police ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2055 |
Premium
|
Tek onda kreće ![]() Tonight Ako se večeras slučajno potvrde cijene slične glasinama, tipa da 4c8t ima cijenu nekog overpriceanog i3 ili jeftinijeg i5 ja gotov (mislim da će biti ispod 2000kn 100%). Mada vjerojatno da neće o cijenama večeras... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2056 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2057 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Da, nažalost po AMD, ti sam nisi mogao kupiti 20 milijuna tih procesora da AMD zabilježi pozitivnu nulu glede njih pa su skoro prdnuli u fenjer zbog toga. ![]() Tebi je OK, milijunima drugih AMD korisnika nije i prešli su na Intel. Silom prilika na najbolju Intelovu platformu nakon Core2 - Sandy Bridge ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2058 |
Premium
|
Kad smo već kod buldoždera i zena, razlika 2011 god. i 2017 je što značaj singlethreada & mulitithreada drugačiji, što ide više u korist amd-u nego onda. 2011 je imati lošiji IPC od prethodnika phenoma II na uštrb multithread performansi (tada i nepotrebno velikih za većinu user vulgarisa) bio tržišni fail za amd. Iako će i zen neminovno biti iza intela u singlethread performansama (IPC & clock), razlika će najdajmo se biti primjetno manja nego bulldozer tj. zambezi vs sandy, ondnosno po najnovijem excavator vs skylake, a multithread će sjesti skroz fajn (mada treba još vidjeti dali AMD-ov SMT kurcu valja) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2059 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2060 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Stotine milijardi muha jedu govna, a svega par tisuca ljudi si moze priustiti zalijevanje beluga kavijara s Krugom, pa probaj izvuci zakljucak o kvaliteti.
![]() |
![]() |
#2061 |
Antimićanin
|
Kvaliteta kažeš? Čega točno? Nećemo valjda opet na onu staru "Intel je potkopao Bulldozera sa plavim kuvertama". Gle, fulali su "ceo fudbal" i to je to. Ne znam kakva druga kvaliteta tu može biti kad su dugogodišnji AMD korisnici prelazili tada na Intel. Ili ni oni nisu prepoznali u Buldozeru što si ti prepoznao. Iako i dalje nisam shvatio što točno si prepoznao u njemu osim da je oveći potrošač. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2062 | ||
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
pa evo opet ponavljam...da je AMD imao milijardu dolara za uložit u razvoj compilera specijalno prilagođenog Bulldozeru kojeg bi nakon toga koristilli svi proizvođači OS-ova, igara i benchmarka, sad bi svi koristili AMD... ovako je trebalo 4-5 godina da stvari koliko-toliko dođu na svoje, ali u međuvremenu je Intel izbacio jedno 5 iteracija svojih procesora, a i baba s kolačima se zagubila negdje Zadnje izmijenjeno od: segregator. 13.12.2016. u 19:06. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2063 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Osobno rijetko mijenjam sistem, i obzirom da mi je komp zastarjeli htio sam za božić uzeti novu konfu. Ali sad ću definitivno pričekati par mjeseci i idem na 4c8t, nekvu jeftiniju AM4 ploču i ddr4 rame. Za moje potrebe uvrh glave. Prvi amd pa kaj bude. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2064 |
Propali Amigaš
|
Prerano je za to kad ne znamo ni cijenu ni performanse ZEN-a, ni reakciju Intela |
![]() |
![]() |
![]() |
#2065 | ||
Antimićanin
|
Citiraj:
OK, hvala ti na savjetu. Baš jedan kolega ima sutra razgovor sa nadređenima. 10 godina je u firmi, taljigao se i utapao u masi. Vremena su se promjenila pa su ga zapazili da se šlepavi uz druge. Savjetovat ću mu da reće da je on kao AMD Bulldozer i da njegovo vrijeme tek sad dolazi ![]() Citiraj:
A sad, još 52 minute do Zena ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2066 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2068 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Jel komentiramo live? Astigospe ovaj blender demo, wtf :O Jim "certified shitwrecked" Keller. Thanks! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2070 |
Aiden Fierce
|
Dead even na Blenderu. 5 sekundi ispred na ručnoj kočnici. Da sam ja intel naljutio bih se i izbacio bih Canonlake 10nm što ranije ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|