|
![]() |
#1862 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
+1 4 godine and counting... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1864 |
Antimićanin
|
Ili dok mi je crkne ploča. Tu je AMD jači. AM3+ ploča ima svuda i biti će ih. Isto i AM4 za Zen kad izađu. Iako me svrbi prelazak na Zen ako bude to onako kako se priča. Jedan od razloga je baš i nova ploča sa novom garom od 3 godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1865 |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
![]() |
#1867 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja cekam i cekam isto da predjem na nesto drugo, ovo mi vec dosadilo, em nikad nisam imal tak dugo isti proc, em proslo jamstvo na sve. Znam da ima za kupit i dalje sve, ali nekako mi se ne daje opet slicna para za nesto sto sam vec jednom kupio :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#1868 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Vishera i dalje živi-)) Novi stari Fx-evi!!
Hahaha, ja danas bas googlao da li ima kakvih novosti kad ce Zen. Nema ni meni smisla nista mijenjati dok se ne iskristalizira malo situacija sa Zenom i famoznim DX12 cpu overheadom ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sam Fischer. 10.08.2016. u 22:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1869 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Zadnje izmijenjeno od: Glavas_ZG. 23.08.2016. u 15:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1871 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Mislim da je ovdje sve rečeno , ne trebaju nam tisuće i tisuće postova : "simple thoughts i7-4790k up to 4.4ghz i5-6600k up to 3.9ghz zen es up to 3.2ghz yet it has better ipc vs i5-4670k up to 3.8ghz fanbots whatever you say... AMD products always perform better before they launch. ![]() Scenarij poznat zadnjih 15 godina . |
![]() |
![]() |
![]() |
#1872 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
samo da nebude ZEN-dozer |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1873 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1874 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kao da u drugom taboru nije tako. Ajde molim vas svugdje je ista stvar. Sa jedne i druge strane ljudi trce ko muhe na g... cim nekaj izade. Umjesto da pricekaju mjesec dva tri ( nekada i vise ). Tak su ljudi pokupovali 4gb 970 8150 amd proceve i hrpu obicnog sr****. Kaj ce biti sa zenom vidjet cemo. Ja ga osobno cekam samo da napokon promjenim platformu, ak nebu bilo nesta super duper za male pare kao vishera, ostajem na visheri i bmk ![]() Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
S obzirom da sam prije cca mjesec-dva kupio novu am3 MBO sa svim novim điđa miđama, mislim da ne budem skoro na Zen. Sačekati kao i uvijek neko vrijeme pa uzeti kada padnu cijene. Pristao bi na zamjenu samo ako bude uistinu sirovo velika razlika u performansama, u suprotnome svakako čekam padanje cijena procesora i mbo. Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1876 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
Razlika u perf.ce biti postena,odnosno Zen bi trebao biti puni balansiraniji i konstantniji od Vishere,nešto skoro kao Intel.
![]() |
![]() |
#1877 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Je sigurno bu osjetio "veliku" razliku pogotovo ako ostane na toj istoj grafi... https://www.youtube.com/watch?v=_SgoAfNuCk8 https://www.youtube.com/watch?v=r2Th...ature=youtu.be edit; drugi video je baš sa njegovom grafom. Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. 16.08.2016. u 10:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Premium
|
Kada budem uzimao Zen, raditi će se i refresh grafe, ali zanimljivi su ovi testovi (btw puno hvala na linkovima, nisam do sada gledao sintetiku). Svakako ću sačekati da prođe onaj početni hajp, davno sam naučio da treba malo pričekati s kupovinama (makar je nekada teško čekati, ali isplati se tj. vidjeli smo mnogo puta kako su ljudi znali promašiti s ubrzanim kupovinama). Sačekati par testova i samo neka prođe koji mjesec o onda se baciti na kupovinu (a biti će kao i uvijek hrpa odličnih CPU-a te MBO na tržnici jer će mnogi i iz suprotnog tabora htjeti Zen pa će biti prilike za dobre kupovine rabljenog hardveraja). Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1880 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Da, kad se samo sjetim kako je P4 rasturao AMD u to vrijeme prije 15-ak godina...jest da je bio 3 puta skuplji, al je vrijedilo. Rambus FTW!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1882 | |
Premium
|
Citiraj:
Znaš zašto pitam!? Zato što sam bio u to vrijeme "zelen" i kao većina sam vidio samo onu, u ono vrijeme magičnu brojku od 3Ghz i šta sam napravio? Kupio super MBO tj. Asus P4C800 Deluxe i šugavi P4 3,2Ghz Northwood. Trošak? MBO je bila oko 1600-700 kn, CPU oko 3200 kn i šta sam dobio s time? Skoro 5 k kn za nešto što je ekipa s AMD-om dobila za skoro tri puta manju cijenu, a uz to AMD si mogao bar OC, dok ja šugavi P4 nisam mogao OC ni par mhz! To je bio moj zadnji Intel i od onda sam na AMD-u. Naučeno na skuplji način. Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Pogotovo II x6 (thuban) stari videji https://www.youtube.com/watch?v=h14-9aeDyn4 https://www.youtube.com/watch?v=iCrOAng0kdQ Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 21.08.2016. u 22:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1889 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Ja još dan danas smatram da mi je bio nepotreban prelazak sa 1090T @4Ghz na ovaj FX ![]() FX treba +500Mhz razlike u taktu da bi dosegao IPC Thubana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1890 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Jbga kad je imao klasičnu arhitekturu (jezgre). Sa fx-om tj. sa tim CMT pristupom se puno dobilo u multithreadu pod cijenu singlecorea |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|