|
![]() |
#1951 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1952 |
Premium
|
Probao vidjeti imali što novo na onoj temi - odjendom zahtjeva registraciju. Reko ajd da se registriram - ili nemam pristup tom dijelu foruma, ili mi još nije obradilo registraciju... Odem na overclock.net - na Zen temi svi postovi izbrisani nakon tog linka... wtf |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1953 | |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1954 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Zadnje izmijenjeno od: Disco. 11.11.2016. u 08:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1955 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
Neznam jel netko od vas vidio, ali neki lik mu je napisao da su ga citirali na Youtube(jer jesu,RedGamingTech)i onda je on kao neš po*izdio i rekao da zato ne možemo imati lijepih stvari, sad će biti "puno objašnjavanja" i nakon toga koji sat kad sam probao bilo je lock.
![]() |
![]() |
#1956 | |
Premium
|
Teško je reći, može biti i jedno i drugo... Citiraj:
Sve mi je to postalo sumnjivo kad se pojavio taj isus the stilt na overclocku (koji je možda AMD-ov zaposlenik kao što smo jednom spominjali), jer je svojevremeno objavljivao neke specifične stvari (famozne hawkerove likedže i ostale tvorničke karakteristike svakog modela), što sam AMD nikad nije objavljivao. Znači ako se još iz nekih drugih izvora pojave neke specifične info da je bios na cpu (možda samog AMD-a na CES-u) onda praktično znamo da je govorio istinu. Kao i ako se cijela stvar zavuče najmanje do 3 mjeseca. Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 11.11.2016. u 12:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1957 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1958 |
Premium
|
Ono što se poklapa sa "leakom" (5960X performansama) jest i gruba matematika na stari amd-ov "orochi" slide: http://techfrag.com/2016/05/24/amd-z...960x-extreme/# Druga stvar koja se poklapa jest također jedna stara vijest kada su zen cpu (dakle ne apu sa hbm-om) oslovljavali soc-om što meni nikako nije imalo smisla http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1562 Još ako netko spomene to sa biosom kasnije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1959 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Opet hype na 11 kao s buldozerom. Sumnjam da ce biti toliko razocaranje, ali ako se nastave ovi "likovi" o uber performansama opet ce biti pljuvanja po AMD-u. Treba ocekivati najmanje jos jednu odgodu, malo errate i firmware fixeva i obecanja o buducim performansama kao dozu realnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1960 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Mislim...frajer je nesto napisao na internetu i kao ocekivao da se to ne siri dalje? Koliki mu je IQ? ![]() Kad se vec spominje bager, mene bas taj hajp brine....ali bi stvarno volio da budu tu negdje sa Intelom jer je ovo sto oni rade smijesno. Pa kaby lake ce navodno samo biti rafinirani sky lake, dakle isti IPC samo mrvu visi takt (nema ni onih uobicajenih, mizernih 10%) ![]() Zadnje izmijenjeno od: Disco. 12.11.2016. u 07:15. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1961 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1962 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Well put. To mi isto zvuči logično. Polaris se najavljivao kao kaj ja znam kaj. Na kraju, niš posebno te i dalje ljudi više kupuju konkurenciju, a puni korisnika iste je nezadovoljno. Iako je solidan proizvod, hype je ipak bio veći nego je trebao biti i zato je tako kako je. Nadam se da sa Zenom nebu tako. Nadam se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1963 |
Premium
|
Pitanje je što je hype. Sve što se spominje, a navodno i "curi" predstavljaju slabije performanse od onih koje je prezentirao sam AMD (koji sam tvrdi ipc preko broadwell-e). Ekstrapolacija naples "leaka" koju je napravio pcper kaže ipc ispod ivy bridgea u prosjeku, a ovo zadnje haswell-e +/-. Sad dali je to hype? Da je AMD mudro šutio i šta izbaci izbaci, ovako su si sami podigli letvicu koju vjerojatno neće moći preskočiti... Dakle neće im biti krivi nikakvi forumaši niti "leakovi" nego će si sami biti krivi. Kao što sam ranije napisao kad izađe Zen pljuvačine će biti u svakom slučaju od određenog dijela publike/medija. Ako ne bude brži od broadwell-e bit će smeće ili meh, ako ne bude brži od kaby bit će smeće ili meh (kao da većina ljudi uopće prati što je reklamirano) itd. Underperforming kritike bi jedino ušutkala brutalna cijena, koja će nadam se (vjerujem) i biti. Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 14.11.2016. u 17:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1964 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Pljuvačine ima, koliko god da je proizvod dobar jer uvijek ima hejtera/fanbojeva neke konkurencije. Tako da kako god zen ispao, toga će biti. Za AMD je bitno da budu bolji tih 40% od svog zadnjeg faila, da se ne hajca toliko i ne troši kao omanji trofazni motor. I tu je već veliki plus. Ne trebaju oni otimat Intel usere, nego trebaju zadržat svoje. Pa svaki novi koji dođe ili neki stari (ja) koji se vrati je veliki plus. A da je Intel shvatio ozbiljno, dokaz je taj što će "otključavat" i3 odjednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1969 |
Premium
|
Ma to je labuđi pjev dual coraca. Vjerojatno bi do toga došlo i bez amd-a jer je jednostavno tehnologija (igre) došla do tog nivoa da im je potreban bump (a negdje im ni to neće pomoći), zadnji bitniji keš koji će dići na iste. Kasnije samo za office/surf konfe Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 14.11.2016. u 23:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1970 |
Aiden Fierce
|
Dualci sa HT su mrcine, gledajući kolko aj petarde dođu. Kolega mi i dalje roka i3 4330 i strix 970ku, rokao sam doom kod njega, nešto divizije, fino gaming iskustvo 🙂
![]() |
#1971 |
Premium
|
Da, ali i5-ice su se krenule znojiti, a tek slijedi val zahtjevnih igara... Na što će to ličit na hyperthreadanom dual corcu... EDIT Evo još naples leakova, no kao što piše ponovno se ne može ništa konkretno zaključiti iz istih http://wccftech.com/dual-socket-zen-...er-benchmarks/ Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 15.11.2016. u 00:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1972 | |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1973 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1974 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#1975 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Vidi ga, tipični level 1 AMD fanboy ![]() Enzutijastičano posjećuje AMD dretve (i to njih 8 jer može, za razliku od, veselo lijepi AMD-related linkove, crveni se na avataru, kupuje Radeonke... Slatki su dok su tak mladi <3 ![]()
![]() |
#1976 |
Aiden Fierce
|
http://wccftech.com/amd-zen-summit-r...etails-leaked/ Još malo...infa Kako i rekoh jednom, FX bi se mogo prodavavat ispod Zena
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bariarnil. 16.11.2016. u 13:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1977 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Nego imai li meda od amd-ovog HSA u nečem real world? Znam da je svojevremeno kaveri apu znao biti brži od i5-ice (mislim haswell) u nekom benću koji podržava hsa... Sad kolko ima veze sa životom pitanje je Citiraj:
Što se tiče imena djeluju mi kao privremena interna imena (SR - summit ridge i redni broj za klasu npr.) sumnjam da će biti finalno ime... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1978 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
HSA je AMD-ova percepcija kuda treba ići kod, dok Intel eto gura softver za paralelizaciju na cpu-u. Softver guraš kad imas utjecaj, a to AMD pomalo ima(dok to Intel i NV imaju cijelo vrijeme).
![]() |
![]() |
#1979 |
Premium
|
Kad bi ove info recimo bile točne, da izlaze 3 modela - koji je treći? Ono što 100% sigurno znamo da će najjači mainstream Zen biti 8c16t, a najslabiji 4c8t. Ako 3 modela predstavljaju broj jezgri/threadova onda bi treći, odnosno srednji modela mora biti 6c12t (što je odlično). Za najjeftiniji kaže cijena između 200 i 300$, kasnije spominju 220$ za minimum. To bi značilo 4c8t Zen oko skupljih i5-ica. Ako bi dalje pogađao istom analogijom bi 6c12t koštao oko quad i7-ica, a 8c16t oko intelovih 6c12t. Ima smisla |
![]() |
![]() |
![]() |
#1980 |
Premium
|
#dnevnazendoza TPU donosi onu vijest o imenima koja je već bila, te također misle da se neće tako zvati - klik TweakTown donosi informacije sa onog foruma koje su izbrisane - klik Nove glasnine iz kine: AMD Zen Summit Ridge Processors Rumored For 17th January Launch – Performance on Par With Core i7-6850K at $250-$300 US Pricing Manje više kombinacija gornje dvije glasine samo naveden MAXSUN kao izvor leaka, te se spominje da je trenutno 3.15-3.3ghz base clock i 3.5ghz kao boost (a overclock clockovi isti kao sa onog foruma) Te jedan pcworld zen članak How AMD's powerful Zen chip flouts the SoC stereotype Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 17.11.2016. u 21:10. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|