|
![]() |
#2012 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
![]() Hvala svima ugl. ![]() Zadnje izmijenjeno od: tigerija. 17.03.2015. u 13:35. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2013 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Zato je u2415 i otisao na trznicu. Kako sam imao i u30 (kao i ti), lako ih je usporedit. Osim tih par pixela viska, U30 mi nema ni jednu prednost naspram ovim cudom. Bolji mat premaz (manje ga, ali opet sunce ne smeta), veca gustoca pixela, bolje kalibriran od starta, itd. Ukratko, kao i kod u2415 sto sam napisao, sve vrijedi i za ovaj. Kad sam ih stavljao jednog pored drugog, u2415 je naravno malo veci, a ovaj je osjetno siri. Ono glavno je i dalje odlicno, a to je sami prikaz slike. Nisam jos ni jednu igru na njemu upalio, pa vam tu ne mogu pomoci, no ako je kao na u2415, onda nece biti problema ni za gamere. Odlican monitor. Izbornici su naravno malo manji nego inace, ali taj dio je meni osobno plus. Vise prostora za rad, jer za gotovo sve koristim shortcutse. No opcenito, ako netko misli nabavljati ovaj monitor, neka ga prvo provjeri uzivo. Jer neke bi osjetno manji izbornici mogli smetati. Posebice ako ta osoba vec ima problema sa vidom. Ja sam prezadovoljan, i za ovaj monitor napokon mogu reci da ne ide na trznicu. Barem ne uskoro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Premium
|
Odusevit ce te. Meni ni ovaj iz Della nema onog bleedinga, jednostavno na monitoru nemam sta za radit osim prikljucit ga i koristiti. Ok, malo sam povecao brightness, jer volim malo jaci, ali to je to. Dalje nisam nista ni dirao, jer nema smisla. A uz to i dizajn je fantastican radi ovih tankih bezela. Sad kad vidim starije monitore, a posebno dellove, imam osjecaj kao da su neki od prije 20ak godina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2016 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
https://www.uzishop.hr/monitori/3453-lg-24mb56hq-b.html 24", AH-IPS, pivot (uber stalak), apsoulutna pobjeda, nema ništa ništa slično blizu tome za takve novce (inače su takvi monitori 1400-1500kn) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2018 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2019 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Edit.. Offtopic... mislio sam da sam u temi o uziu..
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link... Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link... Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link... Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link... Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 21.03.2015. u 00:42. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2021 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja osobno pikiram uzeti dva Della U2412M (najpovoljnije, kod Uzija ![]() ![]() Pa eto, meni se specifikacijama čini super (osim eventualno latencije od 8 ms, ali ne planiram se igrati na tom kompu, nikakvi shooteri niti išta brzo, tako da mi to ne igra neku ulogu), ali volio bih čuti još iskustava s tim monitorom. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2023 |
Premium
|
Iskreno, ja tim monitorom nisam bio zadovoljan. Ni malo. Bijela nije bijela, prejak mat premaz pa ima dosta glowa.. Ako te te dvije stavke ne smetaju, onda ce ti biti odlican. U suprotnom, idi na nasljednika. U2415. Svi problemi rijeseni, a jos uz to je i dosta atraktivniji. Ali naravno i skuplji. No kako velika vecina ne mijenja monitore cesto, onda se isplati malo vise isprsiti i dugotrajno biti zadovoljniji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Slobodno si uzmi U2412M, jos uvijek odlican monitor. Bijela jest bijela, white point se razlikuje od primjerka do primjerka kao sa svakim monitorom. Mat premaz nesto jaci od novijih panela, totalno prenapuhana stavka. Za jednoga bih se ja vjerojatno protegnuo do 2415, za dva komada nije bas mala razlika u cijeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Kod 2015 mi se sviđa tanji bezel i 6 (!) USB3 porta. Ali mi se ne sviđa što nije skroz crn (što 2012M jest, ako je suditi po slikama), već ima srebrni stalak itd, a stol na kojem će biti je crn sa stranicama boje trešnje... Možda nebitna stvar, a i uvijek mogu ušarafit ih na zid (al nekak mi je ljepše kad su monitori na stolu) - ili nabaviti Ergotron stalke za monitore ![]() Što se cijene tiče, išlo bi preko firme tako da mi tih 650 kn razlike nije neka greda iskreno. Još bolje, odbije mi se PDV ![]() Dvojbe, dvojbe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2026 | |
Premium
|
Citiraj:
@ EvilDragon U2515 je u potpunosti crn ispred. Ja osobno ni ne koristim stalak uz monitor. Lijepo u table vesa mount ide, pa onda imam odlicno baratanje kabelima i svime. U svakom slucaju, sretno pa sta god da odaberes ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2027 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ako je cijena nebitna ne vidim bas smisao tih dvojbi. Uzmi noviji i atraktivniji model. Ja sam jedino skeptican oko uniformnosti na samim rubovima tako uskih bezela ali nikad ga ne vidjeh u zivo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2028 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pozdrav ekipa. Evo da se malo pohvalim što sam uspio okupit rijetko viđenu družinu. Novajlija ovdje je dell u2515. Iz straha od backlight bleeding-a nekako odgađam aparat upaliti. Lijep uređaj je ovako dok ne radi,nadam se da kvaliteta prikaza neće pokvariti zabavu. U startu ne očekujem puno, jer postojećem dvojcu ovdje nije lako parirati i to znam Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 06.06.2021. u 22:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2029 | |
Premium
|
Citiraj:
Na taj dio sam mislio da je barem 2 koplja iznad. Objektivno. A subjektivno, meni je stariji model rang smeca radi glowa i zutila, a novi modeli su im sami vrh. Uostalom, sve recenzije govore prakticki istu stvar (rijesili se tih vec navedenih problema) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2030 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2032 |
Premium
|
evo ja u malim problemima sa spajanjem dell-a u2515 na komp,tj na graficku karticu gf gt440. Kad spojim sa hdmi kablom ne mogu dobiti nativnu rezoluciju monitora. U nvidia kontrol panelu mi krivo javlja nativnu rezoluciju monitora od 1920x1200. Jel mozda problem u kablu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako se ne varan treba ti HDMI 1.3 ili 1.4 standard za dobit preko 1200p, tvoj je možda 1.2 pa ti nudi max toliko?
