|
![]() |
#1921 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja sam ga naručio tu -> https://www.dezeenwatchstore.com/sho...ipse-metallic/ Stigao kroz tjedan dana, nije me okrpila carina. Postoji i model sa silikonskim remenom. Edit: nakon jednog dana korištenja, mislim da bi ovaj bio bolji izbor šta se tiče čitljivosti: https://www.dezeenwatchstore.com/sho...gunmetal-blue/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1922 |
marked one
Datum registracije: Feb 2009
|
Uzeo ovo kod Marli: http://us.tissotshop.com/tissot-seas...00-quartz.html ![]() ![]() Vidjet ćemo kroz vrijeme kako će se ponašati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1923 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisam isprobavao (niti namjeravam), ali izgleda prilično kvalitetno. Imam feeling da nije pobojano nego da je 'boja' navučena na metal nekim drugim, postojanijim procesom tipa elektrolize.
![]() |
#1924 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Nisam našao ikakav osim originalnih remena. Valjda je problem u specifičnom obliku remena, pa mora biti specifično za taj model. Nisam nikad vidio da postoji problem metalnog remena za "fitness" sat. Ambit3 peak je više svestrano pomagalo nego isključivo fitness gluposti za trčanje. Protupitanje: kakva je svrha bilo kakvog sata ako dobijem kožnu iritaciju koja me sprječava da ga nosim? ![]()
![]() |
#1926 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
hrpetina njih, invicta recimo ima rolex hommagea u svim bojama i varijacijama |
![]() |
![]() |
![]() |
#1928 | |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
Ima i Tudor Black Bay slicno tome... ![]() al jbg, ne za "Micro" lovu... E da, NHF, al batali tozla na satu... ultra ciganluk... jedino gdje paše zlatni sat, odnosno s pozlatom, je ispod plave adidas trenirke na istoku zagreba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1929 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Mislim Blancpain je dva razreda iznad Rolexa, čemu uopće usporedbe. Tudor je sestrinska Rolexova firma. 50 hvata ili 50 phantoms je spram recimo submarinera kao da uspoređujete Audi S5 i Aston Martin DB9, idu i jedan i drugi dobro i izgledaju ok ali je druga priča. Za 50 hvata batyscope dao bi dva subarinera, doslovno. Zguglajte si što znači mikro brand... F.Constant, L. Erard, pa i Steinhart su microbrandovi. Blancpain je najstariji proizvođač satova na svijetu, rade ih od 1735. godine.... http://www.blancpain.com/en/history Mislim svatko ima svoj ukus i to sve ali se miješaju kruške i jabuke po mom skromnom sudu. Seiko jako cijenim, pogotovo Grand Seiko satove, da ne bi bilo zabune, ali da dođu u rang sa JLC, PP, AP i sličnima, teško... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1930 |
spava mi se
Datum registracije: Nov 2013
|
A Credor? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1931 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1932 |
Premium
|
Ma dobro da, krivo sam spelovao ![]() Zanimljiva je činjenica da kod starih 50-tki su bile luminacije kazaljki od radioaktivnog materijala, zbog toga možete naći na recentnijim modelima prekrižen znak radioaktivnosti.. ![]() http://www.chrono24.com.hr/blancpain...-id4873006.htm EDIT: Da uzimam divera sad, osim navedenog gore sata, uzeo bih ovo. Vidio sam ga uživo u Firenci u izlogu trgovine, ljubav je to bila na prvi pogled. http://s419.photobucket.com/user/mon...ope-1.jpg.html Zadnje izmijenjeno od: burmuz. 05.01.2017. u 18:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1933 |
I hate mondays..........
|
Fifty Fathoms (Odnosno Blancpain) sam spominjao kao dizajn, a ne opciju kupovine, bar ne u ovom cjenovnom razredu. Zato i spomenuh Seiko, jer se SNZH57 modova i sad da nać za pristojnu lovu, na portalu satova ili WUS-u. Evo i sad na Chrono24 ima jedan, doduse ne sa plavom lunetom, za 260$. Znam ja sto je Micro Brand, ali kolega je trazio nesto slicno onome gore, pa sam zato i uletio. No, budimo realni, ako hoce dizajn Rolexa (pogotovo s tim pozlatama), jedino sto moze je trazit kopiju na njuški. EDIT: eto pricamo o Micro Brandovima i povoljnim satovima, pa ti uletis sa JLC-om :-D, NHF, samo primjecujem ;-) meni je to predivan sat, no ne vjerujem da cu si ga ikad moc priustit; zato racunam LLD kao sljedecu akviziciju... slican dizajn a valjda 10 puta manja cijena. EDIT: evo jedan fini Citizen Sub Hommage iz davnih dana... A evo i Casio... Zadnje izmijenjeno od: perich. 06.01.2017. u 10:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1934 |
Premium
|
Kupio sam si časopis Katalog satova 2017. Gledam neke čuke po 200, 300k kn, a ima i onih sa 7 znamenki. Može li mi netko objasniti šta na tim satovima toliko vrijedi da imaju takve cijene. Nisu unikati, nisu od nekog ultra rijetkog specijalnog materijala tipa metal iz meteorita, nemaju drago kamenje po sebi,... Moj frend, koji je više u tome od mene, kaže da nema smisla davati više od 1k € za sat jer ne vrijede više od toga. Ok, ja bi možda pomaknuo malo na gore tu cifru do jedno 5k €, ali više od toga jednostavno ne razumijem. Prosvjetlite me. Mene bi bilo strah svaki dan na ruci nositi vrijednost solidnog auta.
