|
![]() |
#1891 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Nije aliexpress ali isto debilana s naplatom. Narucio sam cooler s ebaya, slanje iz USA, placen pdv na checkoutu, vrijednost sve skupa cca 174kn, danas dode paket i naplati postar 35kn, po kojoj fakin tarifi je dosao do 35kn? Dok dva paketa sa alija gdje je svaki bio po 20-30kn nije nista dodatno naplatio |
![]() |
![]() |
![]() |
#1892 |
Banned
Datum registracije: Apr 2021
|
Valjda si dobio racun na kojem sve pise. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1895 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Premium
|
Znaci ovo se dogodilo: Platio sam $9.99$ cooler + $11.75 shipping + $5.44 VAT na checkout Genijalna posta koja uzima za "kontrolni pregled" 18.5kn naravno nije nista kontrolirala jer taj harac je fiktivna usluga, nego je vidjela vrijednost paketa 9.99$ i naplatili jos jednom pdv 15.95kn Ne znam kud ce ova drzava s toliko viska prihoda sad, samo da se ne pocnu drogirati |
![]() |
![]() |
![]() |
#1897 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima netko da je odbio preuzeti paket, kako to ide? ![]() Situacija iz posta 1873. Naručio početkom mjeseca preko Aliexpressa, shipping from Poland i plaćena skuplja poštarina zbog toga. Seller se napokon javio kad je dispute otvoren i poslao tracking. Item je išao iz kine, a ne iz Poljske i danas je navodno došao u HR što značio da će mi vjerojatno još obračunati i PDV i naknadu pošti. Jel mogu to odbiti primiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1900 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Pošalji poruku kinezu da ti produži protection time. "please extend protection time" meni to pali svaki put, produži za 14 dana
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1903 | |
Premium
|
Citiraj:
E, a što napraviti ako mi pošta naplati kod isporuke? Seller je produljio i to za 44 dana koliko sam vidio. Po trackingu nemam pojma gdje je niti kojom poštom ide. Broj je s prefiksom YT i nakon toga 16 znamenki. 17 track veli da je YunExpress. Ali čim se spominje Shenzhen, ne ide iz Poljske kako je trebalo ![]() Aliexpress je uredno obračunao porez i PDF račun je dostupan za download. Code:
2021-08-23 09:35 your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days. 2021-08-18 10:16 departure to country of destination 2021-08-17 17:54 parcel is handled 2021-08-14 09:27 delivery to local courier 2021-08-13 20:27 Custom clearance completed 2021-08-12 05:08 Arrived at AIRPORT of Destination 2021-08-09 05:53 Departed from AIRPORT of Origin 2021-08-08 00:31 CHINA, Arrive at international airport to abroad 2021-08-07 15:31 SHENZHEN, Departed Facility In processing center 2021-08-06 08:54 Departed Facility in SHENZHEN 2021-08-06 02:31 Arrived at Sort Facility SHENZHEN 2021-08-04 19:58 Shipment information received |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
https://parcelsapp.com/en/tracking/ Ovdje vidiš i next tracking number Yunexpress je većinom prijevara, jer ti da tracking broj od neke druge grada/primatelja. Meni nijednom nije stiglo kada je "poslano" tim trackingom, na Parcelsapp vidiš i next tracking number, koji bude DPD i onda vidiš dostavljeno u Split, izgubiš mjesec dana i na kraju dao tuđi tracking. No doduše, možda je tvoj ispravan i baš za tebe.
