|
![]() |
#20461 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Pozdrav clanovima foruma,tribala bi mi preporuka za televiziju.Kupujen sad.Nasa san sljedeci model koji mi odgovara: Panasonic OLED TV TX-65MZ2000E. Ako neko moze odgovorit ko zna ima li alternativa ovome modelu po nizoj cijeni ili je ovo trenutno najbolji OLED model na trzistu ove velicine dijagonale?Ako nema kupujen ovu televiziju.Ovaj Panasonic model ima sve sta mi triba.Na televiziju cu spojit satelitski prijamnik i gledacu u rezoluciji "Full HD" i "Ultra HD".Isto tako igracu igre,bice spojeno osobno racunalo na ovu televiziju.Isto tako iman dosta blu-ray filmova raznih formata slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20462 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ukratko, nije. Ako tražiš OLED i 65", Panasonic nije najbolji. Pogledaj LG OLED65C4 da li ti odgovara. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#20463 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Malo ti je to staro, koja je cijena uopce. Panasonic je bio najbolji prije par godina sad nezz sta im se desava ne spominju se bas nesto https://www.youtube.com/watch?v=V_HnUn7zWKw |
![]() |
![]() |
![]() |
#20464 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20465 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20466 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Hahahaha naravno da si dobio ![]()
![]() |
![]() |
#20467 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
Imam ti ja 65OLED908. Ne znam u čemu je razlika kod 909, ali vjerojatno nije velika. TV je dobar, imao je svojih bubica, ali su popravili većinu ažuriranjima. Daljinski je simpatičan, puniš ga na punjač, ali osim toga je LOŠ. Mal je i čvrst, ali slabo hvata signal i tipke su presitne za stiskanje, nekada ne hvata od prve, nekada uhvati drugu tipku. Philips ti koristi LG panel, tako da ti je ekran isti kao LG, samo skuplji. ![]() Ja sam ga kupio ponajprije zbog Google TV OS koji je na njemu, da ne moram imati razno razne stikove (prije imao FireTV stick). Ambilight je ono... nice to have. Ako ga montiraš na zid kao ja, onda će ti biti ono 2/5 ili najviše 3/5. Ako je na stalku dalje od zida, onda je možda bolje. Meni je većinu vremena isključen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20468 |
Premium
|
Ja bi za pola tih para uzeo lg 65g4 il ako bas zelim potrosit sve pare i dobit top isa bi u trgovinu usporedit Sony Bravia 9 K-65XR90 i Sony XR-65A95 sa svojim sadrzajem Posto nemam problema sa svijetlim dnevnim vjerojatno bi uzeo Sony XR-65A95 nisam nikad vidio uzivo sony mini led pa nezz jel vridi tih para il se bolje drzat oleda |
![]() |
![]() |
![]() |
#20470 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
3500Eura za 65incha je stvarno suludo kad možeš nabaviti 12incha veći G4 za manje novaca. Ako cijena ne predstavlja neku ulogu ja bi prije toga Panasonica pričekao G5 za kojih mjesec dana. Mislim da će LG sa Primary RGB Tandem tehnologijom biti zadnji čavao u lijes za QD-OLED(ostat će možda relevantni za PC monitore neko vrijeme). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#20471 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
Samsung’s OLED panels are enhanced by the quantum dot technology (hence the name ‘QD-OLED’), which improves viewing angles, color gamut and color brightness. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20472 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Šta ti je nejasno? Što je QD-OLED ili zašto mu se bliži kraj u TV sferi? Zadnje izmijenjeno od: bor1s. 28.02.2025. u 16:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20473 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Na LG C1 imam spojen na HDMI 1 ulaz Xiaomi mi box s 2nd gen. Ne mogu ga nikako postaviti da se kod paljenja na LG daljinskom pokrene taj ulaz, uvijek ide u Web OS sučelje. Isti sam problem imao i sa Firestickom ali dao bi se zakleti da mi tako nije bilo kad sam kupio TV i upario ga sa Firestickom, da je to došlo sa nekom nadogradnjom TV-a. Na box-u je uključen HDMI CEC, CEC key play, Auto gašenje... Na TV-u je također uključen HDMI CEC (Simplink). Kako ovo rješiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20474 |
Premium
|
Meni se na c9 uvik upali zadnji odabrani port, Settings, general, additional settings, Home Auto launch I hvala na ovom, vidio sam sad da mogu home vratit u basic umisto onog glupog full screen homea |
![]() |
![]() |
![]() |