![]() |
#1935 |
I hate mondays..........
|
Plaća se svašta... Ime, tradicija, kvaliteta izrade, pouzdanost... Istina da će Casio Terrorist odraditi sve isto kao i recimo Patek (pokazati vrijeme i datum),ali, hm, nije to to. Pogledaj koji YT video, gjde vidis kako se mehanizmi od par stotina ili tisuca dijelova slazu rucno, jedan po jedan, jebenom pincetom, u kuciste promjera 44 mm ili manje. Vrijedi li to 200k €? mislim da ne... Jel bi dao te pare da ih imam? definitivno da :-D jbg, i mene su pitali zasto sam kupio BMW-a a mogao sam za istu lovu dobit upola mlađeg Opela. Znam da cu s oba doci na odrediste... Al htio bi doci na odrediste ko gospon covjek... i po mogucnosti yebat vise nego Zdravko Colic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1936 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
Citiraj:
ali malo sam istraživao i gledao po netu, nije mi baš želja imat to u kolekciji ipak ![]() Steinhart satovi djeluju puno kvalitetnije, za par kopalja rekao bih, i na oko i po kvaliteti izrade..iako im fali malo unikatnosti..ali mladi su možda i bude nešto ![]()
![]() |
![]() |
#1937 | |
Premium
|
Citiraj:
Po meni je taj gušt da si "dio elite" kojima može biti da to nose, plus gore navedeno. Btw sat je uvijek kod tebe a auto ostavljaš samog tko zna gdje pa ono... isto se da sve osigurati. Osobno bi dao do 10k eura za polovni sat, više ne. Isto je i kao s umjetninama, ono imaš hrpu hrvatskih slikara koji vrijede milijune nečega kao Generalić recimo... isto ti ne daje kruha... Isto kao što govorimo o ulaganju, tako je i u satovima ulaganje. Evo recimo i za 10 godina ja za svoju Bondicu mogu dobiti nekih 1300 eura minimalno, a možda i više jer je dosta rijedak kvarc model koji je bio u samo jednom filmu... Sve ima svoje. ![]() Recimo meni nije jasno kako čovjek koji puši kutiju cigareta dnevno, potroši za nekih 7-8 godina novaca za novi Submariner, a da o cugi ne pričam. Doslovno na otrov, jel' i onda ti ide pričati "kako možeš dati za sat toliko i toliko" i slične spike. ![]() @mamutarka Nemoj Invictu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1938 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
@burmuz hoću kvalitetan daily wear sat, rolex imam u kući u daytona izvedbi (nemogu to nosit nit želim trenutno taj teret na ruci) a za submarinera koji mi je na meti trenutno nemam 80ak k kuna viška ![]() tako da je ovaj steinhart ocean one po svim rivjuima nešto najbolje za te novce mislim pogle ovo http://forums.watchuseek.com/f275/my...h-1586458.html šta reć, hamilton fejla jebemti, gg steinhart ![]()
![]() |
#1939 |
Premium
|
Skočio jučer do Dicte u Tower centru u Rijeci da pogledam Seiko satove. Nije baš bilo previše zanimljivih modela, ali ionako me je najviše interesirao SKX007K2. Nažalost, razočarao me je - malen je. Uspoređujući 42mm Seiko sa 46mm Bulovom (98C112) koju sam imao na ruci, Seiko izgleda minijaturno. Ponuđen mi je veći model iz serije 5, ali nekako nisam bio oduševljen. Isto me malo razočarala Tag Heureova Aquaracer serija. Vidljivost kazaljki smetaju horizontalne bijele linije po ciferu. Tanke su, ali ih ima dosta. Zna li netko gdje bi se mogli uživo pogledati Steinhart modeli? Želio bih vidjeti model Ocean 44 automatic.
![]() |
#1941 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
Citiraj:
frend ima Ocean One i uživo je prejeben, baš ono kad držiš sat u ruci i gledaš ga, osjećaš da je cijena smiješna za ono kaj dobiješ..a ovaj 44 je vrlo sličan pa je osjećaj vjerojatno isti pregledaj si na jutubu, to je najbliže di možeš vidit
![]() |
![]() |
#1942 | |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() @hrconja suunto je za fitness sat isto što i ramstek za svinjsku brzolu... Suunto je multitool ![]() Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1943 |
Banned
Datum registracije: Aug 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1944 | |
I hate mondays..........
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1945 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Planiram uzeti novi sat pa me zanimaju vaša iskustva/preporuke/savjeti: Ono što želim je slijedeće: - automatic - napravljen od titana (bar grade 5 titan, da nije premekan radi žuljanja). - safirno staklo - 41-43 veličina - cijenom do otprilike 750-800 EUR (nije fiksno) - diver poželjno ali i ostalo dolazi u obzir Posebno me zanimaju kvalitetni micro-brandovi, ali nemam puno iskustva glede njih. Ono što mi je zapalo za oko je slijedeće: - Steinhart Ocean Titanium 500 Premium - Akrone Black Manta Ako ima još tko kakvih preporuka bilo bi super. Hvala ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1946 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Baci oko ovdje: Titanium diveri Osobno bi uzeo u obzir Seiko Samurai za Japansko tržište, ti su bili Ti - SBDA003 plavi. Ako uspiješ naći jednoga, najvjerovatnije da će sa vremenom cijena dobrog primjerka ići prema gore, pošto su postali rijetka i tražena roba. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1949 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1950 |
spava mi se
Datum registracije: Nov 2013
|
http://www.jomashop.com/ http://www.dutyfreeislandshop.com/ http://www.watchshop.com/ http://www.creationwatches.com/ http://www.silvertime.eu/ <- HR Što se ukusa tiče, ti ti ne mogu pomoći ![]() Ako ti se sviđaju dress satovi, preporucam da pogledas orient bambino ili orient symphony Oba su mehanicka, iako postoje i quartz verzije i nemjerljivo bolji bang4buck od fossila, nautice, diesela i slicnih |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|