|
![]() |
#19472 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pingvin E01S01, top mi se čini! Nastavljamo za vikend. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#19474 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Landman - vani su prve dvije epizode |
![]() |
![]() |
![]() |
#19476 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
The Collapse https://m.imdb.com/title/tt11248266/ Netko je negdje vec spomenuo ovo. Jako zanimljivo za odgledati, jos impresivnije djeluje sto je snimljeno jednom kamerom pa te bas unese u akciju. Nesto kao film 1917.
![]() |
![]() |
#19478 | ||
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ajd fala bogu, nisam đabe tipkao ![]() Citiraj:
Umiruća je to vrsta. Moraš ih mikroskopom tražiti. A i kad ih nađeš, dignu tu ljestvicu pa ti je sve ostalo bljutavo. BTW, dok ćekam nove epizode Jackala vrijeme kratim novim srbočetnički uratkom. Za sada iznenađujuće dobro. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19480 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Dune: Prophecy, nije ni tako nelose. Moglo je bit i gore, a i bolje. Produkcija je dobra, efecti, nije sve tamno kao u filmovima. Posebno su pazili da je u svakom novom kadru, nova rasa ![]() Obzirom da sam procitao knjige, kraj je ono WTF?!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#19483 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19484 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Mozda svaka sezona novi silos Sent from my Magic 6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19486 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Slažem se. Za sad djeluje gledljivo iako da kraj je wtf. Nekako mi se čini da neće znati dobro razviti priču oko moći već će ispasti da se radi o nadnaravnim sposobnostima iako to ne bi smjele biti |
![]() |
![]() |
![]() |
#19487 |
Pink Floyd fan
|
A dobro, Dune oduvijek koketira sa nadnaravnim. Od zacina koji otvara um, produzuje zivot, daje navigatorima sposobnost predvidjanja,preko vjestica do Quizat Haderach pa na dalje. Jedino se ne sjecam da je u knjizi bio taj lik i ta sposobnost koja se prikazala na kraju prve epizode. Nisam bas siguran u uspjeh serije. Osim forsiranih woke elemenata, prilicno je tesko pratiti (kao i filmove uostalom) tko tu koga i zasto. A u seriji cak imaju i naraciju, barem na pocetku u kojoj su lijepo mogli objasniti zasto se Harkonneni i Atreidi toliko mrze. Barem to je dobro opisano u tim prequel knjigama.
![]() |
#19488 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Dune: Prophecy nakon samo jedne epizode ostavlja bolji dojam, nego cjelokupno The Lord of the Rings: The Rings of Power izdanje, tak da IMHO serija bi mogla ispasti čist vredu. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19489 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
osobno sam vrlo alergičan na woke elemente no koliko god sam ih želio vidjeti u seriji, jednostavno ih ne vidim. To što su mnoge žene "strong female character" ne znači da je woke jer su benne gesserit isključivo ženski red... tako da serija je za sada potpuno woke free, ali bez brige, naglasim ako vidim drugačije |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19490 |
Pink Floyd fan
|
Probao sam gljive ne pizzi, jel' se to racuna? Vise su mi um prosirile feferonke, pogotovo drugi dan ![]() Poznato mi je da je Herbert imao gljive kao inspiraciju za zacin al' da postoji bilo kakva supstanca koja daje mogucnost gledanja u buducnost mi je prilicno nevjerojatna. A pogotovo superpowers koje su prikazali na kraju prve epizode. Ovo za bjezanje iz bitke mi je ocigledno promaklo da su spomenuli. Naravno da su sve Bene Gesserit zene, ipak je sestrinstvo ![]()
![]() |
#19491 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Jebogaled, pa prva stvar koju su rekli u prvih nekoliko minuta uvoda je pozadina Atreides-Harkonnen mržnje. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19492 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#19493 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Kakve serije se otkazuju tipa Mindhunter, a ovakve kenje dobivaju druge sezone.
![]() |
![]() |
#19494 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Meni ej bila čisto ok. Mala mi je full simpa. Još kada sjedne u onu ciglu na kotačima od Volva 240, još mi je simpatičnija. Kasnije sam skužio da je glumila u seriji Wednesday i sada u novom Minecraftu.
![]() |
#19495 | |
Premium
|
Citiraj:
Cijela priča se svodi samo na to ciljano križanje među lozama kako bi se proizveo ultimate križanac koji će moći vidjeti budućnosti i to je poanta benne geserit vještica, da se igraju boga ciljanim evoluiranjem potomaka tih loza a da ne znaju što će uistinu proizvesti. Dapače, cilj im je bio proizvesti žensku s tim moćima no zaje*ala ih je njihova Lady Jessica koja je odlučila roditi sina umjesto kćeri. No da, ove supermoći na kraju prve epizode su wtf., i kladim se da će se priča razvijati u smjeru da je taj lik isto neki potomak loza ali sa nekim rouge supermoćima koje ne prate originalni kanon |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19496 |
Pink Floyd fan
|
I njegov sin Leto II koji se kasnije spojio sa crvom... Tu su Benne Geserit grdno popusile jer su se nadale imati nekog kojeg mogu kontrolirati a onda se dogodio God Emperor of Dune... U kasnijim knjigama pisanih od sina i Duncan je imao odlike, ne crva nego Kwisatz Haderach-a. A i Paulova sestra jer je Jessica uzela water of life dok je bila trudna. Btw, Kwisatz Haderach se trebao roditi jednu generaciju kasnije al' je Jessica rodila sina umjesto kceri koja je trebala roditi sina koji bi postao Kwisatz Haderach. Ovo zvuci kao scenario za neku sapunicu ![]() Zanimljivo je kako vjestice vjesto manipuliraju svime, posebno religijom. Na Dune su modificiralu religiju da prorice Muad'Dib-a...
![]() |
#19497 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19499 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Jedina stvar koja mi je malo too much za eugeničarke, Đesika je kćer baruna Harkonena, pa ne znam kako bi išlo to duplo križanje Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19500 |
Pink Floyd fan
|
Ako te brine incest, Benne Geserit to ne brine. Njima je jedini cilj da krizanjem dodju do Kwisatz Haderach-a. Fora je kako su ostvarili to krizanje sa Barunom koji voli samo deckice ![]() Btw, u prvoj epizodi se ne vidi (ili sam opet propustio) da Benne Geserit koristi zabranjenu tehnologiju i zbog cega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|