|
![]() |
#1981 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Mi imamo AEG neku, 7000 serija mislim, made in Italy je. Mi zadovoljni, preko zime se najviše koristi sušilica zbog djece. Imali 2 kvara, ali riješeno u garanciji - neka žica se precvika dok radi centrifuga pa ne radi sušenje, loše su to napravili. Pa sam stavio izolirku na spojnici i nisam skroz to učvrstio da se opet to ne dogodi. Mislim, sva sreća da je to s gornje strane mašine pa se napravi u 5min. Jedino je to minus, ostalo sve super. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1982 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Može li netko preporučiti vakumirku za vrećice?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1983 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Zna li netko firmu koja radi transport bijele tehnike po Hrvatskoj? Trebam prebaciti hladnjak iz Zagreba u Dalmaciju? Eventualno, ako netko već vozi da mi se javi u inbox? Da nešto iskombiniramo. Zadnje izmijenjeno od: Splitska Posla. 18.10.2024. u 13:15. Razlog: Razlog: Razlog: |
![]() |
![]() |
![]() |
#1984 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Moram kupiti dva nova bojlera. Jedan ide u stan gdje je 2 odraslih + dijete, drugi ide u apartman gdje imaju 4 kreveta. Jel ima smisla kupovati brand name tipa Ariston ili Bosch, ili je bojler bojler? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1985 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Aristoni evo imaju foru onaj antilegionela sta svakih x dana digne temp na 65 stupnjeva, to je dobro. Ja sam materi minja ariston evo okrugli je bio tipa 30 eura skuplji od koncara, a po specifikaciji sa eko modom ce u 1-2 godine otplatit tu razliku pa sam uzeo aristona |
![]() |
![]() |
![]() |
#1986 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Ja bi ipak kupio kvalitetniji. Jebo 30 eura. Kako mi je objasnio jugonostalgični član kućanstva, svaki bojler ima neku gumicu koja grijanjem i hlađenjem vremenom popusti i zbog toga bojler prokapi. Ja ga nisam poslušao i jednom prilikom kad sam ostao sam u stanu nekoliko tjedana, isključio sam bojler, a do tada je bio stalno uključen. Stari Končarov bojler je prokapio za nekoliko dana. Da ga nisam isključivao iz struje, vjerojatno bi i danas grijao vodu. Kupili smo novi stalno je uključen, a temperatura je podešena na ECO. Evo grije čini mi se već dvije godine. Di prođoše dvi godine? Koja li je godina? Možda '84? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ariston je generalno OK, jedino nekad u paketu znaju imati loše sigurnjake pa se pripremi na extra trošak ili RMA.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1988 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
Premium
|
Da ja sam isto odma uzeo sigurnjak za aristona, i zaboravio sam na to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1991 |
EMP moderator
|
Ako imaš nepovratni ventil na glavnoj cijevi (imaju ga i nova brojila), onda je to normalno, gdje će voda nego van na sigurnjak. Postoji mogućnost i da je cijev tople vode previsoko pa je zračni džep premali, ali to možeš provjeriti tek kad isprazniš bojler. Spoji neko crijevo na sigurnjak i gurni dole u bocu/kanister.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1993 |
EMP moderator
|
To je bojler s dva kotla ili s jednim? Neki modeli tvornički imaju predugu cijev za toplu vodu, a cijev uvijek ide skoro do vrha bojlera. Cijev hladne je kratka, viri možda par cm unutar kotla. Topla voda je kao i zrak lakša pa ide gore. Kako bi nakon uključivanja bojlera što brže dobili toplu vodu, cijev tople je produljena, ne moramo čekati da se zamiješa. E sad, ako je ta cijev do samog vrha, voda se kod grijanja ne može širiti unutar kotla pa izbija na sigurnjak. Zato se skraćivanjem cijevi tople napravi veći zračni džep kako bi zrak upio to širenje vode jer zrak je više stlačiv, zračni džep je kao ekspanziona posuda. Povećanjem zračnog džepa se naravno smanjuje kapacitet bojlera, ali povećava sigurnost. Kad sastaviš premali ili nikakav zračni džep, nepovratan ventil na glavnoj cijevi i neispravan sigurnjak, dobiješ recept za katastrofu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Aha nisam skužio da misliš na cijevi u bojleru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
EMP moderator
|
S većom temperaturom može biti samo još veće curenje. Imaš li uopće regulator tlaka na glavnoj cijevi i na koliko je bara?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1996 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Nigdje se ne spominje temperatura, zato i je konfuzno, nego je samo kao pametan -> https://tesy.com/about-us/innovation...o-smart-mode/7. Super mi je i to šta na njemu na tipkama piše wi-fi, a zapravo ga nema. Kupili smo ove jer je to bilo u doba korone kad su nestali svi Ariston Velisi sa tržišta. Pogledat ću večeras kakvi je tlak u cijevima |
![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ja imam ariston već duže vrijeme, prethodni je trajao desetak godina, ovaj je sada negdje na 3-4, pojma više nemam. Deset godina možda i nije, ali s obzirom na stravično tvrdu vodu mislim da je to generalno prihvatljivo. Jedina mana aristona je što ima debilan prihvat odozdo pa je čišćenje jako otežano.