![]() |
#2035 |
Premium
|
Ovaj dell 2515 je za mene onak na prvu loptu prilično razočaranje. Plašio sam se bleddinga i toga stvarno nema, možda se zanemarivo ističe kao svijetliji dio gornji lijevi kut. Također panel je zadovoljavajuće brzine što sam mogao zaključiti prilikom igranja igre fifa 15 na ps4, tj slika se vidljivo zamućuje jedino kada se lopta ispucava preko cijelog terena. Ono što je stvarno loše je kontrast. Na Tft centralu su inače baš kontrast nahvalili,a ja se samo mogu pitati šta bi tim ljudima. Imam osjećaj (loš) kao da gledam u neki ekran na laptopu. Slika je presvijetla što god da napravio u postavkama. Također boje su blijedunjave i djeluju spaljeno baš zbog tog slabog kontrasta. Imao sam prije monitor od lg-a ips235v i činio mi se tu bolji prilično. Također tv lg 26lv5500 bolje isto tako. Usporedbu sa crt-om ovdje neću komentirati,ali sve ono što sam pisao ranije o tome vrijedi i ovdje,samo podebljano i velikim slovima. Na samu izvedbu nemam nikakvog prigovora, dečki u dell-u su odradili profesionalno te napravili funkcionalan i lijep monitor. Čak ni one senzorske tipke nisu toliko iritantne koliko se pisalo. Međutim sve to je slaba utjeha Jel monitor stvarno takav ili ja jednostavno očekujem previše od lcd tehnologije, vrijeme će pokazati i dojmovi kad se malo slegnu možda se i poboljšaju, vidjećemo. Deklasirajuće, za sada Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 06.06.2021. u 22:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
Premium
|
Kontrast je standardni cca 1000:1. Ne bi trebalo biti osjetne razlike u usporedbi sa drugim IPS panelima. Nahvalili su ga vjerojatno samo zato jer prelazi 1000:1 iako realno u praksi 900:1 i 1100:1 izgledaju isto. Tek na 3000:1 crna pocinje izgledati dublje. Vidim da svjetlina ide jako nisko pa mi nije bas jasno ovo da je slika presvijetla sto god napravio. Osim ako mislis da je gamma u k... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2038 |
Premium
|
Biće ipak da sam se malo zaletio u prvoj procjeni,koju sam temeljio prvenstveno na iskustvu igranja na ps4 konzoli. Pod "presvijetlo" sam mislio na gammu. Na pc-ju sve nekak počinje izgledati bolje ![]() Malo su čudnovati ovi izbornici za podešavanje parametara slike. Naprimjer kod LG-a postoji podešavanje backlight, brightness & contrast. Na ovom Dell-u postoji brightness (koji je zapravo kontrola pozadinskog osvijetljenja) i contrast kontrola. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Ja sam imao dva primjerka della 2415. Na jednom je slika bila osjetno lošija u kontrasu. moj tn panel ga je ubijao totalno, a nije neki primjerak (stari LG W2600H). Drugi primjerak je rasturio LG-a u prikazu slike. Svjetlina ista, postavke iste resetirane u panelu.... Nažalost, svaki primjerak je drugačiji (a oni kažu iskalibriran)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
Premium
|
Citiraj:
I od 10ak primjeraka, samo jedan nema tog zutila. Mislim na stariju Dell liniju opcenito (u24 i u27). Sad ti meni mozes trubiti jedno, ja tebi drugo. Ali ne vidim smisla da nastavimo dalje ![]() @Dell u2515 Malo se poigraj vise sa postavkama, jer imam dva primjerka kod sebe, jednog i osobno koristim. Odlican monitor, nemam apsolutno ni jednu zamjerku na isti ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|