|
![]() |
#19081 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#19082 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Gledao sam malo ljetne na ADAC-u. U dimenziji 205/55/16 najbolje izgledaju Michellin Primacy 3 a nakon njih Continental ContiPremiumContact 5 (Michellin je pobjedio zbog trajnosti). Michellinom sam uvijek bio zadovoljan (ljetne i zimske) a Continental još nisam probao. Kako je cijena tu negdje, išao bih na Continental. Jel ima tko ContiPremiumContact 5 ili Michellin Primacy 3 i kakva su iskustva? tnx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#19083 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Continental no.1, a onda sve ostale.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19084 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
gledam si malo gume za a8 ljetne 255 40 19, vjerojatno ću uzeti Continental SportContact 6, ako tko ima bolji prijedlog neka kaže, ako ne izađe šta novo za 3 mjeseca... e sad WTF je ovo http://www.gume.com.hr/product/Goodride/40/19/R-228178 , http://www.gume.com.hr/product/Star%...40/19/R-206663 , http://www.gume.com.hr/product/Nankang/40/19/R-238446 kako guma te dimenzije može toliko koštati, kao 16' sava... jel too išta valja, taman jednu sezonu, ima netko da se usudi probati ili da pozna nekoga tko se usudio, što je najbolje čak su i dobre ocjene na netu ![]() Zadnje izmijenjeno od: HONDA type R. 12.01.2016. u 02:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19085 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ovaj silikonski koji ekipa tu spominje je navodno nešto drugo, na suhoj bazi koliko sam skužio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19086 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19087 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19089 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Save su se jako malo proizvodile ove god. i nema ih nigdje. Ja sam jedva nasao HP u Brezicama, S3 nema nigdje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19090 |
Guest
|
Potpisujem. Na webu svi imaju Sava S3 po super silly cijenama, a kad dođeš u radnju ili imaju HP za 30% više kuna, ili nemaju nijedne. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#19092 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#19093 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Ja kupio s3+ krajem studenog u auto kreši (4kom + čelične felge,da se pohvalim). Al tad još nije padao snijeg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19094 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
trebao bi preporuku za rabljeno vozilo do 5000-6000-7000€ maksimalno - što manje, to bolje, što bolji auto - to bolje ![]() kada budem gledao aute, mislim da svakako moram tražiti mogućnost provjere original kilometraže? na šta još pažnju obratiti? ...čitao sam jučer navečer nekog dr. sc. prometnih znanosti (mislim da je Željko, sa nekog portala) i napisao je da prilikom kupnje rabljenog postoji pravilo - a to je da pravila nema? druga stvar koja me zanima - dizel ili benzinac? ja bi (nekako) ovog puta više volio dizelaša, jer znam da bi mi ponekad bio bed preticati sa puntom ljude koji bi po autoputu vozili oko 80 km/h... za dizel stoji da je jeftinije gorivo i da manje troši, ali održavanje je skuplje? pošto sam vozio punto koji je 1.2 8v, takav novi ne bi uzimao, isključivo 1.4 ili još bolje 1.3 dizelaš... evo par linkića, ljubazno molim za par savjeta http://www.njuskalo.hr/auti/kia-ceed...oglas-17346093 http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-pun...oglas-17240430 http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-gra...oglas-10668730
![]() |
#19095 |
Premium
|
Bravo je na odličan izbor, samo dosta dizla je dopeljaj iz Slovenije gdje su bili slagani, al niš previše razbijeni. Bravo od 2009.g je redizajniran, još bolja zvučna izolacija, i neke lagane dorade kao zatamnjena prednja svjetla. Dobra ti je kombinacija koju ja imam t-jet s plinom, moj je odradio 120 000km na plin bez problema. 1.3jtd je dobar motor, iako ima lanac, treba ga mijenjati ko zupčasti na nekih do 150 000km. Dobro pro Jeri stanje km jer su to odlično motori i mogu puno km napraviti. Frend uzeo prije koji dan 2011 Meganea karavana 1.5 dci, isto dobar autić, nekih 6500ojra dopeljaj izvana, ima original nepunih 200 000km, što je normalno jer realna km onog tko uzme dizla je 40-50 000km godišnje. Dizel star 10godina, nema sigurno 150-200 000km Kiu Ceed 1.4 ima frend, nikak ju prodati, veli auto neide a troši u prosjeku 9 litara, Po mom mišljenje ju, Grande je preskup, Gore spominjani Clio je bolja opcija. Naravno na dizlu ima puno skupljih stvari koje mogu otići, posebno ak tebe spadaju. Al nakon Puntića 1.2 sve je skupo, taj autić je fantastičan za održavanje, zupčasti, natezač i vodena su ispod 500kn i to poznate marke, disk 90kn ,najskuplje pločice koje sam našao 190kn itd itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#19096 |
Premium
|
dok sam bio zagrijan da razmijenim svojih 8000€, odnosno nešto više, gledao sam upravo tog megane-a 1.5. dci iz 2011./2012. - još više mi se svidio grandtour, jer imam dijete i ponekad bi išao na putovanja ![]() ![]() primjećujem da je to tržište rabljenih vozila "specifično" - npr. za 7000€ moguće je dobiti novi punto sa malo kilometara ili starije vozilo s duplo više kilometara, starije par godina, s više opreme i većom klasom ![]() ![]() zahvalan sam Puntu koji će već uskoro 210 000 km, međutim, kupljen je također rabljen, s 120 000 km prije cca. 5 godina - mogu otvoreno reći da nije najočuvaniji primjerak - mijenjao sam za 2000kn set kuplung, oduvijek je teško palio - teže po ljeti nego po zimi, homokinetički lijevi vanjski sam mijenjao dvaput, kablovi probijanje prošle godine za 700kn, jedanput nije prošao tehnički zbog desne vilice koja je plesala, centrirao sam trap 3 puta - i imam uvijek dojam da ga "izgubi" - stavio sam RainExpert 3 gore i vidim da ih već "jede" s vanjske strane, dot guma je 0315 - i to mi je pomalo bed, još jedan razlog zašto kupujem drugo vozilo... zatim, vožnja u njemu nije baš komfortna, amortizeri su svakako za promjeniti, na lijevom kotaču kada se ide preko ležećeg ili uđe u rupu čuje jako udaranje metala - nemam pojma, očito je nekakav ležaj otišao, skoro pa i nemoguće preticati, itd. itd. - imao sam osjećaj stvarno da sam non stop uglavnom kod mehaničara s njim! (tu još dodajem i zamjenu alternatora, elektropokretač je čak i bio skidan i otvaran, ali četkice su sasvim OK - po riječima jednog starog kućnog automehaničara,...) eto, baš je potrebna neka "zamjena" ![]() dakle, kakva je preporuka, šta uzeti? gledal sam na nekom srpskom sajtu review punta 1.3 dizel i taj tip je bio oduševljen (za taj novac, naravno) ono šta ja (skromnim znanjem) gledam, odnosno od uvjeta: što novije vozilo, što manje pređenih kilometara, obavezno 5 vrata zbog djeteta, radije bi dizel zbog turbine i preticanja, ali zbog jeftinijeg održavanja benzinac? godišnje napravim cca. 20 000-ak km, molim najnajljubaznije za savjete, pošto stvarno ne znam šta uzeti, a kupio bi ga za jedno 2-3 mjeseca ![]()
ševa! ![]() Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 13.01.2016. u 09:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19097 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Baci pogled na ovo... Možda im još i starog Punta možeš dati pod račun, a na ovaj imaš godinu dana garancije http://www.neostar.hr/rabljena-vozil...spx?uvjet=2649
![]() |
#19098 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() P.S. ovaj punto iz 2003. ostaje za sada, voziti će ga bolja polovica ![]() EDIT: recimo, ovako nešto svakako dolazi u obzir, mislim da je ovo dan i noć pa i naspram punta iz 2012./2013. godine ![]() http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-17564837 http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-17714784 http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-17572501
ševa! ![]() Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 13.01.2016. u 09:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19099 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Pogledaj Lagune karavanke 2011, znao sam naci u njemackoj po 5500 eura, sa 150 000km. Co2 koliko sam vidio za 1.5 dci je 110 grama po km, što je 2.5% na procjenjenu vrijednost. Ako možeš van po auto, pogledaj i Hondu Insight, isto 2010 za 6500-7000 eura. Još ako ide plin unutra iz bosne... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19100 |
Premium
|
Naravno, prije Meganea, jeftinijI je i od Brava Kvačilo za Punta 2000kn???? Ja mijenjao na istom autu, Valeo 600kn set, zglobova ima po 200kn, kablovi dobri do 200kn, bobina original po 200kn ,kompletan gornji dosjed prednjeg amortizera sa nosačem gumom i lagerom je 150 kn od Monroa Ti s nešto jako skupo plaćao dijelove |
![]() |
![]() |
![]() |
#19101 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
S obzirom na navedeni budžet nebi ni razmišljao o kupnji auta u RH(eventualno prvi vlasnik i kupljen u RH) već otišao u dojčland pod obavezno(bolji,očuvaniji auti,bolja oprema i dosta bolji izbor) a bit ćeš sigurniji da nije uvoz iz Italije gdje su auti koma. Ovako nešto: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...1&pageNumber=7 Zadnje izmijenjeno od: Moto001. 13.01.2016. u 11:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19102 |
Premium
|
Da pokušam direktno i konkretno - zašto je bolja kupovina Meganea 2010. sa cca. 120 000 km od Punta 2013. sa cca. 60-70 000 km? ![]() Kvačilo za Punta sam platio 1800 kn - tip mi je rekao da je dio, set 900kn, natočio 2l ulja u mjenjač cca. 150-200kn - ne znam točno + njegove ruke u nedjelju poslijepodne = 1800kn isti mi je ponudio homokinetički zglob - 500kn za bolji dio ili 350kn za jeftiniji dio + 250kn ruke = 100€ - našao sam automehaničara koji mi je napravio sveskupa za 500kn probijanje kablova - to je bilo kraj ljeta 2015. - njegove svjećice + zamjena/ruke, moje ulje - promjenio ulje i stavio svoj filter za ulje + kablovi + ruke = 700kn ipak preskupo? ![]() EDIT: @Moto001 - tada bi trebao gledati auto za 7000 - cca. 1500€ svih troškova uvoza = dakle, auto za 5500 - pretpostavka je da je to jedna te ista stvar? ono šta želim reći - uvesti ću auto za 5500€, identičan onome kojeg mogu kupiti ovdje za cca. tih 7000€?
![]() |
#19103 |
Premium
|
Auti iz Italije su limarijski od ispod bolji, al niti jedan dizel nema ispod 50000km po godini starosti. Da, skupo si plaćao dijelove, tim više on ima Rabat minimum minimuma 30% na navedene cijene, ulje za getribu je 50tak kn litra, najskuplja je Tutela Tehnix 100kn litra za najnovije Fiate |
![]() |
![]() |
![]() |
#19104 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Općenito imam stav da su talijanski auti podložniji kvarovima te su im dijelovi lošije kvalitete, što u konačnici znači više servisa+više zamjena dijelova=veći aftershopping trošak. Ovaj stav nije temeljen na internetima, već nažalost iz osobnog iskustva, Alfa i Fiat. Nikad, ali nikad više. Eventualno kupiti novog pa ga prodati kad krene propadati sa 90-100tkm. Kakve su se pokazale Dacie Duster, ako se ne varam logika nalaže da bi trebale ultra gubiti cijenu po svakoj godini korištenja? Nutra imaju odlične renault 1.5dci motore i moglo bi se pokazati kao odlična kupnja za malo love.
![]() |
#19106 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Prije svega moraš znati koju klasu uopće želiš jer ukoliko gledaš klasu Megan nikako ga nemoš uspoređivati sa Puntom ali Punto možeš sa Fabiom,Ibicom,Cliom premda su to isto veći auti od Punta 2003. god kojeg sam imao i nema baš u njemu mjesta i djeluje previše limeno i nesigurno(barem moj utisak). Ukoliko gledaš dakle Megan i ciljaš na tu klasu onda tu još ide i C4,Focus,Pežo 308, i30, Kia ceed i dr. naravno mogu se naći sa sl. cijenom s razlikom glede benzin/dizel opcije ali dakako tu onda idu i skuplji djelovi i održavanje. Dakako kao što sam naveo trebaš se odlučiti što želiš jer što i kako god odabrao imaš dosta love koju si spreman potrošiti pa biraš veći auto uz sve njegove mane i pozitivne odlike glede veličine ili manji auto što i neznaći da je to neka velika razlika s obzirom npr. na navedeni manji karavan Škoda Fabia ili takav Clio ili Ibicu(svi dosta komforniji i veći od Punta) dobit ćeš skoro sve što i s meganom,i dr. modelima ako nisu karavanske inačice ali to vjerojatno i sam znaš da uvijek treba biti kompromisa. ![]() Stavio sam link samo kao primjer ali skoro sam siguran da auti kupljeni u dojčlandu su bolji i bolje opremljeni od naših jer nisu pravljeni za isto tržište premda smo svi u EU.Oprema koju imaju u dojčlandu i nema kod nas ni za doplatu tako da...... Ovo je moje viđenje dakako s kojim se možeš i nemoraš složiti ali sam bio u dojčlandu i znam o ćemu je rijeć i zašto zastupam takve stavove. Pogledaj na mobile.de i evo ti ZIP od Landshuta to je nedaleko granice i vrlo blizu Passau 84030 pa malo pronjuškaj što te zanima i kako se kreću cijene. Svakako sretno s izborom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19108 | |
Guest
|
Citiraj:
Ali u DE imaš veći izbor svega, od boje do motora i opreme. Kod nas je oglasnik pun npr. Škoda Fabia dizelaša s ručnom klimom. Fuj. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#19109 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?...Ci-6%20PRESTAV. Konkretno sam gledao za ovaj izračun trošarina uz pomoć nekog kalkulatora - ispada oko 2000kn i to je to? ![]() Postoji kakva šansa da ja osobno idem uzeti ili ga moram voziti na kamionu pošto nije registriran?
![]() |
![]() |
#19110 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Moraš ga registrirat u SLO...3 dana 150 eura...ili kamion.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|