![]() |
#1998 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Elextrolux bojler 50L (izduženi) od danas kada perem ruke osjetim struju na rukama. Na bojleru ne svijetli crvena lampica (da grije), kada ga iskopčam iz struje nema osjeta struje. Išao sam s ispitivačem ispitati, na špini, odvodjenoj i dovodnoj cijevi svijetli ispitivač, kao i na vodi dok ju puštam. Kada spojim električna klješta na cijevima spojenim na bojler, mjeri 2.56A dok je u struji. Neobično je što, iako ne svijetli lampica da grije, da probija struja. Je li to probio grijač ili? Koja je preporuka od 50L, vidim više baš i nema uzduženih užih (moj je 80cm, 38cm širok) Ovaj gledam Ariston Lydos (ili jeftiniji, bez touch tipki) https://www.pevex.hr/elektricni-bojl...lydos-eco-50-l Vrijedi li ovaj duplo više para, smješten kraj kade? https://www.pevex.hr/elektricni-bojl...elis-pro-50-eu Do bojlera mi vode dvije žice, nemam uzemljenje, je li sigurno nulovati?
![]() |
#1999 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1 - crvena tinjalica svijetli kada termostat uključi grijač 2 - po navedenom negdje "probija" napon čim je ukopčan u struju, neovisno jeli grijač uključen 3 - zovi nekoga tko zna šta radi: a) neka provjeri da je faza dovedena na odg. kontakt, tako i nula, da nije slučajno spojeno naopako b) neka dobro provjeri cijelo ožičenje u bojleru (od utikača do termostata i grijača), da su spojevi čvrsti i da slučajno neka žica nije "nagorila" / bez izolacije i da dodiruje metalni dio kućišta, ... c) ako nije neka ugradi FID sklopku za potrošače u kupaonici (ona najosjetljivija) u kutiji osigurača EDIT: Imaš Gorenje "plosnati" / šašavih dimenzija > https://www.pevex.hr/elektricni-bojl...je-ftg-sm-50-l pa vidi jeli može stati, vjerojatno će trebati bušiti zid za novo vješanje. OBAVEZNO: Neka električar riješi ispravno uzemljenje !! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.10.2024. u 22:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2000 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Ma gledam i Ariston uski, oni su pametni pa kada ih iskopčaš iz struje moraš tipkati kada se upale da počnu grijati.t Ja gasim bojler kod tuširanja i ne mislim cijeli stan renovirati da dobijem treću žicu do bojlera. Tako da Ariston Elis Pro eura izlazi iz izbora jer ga ja gasim na prekidač
![]() |
#2001 |
Moderator
|
Gorenje ima elektroniku tako složenu da nakon paljenja na prekidač vrati šta je prethodno bilo namješteno, barem tako radi ovaj njihov šta ga imam pitaj javla koliko godina, vjerojatno tada prvi sa elektronskim upravljanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
Premium
|
Imam velis evo uski i pamti sto si stavio, jedino ne pamti kad je ukljucio antilegionelu pa kad ga iskopcas iz struje svaki put zagrije do 65, moze se iskljucit ta mogućnost |
![]() |
![]() |
![]() |
#2003 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Citiraj:
Ja isto kupujem Tesy 50L slim okrugli. Dvoumim se između Bilight i Anticalc modela. Anticalc ima dva grijača od 800w obloženi su. Možeš regulirati radi li jedan ili oba Dok običan model Bilight ima jedan grijač, 2000w kojem možeš mijenjati temperaturu. U Rijeci je relativno meka voda, dosta je popularniji Bilight model kada čitam strane recenzije. Nekima je znao krepati jedan od dva grijača na anticalc modelu po recenzijama (obični imaju po 50 recenzija 4.8 dok anticalc 8 i 3.7 zvjezdice) no ipak mi se čini anticalc bolji makar po specifikaciji i na papiru. Što preporučujete, običan ili anti calc? ANTICALC SLIM TESY 50L https://gradja.hr/proizvod/bojler-gc...alc-slim-tesy/ BILIGHT SLIM TESY 50L https://gradja.hr/proizvod/bojler-gc...ght-slim-tesy/ ![]()
![]() |
![]() |
#2004 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ikea whirpool kvaliteta https://streamable.com/grodbr?src=player-page-share ANRÄTTA pećnica/vrući zrak 790 eura Kupio sam je u 12.2023. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2005 |
Moderator
|
Di joj je Ctrl-Alt-Del ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2007 |
Moderator
|
Čupaj kabele ![]() Sad znaš zašto sam nedavno kupio "glupu" pećnicu, bez ikakve elektronike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2008 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Sve je to meni jasno ali takva se ne uklapa u kuhnju koju smo kupili. Ne znam mozda jer sam gurnuo unutra ovaj lijevi tockic bez da sam vratio na nulu ne znam. Sutra zovem whirpool servis da mi daju mišljenje što i kako. Evo čuo se s baboN nekom preko telefona i vjerojatno je problem to što pazi nisam vratio točkić u nulu. ![]() Poslao video na servis pa ćemo vidjeti. Jebo ih patak. Da se razumijemo ništa od takvih uređaja nije na internetu pa niti na internoj mreži jer nisam gen Z idiot. ![]() U četvrtak dolazi serviser. ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 29.10.2024. u 14:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2009 |
Moderator
|
Nećemo ti priznati FW update ako ti ne budeš doma ! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
EMP moderator
|
Uskoro ću trebati zamijeniti perilicu suđa samo zbog zahrđale košare koja više nije dobavljiva. ![]()
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|