![]() |
#1905 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1906 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne daje mi ništa više niti na parcelsapp.Možda još nije niti dobio drugi broj? Destination country može biti i npr. NL. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1907 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Evo i frend danas platio dupli pdv za jedan paket. Ukupna cijena mu je bila 50-ak eura i u to je bio uračunat pdv koji je platio na aliexpressu i ta cijena je bila na paketu i naplaćeno mu je cca 85 kn + 18,5 kn. Za drugi paket ništ nije platio jer je prepakirano u Belgiji. Dao sam mu mail od povjerenstva pa nek im šalje prigovor, ima dokaz sa Alia da je pdv plaćen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1908 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1909 | |
Premium
|
Citiraj:
A za taj paket za koji je platio dupli PDV je poslan preko koga? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1910 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Za povrat neosnovano naplaćenog carinskog duga / neosnovano naplaćene naknade za kontrolni pregled pošiljaka povrat.terecenja@posta.hr. Unutar e-maila obvezno unesite sljedeće podatke: Broj pošiljke Ime i prezime podnositelja Adresu podnositelja Broj i mjesto izdavanja identifikacijske isprave OIB Naznačite želite li isplatu poštanskom uputnicom ili putem IBAN-a (ukoliko želite isplatu na ovaj način, molimo upišite i broj IBAN-a) Kako bi se zahtjev smatrao valjanim, uz prethodno navedene podatke, potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju: Račun (presliku) web-narudžbe Potvrdu o uplati narudžbe putem internetskog bankarstva IOSS broj (ako ste PDV platili prilikom kupnje, dobili ste IOSS broj bez kojeg nismo u mogućnosti izvršiti povrat) Presliku računa koji je HP naplatio prilikom uručenja / isporuke pošiljke Da bismo Vam mogli napraviti izmjenu deklaracije, bez naplate PDV-a ,dužni ste nam dostaviti IOSS broj koji morate tražiti od prodavatelja. Ukoliko nemate IOSS broj, obratite se prodavatelju za povrat sredstava
![]() |
#1912 |
Premium
|
A gdje bi se trebao vidjeti taj IOSS broj? Gledam račun na kojem je obračunat PDV 25% i koji sam skinuo s Aliexpressa, piše samo naziv trgovine, broj i datum računa i ovo: Code:
Marketplace Operator: Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited, NL826439810B01, 8 Shenton Way, #45-01 AXA Tower, Singapore |
![]() |
![]() |
![]() |
#1914 |
Banned
Datum registracije: Apr 2021
|
Nije to nikakav osjetljiv podatak a tu osobnu iskaznicu ionako uvijek moraš dati u pošti kad ideš podići paket. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1915 |
Premium
|
Meni kenjaju tj ali mi kao odbio dispute jer je paket navodno u mojoj posti. Pa da uploadam dokaze sto nisam pri otvaranju disputa napravio. U posti mi kazu ko zna gdje je. Moguce na carini, moguce da je negdje kod nas izgubljen, ko zna...sad cekam nakon uploada da vidim sto ce biti |
![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
U mom slučaju su nedavno bili toliko nesposobni da im je i njihov HT tracking app i ostali tracking sajtovi govorio "u pošti za preuzimanje" (to mi je rekao i poštar uživo pa sam znao 100% da je tamo), ali naravno da je bilo "ja sam upisala taj broj u sustav i nista mi ne izbacuje". Onda kad sam joj rekao "a ovdje sam ja upisao na vaš HP app na webu taj broj i piše da je kod vas" i gurnuo joj ispis pod nos. Onda su se svi skupa cudili ko pura dreku i ipak našli paket (jer su ga zgurali u neki ormar vjerovatno di ne treba) ali i dalje ga nisu imali u sustavu ni u onim svojim čitabama, pa su prtljali onda dodatno jos kako da mi uopce izdaju nešto što nemaju... Kako je paket bio sa Alija u nekom trenutku je promjenio tracking number sa kineskog na njemacki tracking, e to im je tek bila dodatna misterija ali i dalje je super kako oni nisu mogli naci niti jedan od dva broja u kompu ili onim svojim famoznim listama, bez obzira što im app na webu pokazuje da je kod njih. Nevezano sa taj slucaj u zadnje vrijeme nisam platio nista extra u nijednoj situaciji osim VAT kod kupnje, sad je vec doslo 4-5 paketa po "novom" režimu. Jedan je dofurao Overseas a 4 HP iako sam primjetio da je vecina bila routed preko neke druge drzave, i usla u HR preko druge clanice EU a ne direktno iz Kine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1918 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1919 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1920 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Znači nisam jedini kojem stižu stvari s ali-ja preko overseas-a. Danas mi stiže obavijest da mi stiže paket sav u čudu gledam kakav overseas i skužim da je ali ex u pitanju naravno kako nisam doma paket mi nije isporučen jer nisam zatečen doma. Zamisli čuda da sam znao da preko njih dolazi u startu bi preusmjerio na neki od njihovih oex shopova. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|