Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.02.2013., 14:01   #1921
mbusic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Da, na ICS-u bez imalo problema izdržim 24h, s upaljenim svim živim. Na JB s istim setup - nema teorije da dođem ni blizu toga. Nije neki problem, jer ionako ne radiš na njemu 24h naravno, no eto - to je jedina i najveća prednost ICS-a. Ovih par sitnica na JB (multi w., smart stay i slično) samo dođu kao šlag na tortu uz bolju ili u najmanju ruku istu brzinu, responzivnost, stabilnost kao i na ICS-u. Najbolje probati, pa odluči što želiš i što ti treba - u tome i je ljepota droida
Prijatelj mi kaže da zavisno od koje do koje verzije JB-a baterija drži dosta bolje, čak skoro isto kao i na ICS-u usudio bi se reći, pa nije loše ni isprobat ove novije verzije.
Ako ti se da, pročitaj changelog od firm. inačica pa ćeš vidjeti poboljšanja u kojem su smjeru išla.
I ukoliko ti zaškripi negdje na 20-30% baterije, a znaš da ga nećeš punit jer si vani recimo, onaj power saving mode je stvarno prva liga stvar, barem što se tiče S3-ce. A vjerujem da slično funkcionira i na S2.
mbusic je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2013., 14:09   #1922
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
he, he - vjeruj mi - probao sam valjda SVE JB romove koju su dostupni. SLIM je jedini koji mogu izdvojiti po pitanju trajanja baterije, svi ostali su puno lošiji.

Ne znam kako tvoj frend koristi mob i teško je nekad samo tako uspoređivati dva korisnika i njihove navike, možda pod nekim manjim opterećenjem i JB pruža autonomiju kao ICS, no znam kako je na mom setupu i više nego očigledno dobijem bolju autonomiju na ICS-u. I da, znam za power save, kad je kritično dobro dođe, to bez daljnjeg.

No kako sam gore napisao - nije da me dira toliko trajanje baterije, ionako gdje god da sam struje imam, plus rezervna baterija je uvijek tu negdje. Čovjek je pitao za razlike, a to je po meni jedina negativna u odnosu na ICS - bar u mom slučaju.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2013., 18:02   #1923
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
dobro da si mi reko za bat. def se drzim ICS-a u tom slucaju.
gledo sam UAE ROM-ove jer je tamo kupljen jer nisam bio siguran da mogu na open EU ici.
zahvaljujem
Ovaj TELE2 stock rom je open eu,samo sto ima hrvatske znakove i postavke za net i mms od tele2 i radio firmware je NAVODNO (iako ne vjerujem bas u to) testiran u tele2 mrezi. Sve ostalo je identicno s open eu. Ljudi su fleshali i sve radi ok. JB je fluidniji,brzi u svemu,ali malo vise pije bateriju.

Citiraj:
Autor mbusic Pregled postova
Prijatelj mi kaže da zavisno od koje do koje verzije JB-a baterija drži dosta bolje, čak skoro isto kao i na ICS-u usudio bi se reći, pa nije loše ni isprobat ove novije verzije.
Ako ti se da, pročitaj changelog od firm. inačica pa ćeš vidjeti poboljšanja u kojem su smjeru išla.
I ukoliko ti zaškripi negdje na 20-30% baterije, a znaš da ga nećeš punit jer si vani recimo, onaj power saving mode je stvarno prva liga stvar, barem što se tiče S3-ce. A vjerujem da slično funkcionira i na S2.
Nemoj usporedjivati S2 i S3 kada je u pitanju JB. Slazem se s Torom. Na S2 JB daleko slabije traje. Provjereno.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2013., 12:26   #1924
mbusic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Ma ne ne, nisam uspoređivao JB na S2 i S3 nego power save opciju, super stvar
Daleko od tog, S3 ima dosta bolju bateriju/autonomiju.