#20475 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Hvala, to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#20476 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Okidač je odapeo na TCL 55Q9B / C765 EKupi vikend Mastercard -10% na 630€. Trebao bi ga pokupiti idući tjedan, ali do optimalne upotrebe će proći oho-ho da se vidi što možejer će privremeno biti u sobi na komodi za bebu
![]() |
#20478 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Zadnje izmijenjeno od: dreammastera. 17.03.2025. u 10:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20479 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ljudi, dali može meni mala pomoć, nisam gledao niti imao tv dobrih posljednjih 15-ak godina, ako ne i više ![]() međutim, dobijem na poklon samsung qe50q60c i sada me muči nekoliko stvari ![]() 1) na stražnjoj strani tv-a je nekakva naljepnica i piše common interface i nekakav CI CARD - šta je to, za šta to služi? 2) odmah lijevo do toga nalazi se HDMI 3 port ili šta već piše, a ispod njega crvena (foto)dioda ili nekakav senzor? o čemu je tu riječ? 3) spojio sam digitalnu zemaljsku tv i vidio HRT1-2-3 nakon sto godina, program koji se emitira je kao da je još 1990.-ta 4) spojio sam uspio i kabel za satelitsku tv, na onaj "tanjur" i glavu je povezan kabel sa onim "špicastim" činčem koji se zašarafi u tv, mislio sam da to danas više niti ne postoji... e i sada, u postavkama tv-a i home screenu lijepo mi pronađe digitalnu zemaljsku tv, ali nikako ne vidim di da nađem programe za satelitsku tv? ![]()
![]() |
#20480 |
The mighty pirate
|
Mislim da trebaš uzeti uputstva u ruke jer su ovo osnove osnova... EvoTV je imao svojedobno CI kartice. Eventualno ih još možeš kupiti od nekih satelitskih providera da otključaš njihove kanale. Za ostalo pročitaj upute, ali ozbiljno
![]() |
#20481 |
tiki
|
Kao što reče ivan, CI kartice služe za otključavanje kanala. Crvena foto dioda je vjerojatno optički ulaz za soundbarove i sl. za satelitsku - upute i lagano. Treba znat i postavke satelitske (koliko je LNB-ova, koji satelit je na kojem LNB-u itd.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20482 |
Premium
|
Ok, thanks... Citao sam da moj tv treba svaki puta auto tjuning kada prebacujem sa digitalne zemaljske na satelitsku i obrnuto, tako da me to ne zanima, niti ne znam kakve programe mogu gledati na satelitskoj... Danas ujutro sam spojio staru bezicnu tipkovnicu i mis na tv, nisam imao pojma da se i to moze, kako fora,... Kao da imam 500 godina i sada izasao iz spilje ![]() Vrijedi sta onaj ambilight sa alije? Jako me odbija da lijepim nesto na novi tv sa straznje strane...
![]() |
#20483 |
Premium
|
To nije Ambilight, to je ledica obična iza TV-a. Ista ona koju ljudi lijepe na stolove itd. Ne oponaša ponašanje onoga na screenu iza, to je obična ledica. Ja sam uzeo običnu traku na USB s alija, zalijepio, spojio ju u USB3 u tv, kad se tv upali, pali se i ledica, namjestio sam na bijelu boju i meni je super bilo. Ali ja volim gledati tv s malo svijetla u sobi, ne volim čisti mrak, tako da je meni bilo super. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20484 |
Premium
|
Ovaj lik je spojio neki modul koji mijenja boju sa slikom tv-a, koliko toliko ![]() https://m.youtube.com/watch?v=Rn5HU8...bWJpbGlnaHQ%3D
![]() |
#20485 |
tiki
|
Mani se ćorava posla, to ne služi ničemu. A ovaj modul je za android tv, a tvoj to nije. Postoje drugačija riješenja (kamera na vrhu tv-a, modul kroz koji prolazi signal sa HDMI-a pa tako očitava boje i slično) ali sve u svemu je to nepotreban gimmick i kompliciranje života |
![]() |
![]() |
![]() |
#20487 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2014
|
Koliko sam shvatio po researchu ovaj TV je ekstra za cijenu te svakako jedan od best buy-eva, ali me zanimalo ima li itko iskustva sa kupovinom TV-ova sa oštećenom ambalažom? Vidim da je cjenovno poprilično jeftiniji od drugog, pa mi nije jasno koja je caka ako je samo ambalaža u pitanju. https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika-...ick#tabDetails Unaprijed hvala ljudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20488 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20489 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
Iskreno, uzeo bih možda i 50 inch za te novce jer mi je 55 inch naknap za regal. Je li se smatra grijehom uzimati išta ispod 55? Zadnje izmijenjeno od: iWaxxy. 28.03.2025. u 22:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20490 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ne, ali se prica da je 50" skart dijagonala u proizvodnji tako da treba pripazit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|