|
![]() |
#1921 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma nije nova oprema, iako ciljam na E-5 ubrzo, a možda i 14-35 f2 ![]() Takve slike možeš slikati sa bilo čim (vidi exif - f11 i sl ![]()
![]() |
#1922 |
Banned
Datum registracije: May 2009
|
Ja bih prije išao na 14-35 nego na E-5 ![]() Baš i ne, to što si ti nafrljio blendu zbog ekspozicije ne umanjuje njegovu optičku kvalitetu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1923 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1924 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Mar, uz dužno poštovanje, ali baš si "jadan" (pod navodnicima). Pratim tvoje fotke od kad sam kupio digitalac, i jako mi se sviđa tvoj način fotkanja. Zaista, iskreni Respekt za tvoju ljubav, vrijeme i trud! Ali, baš si "jadan" što si u Šibeniku!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1925 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Ma da mogu (i da mi se da ![]() Naravno, nikad u Šibeniku i okolici neću slikat glečer ili kitove (ali s ovim klimatskim promjenama tko zna ![]() Sad kako je jesen uhvatila maha, evo jedne prigodne. Draga mi je prvenstveno zbog spektra boja, slika je praktički iz aparata, samo je dodano malo kontrasta. Ovaj 50mm macro je tako dobar objektiv i kreira tako dobre "3D" slike. ![]() ako tko želi veću: ![]()
![]() |
![]() |
#1927 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#1928 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#1929 |
Suit up!
|
Siso, to nije fotošop nego je lišće bilo u sjeni pod difuznim svjetlom koje se reflektira s ceste, neba etc i tako izvlači maximum boja. Da je npr bilo svijetlo direktno na lišće, to bi puno drugačije izgledalo - i što fali bobicama ![]()
![]() |
#1930 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma sve ostalo oke, malo mi se čine nabrijane boje, ali ko sam ja da sudim preko trenutnog tn-ca (sams 245b+)... ali ove bobice mi ne idu nikako ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1931 |
Suit up!
|
![]() |
#1932 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1936 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 24.10.2010. u 14:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1938 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Evo nadam se da je ovo čemu ![]() Malo se zaigrah s photomatix-om i jučerašnjim fotografijama pa su rezultati vidljivi na sljedećim stvarima...btw pazite...fotografije su malo velike ![]() Lijevo original Desno obrađeno (očito ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jedan (jedini moj) macro sa eos 1000d kitom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1942 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
@Red, probaj malo kadar pomaknuti u stranu/gore-dole da ti ne budu bas sve slike centrelno kadrirane.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#1943 |
Suit up!
|
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 29.10.2010. u 20:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1944 |
Strichek Moderator
|
Meni su mrak ti objektivi, jedan bi baš lijepo došao ![]() 3 slika mi je fora. Neki dan mi je došao daljinac, jučer macro +10. Daljinac lovi na nekih 5m, a na fotiću imam opciju za okidanje odma i sa odgodom od 3 s. Danas koliko sam stigao isprobat je ovo: ![]() ![]() Budem kasnije malo iz prirode, ovo je sirovo uvečanje sa macro lećom.
![]() |
#1945 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
to si kupio samo macro +10 ili? koliko $$ te izašlo ? vidio sam na ebay-u da ima za za kojih 80-ak kn već kupiti hoyine filtere (58mm), a za 20ak dolara cijeli set tih makro leća...+2, +4, +8 i +10 ako sam dobro primjetio. Ehd a i molio bi preporuku za neki program koji je manje napredniji od photoshopa a ipak mrvicu bolji od photomatix-a. pod mrvicu bolji mislim na to da ima opciju da izrežem sliku ili ju zarotiram za određeni kut da bude horizontalna recimo bambus mi "uletio" u kadar taman kad se sve ostalo pogodilo ![]() nije da sam baš pogodio horizontalu na ovoj ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1946 |
Suit up!
|
U PS-u je to vrlo jednostavno - izabereš ruler tool (slovo I i desni klik na tool ako je po defaultu namješten eyedropper). Nakon toga potegneš horizont po slici što misliš da je ispravno i onda Image->Image rotation->Arbitrary i OK. Nakon toga samo cropneš višak i to je to.
![]() |
#1947 |
Strichek Moderator
|
Samo macro +10. Izašao me malo ispod 100 kn, nisam htio te pakete jer iovako imam puno tih filtera tako da mi se to nije činilo kao dobra ideja ![]() Htio sam jedan "kvalitetniji", kvalitetniji mislim na filtere iznad 50 ![]() Ako se pokažu kao dobri i da ću ih puno koristit onda ću dat 200-400 kn koliko treba za pravi filter.
![]() |
#1949 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1950 |
Suit up!
|
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 03.11.2010. u 00:36. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|