|
![]() |
#1921 |
MIUI HR Translator
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() |
#1922 | |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
![]() Možeš upgradeat, pa vidjet kak radi, pa ak ti se ne sviđa preć na EU rom. Procedura ti je ovakva, radio sam i ja to prvi put pa eto: 0. Prije nego kreneš u cijelu proceduru, možda najbolje da apgrejdaš na taj zadnji global stable, kako bi prešao na nougat, s obzirom da su i svi noviji eu romovi na nougatu, a procedura apgrejda na nougat sa nekog starijeg EU roma mi je totalno nejasno opisana na njihovom forumu. 1. prvo treba unlockat bootloader s obzirom da MI5 dolazi sa zaključanim bootloaderom. Prati proceduru ovdje: http://en.miui.com/unlock/ Ako ti se pojavi u nekom trenu kineski, imaš negdje dolje za izabrat opet engeski jezik. Moraš biti ulogiran u svoj mi account na smarthoneu i obično traje neko vrijeme Nakon što je bootloader otlkjučan možeš krenut dalje. 2. Stavit twrp. Ovdje je opisana procedura: https://www.xda-developers.com/how-to-install-twrp/ U principu pratiš proceduru od početka stranice sve do: Install VIA TWRP Manager, pošto to nije opcija u ovom slučaju. 3. Skineš EU rom za MI5 ovdje: https://xiaomi.eu/community/threads/7-6-8-10.40358/ i prebaciš na telefon, najbolje u root, a ne u neki folder. File je u zip formatu i ne treba ga otpakiravat! Možeš izabrat weekly (beta) ili stable. Ja sam uzeo zadnji weekly za mi5 (7.6.8). 4. Uđeš u twrp i wipeaš sve i instaliraš rom koji ti je na telefonu. Ak slučajno zbrišeš i rom koji si prebacio, nije bed, samo ga prebaciš opet dok ti je telefon u twrp-u. p.s. Inače, shortcuti za ulazak u fastboot je power + volume down, a za ulazak u twrp (ili stock recovery ako nije stavljentwrp) power + volume up. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1923 |
MIUI HR Translator
Datum registracije: Jul 2007
|
da napomenem ako si na global ili kineskom romu, interna memorija je šifrirana kad se fleša twrp, interna memorija nije vidljiva u MTP načinu i potrebno je formatirati data particiju u twrp-u format data - time se briše apsolutno sve pa prije napraviti backup na komp yes reboot to recovery - treba opet bootati u twrp sad kopirati ROM na mob putem računala i flešati multija radio to par puta i to je pod must
![]() |
#1926 | |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Ako imas, u developer opcijama: - ukljucis OEM unlocking i onda - pod Mi unlock status povezes Mi acc sa tim telefonom...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1927 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
A koja je razlika između Global Developer ROM-a i tog EU ROM-a što spominjete? Jer kontam ovako mogu migrirat na Developer bez otključavanja BL-a i vrlo jednostavno ako je to ista/slična stvar?
![]() |
![]() |
#1928 |
PREMIUM
|
Global stable i developer su službeni miui romovi, razvijani od strane miui developera.. Kao i china stable i developer koji navodno rade puno bolje od globala, dok global nisu u stanju ili ne žele napravit kak spada (ne isplati se) Miui EU je neslužbeni mod miui-a kolko s kojim se pokušava napravit miui kak spada za zapadno tržište. Dolazi bez bloata (čak i bez google bloata), s play storeom i out of the box blje radi s aplikacijama iz play storea. Općenito radi fluidnije. Naravno, flashanje ide na vlastitu ruku. Meni je dopiz*** imat phone s odličnim specsima, a da se vuče ko neki low-ranger. Reko ajd probat ću miui.eu, pa ak ni to ne radi kak spada stavit ću nešto deseto (lineage os ili neki drugi custom rom). Međutim, radi skroz ok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1929 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Ja sam na kraju jednostavno skinuo Global Stable 8.2.2.0, preimenovao u update.zip i sa Global Dev u Update aplikaciji odabrato taj update i prešao. Moram priznati da je stvarno istina da je baterija za 1h SOT-a bolja, a i sustav mi nekak fluidnije radi, da ne kažem bolje neg na svim Devovoima do sada.
![]() |
#1930 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2017
|
Zupy vidim da se dobro razumijete u trgovinu gdje kupiti najjeftinije /da je ipak neka sigurnost/ ruter ZTE MF286 ili Huawei E5186s-22a i vaše mišljenje o istim - hvala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1931 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Koji ROM staviti na Redmi 4? Otključao BL, instalirao TWRP i SU, sve prošlo iz prve, samo ne znam jel sad ići na EU ili neki drugi ROM? - bitno je da stabilno radi i da je potrošnja baterije OK, ostalo sve zanemarivo... PS. Ovo sam poskidao: EU xiaomi.eu_multi_HM4_V8.1.4.0.MCECNDI_v8-6.0 xiaomi.eu_multi_HM4_7.5.25_v8-6.0 Stable miui_HM4_V8.1.5.0.MCECNDI_7379d10c7b_6.0 Developer miui_HM4_7.5.25_74f6c1ca53_6.0 Zadnje izmijenjeno od: frulex. 15.06.2017. u 17:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1933 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Sorry mobitele pratim a rutere baš i ne - što se tiče sigurnosti sve je višemanje isto ako te štiti Paypal ili Ali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1934 |
Registered User
|
Ženin je mob pa bi htio sto rjedje po njemu prckat ![]() Sent from my Jiayu S3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1935 | |
Mindfreak
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Sent from my LEX720 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#1939 |
Mindfreak
Datum registracije: Apr 2015
|
onda on nije dobro napisao verziju posto ima 5 znamenki.. uglavnom kad vec pricamo o MIUI, sta je najbolje stavit Global ili Eu?? stize mi mali Redmi 4X a pojma nemam sta bi stavio, dolazi sa China MIUI gore.. Sent from my LEX720 using Tapatalk
![]() |
#1940 |
PREMIUM
|
Iz mog iskustva EU radi poprilično brže, pošto je baziran na china romu (kojem miui developeri pridodaju više pažnje, naravno). Također nema bloata. Global radi "ok" sve dok nešto ne zaseru, kao što su zasrali nougat na mi5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1943 |
Registered User
|
OK, onda EU weekly bi trebao biti dobar. Inače, s Honora je došao s kuhanim ROMom: "MIUI Global 8.0 Stable 8.0.3.0.0 MCECNDG" Sent from my Jiayu S3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1944 |
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
Svaki je kuhan osim china stable i dev i global stable. Ja sam imao eu dev, al to trebas flashat redovito i ponekad ima bugove. Al onda pricekas prvi eu stable i ostanes na njemu do iduceg.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1945 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Imam Redmi 2, na njemu noviji EU rom. Zadnjih nekoliko tjedana, kada ga stavim puniti, dosta se sporije puni. Mjerio sam w-metrom i prije se punio kada je od 0-80% cca s 0.90-1A, a sada se konstantno puni s 0.43A, neovisno o punjaču, kabelu i postotku. To mi uzrokuje da mu treba duplo više vremena da se napuni. Probao ga ugasiti, upaliti, nemam ideju do čega je?
![]() |
#1947 |
Banned
|
ak je najnoviji beta, zna imat bugove.. prati ovdje teme.. https://xiaomi.eu/community/forums/m...-releases.103/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1948 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Pretpostavljam da imam HM2XTDPro tj xiaomi.eu_multi_HM2XTDPro_6.7.7_v8-5.1.zip ali nisam siguran ![]() ![]() Ovo mi je na uređaju, ali sada više ne nađem link za skinuti najnoviju verziju weekly/stable za moj model. Samo s ovim sadašnjim romom mi je uredno funkcioniralo godinu dana.
![]() |
#1949 |
Banned
|
nema više ažuriranja jer je za redmi 2 nastupio EOL (end of life) najzadnja verzija ako je redmi 2 pro je https://www.androidfilehost.com/?fid=817550096634752032 ili eu stable https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862709974 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1950 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Temperature si provjerio? Rom ti spušta struju punjenja ako je baterija iznad neke temp. Probaj dok je hladan i da ti se ništa ne vrti u pozadini. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|