A dobro, ovisi od korisnika do korisnika, to svakako. Nekom s jednim kernelom ne izdrži dan, drugom sa istim izdrži 2-3 dana i sličnih situacija je bilo.
Slažem se svakako da je to jedini nedostatak jer nije on reko da je bolja na JB nego da je skoro ista.. Nemam S2 već pola godine tako da ne mogu iz vlastitog iskustva o potrošnji baterije išta reći već prenosim što mi on kaže.
mbusic je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2013., 16:30   #1925
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
@xlr mi je poslao JIG i ovim putem mu se zahvaljujem,dobio sam,izvadio bateriju,ponovno stavio i ustekao JIG i nista se ne dogadja,nema uopce znakova zivota

jel to znaci da je mob sluzbeno mrtav i za smece ili ima jos neka backup metoda da ga se ozivi ili barem dovede u stanje da drugi ROM forcam na njega ?
blava je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2013., 16:39   #1926
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Morat ćeš nositi negdje/nekome tko ima jtag opremu
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2013., 20:32   #1927
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ekipa, molim savjet.

Tražim rom za Galaxy s i9000. Kupio brat danas dotični mob, trebam kombinaciju rom/kernel koji je stabilan, nježan prema bateriji. ICS ili JB, svejedno. Imao sam S plus prije sadašnjeg S2 pa proceduru oko roota i ostalih tehnikalija znam, samo nemam vremena iskušavati romove. Hvala
Staro 04.03.2013., 20:46   #1928
trpi
Guest

zelim odinom flashati svoj note2 na novi 4.1.2, no odin gornja kucica nikako da pozuti:

sta da radim?
  Reply With Quote
Staro 04.03.2013., 21:32   #1929
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
zelim odinom flashati svoj note2 na novi 4.1.2, no odin gornja kucica nikako da pozuti:

sta da radim?
Probaj promjeniti USB portove.
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2013., 21:49   #1930
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Kakva žuta. Flešaj
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.03.2013., 21:49   #1931
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Nisam radio sa tim novim Odinom ali mislim da ti je telefon prepoznat. Naime, ovdje je kućica poplavila i piše COM10, a i dole ti piše Added tak da mislim da si good to go.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2013., 21:51   #1932
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Re: Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.

Citiraj:
Autor blava Pregled postova
@xlr mi je poslao JIG i ovim putem mu se zahvaljujem,dobio sam,izvadio bateriju,ponovno stavio i ustekao JIG i nista se ne dogadja,nema uopce znakova zivota

jel to znaci da je mob sluzbeno mrtav i za smece ili ima jos neka backup metoda da ga se ozivi ili barem dovede u stanje da drugi ROM forcam na njega ?
Bootloader je mrtav. Jedini nacin je jtag
Staro 04.03.2013., 21:54   #1933
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Gdje,kome poslati,ko ima to uopce jtag opremu,koliko bi izaslo to "ozivljavanje " ?
blava je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2013., 22:19   #1934
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Bootloader je mrtav. Jedini nacin je jtag

Kolega, je li ti se desilo da nakon flasha Odinom i9000 izbaci "can't mount /dev/block/mmcblk0p1"? Postoji li rjesenje?
Ne pali ni flashanje kompletnim romom (I9000XXJPU), ni mijenjanje PIT-ova, a ni flashanje novim dbdata.rfs.tar.
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2013., 20:32   #1935
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Je li netko uzimao poklopac za bateriju za I9000 negdje a da je bila dobra ili jeftino original?
Hvala
Staro 06.03.2013., 21:48   #1936
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Re: Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.

Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Gdje,kome poslati,ko ima to uopce jtag opremu,koliko bi izaslo to "ozivljavanje " ?
Ozivljavanje jtagom inace kosta od 200 kn pa nadalje. Ovisno o tezini posla. Mozda se nadje i jeftinije.

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Kolega, je li ti se desilo da nakon flasha Odinom i9000 izbaci "can't mount /dev/block/mmcblk0p1"? Postoji li rjesenje?
Ne pali ni flashanje kompletnim romom (I9000XXJPU), ni mijenjanje PIT-ova, a ni flashanje novim dbdata.rfs.tar.
Jesi li probao reparticionirati? Jeli imao custom fw prije fleshanja? Jeli imao lagfix ,tj. interna memorija prebacena u ext4 format? Ponekad se to desi nakon cyanogenmoda,jer ima malo drukcije particioniran prostor u memoriji. Ponekad se izgubi Imei i modem unknown radi istog razloga. Jednom je kolegi tako otisla unutarnja memorija,nitko ne zna objasnit zasto.
Staro 07.03.2013., 22:05   #1937
trpi
Guest

kad otprilike mozemo ocekivati sluzbeni 4.2 za s3 i note2?
  Reply With Quote
Staro 07.03.2013., 22:20   #1938
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Osim kamera koja ionako na sgs3 nije nista posebno. Samsung je proslost.

@trpi
Aosp, cm, slim i ostale na 4.2.x vec odavno imas za sgs3 i note2
Staro 10.03.2013., 22:13   #1939
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Ekipa na SGS II, molim savjet. Relativno sam nezadovoljan signalima na svom SGS II. Isprobao sam hrpu romova i modema i ni na jednom ne mogu dobiti bolji signal od 50%. Na poslu (Kajzerica Zg) u zgradi na trećem katu uz prozor signal 33%, kod cure na Savskoj isto. Doma u Ogulinu imam 50%. Sad sam stavio stock tele2 tom, i situacija je ista, samo mi je nešto bolja kvaliteta dok razgovaram, iako tu i tamo na sekundu ne čujem sugovornika. Signal mjerim aplikacijom network signal info, i najbolje kaj sam dobio je -85 dbm, iako jako rijetko. Cesto je -95 pa i preko 100.

Ponavljam, na hrpi modema imam istu situaciju. Kako vi stojite sa signalom?
Staro 11.03.2013., 00:02   #1940
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Jel ti steka punjenje i komunikacija s pc-jem kad ga spojis? Ako da, odlazi ti plocica na kojoj je antena i utor za punjenje moba. Najcesca greska kod sgs2
Staro 11.03.2013., 06:52   #1941
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Ne, to je ok.
Ne znam, ovo sa signalom me najviše smeta kad u razgovoru ne čujem riječ -dvije s druge strane. To se dogodi u svakom trećem pozivu otprilike. Također, ovih 33% jačine signala me nervira, iako to možda nebi ni skužio da ne gledam na gore spomenutoj aplikaciji.

Možda malo pretjerujem s tim i previše očekujem neko savršenstvo, zato me zanima iskustva ostalih. Mobitel još ima hrpu garancije pa sam mislio možda nositi na servis, samo mi treba potvrda da drugi nemaju takvih problema.
Staro 11.03.2013., 07:04   #1942
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Koja mreza?
Staro 11.03.2013., 07:18   #1943
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

da, ako je otključan probaj neku drugu karticu ako si u prilici. Meni na t-mobileu normalno fercera, nisam se zamarao s nivoom signala, no ne prekida u razgovoru ili slično, sve ok.
A možda ti je do sima, na jednom našem službenom bilo nešto slično, rješeno zamjenom sima.
Staro 11.03.2013., 07:25   #1944
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Na t-mobile sam. Probat ću neku drugu mrežu pa javim
Staro 11.03.2013., 08:16   #1945
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Na t-mobile sam. Probat ću neku drugu mrežu pa javim
T-mobile ima navedenih problema. Probaj vip. Ako je s njom isto, na reklamaciju

Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 11.03.2013. u 08:58. Razlog: pravopis :P
Staro 11.03.2013., 19:55   #1946
trpi
Guest

poceo sam se zezati sa instalacijom custom romova kernela i sl...
ali jos sam veliki noob pa me zanima jel postoji jos neki nacin za flashati omega rom osim preko CWM recoverya za koji kaze da nije preporucljiovo flashati jer nema sudden death bug fix: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1901196
  Reply With Quote
Staro 11.03.2013., 21:15   #1947
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

samo ako je developer izbacio verziju za flash preko odina, koliko ja znam.
Staro 11.03.2013., 21:48   #1948
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

To je praktično cijela svrha custom recovery-a
Staro 11.03.2013., 22:14   #1949
Wrbex
Registered User

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
poceo sam se zezati sa instalacijom custom romova kernela i sl...
ali jos sam veliki noob pa me zanima jel postoji jos neki nacin za flashati omega rom osim preko CWM recoverya za koji kaze da nije preporucljiovo flashati jer nema sudden death bug fix: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1901196
Flesaj preko TWRP recovery-a...a kad vec imas TWRP onda mozes i preko
AutoFlashera
Wrbex je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2013., 15:17   #1950
sen123
Registered User

Datum registracije: Nov 2012
Dal netko zna dobar custom rom za samsung i9001?
Da je prije svega funkcionalan (brz i izdržljivost baterije)
(to mi je najvažnije )

trenutno imam 2.3.6 zadnji oficijalni
sen123 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke